Смачний, соковитий овоч і мяско найніжнішої пташки – хіба це не відмінне поєднання для приготування кулінарного шедевра? У сьогоднішній підбірці у нас не що-небудь, а салат з буряком і куркою – поживне, красиве частування, яке не соромно і гостям на застілля запропонувати. До того ж, ми поділимося і варіантами для тих, хто сидить на дієті, адже червоний овоч і курочка чудово підходять для низькокалорійного обіду!
Варіанти легких закусок з буряка і курячого філе
У дні, коли доводиться сидіти на дієті, так полювання поласувати простими, корисними і ситними стравами, щоб надовго позбутися від почуття голоду!
Але ви помиляєтеся, якщо думаєте, що буряк і філе пташки здатні зіпсувати вашу фігуру. Ні, безумовно, якщо намастити блюдо майонезом або використовувати копчену курятину, то від користі мало що залишиться … Але завжди можна підійти до готування з іншого боку!
- Щоб порадувати свій апетит повноцінним частуванням, просто відваріть спершу мяско з грудки курочки в підсоленій воді, а потім дайте йому трохи охолонути і нарубати шматочками.
- Буряк відваріть в каструлі окремо, а потім остудіть і натріть на середній або крупній тертці.
- Додайте в блюдо трохи маринованих огірочків, щоб поліпшити його смакові якості – просто поріжте корнішони кружками.
- Перемішайте салатик, додайте ложку нежирної сметани, посоліть за смаком і трохи поперчіть.
Куховарити низькокалорійні рецепти можна і з іншими інгредієнтами, які ви любите, якщо тільки вони не дуже поживні.
А ще можна укласти закуску пошарово, щоб порадувати не тільки свій шлунок, але і насолодитися зовнішнім виглядом частування … Цим ми і займемося нижче!
Листковий салат з куркою і буряком, рецепт для свята
Красива подача – це чи не найважливіше в дні свят, коли стіл ломиться від різномастих частувань. Закуски з буряком примітні тим, що вони виглядають яскраво і помітно – ніхто не встоїть!
Складові
- Куряче філе – 400 г;
- Цибуля ріпчаста – 1 головка;
- Буряк – 1-2 шт .;
- Майонез – півбанки;
- Картопля – 3 шт .;
- Горошок консервований – 1 банка;
- Сіль за смаком;
- Петрушка – для подачі;
- Перець чорний – за смаком.
Як зробити своїми руками буряковий салат з курячим м’ясом шарами
- Куряче мяско будемо варити до готовності. Для цього промиваємо філе під проточною холодною водою, після чого опускаємо в каструлю з окропом. Варимо м’ясо птиці близько 15-20 хвилин.
- Виймаємо філе з каструлі, охолоджуємо. Потім нарізаємо невеликими скибочками за допомогою спеціального, дуже гострого ножа. А можна просто розібрати м’ясо на волокна голими руками.
- Складаємо філейку на дно прозорою миски для салату. Розрівнюємо тильній стороною столової ложки (сухий і чистої), після чого змащуємо майонезиком і солимо і перчимо.
- Буряк і картоплю промиваємо, щоб коренеплоди були повністю чисті, а потім теж варимо до повної готовності в каструльці. Дістаємо овочі, охолоджуємо, знімаємо шкірку.
- Картоплю натираємо на крупній тертці, присипаємо сіллю і перчимо злегка для смаку. Укладаємо її поверх курятини, промащуючи майонезом. Буряк теж натираємо на тертці або рубаємо кубиком, але залишаємо для верхнього шару.
- Поверх картопельки ми будемо викладати горошок – відкриємо консерву, сольем всю рідину, а потім укладемо горошок і промажем майонезом.
- Далі у нас йде чергу ріпчастої цибулі, який ми очищаємо і рубаємо дрібно, а також трохи маринуємо його, щоб він був приємніше на смак. Промащуємо соусом.
- Зверху висипаємо натерту свеклочку, промазуємо шар майонезом, а потім прикрашаємо листочками свіжої петрушечкі.
- Прибираємо наш красивий салат з курочкою в холодильник, щоб він настоявся.
Таке частування за своїм виглядом і технології готування нагадує всім відому «Шубу», ось тільки робиться не з рибкою, а з ніжним курячим м’ясом.
Це відмінний рецепт, щоб здивувати і порадувати дорогих гостей!
Простий салат з буряка та копченої курячої грудки
Складові
- Буряк – 1 середній коренеплід + –
- Куряча грудка копчена – 200-250 г + –
- Майонез – півбанки + –
- Часник – 2 зубчики + –
- Квасоля консервована червона – півбанки + –
- Сіль – за смаком + –
- Свіжа зелень – 0,5 пучка + –
- Чорний перець – за смаком + –
Як приготувати в домашніх умовах салат з бурака і курки з часником
- Бурак обмиємо під проточною водою і злегка почистимо, після чого відправимо в каструлю з водою. На середньому вогні доведемо її до кипіння і зваримо овоч до готовності.
- Виймаємо буряковий плід, охолоджуємо його. Після цього очистимо овоч від верхнього шару і натерти на крупній тертці.
- Курячу грудинку нарубаємо дрібними смужками, або ж можна скористатися зручною спеціальної нарізкою і нашаткувати її брусочками-пластами, як корейську моркву.
- З банки квасолі зливаємо воду, відбираємо приблизно половину бобів.
- Змішуємо інгредієнти між собою, солимо і перчимо їх. Додаємо майонез і гарненько промешівают.
- Часточки часнику пропускаємо через прес, додаємо в салат.
- Зеленушку (кріп або петрушку) промиваємо під краном, витирав зайву воду. Рубаємо середніми шматочками і теж зсипати в салатник. Перемішуємо закуску знову.
Такому частування краще дати трохи часу перед тим, як починати їм ласувати. Для цього приберіть салат з буряком і куркою в камеру холодильника на 40-60 хвилинок.
Які ще салати з куркою і буряком можна робити вдома
Як варіант, в миску цілком можна опустити сиру бурячок, а не відварну. Тільки попередньо її краще ненадовго замаринувати – так буде смачніше.
Дуже смачно виходить, якщо до курочку додати волоські ядра – буряк чудово поєднується з ними, і таке блюдо виходить на славу.
Тільки в цьому випадку краще обмежитися одним м’ясом, Бурак, майонезом, горіхами і приправами – більше нічого в закуску не клади. Хоча сюди добре підлаштується і часничок.
Безумовно, зробити шедевр нескладно і за традиційним рецептом «Гранатовий браслет», який ви можете знайти нижче:
- Салат «Гранатовий браслет» класичний
- Салат «Гранатовий браслет» з копченою куркою
Як бачите, салат з буряком і куркою може бути дійсно щоразу різним – і дієтичним, і ситним, і простим, і листковим і навіть шикарним – таким, що гості ахнуть, побачивши це блюдо на святковому столі!