Кожна господиня напевно, хоч раз в житті, запікала улюблені овочі з м’ясом, адже це блюдо відмінно насичує організм і наповнює його вітамінами. Але якщо чоловікові важливо просто смачно поїсти, то жінка звертає увагу ще й на калорійність, в цьому плані овочева запіканка з куркою в духовці – кращий варіант. Всі знають, що курятина – дієтична, до того ж в ній багато природного білка, що дуже значимо для тих, хто худне і веде здоровий спосіб життя.
Так що якщо мрієте не голодувати, але при цьому бути в формі, то наша сьогоднішня добірка рецептур вам дуже придасться.
Куряча запіканка з овочами, зроблена будинку в духовці
Складові
- Грудка курки – 300 г + –
- Квасоля стручкова (свіжа або заморожена) – 400 г + –
- Яйця курячі – 3 шт. + –
- Морква – 1 шт. + –
- Твердий сир – 150 г + –
- Цвітна капуста (в свіжому або замороженому вигляді) – 400 г + –
- Молоко – 200 мл + –
- Кріп – 1 пучок + –
- Рослинна олія – 2 ч. Л. + –
- Цибуля ріпчаста – 1 головка + –
Запіканка з відвареної курячої грудки з овочами під сирною скоринкою
Дієтична ніжна курка, запечена з овочами в духовці, завжди виходить особливо смачною. Після запікання її скоринка стає апетитною, рум’яної і соковитою, а овочі робляться більш податливими і м’якими.
У складі нашої рецептурної інструкції використовується куряча грудка, але ми її після відварювання перетворимо в фарш – так вийде пікантні і оригінальніше.
- У воді, злегка підсоленій, варимо свіжу грудку птиці – приблизно півгодини, після чого даємо їй кілька хвилин на охолодження, а потім приступаємо до відокремлення м’яса від кісток.
- У бульйоні, приготованому з курки, відварюємо квасолю з цвітною капустою протягом 7 хвилин.
- Морквину тремо на тертці, а після, разом з нарізаними кільцями цибулі, обсмажуємо її в 1 ч. Л. рослинного масла на сковороді.
- Куряче філе перетворюємо в фарш з допомогою м’ясорубки або блендера, потім таким же способом дрібніше готові овочі.
- В окремій мисці з’єднуємо тертий сир, молоко, яйця і заправляємо все за смаком сіллю – це буде наша пікантна заправка для запіканки.
- Тепер всі інгредієнти остаточно змішуємо: в курячий фарш додаємо овочі, яєчно-молочну заправку, а наостанок посипаємо блюдо рубаним кропом.
- Форму для запікання промазуємо ложечкою чайної соняшникової олії і починаємо перекладати в неї продуктову масу.
- Піч запіканку з курки з морквою, цвітною капустою і квасолею необхідно 40 хвилин, поки поверхня улюбленої закуски не покриється їстівним золотистим відтінком.
На цьому приготування запіканки з вареної курки з овочевим асорті закінчена. Як бачите, в цьому процесі немає нічого складного. Блюдо виходить настільки універсальним і різноманітним, що навіть гарнір до нього додатково не потрібно.
Овочева запіканка з курячим філе, грибами і рисом в духовці
Цю рецептуру вже можна назвати оригінальною, і це не дивлячись на те, що самі кроки приготування дуже прості і зрозумілі. Вишуканість рецепта в тому, що в інгредіентному складі присутній крупа (рис), гриби і шинка.
На перший погляд все здається сумбурним і непоєднуваного, але коли ви скуштуєте закуску, створену за нашою технологією, то зрозумієте, що вишукування гідний самого почесного місця на вашому столі.
Складові
- Філе птиці – 200 г;
- Гриби (печериці або гливи) – 100 г;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
- Рис – 300 г;
- Вершкове масло – 1 ст. л .;
- Сіль за смаком;
- Мелений перець (чорний) – за смаком;
- Твердосортний сир – 100 г;
- Панірувальні сухарі – 1 ст. л .;
- Шинка – 100 г;
- Помідори (звичайні або черрі) – 3 шт. (Якщо черрі, то кількість потрібно збільшити в 2 рази);
- Олія – 2 ст. л.
Як зробити в духовці курячо-овочеву запіканку з грибами і рисом
- Відварюємо рис класичним способом – на вогні в підсоленій воді. Деякі господині запарюють рис, вважаючи, що так він вийде більш розсипчастим.
Якщо і ви хочете випробувати такий спосіб варіння крупи, то скористайтеся нашим покроковим рецептом з фото, посилання на який наведено нижче.
