Рецепти тайського салату з куркою – теплий і холодний

recepty-tajskogo-salata-s-kuricej-teplyj-i-xolodnyj
Тенденція зростання популярності азіатської кухні криється не тільки в спеціях і гармонійному многовкусіі страв, але і в колориті тих країн. З курортних поїздок відпочиваючі привозять не тільки масу вражень про екзотичної культури і чарівною природою, а й рецепти, наприклад, тайський салат з куркою. Це дуже смачне традиційне частування в Таїланді напевно пробував кожен турист, адже воно входить в негласну програму ознайомлення з місцевою кухнею.

Кілька фактів про тайську кухню

Взагалі тайська кулінарія заслужено є однією з найулюбленіших в усьому світі. І ось чому:

  • Безліч прянощів і свіжих натуральних інгредієнтів роблять страви дуже багатими, оригінальними і насиченими на смак.
  • Для приготування обіду в хорошому тайському ресторані кухар використовує як мінімум 40 різних компонентів.

recepty-tajskogo-salata-s-kuricej-teplyj-i-xolodnyj1

  • Головне правило тайського страви – гармонійне поєднання п’яти смаків: солодкого, солоного, кислого, гострого і горіхового.
  • Швидка обсмажування, безліч свіжих плодів, морепродукти і, кінцеве ж, курка, роблять тайські страви дуже ситними, корисними і неймовірно барвистими і смачними.

І у всьому цьому ви зможете переконатися, коли приготуєте своїми руками даний азіатське частування і влаштуєте тай-ресторан в домашніх умовах!

Класичний тайський салат з куркою і бананом

Рецепт цього салату дуже простий, але при цьому смак закуски досить екзотичний. Класична для тайської кухні смакова гамма тут проглядається ідеально: солодкий банан, гострий чилі, кислий грейпфрут і лайм, солоний соєвий соус і пряні трави з апетитною курочкою.

recepty-tajskogo-salata-s-kuricej-teplyj-i-xolodnyj2

Крім того користь від цієї страви колосальна, адже всі плоди використовуються в свіжому вигляді, лише куряче філе піддається хвилинної обсмажуванні.

Складові

  • Грудка куряча – 1 шт .;
  • Лаймовий плід – 1 шт .;
  • Олія соняшникова – 3 ст.л .;
  • Грейпфрут – 1 плід;
  • Банани короткі «дамський пальчик» – 3 шт .;
  • Масло кунжуту – 2 ст.л .;
  • Соєвий соус – 6 ст.л .;
  • Стручок червоного гострого чилі – 1 шт .;
  • Перець зелений болгарський – 1 плід;
  • М’ята свіжа – 10 г;
  • Кінза свіжа – 15 г;
  • Часникові зубці – 2 часточки.

Як правильно готувати тайський салат з куркою в домашніх умовах

підготуємо м’ясо

Куряче філе споліскуємо, обсушуємо і нарізаємо довгастими і тонкими шматочками, які потім слід замочити в маринаді.

Готуємо маринад для курки

  • Лайм розрізаємо навпіл. Одну частину залишаємо для салату, а з другої вичавлюємо сік.
  • Лаймовий фреш змішуємо з соєвим соусом (4 ст.л.) і перетертим часником. У даній суміші маринуємо курку приблизно чверть години.
  • Через зазначений час розігріваємо на сильному вогні сковороду, бажано брати узкодонную ємність зразок вока або ж сам вок.
  • Вливаємо в прогріту посудину рослинне масло, чекаємо поки воно почне закипати, і відправляємо в нього курку.
  • Обсмажувати філе потрібно швидко, при постійному помішуванні дерев’яною лопаткою, хвилини 3-4. П
  • одрумяненное філе перекладаємо в салатник.

Кришимо інші компоненти

  • Банани чистимо від шкірки і нарізаємо тонкими кружальцями.
  • Грейпфрут і половинку лайма чистимо від шкірки, розбиваємо на дольки і ріжемо кожен шматочок на 2-3 частини.
  • Кінзу і м’яту, заздалегідь помиті і обсушені, рубаємо гострим ножем дрібно.
  • Болгарський перець кришимо тонкою соломкою, а чилі – тонкими кільцями.

