Всі ми любимо смачні, яскраві і красиві закуски, які не шкодять фігурі і ідеально доповнюють святковий стіл. Одним з найулюбленіших «жіночих» інгредієнтів є філе птиці, і сьогодні ми розглянемо, як приготувати салат з куркою без майонезу. Гірчиця, соєвий соус, сметана, рослинне масло, мед – всі ці компоненти прекрасно замінять жирні соуси і зменшать калорійність незвичайного страви.
Пікантний салат з курячою грудкою і гірчичною заправкою
Складові
- Філе курячої грудки – 2 шт. + –
- Морква – 1 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Помідори – 1 шт. + –
- Огірки свіжі – 1 шт. + –
- Кукурудза консервована – 2 ст. л. + –
- Маслини – 3 ст. л. + –
- Листя салату – 3 шт. + –
- Гірчиця – 1 ст. л. + –
- Рослинна олія – 2 ст. л. + –
- Чорний мелений перець – за смаком + –
- Сіль – за смаком + –
Як швидко приготувати салат з курячою грудкою без майонезу
Чари салатів криється в тому, що одні й ті ж інгредієнти з новою заправкою набувають зовсім інші смакові відтінки.
Подивіться на компоненти цього легкого салату – вони абсолютно звичайні, але цікаве поєднання палючої гірчиці і рослинного масла перетворюють цю курячу закуску в справжнє диво. Спробуйте!
- Куряче філе відварюємо до готовності, щоб воно стало м’яким. Під час варіння воду подсаливаем, щоб м’ясо птиці не вийшло прісним.
- Свіжі овочі миємо й нарізаємо: помідори – часточками, огірочок – напівкружечками, попередньо очистивши його від шкірки. З цибулі знімаємо лушпиння і ріжемо його півкільцями, морква трьом на крупній тертці.
- Тепер займемося консервованими інгредієнтами. Маслини розрізаємо тонкими кільцями – з однієї штучки повинно вийти 3-4 маленьких кільця. З кукурудзи зливаємо сік – він нам не знадобиться.
- Куряче філе нарізаємо так, як вам більше подобається: брусочками або кубиками.
- Змішуємо в мисці всі інгредієнти, злегка солимо і перчимо наш салатик.
- Робимо чудову пікантну заправку з гірчиці і соняшникової олії, ретельно змішавши ці два компоненти разом.
- Розкладаємо салат по порційних тарілках, потім поливаємо кожну порцію заправкою.
Ситний і красивий салат з курочки з сиром
Цей салатик з курячої грудки теж готується без майонезу. Заправка для нього виходить дуже незвичайної, в неї входить соєвий соус, що надає страві солоний присмак, мед, що дарує приємну солодкість, і ароматне оливкове масло. Гурмани будуть задоволені!
Складові
- Філе курячої грудки – 400 г;
- Свіжі огірки – 2 шт .;
- Помідори – 2 шт .;
- Болгарський перець – 1 шт .;
- Сир твердий – 100 г;
- Листя салату – 1 пучок;
- Оливкова олія – 1 ст. л .;
- Соєвий соус – 2 ст. л .;
- Мед – 1 ст. л.
Створюємо живильний салат з сиром і курячим філе покроково
- Філе курочки ми відварюємо у воді, не забувши її трохи підсолити, або готуємо на пару, якщо хочемо отримати більш ніжне м’ясо.
- Овочі промиваємо та нарізаємо: томати – часточками, болгарський перчик і свіжі огірки – брусочками.
- Беремо глибокий салатник, викладаємо на його дно порвані руками листя салату, не забувши їх теж промити водою.
- Зверху на салатні листочки кладемо нарізані на кроці №2 овочі.
- Філе курочки нарізаємо брусочками, додаємо її до інших компонентів, які вже знаходяться в салатник, і акуратно перемішуємо, щоб листя салату залишалися на дні.
- Тепер приготуємо ароматну заправку. Для цього змішаємо оливкова олія з соєвим соусом і медом. Виливаємо заправку в салатник.
- Натираємо твердий сир на тертці і посипаємо їм салат. Можете терти його прямо в мисці, якщо збираєтеся ставити її на стіл, або вже на тарілки, виклавши в них закуску порційно.
Салат з курячої грудки з кукурудзою, капустою і гірчицею
Якщо у вас зовсім мало часу на підготовку, а гості вже на порозі, – спробуйте пригостити їх цим чудовим і неймовірно простим салатом з курячою грудкою без майонезу. Всього три інгредієнти, заправлені пікантним соусом із соку лимона і гірчиці, – і страва готова. Виходить швидко, легко і дуже смачно!
Складові
- Філе курячої грудки – 300 г;
- Молода білокачанна капуста – 500 г;
- Консервована кукурудза – 450 г;
- Гірчиця – 1 ч. Л .;
- Лимон – 0,5 шт .;
- Оливкова олія – 3 ст. л .;
- Сіль за смаком.
Як зробити салат з курячої грудки, капусти та кукурудзи без майонезу
- Спочатку займемося курочкою. Філе курячої грудки очищаємо від плівочок і жилок, а потім відварюємо його в злегка підсоленій воді до готовності. Такому кількості курки, як в нашому рецепті, досить буде проваритися 20-30 хвилин після закипання.
- Поки філе грудки остигає, займемося овочами. Капусту ми шаткуємо середніми смужками, не забувши попередньо її помити. Пам’ятайте, що капустка обов’язково повинна бути молодою.
Тільки такий овоч вийде одночасно і м’яким, і хрустким, що додасть закусці особливу пікантність.
- З консервованої кукурудзи зливаємо сік.
- Варене філе ріжемо тонкими скибочками.
- Тепер змішуємо три наших основних компоненти в мисці, в якій будемо подавати салат.
