Рецепт рубаних котлет з курки «Ніжність»

kotlety-kurinye-rublennye-nezhnost1
Ну хто з нас не любить найніжніші, ароматні і ситні домашні биточки з м’яса курочки, якими можна нагодувати всю сім’ю або дорогих гостей. Ось і сьогодні ми пропонуємо вам випробувати відмінний рецепт – курячі рубані котлети «Ніжність», які не соромно запропонувати навіть гостям застілля, не кажучи вже про звичайний сімейній вечері! Техніка готування цього блюда не так вже й складна, так що наші покрокові інструкції повинні допомогти йому пережити вам з першого разу домогтися приголомшливого результату.

Рубані курячі котлети «Ніжність», рецепт для сковорідки

Секрет ніжних і ароматних котлеток ховається в способі їх приготування і навіть в нарізці м’яса. Якщо просто пропустити курку через м’ясорубку, то птах втратить свій сік. Ось чому в биточки «Ніжність» ми куряче мяско саме рубаємо.

Складові

  • Куряче філе – 2 шт .;
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку – 4 ст.л. без гірки;
  • Яйця курячі – 3 шт .;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Цибуля ріпчаста – 2 великі головки;
  • Сіль за смаком;
  • Масло рослинне без запаху – для обсмажування;
  • Зелень петрушки – для подачі.

Як посмажити ніжні курячі котлети своїми руками

  1. Ніжні котлетки з курячого філе отримати буде простіше, якщо попередньо промаринувати м’ясо. Ось чому в першу чергу ми займаємося саме цим.
  2. Філе курочки промиємо під проточною водою, а потім висушити м’ясо птиці – можна просто обтерти філейкі паперовими полотенечко.
  3. Тепер необхідно нарубати куряче м’ясо, причому це один з найважливіших пунктів. Спочатку наріжемо птицю на довгі смуги середньої товщини, а вже після цього нарубаємо діагональними брусками, причому не дуже дрібними, інакше з них вийде весь сік.
  4. Опускаємо нарізану курочку в миску, куди крупно кришимо очищені від лушпиння головки ріпчастої цибулі. Розминаємо м’ясо з цибулею голими руками, гарненько видавлюючи з овоча сік.
  5. Потім накриваємо миску і даємо курочку промаринуватися близько п’ятнадцяти хвилинок. Це необхідно для того, щоб м’ясо птиці вийшло ніжним і соковитим, його легко було жувати і воно саме тануло в роті.
  6. При бажанні, ви можете замаринувати биточки і в майонезі – вийде не менш смачно, хоча й трохи калорийнее. Майонез відмінно розм’якшує м’ясні волокна і робить їх більш повітряними. Просто додайте до нарубані філе курки 4-5 столових ложок майонезу (краще домашнього), розімніть руками фарш і дайте йому трохи постояти при кімнатній температурі.
  7. Коли наше мяско промаринуется, можна готувати котлетки «Ніжність» далі. Вибиваємо в миску курячі яєчка, перемішуємо масу.
  8. Всипаємо трохи пшеничного борошна, знову перемішуємо кістлявий окорок. А тепер доведеться ще трохи почекати, щоб перемелена пшениця виділила свою клейковину, яка допоможе котлеток не розвалиться при смаженні.
  9. Солимо наші ніжні биточки, перчимо їх на смак. Можна додати м’ясу курки більше смаку за допомогою каррі.
  10. Ставимо на плиту сковороду підходящого розміру для смаження котлет, наливаємо рослинного маслечка і розігріваємо на середньому вогні.
  11. Коли масло досить прогріється, зменшуємо вогонь і починаємо готувати наші найніжніші биточки. Робимо це так: зачерпує ложкою фарш прямо з миски і нею ж укладаємо на сковорідку, трохи розрівнюючи битки зверху, щоб вони не були занадто толстенькими.
  12. Обсмажуємо котлети з курки спершу з одного боку до появи апетитною золотистої скоринки, а потім перевертаємо на інший бік і знову чекаємо появи рум’янцю.

Рецепт рубаних котлеток із курячого м'яса на сковороді

Готові котлетки складаємо по колу на тарілку, промиваємо під краном пучок зелені, зрізаємо довгі стебла і прикрашаємо блюдо, поклавши зеленушку в центр тарілки.

Читайте ще схожі записи:


Рецепт котлет в духовці

Котлети курячі рубані «Ніжність» в духовці

Як приготувати вдома рубані котлети «Ніжність» в духовці

Складові

  • Куряче філе – 1-1,5 шт. + –
  • Борошно пшеничне – 3 ст.л. + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Яйця курячі – 2-3 шт. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Майонез – 4 ст.л. + –
  • Петрушка – 0,5 пучка + –

Як приготувати в домашніх умовах ніжні биточки з рубаною курки

  1. Неймовірно смачні домашні котлетки можна отримати, якщо приготувати їх в духовій шафі. А ще таким блюдом не соромно пригостити навіть найвимогливіших гостей, якщо красиво його подати до столу. Але спершу приготуємо фарш.
  2. Куряче м’ясо як слід промиваємо під проточною водою. Після цього обсушити філе, щоб воно не було вологим – просто витріть мяско птиці паперовими серветками.
  3. Просушенное філе трохи відіб’ємо про стільницю – так ми зробимо котлетки ще ніжніше. Для зручності розділіть філе на дві частини і відбийте їх об стіл, уклавши м’ясо на долоню і з середньою силою кидаючи його об поверхню обробної дошки.
  4. Тепер курку можна наробити невеликими брусочками для котлет. Робити це найкраще гострим ножем з тонким лезом, а різати філе не по ходу волокон, а по діагоналі, як би запечатуючи сік всередині. Для цього філейкі рубають, опустивши смугу м’яса плазом і нарізаючи так, як зазвичай кришать дорогу ковбасу до столу – косими зрізами.
  5. Нарубані на шматочки філе кури тепер потрібно замаринувати в майонезі – це додасть запеченим ніжним котлеток більше смаку і соку. Опускаємо м’ясо в миску, вливаємо трохи майонезу, солимо і перчимо. Потім перешиваємо фарш як слід і залишаємо постояти на 15-20 хвилинок.
  6. До промаринуватися курці додаємо яйця, всипаємо трохи пшеничного борошна. Промешівают майбутні котлети, а потім знову залишаємо ненадовго – дочекаємося, поки борошно віддасть свою клейкість курячому м’ясце.
  7. Петрушку промиємо під краном, обтрусіть від крапельок води і наріжемо красивими великими частинами, зберігши вигляд листків. А потім змішаємо зелень з фаршем і перемішаємо його.
  8. Дно посудини для випікання ми опрацюємо рослинним маслом, щоб котлетки не прилипали. І розігріємо духовку як слід – до 180 градусів.
  9. Столовою ложкою викладаємо рубані курячі битки в форму, роблячи тієї ж ложкою порційні оладки, надаючи їм овальну форму.
  10. Відправляємо блюдо в піч і чекаємо його готовності – на поверхні битків повинна з’явитися рум’яна ароматна кірочка золотистого відтінку.

Подаємо домашні котлети курячі рубані «Ніжність» зі свіжими овочами або улюбленим гарніром, скликаючи рідних до столу, поки частування ще гаряче.

Смачного!