Після того як «Макдональдс» випустив свою пародію на традиційне східне блюдо шаурма, в світі кулінарії почалася плутанина.
Тепер так відразу і не зрозуміло, який саме рол «Цезар» з куркою потрібно приготувати, поки не вивчиш рецепт: якщо є рис і норі – готуємо суші, якщо лаваш – то денер. Сьогодні ми приготуємо в домашніх умовах і те, і інше, причому японську кухню охопимо ширше, так як роли з такою назвою є і холодні, і гарячі.
Домашній рол Цезар з куркою
Щоб зробити своїми руками такий же апетитний рол, як на фото, вам знадобиться наш покроковий рецепт. Сміємо вас запевнити, що така кулінарія абсолютно нескладна, а якщо підготувати і подрібнити всі інгредієнти, то ви зможете накрутити досить швидко купу таких ролів для всіх друзів.
Складові
- Лаваш вірменський круглий – 2-3 листків;
- Філе курки – 0,2 кг;
- Салат «Айсберг» – 0,1 кг;
- Чорний перець мелений – ½ ч.л .;
- Томат свіжий – 1 плід;
- Сухарики пшеничні сирні – 50 г;
- Сирна крихта «Пармезан» – 60 г;
- Соняшникова олія – 15 мл;
- Сіль дрібна – 1 ч.л .;
- Сушений часник мелений – ½ ч.л .;
- Соус «Цезар» від Heinz – 80 м
Як самостійно приготувати рол цезар з курятиною по кроках
- Спочатку приготуємо начинку, тобто салат «Цезар» за класичним рецептом. Куряче філе відварюємо до готовності в солоному бульйоні, а після того як м’ясо остигне і ми його розберемо по волокнам на соломку, обсмажуємо в сковороді 2 хвилини.
- Салат нарізаємо тонкою соломкою. Сир, якщо у вас не готова крихта, а цілісний шматок, натираємо дрібненько на тертці.
- Помідор миємо й подрібнюємо тонкими часточками.
- У миску перекладаємо салат «айсберг», сухарики зі смаком сиру, сирну крихту, томати, заливаємо соус цезар, всипаємо перець і сушений часник, а також курячу обсмажену соломку.
- Перемішуємо салат і солимо за смаком.
- На лист лаваша викладаємо по центру салат «Цезар» в лінію і звертаємо ролл, як шаурму: спочатку складаємо нижній край, потім бічні і закручуємо рол.
- Ставимо грітися на середній вогонь сковороду і наливаємо в неї 1 ст.л. масла. Як тільки масло прогріється, викладаємо в ємність цезар рол швом вниз і швидко обсмажуємо 1-1,5 хвилини з одного і стільки ж з іншого боку.
Гарячі японські роли «Цезар» з куркою
Складові
- Майонез жирний – 1 ст.л. + –
- Ікра мойви – 2 ч.л. + –
- Копчена куряча грудка – 60 г + –
- Салат айсберг – 1 лист + –
- Помідори – 20 г + –
- Норі водорості – 1 лист + –
- Рис для суші варений – 130-140 г + –
- Вершковий сир – 20 г + –
- Сухарі «Панко» – 20 г + –
Як покроково готувати роли «Цезар» з куркою в домашніх умовах
Цей рецепт домашніх запечених ролів «цезар» любителі японської кухні оцінять обов’язково. Для запікання ми також приготуємо найпростіший і популярний соус. З ним східне частування буде один-в-один, як від майстра суші.
- Для початку зробимо соус для запікання ролів. Майонез змішуємо з ікрою мойви і залишаємо постояти на 5-10 хвилин.
- Підготуємо інгредієнти. Курку нарізаємо брусочками товщиною 7 мм і довжиною 5-6 см. Салат айсберг шаткуємо соломкою. Беремо часточку помідора, видаляємо соковиту м’якоть з насінням, а саму м’ясисту частину ріжемо соломкою.
