Салат з куркою і болгарським перцем

Салат з куркою і болгарським перцем
Холодні закуски зі свіжими овочами дуже популярні навіть в зимовий період, особливо вони гарні до новорічного столу. Приготований своїми руками салат з куркою і болгарським перцем стане вашим коронною стравою, він здивує своїм смаком не тільки гостей, а й самого кухаря. Для готування страви можна використовувати овочі різних кольорів і розмірів, головне -щоб вони були свіжі і якісні.

Салат з копченою куркою і перцем «Мексиканський захід»

Складові

  • Куряче копчене філе – 220 г + –
  • Кукурудза консервована – 1 банка + –
  • Болгарський перець (зелений) – 2 шт. + –
  • Гострий сир – 200 г + –
  • Помідори – 3 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Часник – 2 зубки + –
  • Базилік – 1 пучок + –
  • Оцет яблучний – 2 ст. л. + –
  • Оливкова олія – ​​3 ст. л. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Паприка – за смаком + –

Готуємо мексиканський салат з копченим курячим філе і болгарським перцем

Болгарський перець настільки популярний в мексиканській кухні, що є присутнім практично в кожній страві. Звичайно, салати не виняток, і рецептів з перцем існує маса.

Причому перець використовується в різних варіантах: свіжий, консервований, тушкований і приготований на грилі. Ми наведемо вам рецепт салату зі свіжим перцем, але ви сміливо можете приготувати овоч на свій розсуд – від цього блюдо тільки виграє.

  • Ріпчасту цибулю, помідори і перець добре вимийте. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно поріжте або подрібніть в блендері. Помідори поріжте кубиками, болгарський перець – довгими смужками. Надішліть все нарізані інгредієнти в глибоку миску.
  • Консервовану кукурудзу відкиньте на друшляк і промийте під проточною водою. Відцідіть і відправте в салатницю.
  • Копчене філе курки вимийте в теплій воді, обсушити. Наріжте м’ясо тонкими скибочками і додайте до овочів.
  • Гострий сир наріжте невеликими кубиками і додайте в салат. Сир виберіть на свій розсуд.
  • Тепер приготуйте соус для салату: часник очистіть від лушпиння і подрібніть ножем. Помістіть часник в ступку або в чашу блендера, додайте оцет, масло, сіль і паприку. Доведіть соус до однорідного стану.
  • Зелень ретельно вимийте і обтрусіть, дрібно наріжте або подрібніть в блендері.

salat-s-kuricej-i-bolgarskim-percem

  • Додайте зелень в салат і заправте його соусом. Все добре перемішайте і залиште на 5-10 хвилин. Потім ще раз перемішайте і перекладіть частування в порційні тарілки.

За бажанням прикрасьте страву зеленню або посипте зверху горошком / кукурудзою.

Теплий салат з курячою грудкою і солодким перцем: покроковий рецепт

Теплий салат – універсальне блюдо, адже його вважають закускою, але своєї ситністю він перевершить навіть другі страви. Один тільки аромат такого частування викликає захоплення, а тепле м’ясо набагато смачніше в співдружності з овочами.

Приготувати такий салат дуже просто. Подавати його потрібно прямо з печі, так що вам не потрібно витрачати час на просочення і інші класичні процеси.

Складові

  • Куряча грудка – 200 г;
  • Соєвий соус – 2 ч. Л .;
  • Консервований перець – 200 г;
  • Консервована спаржа – 180 г;
  • Бринза – 50 г;
  • Оливкова олія – ​​1 ст. л .;
  • Рослинна олія – ​​30 мл;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Кінза – 10 м

Як зробити салат з курячою грудкою і солодким перцем покроково

  • Куряче м’ясо добре вимийте в теплій воді і обсушити. Наріжте грудку невеликими скибками.
  • У глибоку сковорідку влийте рослинне масло і добре розігрійте. Надішліть курку на сковорідку, зменшіть вогонь і готуйте протягом 10 хвилин.
  • Потім додайте до м’яса соєвий соус і тушкуйте ще 5 хвилин.
  • Тепер додайте до м’яса консервований солодкий перець і спаржу (цілком). Приправте блюдо спеціями і перемішайте. Тушкуйте інгредієнти разом протягом 6-7 хвилин.
  • Зелень добре вимийте і обтрусіть. Гострим ножем дрібно наріжте кінзу.

salat-s-kuricej-i-bolgarskim-percem5

  • Готовий теплий салат розкладіть по широким тарілках і покришите зверху на нього бринзу. Полийте блюдо оливковою олією, посипте кінзою і подавайте до столу.

Таке частування можна приготувати заздалегідь і розігріти перед подачею на сковорідці або в мікрохвильовій печі.

Салат з курячої грудки з червоним перцем і оливками «Веселка»

Якщо ви хочете зробити смачне блюдо до свята – рецепт курячого салату з перцем і оливками вам однозначно підійде. Легкий і поживний варіант страви внесе різноманітність в достаток закусок.

Приготувати частування дуже просто, а набір продуктів впишеться в будь-який сімейний бюджет.

Складові

  • Відварна грудка курки – 270 г;
  • Червоний болгарський перець – 2 шт .;
  • Ріпчасту цибулю – 1 шт .;
  • Яйця – 5 шт .;
  • Листя салату – 1 пучок;
  • Оливки без кісточок – 1 банка;
  • Селера – 140 г;
  • Консервована кукурудза – 30 г (для прикраси);
  • Оцет – 1,5 ст. л .;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Оливкова олія – ​​80 мл.

Готуємо ситний і яскравий курячий салат з оливками і солодким перцем

  1. Курячі яйця добре вимийте і помістіть в каструлю. Залийте їх водою і посоліть. Поставте начиння на вогонь і відваріть яйця до готовності протягом 10 хвилин після закипання. Потім опустіть їх в холодну воду і остудіть.
  2. Очистіть яйця від шкаралупи і наріжте їх невеликими шматочками.
  3. Ріпчасту цибулю з перцем очистіть і добре вимийте. Наріжте овочі тонкими смужками і змішайте з яйцями у великій мисці.
  4. Корінь селери вимийте, очистіть і натріть на крупній тертці. Додайте селеру до решти інгредієнтів. Листи салату також добре вимийте і наріжте смужками.
  5. Оливки зцідіть від розсолу, наріжте великими кільцями і додайте в салатницю.
  6. Приготуйте соус для салату: змішайте в одній ємності оцет і оливкове масло.
  7. Полийте заправкою салат, приправте сіллю і ретельно перемішайте.
  8. Поставте салат на 30 хвилин в холодильник, потім знову перемішайте. Перекладіть частування в порційні тарілки і прикрасьте консервованої кукурудзою.

salat-s-kuricej-i-bolgarskim-percem1

Салат з куркою і болгарським перцем – чудове частування, яке підійде до будь-якого святкування і, без сумніву, підкорить усіх присутніх своїм смаком.