Салат із курячими сердечками та морквою

Салат із курячими сердечками та морквою

Рецепт з фото смачного салату з сердечок з овочами та солоними огірками. Просте приготування й апетитний вигляд, спонукають до того, щоб виставити цю страву на святковий стіл. Готується він у кількох варіантах на будь-який смак і колір.

Інгредієнти

  • Куряче серце – 500 г
  • Цибуля велика – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Огірки солоні, мариновані – 5 шт.
  • Сіль, перець, майонез
  • Олія для обсмажування

Рецепт салату з курячих сердечок

Салат із курячими сердечками та морквою

Готуємо продукти. Надрізаємо посередині тельбушка, вимиваємо згустки крові, варимо після закипання в злегка підсоленій воді 40-50 хвилин на середньому вогні до готовності. У бульйон можна додати лавровий лист і перець горошком.

Салат із курячими сердечками та морквою

Натираємо моркву на корейській тертці, цибулю нарізаємо чверть кільцями.

Салат із курячими сердечками та морквою

Пасеруємо на пательні до м’якості, сильно ужарювати як у суп не треба.

Є варіант цього салату без обсмажування овочів. Але заправляють його тільки рослинною олією.

Салат із курячими сердечками та морквою

Сердечка подрібнюємо соломкою або кубиком. У салат усі інгредієнти мають нарізатися однаково. Якщо тельбухи кубиком, то й огірочки теж, я вибираю соломку.

Салат із курячими сердечками та морквою

Додаємо пасеровані овочі.

Салат із курячими сердечками та морквою

Салат із курячими сердечками та морквою

Огірки так само подрібнюємо соломкою за корейським варіантом. Перекладаємо в миску.

Салат із курячими сердечками та морквою

Заправляємо меленим перцем, майонезом, сіллю за смаком. Добре перемішуємо, пробуємо на солоність.

Салат із курячими сердечками та морквою

Подаємо в теплому або холодному вигляді як закуску або самостійну страву. Салатик виходить дуже соковитий і неймовірно смачний. Особливо коли настоїться в холодильнику 2-3 години.

Салат із тельбухами та свіжим огірочком

Салат із курячими сердечками та морквою

Інгредієнти

  • Курячі серця – 500 г
  • Огірок – 1 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Цибуля червона – 1 шт.
  • Майонез, сіль, зелень – за смаком

Маринад для цибулі

  • Сіль – 0,5 ч. Ложки
  • Цукор – 1 ч. Л
  • Оцет 9% – 2 ст. Л
  • Окріп – 3-5 ст. Л

Приготування з фото

Салат із курячими сердечками та морквою

Варимо оброблені сердечка з лавровим листом до готовності.

Салат із курячими сердечками та морквою

Поки варяться тельбухи маринуємо цибулю. Додаємо перелічені вище інгредієнти заливаємо окропом. Перемішуємо до розчинення сипучих продуктів. Перед додаванням у салат відкидаємо на друшляк.

Салат із курячими сердечками та морквою

Нарізаємо в салатник відварені сердечка.

Салат із курячими сердечками та морквою

Натираємо відварені круто яйця на дрібній тертці.

Салат із курячими сердечками та морквою

Додаємо в салат мариновану цибулю та свіжий огірок порізаний соломкою.

Салат із курячими сердечками та морквою

Заправляємо майонезом, добре перемішуємо. За бажанням додаємо сіль, зелень. Простий, смачний і поживний салатик готовий до подачі.

Як правильно варити сердечка для салату

Салат із курячими сердечками та морквою

Салат із курячими сердечками та морквою

Насамперед зрізаємо плівки, труби, перерізаємо навпіл. Потім промиваємо від кров’яних згустків під проточною водою.

Салат із курячими сердечками та морквою

Відкидаємо на друшляк, даємо стекти воді. Кілька разів натискаємо долонею, щоб вийшло більше вологи.