Смачні голубці з рисом і свининою: класичний рецепт
- У вигляді соломки подрібнюємо курку разом з грибами, потім обсмажуємо їх 5 хвилин в розпеченій сковороді на олії.
- Через 5 хвилин всипаємо в сковорідку дрібно нарізані помідори і цибулю.
- Через 1-2 хвилини кладемо в розігріту ємність кубики шинки, за смаком інгредієнти солимо, перчимо і дотушіваем до готовності на дуже маленькому вогні.
- Жароміцних форму змащуємо (повністю) вершковим маслом і обов’язково присипаємо панірувальними сухарями.
- На саме дно форми кладемо ½ вареного рису, наступним шаром буде суміш з курячого філе, шинки і овочів, а завершить укладання страви все той же відварений рис (інша половина).
- Посипаємо на завершення страву сиром, натертим на домашній тертці, і відправляємо запіканку в гарячу конвекційну піч, щоб там вона дійшла до потрібної кондиції при середніх температурних показниках протягом 5-10 хвилин.
До цієї рецептуру, при бажанні, можна внести невеликі зміни. Замість ріпчастої цибулі ви можете взяти цибулю-порей, також можете додати до складу трохи екзотичного ананаса і вершковий соус. Чи не забороняється замість рису використовувати і іншу крупу, наприклад гречку.
Швидка запіканка з картоплею і курячим м’ясом в мультиварці
Називається цей рецепт швидким тому, що вашого часу на підготовку знадобиться небагато. Вам потрібно тільки все промити, нарізати так завантажити в мультічашу, а «розумна машина» все найголовніше зробить за вас.
Поки ви будете зайняті своїми справами, мультиварка зготує вам смачний обід / вечерю. Ви і оком моргнути не встигнете, як все просто, смачно і швидко (зауважте, без підгоряння) буде готове.
Складові
- Курка (філе) – 500 г;
- Борошно пшеничне – 1 ст. л .;
- Сметана – 1 ст .;
- Масло вершкове – 1 шматочок;
- Картопля – 8 шт .;
- Цибуля ріпчаста – 2 шт .;
- Зелень свіжа (будь-яка) – за смаком;
- Паста томатна – 1 ст. л .;
- Яйця курячі – 4 шт .;
- Сіль за смаком;
- Спеції – за смаком.
Готуємо найсмачнішу запіканку з курки і картоплі в мультиварці
- Філейну частину птиці промиваємо у воді, після чого нарізаємо її середніми шматочками. Якщо хочете, то можна з філе зробити фарш для запіканки.
- Головки лука чистимо від лушпиння, нарізаємо кільцями, шматочками або просто довільно шаткуємо – словом, робимо так, як зручно. Пересипаємо лушпиння нарізку до м’яса.
- Свіжу зелень моєму під струменем води, рубаємо ножем не дуже дрібно і так само, як цибуля, пересипаємо до курячим шматочках або фаршу (дивлячись яку консистенцію ви для готування виберіть).
- Отриману масу солимо, а також присмачуємо улюбленими запашними спеціями. Наостанок все перемішуємо.
- Розбиваємо в об’ємну (головне – глибоку) миску сирі яйця, додаємо до них томатну пасту, сметану, після чого збиваємо все гарненько блендером або віночком.
- Очищаємо картопляні бульби, ріжемо їх кружками, потім одну половину перекладаємо в чашу мультиварки, змащену шматочком вершкового масла.
- Зверху присипаємо картоплю сіллю, спеціями і додаємо 5 ст. л. підготовленої заливки.
- Слідом кладемо подрібнене філе птиці, а поверх нього половину картоплі.
- Поливаємо блюдо залишками готової заливки, знову присмачуємо все ароматними травами і сіллю. Далі включаємо мультиварку і готуємо запіканку протягом 1 години на режимі «Випічка».
Майте на увазі, що часу на приготування може знадобитися і більше, наприклад години 1,5. Цей показник залежить від багатьох факторів, але в більшій мірі вирішує все потужність і модель мультіварочного агрегату.
- Щоб не помилитися зі ступенем готовності закуски, перевіряйте картопля – саме він вам скаже про те, наскільки частування готове до вживання.
Ось така вона, невигадлива і проста, овочева запіканка з куркою. У духовці в домашніх умовах її створити дуже просто, головне – мати під рукою надійний перевірений рецепт.
Куховарити, творити, кулінарнічать – так називайте це як хочете, адже справа не в назві процесу, а в його результаті, а він у нас буде по-справжньому прекрасним.
Смачного!