Колись, коли я була маленькою, це був мій улюблений салат. Розмаїття тоді особливого не було. Вінегрет, оселедець під шубою, та зимовий салат (він же салат “Олів’є”) були незмінними частуваннями на святковому столі майже в кожній родині.
У наш час цей салат не менш популярний. Кожна господиня готує його по своєму, додаючи або прибираючи якісь інгредієнти. Я, наприклад, не кладу в зимовий салат горошок, морква або цибуля. Але багато додають і їм це подобається. Я готую цей салат з ковбасою, а хто-то замінює її на відварну свинину.
Для приготування салату “Олів’є” класичного нам знадобиться:
- 6 варених яєць,
- 300 грам вареної картоплі,
- 500 грам ковбаси вареної докторської,
- 7-8 солоних огірочків або за смаком,
- сметана,
- зелений горошок (за бажанням!),
- варена морква (за бажанням!).
Рецепт приготування салату “Олів’є” класичного.
Детально я вже розповідала і про історію цього салату і про всі тонкощі приготування тут. Тому в даному рецепті озвучу тільки самі основні моменти.
Нарізаємо перераховані інгредієнти невеликими кубиками.
Додаємо сметану, все добре перемішуємо.
Викладаємо салат в вазочку і подаємо до столу.
Я не заправляю салат “Олів’є” майонезом, але Ви можете замінити їм сметану.
Смачного.
Чекаю Ваших відгуків та коментарів.
[key]Святкові рецепти, Салати з ковбасою [/key ]