замішуємо салат

Пересипаємо все нарізані овочі-фрукти-трави в салатник до курки, вливаємо кунжутне масло, залишки соєвого соусу, все перемішуємо і наполягаємо 15 хвилин. Салат готовий!

Теплий тайський салат з курячим м’ясом

Складові

  • Соєвий соус – 1 стопка + –
  • Кунжутне масло – 15-20 мл + –
  • Свіжовичавлений сік лимона – 15-20 мл + –
  • Солодкий соус «Чилі» – 7-10 г + –
  • Цукор-пісок білий – 5 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка + –
  • Часник – 2 зубки + –
  • Імбир тертий – 1 ч.л. + –
  • Болгарський перець – 1 плід + –
  • Морква – 1 коренеплід + –
  • Томати «Черрі» – 7-10 шт. + –
  • Білокачанна капуста – 60 г + –
  • Чилі гострий перець – 1/2 стручка + –
  • Салат листовий – 4-5 шт. + –
  • Насіння кунжутні підсмажені – 10-15 г + –
  • Свіжа зелень кінзи – 5 гілочок + –
  • Оливкова олія – ​​30-35 мл + –
  • Куряче філе з грудки – 300 г + –

Як самостійно приготувати тайський салат з куркою по кроках

Тайські салати настільки яскраві і апетитні, що навіть погляду на фото вистачає, щоб зголодніти і захотіти це частування. Сьогодні у вас є можливість отримати не тільки зорової, але і справжнісінькою тайської їжі.

Для цього вам буде потрібно наш покроковий рецепт, 15-20 хвилин вільного часу, сковорода вок і необхідні продукти, які наведені в рецептурному переліку.

  1. Підготуємо маринад. Змішуємо в загальній чаші соус соєвий, масло кунжутне, лимонний фреш, чилі-соус і цукор. Все перемішуємо до розчинення солодких кристалів.
  2. Куряче м’ясо ріжемо тонкими брусками і перекладаємо в маринад. Гарненько перемішуємо філе в ароматної суміші, щоб кожен шматочок був покритий маринадом, і залишаємо курку на просочення на 25-35 хвилин.
  3. А ми тим часом підготуємо інші компоненти. Лук ріжемо навпіл і шаткуємо поперек кілець соломкою. Таким же чином подрібнюємо болгарський перець, очистивши його від насіння. Морквину чистимо і стругав довгою соломкою на роко-тертці. Капусту ріжемо великою соломкою, а чері помідори – на половинки або четвертинки. Часник чистимо, плазом ножем розчавлює і дрібненько кришимо ножем.
  4. Відразу ж підготуємо і Блюда, вистелив його помитими і підсушеними салатним листочками.
  5. Тепер можна приступати до приготування салату. Ставимо на сильний вогонь вок, вливаємо в нього масло оливи і гарненько прогріваємо. Якщо вам не подобається оливкове масло, то його можна замінити будь-яким іншим рослинним без запаху. Як тільки масло прогріється до серпанок, перекладаємо в нього промаринуватися курятину і готуємо її, помішуючи, пару хвилин до вибілювання.
  6. Далі додаємо до курки імбир, дрібку солі, лушпиння соломку, половину стручка чилі і накришений часник. У процесі приготування все компоненти в воке слід активно і безперервно перемішувати.
  7. Через 2 хвилини пересипаємо в ємність перцеву соломку і готуємо страву ще 1 хвилину.
  8. Слідом відправляємо в салат морквину, а ще через 1-2 хвилини – капусту і томати. Готуємо страва ще 1 хвилину і знімаємо з плити.
  9. Овочі в цьому теплом салаті повинні зберегти пружність.
  10. Тепер засипаємо в вок подрібнену зелень, кунжут, все перемішуємо і викладаємо на підготовлене блюдо.

Незважаючи на такі великі продуктові списки, тайський салат з куркою хоч холодний по першому рецепту, хоч теплий по другому, готуються швидко і дуже просто. Смак такий закуски просто незрівнянний.

А якщо вам ще не доводилося відпочивати в Таїланді, то ця кулінарна новинка стане для вас стимулом і мотивацією для того щоб відправитися туди якомога швидше і випробувати це гастрономічне пишність, так би мовити, з перших рук.