Рецепт запіканки з курочкою і овочами

Прості рецепти овочевої запіканки з куркою в духовці
Кожна господиня напевно, хоч раз в житті, запікала улюблені овочі з м’ясом, адже це блюдо відмінно насичує організм і наповнює його вітамінами. Але якщо чоловікові важливо просто смачно поїсти, то жінка звертає увагу ще й на калорійність, в цьому плані овочева запіканка з куркою в духовці – кращий варіант. Всі знають, що курятина – дієтична, до того ж в ній багато природного білка, що дуже значимо для тих, хто худне і веде здоровий спосіб життя.

Так що якщо мрієте не голодувати, але при цьому бути в формі, то наша сьогоднішня добірка рецептур вам дуже придасться.

Куряча запіканка з овочами, зроблена будинку в духовці

Домашня овочева запіканка з курочкою в духовій шафі

Складові

  • Грудка курки – 300 г + –
  • Квасоля стручкова (свіжа або заморожена) – 400 г + –
  • Яйця курячі – 3 шт. + –
  • Морква – 1 шт. + –
  • Твердий сир – 150 г + –
  • Цвітна капуста (в свіжому або замороженому вигляді) – 400 г + –
  • Молоко – 200 мл + –
  • Кріп – 1 пучок + –
  • Рослинна олія – ​​2 ч. Л. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка + –

Запіканка з відвареної курячої грудки з овочами під сирною скоринкою

Дієтична ніжна курка, запечена з овочами в духовці, завжди виходить особливо смачною. Після запікання її скоринка стає апетитною, рум’яної і соковитою, а овочі робляться більш податливими і м’якими.

У складі нашої рецептурної інструкції використовується куряча грудка, але ми її після відварювання перетворимо в фарш – так вийде пікантні і оригінальніше.

  1. У воді, злегка підсоленій, варимо свіжу грудку птиці – приблизно півгодини, після чого даємо їй кілька хвилин на охолодження, а потім приступаємо до відокремлення м’яса від кісток.
  2. У бульйоні, приготованому з курки, відварюємо квасолю з цвітною капустою протягом 7 хвилин.
  3. Морквину тремо на тертці, а після, разом з нарізаними кільцями цибулі, обсмажуємо її в 1 ч. Л. рослинного масла на сковороді.
  4. Куряче філе перетворюємо в фарш з допомогою м’ясорубки або блендера, потім таким же способом дрібніше готові овочі.
  5. В окремій мисці з’єднуємо тертий сир, молоко, яйця і заправляємо все за смаком сіллю – це буде наша пікантна заправка для запіканки.
  6. Тепер всі інгредієнти остаточно змішуємо: в курячий фарш додаємо овочі, яєчно-молочну заправку, а наостанок посипаємо блюдо рубаним кропом.
  7. Форму для запікання промазуємо ложечкою чайної соняшникової олії і починаємо перекладати в неї продуктову масу.
  8. Піч запіканку з курки з морквою, цвітною капустою і квасолею необхідно 40 хвилин, поки поверхня улюбленої закуски не покриється їстівним золотистим відтінком.

Як зробити запіканку з відвареної курочкою і овочами

На цьому приготування запіканки з вареної курки з овочевим асорті закінчена. Як бачите, в цьому процесі немає нічого складного. Блюдо виходить настільки універсальним і різноманітним, що навіть гарнір до нього додатково не потрібно.

Овочева запіканка з курячим філе, грибами і рисом в духовці

Цю рецептуру вже можна назвати оригінальною, і це не дивлячись на те, що самі кроки приготування дуже прості і зрозумілі. Вишуканість рецепта в тому, що в інгредіентному складі присутній крупа (рис), гриби і шинка.

На перший погляд все здається сумбурним і непоєднуваного, але коли ви скуштуєте закуску, створену за нашою технологією, то зрозумієте, що вишукування гідний самого почесного місця на вашому столі.

Складові

  • Філе птиці – 200 г;
  • Гриби (печериці або гливи) – 100 г;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
  • Рис – 300 г;
  • Вершкове масло – 1 ст. л .;
  • Сіль за смаком;
  • Мелений перець (чорний) – за смаком;
  • Твердосортний сир – 100 г;
  • Панірувальні сухарі – 1 ст. л .;
  • Шинка – 100 г;
  • Помідори (звичайні або черрі) – 3 шт. (Якщо черрі, то кількість потрібно збільшити в 2 рази);
  • Олія – ​​2 ст. л.

Як зробити в духовці курячо-овочеву запіканку з грибами і рисом

  1. Відварюємо рис класичним способом – на вогні в підсоленій воді. Деякі господині запарюють рис, вважаючи, що так він вийде більш розсипчастим.

