Салат з буряком і куркою

salat-so-svekloj-i-kuricej
Смачний, соковитий овоч і мяско найніжнішої пташки – хіба це не відмінне поєднання для приготування кулінарного шедевра? У сьогоднішній підбірці у нас не що-небудь, а салат з буряком і куркою – поживне, красиве частування, яке не соромно і гостям на застілля запропонувати. До того ж, ми поділимося і варіантами для тих, хто сидить на дієті, адже червоний овоч і курочка чудово підходять для низькокалорійного обіду!

Варіанти легких закусок з буряка і курячого філе

У дні, коли доводиться сидіти на дієті, так полювання поласувати простими, корисними і ситними стравами, щоб надовго позбутися від почуття голоду!

Але ви помиляєтеся, якщо думаєте, що буряк і філе пташки здатні зіпсувати вашу фігуру. Ні, безумовно, якщо намастити блюдо майонезом або використовувати копчену курятину, то від користі мало що залишиться … Але завжди можна підійти до готування з іншого боку!

  • Щоб порадувати свій апетит повноцінним частуванням, просто відваріть спершу мяско з грудки курочки в підсоленій воді, а потім дайте йому трохи охолонути і нарубати шматочками.
  • Буряк відваріть в каструлі окремо, а потім остудіть і натріть на середній або крупній тертці.
  • Додайте в блюдо трохи маринованих огірочків, щоб поліпшити його смакові якості – просто поріжте корнішони кружками.
  • Перемішайте салатик, додайте ложку нежирної сметани, посоліть за смаком і трохи поперчіть.

Куховарити низькокалорійні рецепти можна і з іншими інгредієнтами, які ви любите, якщо тільки вони не дуже поживні.

А ще можна укласти закуску пошарово, щоб порадувати не тільки свій шлунок, але і насолодитися зовнішнім виглядом частування … Цим ми і займемося нижче!

Листковий салат з куркою і буряком, рецепт для свята

Красива подача – це чи не найважливіше в дні свят, коли стіл ломиться від різномастих частувань. Закуски з буряком примітні тим, що вони виглядають яскраво і помітно – ніхто не встоїть!

Складові

  • Куряче філе – 400 г;
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • Буряк – 1-2 шт .;
  • Майонез – півбанки;
  • Картопля – 3 шт .;
  • Горошок консервований – 1 банка;
  • Сіль за смаком;
  • Петрушка – для подачі;
  • Перець чорний – за смаком.

Як зробити своїми руками буряковий салат з курячим м’ясом шарами

  • Куряче мяско будемо варити до готовності. Для цього промиваємо філе під проточною холодною водою, після чого опускаємо в каструлю з окропом. Варимо м’ясо птиці близько 15-20 хвилин.
  • Виймаємо філе з каструлі, охолоджуємо. Потім нарізаємо невеликими скибочками за допомогою спеціального, дуже гострого ножа. А можна просто розібрати м’ясо на волокна голими руками.
  • Складаємо філейку на дно прозорою миски для салату. Розрівнюємо тильній стороною столової ложки (сухий і чистої), після чого змащуємо майонезиком і солимо і перчимо.
  • Буряк і картоплю промиваємо, щоб коренеплоди були повністю чисті, а потім теж варимо до повної готовності в каструльці. Дістаємо овочі, охолоджуємо, знімаємо шкірку.
  • Картоплю натираємо на крупній тертці, присипаємо сіллю і перчимо злегка для смаку. Укладаємо її поверх курятини, промащуючи майонезом. Буряк теж натираємо на тертці або рубаємо кубиком, але залишаємо для верхнього шару.

salat-so-svekloj-i-kuricej3

  • Поверх картопельки ми будемо викладати горошок – відкриємо консерву, сольем всю рідину, а потім укладемо горошок і промажем майонезом.
  • Далі у нас йде чергу ріпчастої цибулі, який ми очищаємо і рубаємо дрібно, а також трохи маринуємо його, щоб він був приємніше на смак. Промащуємо соусом.
  • Зверху висипаємо натерту свеклочку, промазуємо шар майонезом, а потім прикрашаємо листочками свіжої петрушечкі.
  • Прибираємо наш красивий салат з курочкою в холодильник, щоб він настоявся.

Таке частування за своїм виглядом і технології готування нагадує всім відому «Шубу», ось тільки робиться не з рибкою, а з ніжним курячим м’ясом.

Це відмінний рецепт, щоб здивувати і порадувати дорогих гостей!

Простий салат з буряка та копченої курячої грудки

Складові

  • Буряк – 1 середній коренеплід + –
  • Куряча грудка копчена – 200-250 г + –
  • Майонез – півбанки + –
  • Часник – 2 зубчики + –
  • Квасоля консервована червона – півбанки + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Свіжа зелень – 0,5 пучка + –
  • Чорний перець – за смаком + –

Як приготувати в домашніх умовах салат з бурака і курки з часником

  1. Бурак обмиємо під проточною водою і злегка почистимо, після чого відправимо в каструлю з водою. На середньому вогні доведемо її до кипіння і зваримо овоч до готовності.
  2. Виймаємо буряковий плід, охолоджуємо його. Після цього очистимо овоч від верхнього шару і натерти на крупній тертці.
  3. Курячу грудинку нарубаємо дрібними смужками, або ж можна скористатися зручною спеціальної нарізкою і нашаткувати її брусочками-пластами, як корейську моркву.
  4. З банки квасолі зливаємо воду, відбираємо приблизно половину бобів.
  5. Змішуємо інгредієнти між собою, солимо і перчимо їх. Додаємо майонез і гарненько промешівают.
  6. Часточки часнику пропускаємо через прес, додаємо в салат.
  7. Зеленушку (кріп або петрушку) промиваємо під краном, витирав зайву воду. Рубаємо середніми шматочками і теж зсипати в салатник. Перемішуємо закуску знову.

Такому частування краще дати трохи часу перед тим, як починати їм ласувати. Для цього приберіть салат з буряком і куркою в камеру холодильника на 40-60 хвилинок.

Які ще салати з куркою і буряком можна робити вдома

Як варіант, в миску цілком можна опустити сиру бурячок, а не відварну. Тільки попередньо її краще ненадовго замаринувати – так буде смачніше.

Дуже смачно виходить, якщо до курочку додати волоські ядра – буряк чудово поєднується з ними, і таке блюдо виходить на славу.

salat-so-svekloj-i-kuricej2

Тільки в цьому випадку краще обмежитися одним м’ясом, Бурак, майонезом, горіхами і приправами – більше нічого в закуску не клади. Хоча сюди добре підлаштується і часничок.

Безумовно, зробити шедевр нескладно і за традиційним рецептом «Гранатовий браслет», який ви можете знайти нижче:

  • Салат «Гранатовий браслет» класичний
  • Салат «Гранатовий браслет» з копченою куркою

Як бачите, салат з буряком і куркою може бути дійсно щоразу різним – і дієтичним, і ситним, і простим, і листковим і навіть шикарним – таким, що гості ахнуть, побачивши це блюдо на святковому столі!