Салат «Олів’є» класичний

Колись, коли я була маленькою, це був мій улюблений салат. Розмаїття тоді особливого не було. Вінегрет, оселедець під шубою, та зимовий салат (він же салат “Олів’є”) були незмінними частуваннями на святковому столі майже в кожній родині.

У наш час цей салат не менш популярний. Кожна господиня готує його по своєму, додаючи або прибираючи якісь інгредієнти. Я, наприклад, не кладу в зимовий салат горошок, морква або цибуля. Але багато додають і їм це подобається. Я готую цей салат з ковбасою, а хто-то замінює її на відварну свинину.

салат

Для приготування салату “Олів’є” класичного нам знадобиться:

  • 6 варених яєць,
  • 300 грам вареної картоплі,
  • 500 грам ковбаси вареної докторської,
  • 7-8 солоних огірочків або за смаком,
  • сметана,
  • зелений горошок (за бажанням!),
  • варена морква (за бажанням!).

Рецепт приготування салату “Олів’є” класичного.

Детально я вже розповідала і про історію цього салату і про всі тонкощі приготування тут. Тому в даному рецепті озвучу тільки самі основні моменти.

Нарізаємо перераховані інгредієнти невеликими кубиками.

IMG_3634 IMG_3645 IMG_3649 IMG_3652

Додаємо сметану, все добре перемішуємо.

IMG_3657 IMG_3663

Викладаємо салат в вазочку і подаємо до столу.

Я не заправляю салат “Олів’є” майонезом, але Ви можете замінити їм сметану.

Смачного.

Чекаю Ваших відгуків та коментарів.

[key]Святкові рецепти, Салати з ковбасою [/key ]