- Робимо роли. Стелим на рогожу половину листа норі, і поверх нього викладаємо рис, акуратно розподіляючи його по всій поверхні водорості і так, щоб з одного довгого краю рис вийшов за межі норі на 2 см, а з іншого краю був на тій самій відстані оголений лист водорості.
- Тепер перевертаємо норі рисом на рогожу і починаємо наповнювати роли.
- По центру листа вичавлюємо з кондитерського мішка смугу вершкового сиру. Поруч укладаємо брусочки курки, салатну і помідорову соломку. Загальна кількість начинки для ролів не повинно перевищувати 80 м
- Звертаємо роли за допомогою циновки, притискаючи і ущільнюючи їх, надаючи їм потрібну форму квадрата.
- Отриманий рол обвалюють в сухарях панко, а потім нарізаємо на 8 рівних шматочків: спочатку навпіл, потім ставимо дві половинки поруч пліч до боку і ще раз розсікає їх навпіл, а після цього кожну четвертинку ще на 2 частини. Так роли точно будуть рівними і однаковими. Ніж при нарізці потрібно змочувати водою.
- Укладаємо роли зрізом вниз на застелене пергаментним папером деко. З кондитерського мішка з фігурною насадкою вичавлюємо на кожен рол соус для запікання красивою шапочкою.
- Ставимо деко в розігріту духовку (200 ° С) на 5-7 хвилин.
Подавати запечені роли слід з маринованим імбиром, соєвим соусом і васабі.
Якщо ви не знаєте, як зварити рис для суші, то пропонуємо вам до ознайомлення нашу статтю:
- Рис для суші
Як готувати домашній «Спайс-соус» для ролів і суші
Для наступного рецепта нам знадобиться цей соус, тому найкраще приготувати його заздалегідь.
- 200 г легкого майонезу змішуємо з 4 мг кунжутного масла.
- В отриману суміш додаємо 30 г соусу «Кимчи» і 10 г соусу «Шірача».
- Тепер все ще раз перемішуємо до однорідної текстури та кольору.
Спайси соус готовий.
Домашні «Цезар» роли з курячої грудки
Ці закусочні роли – ідеальна закуска для веселої компанії, романтичних вечорів, сімейних і дружніх посиденьок. Загалом – це палочка-виручалочка на всі випадки життя.
Складові
- Куряче філе – 100 г;
- Масло соняшнику – 15 мл;
- Помідор – ½ частина плода;
- Пекінська капуста – 2 листи;
- Сир «Пармезан» – 20 г;
- Рис для суші зварений – 400 г;
- Норі – 2 листи;
- Сухарі «Панко» – 100 г;
- Соус «Спайс» – 80 мл.
Як своїми руками зробити роли «Цезар» з куркою по-домашньому
- Куряче філе відварюємо цільним шматком в підсоленому бульйоні, потім нарізаємо довгими брусочками, товщиною в 7 мм і обсмажуємо в маслі на середньому вогні до золотого кольору.
- Помідор нарізаємо великими шматочками і видаляємо соковиту частина. Саму ж м’ясисту частину ріжемо брусочками 5 мм завтовшки.
- Лист пекінської капусти звертаємо в рулон і шаткуємо поперек тонкою соломкою.
- На рогожі розстеляємо половину листа норі і розподіляємо по ньому, відступивши 2 см від краю, рівним шаром рис, який повинен вступити на 2 см в іншого краю.
- Перевернувши норі рисом вниз, починаємо збирати рол. По центру норі укладаємо в лінію брусочки курки, помідори і капусту.
- За допомогою килимка скручуємо рол щільно, надаючи йому квадратну форму.
- Обвалюють готовий рол в сухарях і нарізаємо на 8 рівних шматочків.
- Викладаємо роли на блюдо для подачі зрізом вниз і поливаємо їх спайсі соусом.
- Сир пармезан шаткуємо на тонкі слайси, а потім нарізаємо скибочки великими квадратами і покриваємо сирною нарізкою кожен рол.
Неважливо, який саме рол «Цезар» з куркою ви приготуєте, по першому, другому чи третьому рецептом, факт залишається фактом – таким частуванням будуть раді всі!