Роли «Цезар» з куркою, рецепт в домашніх умовах

rolly-cezar-s-kuricej-recept-v-domashnix-usloviyax
Після того як «Макдональдс» випустив свою пародію на традиційне східне блюдо шаурма, в світі кулінарії почалася плутанина.

Тепер так відразу і не зрозуміло, який саме рол «Цезар» з куркою потрібно приготувати, поки не вивчиш рецепт: якщо є рис і норі – готуємо суші, якщо лаваш – то денер. Сьогодні ми приготуємо в домашніх умовах і те, і інше, причому японську кухню охопимо ширше, так як роли з такою назвою є і холодні, і гарячі.

Домашній рол Цезар з куркою

Щоб зробити своїми руками такий же апетитний рол, як на фото, вам знадобиться наш покроковий рецепт. Сміємо вас запевнити, що така кулінарія абсолютно нескладна, а якщо підготувати і подрібнити всі інгредієнти, то ви зможете накрутити досить швидко купу таких ролів для всіх друзів.

rolly-cezar-s-kuricej-recept-v-domashnix-usloviyax1

Складові

  • Лаваш вірменський круглий – 2-3 листків;
  • Філе курки – 0,2 кг;
  • Салат «Айсберг» – 0,1 кг;
  • Чорний перець мелений – ½ ч.л .;
  • Томат свіжий – 1 плід;
  • Сухарики пшеничні сирні – 50 г;
  • Сирна крихта «Пармезан» – 60 г;
  • Соняшникова олія – ​​15 мл;
  • Сіль дрібна – 1 ч.л .;
  • Сушений часник мелений – ½ ч.л .;
  • Соус «Цезар» від Heinz – 80 м

Як самостійно приготувати рол цезар з курятиною по кроках

  1. Спочатку приготуємо начинку, тобто салат «Цезар» за класичним рецептом. Куряче філе відварюємо до готовності в солоному бульйоні, а після того як м’ясо остигне і ми його розберемо по волокнам на соломку, обсмажуємо в сковороді 2 хвилини.
  2. Салат нарізаємо тонкою соломкою. Сир, якщо у вас не готова крихта, а цілісний шматок, натираємо дрібненько на тертці.
  3. Помідор миємо й подрібнюємо тонкими часточками.
  4. У миску перекладаємо салат «айсберг», сухарики зі смаком сиру, сирну крихту, томати, заливаємо соус цезар, всипаємо перець і сушений часник, а також курячу обсмажену соломку.
  5. Перемішуємо салат і солимо за смаком.
  6. На лист лаваша викладаємо по центру салат «Цезар» в лінію і звертаємо ролл, як шаурму: спочатку складаємо нижній край, потім бічні і закручуємо рол.
  7. Ставимо грітися на середній вогонь сковороду і наливаємо в неї 1 ст.л. масла. Як тільки масло прогріється, викладаємо в ємність цезар рол швом вниз і швидко обсмажуємо 1-1,5 хвилини з одного і стільки ж з іншого боку.

Гарячі японські роли «Цезар» з куркою

Складові

  • Майонез жирний – 1 ст.л. + –
  • Ікра мойви – 2 ч.л. + –
  • Копчена куряча грудка – 60 г + –
  • Салат айсберг – 1 лист + –
  • Помідори – 20 г + –
  • Норі водорості – 1 лист + –
  • Рис для суші варений – 130-140 г + –
  • Вершковий сир – 20 г + –
  • Сухарі «Панко» – 20 г + –

Як покроково готувати роли «Цезар» з куркою в домашніх умовах

Цей рецепт домашніх запечених ролів «цезар» любителі японської кухні оцінять обов’язково. Для запікання ми також приготуємо найпростіший і популярний соус. З ним східне частування буде один-в-один, як від майстра суші.