Якщо і ви хочете випробувати такий спосіб варіння крупи, то скористайтеся нашим покроковим рецептом з фото, посилання на який наведено нижче.

Смачні голубці з рисом і свининою: класичний рецепт

  1. У вигляді соломки подрібнюємо курку разом з грибами, потім обсмажуємо їх 5 хвилин в розпеченій сковороді на олії.
  2. Через 5 хвилин всипаємо в сковорідку дрібно нарізані помідори і цибулю.
  3. Через 1-2 хвилини кладемо в розігріту ємність кубики шинки, за смаком інгредієнти солимо, перчимо і дотушіваем до готовності на дуже маленькому вогні.
  4. Жароміцних форму змащуємо (повністю) вершковим маслом і обов’язково присипаємо панірувальними сухарями.
  5. На саме дно форми кладемо ½ вареного рису, наступним шаром буде суміш з курячого філе, шинки і овочів, а завершить укладання страви все той же відварений рис (інша половина).
  6. Посипаємо на завершення страву сиром, натертим на домашній тертці, і відправляємо запіканку в гарячу конвекційну піч, щоб там вона дійшла до потрібної кондиції при середніх температурних показниках протягом 5-10 хвилин.

Готуємо запіканку з овочів, рису і м'яса курки

До цієї рецептуру, при бажанні, можна внести невеликі зміни. Замість ріпчастої цибулі ви можете взяти цибулю-порей, також можете додати до складу трохи екзотичного ананаса і вершковий соус. Чи не забороняється замість рису використовувати і іншу крупу, наприклад гречку.

Швидка запіканка з картоплею і курячим м’ясом в мультиварці

Називається цей рецепт швидким тому, що вашого часу на підготовку знадобиться небагато. Вам потрібно тільки все промити, нарізати так завантажити в мультічашу, а «розумна машина» все найголовніше зробить за вас.

Поки ви будете зайняті своїми справами, мультиварка зготує вам смачний обід / вечерю. Ви і оком моргнути не встигнете, як все просто, смачно і швидко (зауважте, без підгоряння) буде готове.

Складові

  • Курка (філе) – 500 г;
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л .;
  • Сметана – 1 ст .;
  • Масло вершкове – 1 шматочок;
  • Картопля – 8 шт .;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт .;
  • Зелень свіжа (будь-яка) – за смаком;
  • Паста томатна – 1 ст. л .;
  • Яйця курячі – 4 шт .;
  • Сіль за смаком;
  • Спеції – за смаком.

Готуємо найсмачнішу запіканку з курки і картоплі в мультиварці

  1. Філейну частину птиці промиваємо у воді, після чого нарізаємо її середніми шматочками. Якщо хочете, то можна з філе зробити фарш для запіканки.
  2. Головки лука чистимо від лушпиння, нарізаємо кільцями, шматочками або просто довільно шаткуємо – словом, робимо так, як зручно. Пересипаємо лушпиння нарізку до м’яса.
  3. Свіжу зелень моєму під струменем води, рубаємо ножем не дуже дрібно і так само, як цибуля, пересипаємо до курячим шматочках або фаршу (дивлячись яку консистенцію ви для готування виберіть).
  4. Отриману масу солимо, а також присмачуємо улюбленими запашними спеціями. Наостанок все перемішуємо.
  5. Розбиваємо в об’ємну (головне – глибоку) миску сирі яйця, додаємо до них томатну пасту, сметану, після чого збиваємо все гарненько блендером або віночком.
  6. Очищаємо картопляні бульби, ріжемо їх кружками, потім одну половину перекладаємо в чашу мультиварки, змащену шматочком вершкового масла.
  7. Зверху присипаємо картоплю сіллю, спеціями і додаємо 5 ст. л. підготовленої заливки.
  8. Слідом кладемо подрібнене філе птиці, а поверх нього половину картоплі.
  9. Поливаємо блюдо залишками готової заливки, знову присмачуємо все ароматними травами і сіллю. Далі включаємо мультиварку і готуємо запіканку протягом 1 години на режимі «Випічка».

Майте на увазі, що часу на приготування може знадобитися і більше, наприклад години 1,5. Цей показник залежить від багатьох факторів, але в більшій мірі вирішує все потужність і модель мультіварочного агрегату.

  1. Щоб не помилитися зі ступенем готовності закуски, перевіряйте картопля – саме він вам скаже про те, наскільки частування готове до вживання.

Як приготувати швидку картопляну запіканку з куркою в мультиварці

Ось така вона, невигадлива і проста, овочева запіканка з куркою. У духовці в домашніх умовах її створити дуже просто, головне – мати під рукою надійний перевірений рецепт.

Куховарити, творити, кулінарнічать – так називайте це як хочете, адже справа не в назві процесу, а в його результаті, а він у нас буде по-справжньому прекрасним.

Смачного!