Салат із курячими сердечками та морквою

Перекладаємо в каструлю, додаємо перець горошком, лаврове листя.

Салат із курячими сердечками та морквою

Заливаємо водою вище на 3-4 сантиметри.

Салат із курячими сердечками та морквою

Після закипання знімаємо піну, зменшуємо вогонь, варимо 40 хвилин до готовності. Даємо охолонути разом із бульйоном на плиті, так вони завжди будуть соковитими.

Салат із курячими сердечками та морквою

Виймаємо шумівкою на друшляк. Якщо готуємо теплий салат, то ріжемо відразу, додаємо заздалегідь підготовлені овочі та подаємо на стіл.

Салат із курячими сердечками та морквою

Смачний і наваристий курячий бульйон застосовуємо як основу для соусу або смачного супу.

Простий салат із трьох інгредієнтів

Салат із курячими сердечками та морквою

Інгредієнти

  • Сердечка курячі – 600 г
  • Огірки мариновані – 6 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Майонез, сіль, перець, зелень

Покроковий рецепт

Салат із курячими сердечками та морквою

Добре промиті серця заливаємо водою і доводимо до кипіння.

Салат із курячими сердечками та морквою

Після закипання знімаємо пінку, додаємо трохи солі та лавровий лист. Варимо до повної готовності близько години на тихому вогні.

Салат із курячими сердечками та морквою

За цей час нарізаємо цибулини півкільцями. Злегка обсмажуємо на сковороді до прозорої м’якості.

Салат із курячими сердечками та морквою

Викладаємо на паперовий рушник/серветку щоб стекли надлишки жиру.

Салат із курячими сердечками та морквою

Салат із курячими сердечками та морквою

Подрібнюємо огірки на довгасті брусочки. Сердечка ділимо на чотири частини, якщо вони зовсім маленькі, то навпіл.

Салат із курячими сердечками та морквою

З’єднуємо всі продукти в мисці. Додаємо сіль, перець, майонез.

Салат із курячими сердечками та морквою

Добре перемішуємо – салат готовий. Прикрашаємо зеленню і подаємо. На святковому столі ця страва зникає першою. Усі, хто його спробував, негайно просять рецепт.

Смачна страва із сердечок з оцтом

Салат із курячими сердечками та морквою

Інгредієнти

  • Курячі серця – 400 г
  • Морква, цибуля – по 1 шт.
  • Огірки солоні – 3 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Олія рослинна – 50 мл
  • Оцет – 1 ст. Ложка
  • Прованські трави – 1 ч. Л. Л
  • Сіль, перець, зелень – за смаком

Процес приготування

Салат із курячими сердечками та морквою

Очищені від плівок і сухожиль сердечка ріжемо навпіл, промиваємо ретельно під проточною водою.

Салат із курячими сердечками та морквою

Відправляємо в каструлю, трохи солі, пару листочків лавра, доводимо до кипіння. Після зняття піни і зменшення вогню, готуємо 40-50 хвилин до м’якого стану.

Салат із курячими сердечками та морквою

Салат із курячими сердечками та морквою

Моркву шаткуємо на тертці по-корейськи. Тонкими півкільцями подрібнюємо цибулину.

Салат із курячими сердечками та морквою

Додаємо до овочів роздавлений часник. Як ви зрозуміли цей варіант ми будемо робити без обсмажування/пасирування.

Салат із курячими сердечками та морквою

Нарізаємо огірочки соломкою, перекладаємо в миску.

Салат із курячими сердечками та морквою

Додаємо порізані соломкою курячі сердечка, оцет, сіль, перець.

Салат із курячими сердечками та морквою

Для заправки будемо використовувати розпечену олію з ложкою прованських трав. Нагріваємо на сковороді до кипіння, додаємо трави, вливаємо в салат. Гарненько вимішуємо до однорідності.

Салат із курячими сердечками та морквою

Після охолодження присипаємо свіжим кропом і подаємо на столик.