- Настав час приготування заправки: з половинки лимона вичавлюємо сік, змішуємо його з оливковою олією і гірчицею, добре перемішуємо. Поливаємо цією заправкою наш швидкий салат і подаємо його на стіл.
Салат з грудки курки «Брут» з сирними кульками
Серед численних рецептів салатів з курячої грудки без майонезу найдивовижнішим і незвичайним, мабуть, є «Брут».
Мало того, що його зовнішній вигляд може запросто вразити всіх гостей, так і смак у нього виходить настільки приголомшливий, що відірватися просто неможливо. Це справжній кулінарний шедевр, що нагадує закуску з шикарного ресторану.
Складові
- Куряча грудка – 200 г;
- Перець болгарський – 100 г;
- Помідори – 150 г;
- Листя салату – 1 пучок;
- Твердий сир – 50 г;
- Яйця курячі – 3 шт .;
- Часник – 3 зубки;
- Борошно – 50 г;
- Сік лимона – за смаком;
- Кунжутне насіння – скільки піде;
- Оливкова олія – 40 мл;
- Рослинна олія – для смаження.
Покроковий рецепт салату «Брут» з курочкою, яйцями і сирними кульками
Відварюємо до готовності грудку курки
- Спочатку ми відваримо курячу грудку до готовності в підсоленій воді. На це у нас піде близько півгодини.
Ліпимо і обсмажуємо сирні кульки для салату
- Тепер будемо створювати головну родзинку закуски – апетитні сирні кульки. Для цього ми натираємо сир на крупній тертці, змішуємо його з одним яйцем і борошном так, щоб в результаті вийшло щільне тісто, що не дуже туге по консистенції.
Якщо яйце у нас дрібне, то борошна може піти трохи менше, ніж в списку інгредієнтів, – орієнтуємося по консистенції тесту, поступово додаючи борошно за потребою.
- З отримав тесту ліпимо невеликі кульки, обвалюють їх в кунжутному насінні, а потім обсмажуємо в розігрітій олії на глибокій сковороді так, немов ми готуємо їх у фритюрі. Готовність кульок можна визначити за кольором – вони придбають красивий золотисто-коричневий відтінок.
- Обсмажені кульки викладаємо на паперові рушники, щоб з них стік зайвий жир.
Викладаємо інгредієнти салату на тарілку
- Поки кульки остигають, дістаємо порційні тарілки, викладаємо на них промиті і порвані на великі шматки листя салату так, щоб на кожній тарілочці вийшла невелика зелена гірка \ по центру.
З даної кількості інгредієнтів вийде дві великі або чотири маленьких порції.
- Нарізаємо курячу грудку тонкими скибочками або пластинами, а потім викладаємо її на порційні тарілки зверху на салат, по колу, щоб вийшло красиво.
- Тепер займемося помідори. Їх ми миємо, ріжемо часточками і укладаємо на кожну тарілку по краях, створюючи апетитний зовнішній вигляд.
- Яйця, які у нас залишилися (дві штуки), варимо круто, чистимо від шкаралупи, ріжемо часточками і викладаємо на тарілочки між помідорним скибочками.
- Болгарський перчик, помивши і очистивши його від насіння, ріжемо тонкими смужками і кладемо між курячими скибочками.
- Остигнули сирні кульки викладаємо на порційні страви зверху на салат – по кілька штук на тарілку.
Створюємо олійно-гірчичну заправку для святкового салату
- Змішуємо лимонний сік з оливковою олією, додаємо в суміш видавлений часник і добре збиваємо вінчиком. Кількість лимонного соку беремо за смаком: якщо любимо явну кислинку, то використовуємо сік половини лимона, якщо менш насичений смак – трохи поменше.
Поливаємо салат заправкою і подаємо до столу
- Поливаємо салатик тільки що зробленої заправкою і відразу ж подаємо його на стіл. Гості будуть в захваті!
Листковий салат з курячою грудкою і сметаною
Якщо ви любите салати без майонезу, але оливкова олія, лимонний сік і гірчицю з якихось причин віддаєте перевагу обходити стороною, тоді спробуйте порадувати себе і близьких цієї простої закускою, яка викладається шарами. І красиво, і просто, і дуже смачно!
Складові
- Філе курячої грудки – 250 г;
- Яйця – 3 шт .;
- Огірки свіжі – 2 шт .;
- Сметана – 2 ст. л.
- Соєвий соус – 1 ч. Л .;
- Будь-які спеції – за смаком.
Рецептура листкового салату з курячої грудки без майонезу
- Філе курячої грудки відварюємо до готовності в підсоленій воді, остудити його.
- Яйця варимо круто і відокремлюємо жовтки від білків.
- Нарізаємо всі компоненти для салату: філе й огірки – кубиками, білки яєць – шматочками довільного розміру (наприклад тонкими скибочками), жовтки трьох на тертці.
- Готуємо заправку: з’єднуємо сметану з соєвим соусом і будь-якими спеціями, які вам подобаються. Дуже смачно виходить, якщо взяти, наприклад, прованські трави або спеціальну суміш для салатів.
- Беремо глибокий салатник, на дно його викладаємо шар з відвареного курячого м’яса. Зверху кладемо яєчні білки. Поливаємо білковий шар 1,5 ст. л. приготовленої заправки.
- Наступним шаром кладемо огірочки, поливаємо їх зверху соусом.
- Тертими жовтками формуємо верхній шар закуски, а потім відправляємо салатик в холодильник на півгодини, після чого його можна подавати до столу.
Як бачите, салат з куркою без майонезу приготувати можна в різних варіаціях. А виходить ця закуска нітрохи не менше ситної, ніж заправлена жирним соусом.