Салат «Снігур» з курячими сердечками і грибами, фоторецепт

Хочете здивувати рідних оригінальним салатом на різдвяному столі?

Тоді пропоную вам цікавий і дуже смачний салат «Снігур» з курячими сердечками і грибами. Правда, на його приготування доведеться витратити трохи часу, але цього того варто – ваше блюдо буде на висоті.

Багатошаровий різдвяний салат «Снігур» з грибами: рецепт з фото

Різдвяне меню М’ясні салати Салати з сиром Салати з грибами Субпродукти (печінка, нирки, язик, серце) Прикраса блюд 1
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

Салат снігур з курячими сердечками і грибами
Салат снігур з курячими сердечками і грибами

Складові

  • Курячі сердечка – 250 г + –
  • Яйця курячі – 3 шт. + –
  • Печериці – 200 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Помідори – 1 шт. + –
  • Маслини без кісточок – 250 г + –
  • Твердий сир – 50 г + –
  • Кріп – 1 пучок + –
  • Рослинна олія – ​​3 ст.л. + –
  • Майонез – за смаком + –
  • Сіль – за смаком + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Різдвяний салат «Снігур» складається з шарів, тому заздалегідь подбайте про це. Будь-які гриби, які вам подобаються, треба почати обсмажувати на середньому вогні на рослинній олії.


  • Ріпчасту цибулю почистити і нарізати півкільцями.


  • Коли з грибів випарується вся рідина – додайте в сковороду цибулю. Посоліть.


  • Смажити гриби з цибулею протягом ще 10 хвилин.


  • Курячі сердечка відварити до готовності в солоній воді.


  • Варені курячі сердечка нарізати кільцями.


  • Відварені круто яйця очистити, а потім відокремити жовток від білка.


  • Білок натерти на крупній тертці.


  • Жовток натерти на дрібній тертці.


  • Будь-який твердий сорт сиру теж натерти на дрібній тертці.


  • Маслини розрізати навпіл. Вони нам знадобляться для прикраси салату.


  • Помідор нарізати невеликими квадратиками. Він також знадобиться для прикраси.


  • Все – шари для салату підготовлені, можна збирати наш різдвяний салат.
    Самий нижній шар – смажені гриби з цибулею. Викласти їх у формі пташки, що сидить на гілочці.


  • Помилитися гриби дуже тонким шаром майонезу.


  • Наступний шар – колечка курячих сердечок. Їх також потрібно промазати тонким шаром майонезу.


  • Наступний шар – жовтки, їх не треба обмазувати майонезом.


  • Далі йде шар тертого сиру. Його, в свою чергу, треба покрити тонким шаром майонезу.


  • З половинок маслин викласти голову і крило Снігура.


  • З кубиків помідорів викласти грудку, дзьобик і око Снігура.


  • Яєчним білком заповнити решту тулуба пташки, а з гілочок кропу зробити гілку, на якій снігур сидить.


  • Ось і все, трохи вашої фантазії – і оригінальний різдвяний салат під назвою «Снігур» готовий!


  • Смачного!