Ну хто з нас не любить найніжніші, ароматні і ситні домашні биточки з м’яса курочки, якими можна нагодувати всю сім’ю або дорогих гостей. Ось і сьогодні ми пропонуємо вам випробувати відмінний рецепт – курячі рубані котлети «Ніжність», які не соромно запропонувати навіть гостям застілля, не кажучи вже про звичайний сімейній вечері! Техніка готування цього блюда не так вже й складна, так що наші покрокові інструкції повинні допомогти йому пережити вам з першого разу домогтися приголомшливого результату.
Рубані курячі котлети «Ніжність», рецепт для сковорідки
Секрет ніжних і ароматних котлеток ховається в способі їх приготування і навіть в нарізці м’яса. Якщо просто пропустити курку через м’ясорубку, то птах втратить свій сік. Ось чому в биточки «Ніжність» ми куряче мяско саме рубаємо.
Складові
- Куряче філе – 2 шт .;
- Борошно пшеничне вищого ґатунку – 4 ст.л. без гірки;
- Яйця курячі – 3 шт .;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Цибуля ріпчаста – 2 великі головки;
- Сіль за смаком;
- Масло рослинне без запаху – для обсмажування;
- Зелень петрушки – для подачі.
Як посмажити ніжні курячі котлети своїми руками
- Ніжні котлетки з курячого філе отримати буде простіше, якщо попередньо промаринувати м’ясо. Ось чому в першу чергу ми займаємося саме цим.
- Філе курочки промиємо під проточною водою, а потім висушити м’ясо птиці – можна просто обтерти філейкі паперовими полотенечко.
- Тепер необхідно нарубати куряче м’ясо, причому це один з найважливіших пунктів. Спочатку наріжемо птицю на довгі смуги середньої товщини, а вже після цього нарубаємо діагональними брусками, причому не дуже дрібними, інакше з них вийде весь сік.
- Опускаємо нарізану курочку в миску, куди крупно кришимо очищені від лушпиння головки ріпчастої цибулі. Розминаємо м’ясо з цибулею голими руками, гарненько видавлюючи з овоча сік.
- Потім накриваємо миску і даємо курочку промаринуватися близько п’ятнадцяти хвилинок. Це необхідно для того, щоб м’ясо птиці вийшло ніжним і соковитим, його легко було жувати і воно саме тануло в роті.
- При бажанні, ви можете замаринувати биточки і в майонезі – вийде не менш смачно, хоча й трохи калорийнее. Майонез відмінно розм’якшує м’ясні волокна і робить їх більш повітряними. Просто додайте до нарубані філе курки 4-5 столових ложок майонезу (краще домашнього), розімніть руками фарш і дайте йому трохи постояти при кімнатній температурі.
- Коли наше мяско промаринуется, можна готувати котлетки «Ніжність» далі. Вибиваємо в миску курячі яєчка, перемішуємо масу.
- Всипаємо трохи пшеничного борошна, знову перемішуємо кістлявий окорок. А тепер доведеться ще трохи почекати, щоб перемелена пшениця виділила свою клейковину, яка допоможе котлеток не розвалиться при смаженні.
- Солимо наші ніжні биточки, перчимо їх на смак. Можна додати м’ясу курки більше смаку за допомогою каррі.
- Ставимо на плиту сковороду підходящого розміру для смаження котлет, наливаємо рослинного маслечка і розігріваємо на середньому вогні.
- Коли масло досить прогріється, зменшуємо вогонь і починаємо готувати наші найніжніші биточки. Робимо це так: зачерпує ложкою фарш прямо з миски і нею ж укладаємо на сковорідку, трохи розрівнюючи битки зверху, щоб вони не були занадто толстенькими.
- Обсмажуємо котлети з курки спершу з одного боку до появи апетитною золотистої скоринки, а потім перевертаємо на інший бік і знову чекаємо появи рум’янцю.
Готові котлетки складаємо по колу на тарілку, промиваємо під краном пучок зелені, зрізаємо довгі стебла і прикрашаємо блюдо, поклавши зеленушку в центр тарілки.
Читайте ще схожі записи:
Рецепт котлет в духовці
Котлети курячі рубані «Ніжність» в духовці
Складові
- Куряче філе – 1-1,5 шт. + –
- Борошно пшеничне – 3 ст.л. + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Яйця курячі – 2-3 шт. + –
- Сіль – за смаком + –
- Майонез – 4 ст.л. + –
- Петрушка – 0,5 пучка + –
Як приготувати в домашніх умовах ніжні биточки з рубаною курки
- Неймовірно смачні домашні котлетки можна отримати, якщо приготувати їх в духовій шафі. А ще таким блюдом не соромно пригостити навіть найвимогливіших гостей, якщо красиво його подати до столу. Але спершу приготуємо фарш.
- Куряче м’ясо як слід промиваємо під проточною водою. Після цього обсушити філе, щоб воно не було вологим – просто витріть мяско птиці паперовими серветками.
- Просушенное філе трохи відіб’ємо про стільницю – так ми зробимо котлетки ще ніжніше. Для зручності розділіть філе на дві частини і відбийте їх об стіл, уклавши м’ясо на долоню і з середньою силою кидаючи його об поверхню обробної дошки.
- Тепер курку можна наробити невеликими брусочками для котлет. Робити це найкраще гострим ножем з тонким лезом, а різати філе не по ходу волокон, а по діагоналі, як би запечатуючи сік всередині. Для цього філейкі рубають, опустивши смугу м’яса плазом і нарізаючи так, як зазвичай кришать дорогу ковбасу до столу – косими зрізами.
- Нарубані на шматочки філе кури тепер потрібно замаринувати в майонезі – це додасть запеченим ніжним котлеток більше смаку і соку. Опускаємо м’ясо в миску, вливаємо трохи майонезу, солимо і перчимо. Потім перешиваємо фарш як слід і залишаємо постояти на 15-20 хвилинок.
- До промаринуватися курці додаємо яйця, всипаємо трохи пшеничного борошна. Промешівают майбутні котлети, а потім знову залишаємо ненадовго – дочекаємося, поки борошно віддасть свою клейкість курячому м’ясце.
- Петрушку промиємо під краном, обтрусіть від крапельок води і наріжемо красивими великими частинами, зберігши вигляд листків. А потім змішаємо зелень з фаршем і перемішаємо його.
- Дно посудини для випікання ми опрацюємо рослинним маслом, щоб котлетки не прилипали. І розігріємо духовку як слід – до 180 градусів.
- Столовою ложкою викладаємо рубані курячі битки в форму, роблячи тієї ж ложкою порційні оладки, надаючи їм овальну форму.
- Відправляємо блюдо в піч і чекаємо його готовності – на поверхні битків повинна з’явитися рум’яна ароматна кірочка золотистого відтінку.
Подаємо домашні котлети курячі рубані «Ніжність» зі свіжими овочами або улюбленим гарніром, скликаючи рідних до столу, поки частування ще гаряче.
Смачного!