  1. Для початку зробимо соус для запікання ролів. Майонез змішуємо з ікрою мойви і залишаємо постояти на 5-10 хвилин.
  2. Підготуємо інгредієнти. Курку нарізаємо брусочками товщиною 7 мм і довжиною 5-6 см. Салат айсберг шаткуємо соломкою. Беремо часточку помідора, видаляємо соковиту м’якоть з насінням, а саму м’ясисту частину ріжемо соломкою.
  3. Робимо роли. Стелим на рогожу половину листа норі, і поверх нього викладаємо рис, акуратно розподіляючи його по всій поверхні водорості і так, щоб з одного довгого краю рис вийшов за межі норі на 2 см, а з іншого краю був на тій самій відстані оголений лист водорості.
  4. Тепер перевертаємо норі рисом на рогожу і починаємо наповнювати роли.
  5. По центру листа вичавлюємо з кондитерського мішка смугу вершкового сиру. Поруч укладаємо брусочки курки, салатну і помідорову соломку. Загальна кількість начинки для ролів не повинно перевищувати 80 м
  6. Звертаємо роли за допомогою циновки, притискаючи і ущільнюючи їх, надаючи їм потрібну форму квадрата.
  7. Отриманий рол обвалюють в сухарях панко, а потім нарізаємо на 8 рівних шматочків: спочатку навпіл, потім ставимо дві половинки поруч пліч до боку і ще раз розсікає їх навпіл, а після цього кожну четвертинку ще на 2 частини. Так роли точно будуть рівними і однаковими. Ніж при нарізці потрібно змочувати водою.
  8. Укладаємо роли зрізом вниз на застелене пергаментним папером деко. З кондитерського мішка з фігурною насадкою вичавлюємо на кожен рол соус для запікання красивою шапочкою.
  9. Ставимо деко в розігріту духовку (200 ° С) на 5-7 хвилин.

Подавати запечені роли слід з маринованим імбиром, соєвим соусом і васабі.

Якщо ви не знаєте, як зварити рис для суші, то пропонуємо вам до ознайомлення нашу статтю:

  • Рис для суші

Як готувати домашній «Спайс-соус» для ролів і суші

Для наступного рецепта нам знадобиться цей соус, тому найкраще приготувати його заздалегідь.

rolly-cezar-s-kuricej-recept-v-domashnix-usloviyax3

  1. 200 г легкого майонезу змішуємо з 4 мг кунжутного масла.
  2. В отриману суміш додаємо 30 г соусу «Кимчи» і 10 г соусу «Шірача».
  3. Тепер все ще раз перемішуємо до однорідної текстури та кольору.

Спайси соус готовий.

Домашні «Цезар» роли з курячої грудки

Ці закусочні роли – ідеальна закуска для веселої компанії, романтичних вечорів, сімейних і дружніх посиденьок. Загалом – це палочка-виручалочка на всі випадки життя.

rolly-cezar-s-kuricej-recept-v-domashnix-usloviyax4

Складові

  • Куряче філе – 100 г;
  • Масло соняшнику – 15 мл;
  • Помідор – ½ частина плода;
  • Пекінська капуста – 2 листи;
  • Сир «Пармезан» – 20 г;
  • Рис для суші зварений – 400 г;
  • Норі – 2 листи;
  • Сухарі «Панко» – 100 г;
  • Соус «Спайс» – 80 мл.

Як своїми руками зробити роли «Цезар» з куркою по-домашньому

  1. Куряче філе відварюємо цільним шматком в підсоленому бульйоні, потім нарізаємо довгими брусочками, товщиною в 7 мм і обсмажуємо в маслі на середньому вогні до золотого кольору.
  2. Помідор нарізаємо великими шматочками і видаляємо соковиту частина. Саму ж м’ясисту частину ріжемо брусочками 5 мм завтовшки.
  3. Лист пекінської капусти звертаємо в рулон і шаткуємо поперек тонкою соломкою.
  4. На рогожі розстеляємо половину листа норі і розподіляємо по ньому, відступивши 2 см від краю, рівним шаром рис, який повинен вступити на 2 см в іншого краю.
  5. Перевернувши норі рисом вниз, починаємо збирати рол. По центру норі укладаємо в лінію брусочки курки, помідори і капусту.
  6. За допомогою килимка скручуємо рол щільно, надаючи йому квадратну форму.
  7. Обвалюють готовий рол в сухарях і нарізаємо на 8 рівних шматочків.
  8. Викладаємо роли на блюдо для подачі зрізом вниз і поливаємо їх спайсі соусом.
  9. Сир пармезан шаткуємо на тонкі слайси, а потім нарізаємо скибочки великими квадратами і покриваємо сирною нарізкою кожен рол.

Неважливо, який саме рол «Цезар» з куркою ви приготуєте, по першому, другому чи третьому рецептом, факт залишається фактом – таким частуванням будуть раді всі!