Холодні закуски зі свіжими овочами дуже популярні навіть в зимовий період, особливо вони гарні до новорічного столу. Приготований своїми руками салат з куркою і болгарським перцем стане вашим коронною стравою, він здивує своїм смаком не тільки гостей, а й самого кухаря. Для готування страви можна використовувати овочі різних кольорів і розмірів, головне -щоб вони були свіжі і якісні.
Салат з копченою куркою і перцем «Мексиканський захід»
Складові
- Куряче копчене філе – 220 г + –
- Кукурудза консервована – 1 банка + –
- Болгарський перець (зелений) – 2 шт. + –
- Гострий сир – 200 г + –
- Помідори – 3 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Часник – 2 зубки + –
- Базилік – 1 пучок + –
- Оцет яблучний – 2 ст. л. + –
- Оливкова олія – 3 ст. л. + –
- Сіль – за смаком + –
- Паприка – за смаком + –
Готуємо мексиканський салат з копченим курячим філе і болгарським перцем
Болгарський перець настільки популярний в мексиканській кухні, що є присутнім практично в кожній страві. Звичайно, салати не виняток, і рецептів з перцем існує маса.
Причому перець використовується в різних варіантах: свіжий, консервований, тушкований і приготований на грилі. Ми наведемо вам рецепт салату зі свіжим перцем, але ви сміливо можете приготувати овоч на свій розсуд – від цього блюдо тільки виграє.
- Ріпчасту цибулю, помідори і перець добре вимийте. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно поріжте або подрібніть в блендері. Помідори поріжте кубиками, болгарський перець – довгими смужками. Надішліть все нарізані інгредієнти в глибоку миску.
- Консервовану кукурудзу відкиньте на друшляк і промийте під проточною водою. Відцідіть і відправте в салатницю.
- Копчене філе курки вимийте в теплій воді, обсушити. Наріжте м’ясо тонкими скибочками і додайте до овочів.
- Гострий сир наріжте невеликими кубиками і додайте в салат. Сир виберіть на свій розсуд.
- Тепер приготуйте соус для салату: часник очистіть від лушпиння і подрібніть ножем. Помістіть часник в ступку або в чашу блендера, додайте оцет, масло, сіль і паприку. Доведіть соус до однорідного стану.
- Зелень ретельно вимийте і обтрусіть, дрібно наріжте або подрібніть в блендері.
- Додайте зелень в салат і заправте його соусом. Все добре перемішайте і залиште на 5-10 хвилин. Потім ще раз перемішайте і перекладіть частування в порційні тарілки.
За бажанням прикрасьте страву зеленню або посипте зверху горошком / кукурудзою.
Теплий салат з курячою грудкою і солодким перцем: покроковий рецепт
Теплий салат – універсальне блюдо, адже його вважають закускою, але своєї ситністю він перевершить навіть другі страви. Один тільки аромат такого частування викликає захоплення, а тепле м’ясо набагато смачніше в співдружності з овочами.
Приготувати такий салат дуже просто. Подавати його потрібно прямо з печі, так що вам не потрібно витрачати час на просочення і інші класичні процеси.
Складові
- Куряча грудка – 200 г;
- Соєвий соус – 2 ч. Л .;
- Консервований перець – 200 г;
- Консервована спаржа – 180 г;
- Бринза – 50 г;
- Оливкова олія – 1 ст. л .;
- Рослинна олія – 30 мл;
- Сіль, перець – за смаком;
- Кінза – 10 м
Як зробити салат з курячою грудкою і солодким перцем покроково
- Куряче м’ясо добре вимийте в теплій воді і обсушити. Наріжте грудку невеликими скибками.
- У глибоку сковорідку влийте рослинне масло і добре розігрійте. Надішліть курку на сковорідку, зменшіть вогонь і готуйте протягом 10 хвилин.
- Потім додайте до м’яса соєвий соус і тушкуйте ще 5 хвилин.
- Тепер додайте до м’яса консервований солодкий перець і спаржу (цілком). Приправте блюдо спеціями і перемішайте. Тушкуйте інгредієнти разом протягом 6-7 хвилин.
- Зелень добре вимийте і обтрусіть. Гострим ножем дрібно наріжте кінзу.
- Готовий теплий салат розкладіть по широким тарілках і покришите зверху на нього бринзу. Полийте блюдо оливковою олією, посипте кінзою і подавайте до столу.
Таке частування можна приготувати заздалегідь і розігріти перед подачею на сковорідці або в мікрохвильовій печі.
Салат з курячої грудки з червоним перцем і оливками «Веселка»
Якщо ви хочете зробити смачне блюдо до свята – рецепт курячого салату з перцем і оливками вам однозначно підійде. Легкий і поживний варіант страви внесе різноманітність в достаток закусок.
Приготувати частування дуже просто, а набір продуктів впишеться в будь-який сімейний бюджет.
Складові
- Відварна грудка курки – 270 г;
- Червоний болгарський перець – 2 шт .;
- Ріпчасту цибулю – 1 шт .;
- Яйця – 5 шт .;
- Листя салату – 1 пучок;
- Оливки без кісточок – 1 банка;
- Селера – 140 г;
- Консервована кукурудза – 30 г (для прикраси);
- Оцет – 1,5 ст. л .;
- Сіль, перець – за смаком;
- Оливкова олія – 80 мл.
Готуємо ситний і яскравий курячий салат з оливками і солодким перцем
- Курячі яйця добре вимийте і помістіть в каструлю. Залийте їх водою і посоліть. Поставте начиння на вогонь і відваріть яйця до готовності протягом 10 хвилин після закипання. Потім опустіть їх в холодну воду і остудіть.
- Очистіть яйця від шкаралупи і наріжте їх невеликими шматочками.
- Ріпчасту цибулю з перцем очистіть і добре вимийте. Наріжте овочі тонкими смужками і змішайте з яйцями у великій мисці.
- Корінь селери вимийте, очистіть і натріть на крупній тертці. Додайте селеру до решти інгредієнтів. Листи салату також добре вимийте і наріжте смужками.
- Оливки зцідіть від розсолу, наріжте великими кільцями і додайте в салатницю.
- Приготуйте соус для салату: змішайте в одній ємності оцет і оливкове масло.
- Полийте заправкою салат, приправте сіллю і ретельно перемішайте.
- Поставте салат на 30 хвилин в холодильник, потім знову перемішайте. Перекладіть частування в порційні тарілки і прикрасьте консервованої кукурудзою.
Салат з куркою і болгарським перцем – чудове частування, яке підійде до будь-якого святкування і, без сумніву, підкорить усіх присутніх своїм смаком.