Хто сказав, що бажання смачно поїсти обходиться дорого, – насправді можна витратитися по мінімуму, а частування буде, як від кращого шеф-кухаря.
Якщо у вас немає рецептури, вміло поєднує в собі дешевизну і відмінний смак, тоді пропонуємо її вам – запіканка з рисом і куркою в духовці. Це тільки здається, що блюдо буденне і просте, насправді ж воно виходить самобутнім і оригінальним – треба лише правильно його приготувати.
Класична рисова запіканка з куркою і кукурудзою
Складові
- Філе куряче – 500 г + –
- Сметана (% жирності – на ваш розсуд) – 500 г + –
- Рис варений – 1 ст. + –
- Чорний перець (використовуємо мелений варіант) – за смаком + –
- Болгарський перець – 400 г + –
- Кукурудза консервована – 1 банка + –
- Рослинна олія – для смаження продуктів і змащування форми + –
- Сіль – за смаком + –
- Цибуля ріпчаста – 2 шт. (Або 1 стеблинка цибулі-порею) + –
- Морква – 200 г + –
- Твердий сир – 200 г + –
Рецепт приготування рисово-курячої запіканки в духовці
До складу цього частування входить не тільки рис і куряче філе, а й пікантна консервована кукурудза, улюблений сир, а також корисні овочі.
Такий продуктовий набір дозволяє зробити блюдо ситним і поживним, так що з-за столу голодним ніхто не піде.
- Філейну частину сирої птиці нарізаємо дрібними шматочками.
- Перець болгарський очищаємо від насіннєвої коробки, потім ріжемо його середніми кубиками.
- Лук шаткуємо довільно (якщо він ріпчаста), або нарізаємо півкільцями (якщо це цибуля-порей).
- На великій тертці трьом морквину.
- Сир також натираємо на тертці, але в цей раз пристосування повинно бути з дрібними отворами.
- У сковороді на розігрітій олії обсмажуємо куряче філе протягом 15 хвилин. Не забудьте в процесі обсмажування м’ясо птиці посолити і поперчити.
- В іншій сковороді, окремо від м’яса, пасеруємо подрібнену моркву.
- Через кілька хвилин висипаємо на дно сковороди нарізаний перець і Томім овочі до тих пір, поки перчик не розм’якшити.
- Потім додаємо лушпиння нарізку, також її злегка обсмажуємо і за смаком солимо.
- У форму для запікання (можна її не змащувати – дивіться самі) викладаємо рис, зварений заздалегідь, і розрівнюємо його по всьому дну.
- Зверху на рис висипаємо обсмажені овочі, розрівнюємо цей шар аналогічно першому.
- Тепер прийшла черга сметани. Все кількість відразу використовувати не потрібно – достатньо взяти ½ всього обсягу і змастити ним поверхню всієї майбутньої запіканки.
- Знову кладемо рівномірно курячу нарізку, посипаємо її кукурудзою (рідина з банки обов’язково потрібно злити), а потім знову покриваємо шаром сметани.
- Наостанок присмачуємо все тертим сиром і відправляємо в конвекційну піч, розігріту до 180 градусів.
- Піч в духовці ситну і апетитну запіканку з курячим філе і кукурудзою потрібно близько півгодини, поки сирний шар не зарум’яниться і не перетвориться в красиву щільну корочку.
- Діставши блюдо з духовки, не поспішайте його відразу подавати на стіл. Дайте гарячої закуски з м’ясом трохи охолонути. Якщо цього не зробити, то при розрізанні на порції запіканка може розвалитися.
За даним рецептом, простому і покрокового, ви з легкістю створите прекрасну закуску, якої вистачить на 6-8 порцій. При бажанні, курятину в рецептурі можна замінити індичкою, яловичиною або свининою.
Оригінальна куряча запіканка з беконом і куркумою
Класика ніколи не вийде з моди, але і незвичайні рецепти страв також не обділені увагою. Оригінальні способи приготування дозволяють проявити всю кулінарну фантазію, що в підсумку дарує нам приголомшливо смачні частування, від яких без розуму всі домочадці і гості.
Складові
- Рис – 1 ст .;
- Сир твердосортний – 200 г;
- Куряче м’ясо – 500 г;
- Сметана – 2 ст. л .;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
- Бекон – 100 г;
- Помідори (звичайні або черрі) – 2 шт .;
- Мелений перець (чорний) – за смаком;
- Куркума – ½ ч. Л .;
- Яйце куряче – 1 шт .;
- Сіль за смаком;
- Масло вершкове – 2 ст. л .;
- Молоко – 0,5 ст.
Як зробити пікантну запіканку з рису і курки зі сметаною
Варимо правильно рис для запіканки
- Заливаємо рисову крупу 2 ст. води, потім поміщаємо каструлю з рисом на вогонь і варимо до повної готовності.
- У зварений рис всипаємо вказану кількість куркуми, вершкового масла і солі (її додаємо відповідно до своїх смакових уподобань).
Обсмажуємо овочі з курячим м’ясом на сковороді
- Головку ріпчастої цибулі дрібно ріжемо, а потім пасеруємо (до прозорості) з подрібненим беконом в маслі на сковороді.
- Далі всипаємо нарізку з курячого філе. Смажимо м’ясо разом з беконом і цибулею хвилин 10, постійно перемішуючи продукти.
- Через 10 хвилин додаємо в сковорідку нарізані помідори, млоїмо їх 2-3 хвилини, поки вони істотно не розм’якнуть. Наостанок, якщо хочете, можете всипати рубану зелень.
Укладаємо шари запіканки в форму
- Жароміцних форму для запікання змащуємо маслом, після чого викладаємо на дно частина (половину) відвареного рису.
- Розрівнюємо крупу, потім покриваємо рисовий шар курячо-овочевою начинкою, обсмаженої в сковороді, а після посипаємо все невеликою кількістю тертого сиру.
- На сир знову кладемо рис (половину), рівняємо покладений шар і прикрашаємо верхівку страви все тим же тертим сиром.
- Змішуємо молоко, сметану, яйце, перець і сіль – це буде наша заливка.
- Поливаємо отриманим соусом всю поверхню рисового запіканки з беконом і м’ясом птиці, після чого відправляємо закуску в розігріту до 200 градусів духову піч на 40-50 хвилин.
- За цей час блюдо зверху придбає апетитний золотисто-рум’яний відтінок, а овочі з м’ясом пропекутся і стануть неймовірно соковитими.
Безумовно, на свій розсуд ви можете додавати в даний страву і інші продуктові компоненти. Це можуть бути всілякі овочі, спеції, зелень, гриби і т. Д.
Ніхто не забороняє фантазувати і вносити зміни до складу рецепта. Суть його все одно залишається тією ж, та й технологія приготування нічим не відрізняється, а ось смак може істотно змінитися і придбати абсолютно нові, незвичайні нотки.
Запіканка з рисом і куркою вам обов’язково сподобається. Коли ви зважитеся постряпать її одного разу, то, навряд чи, відмовитеся від повторної готування. Адже це дійсно дуже смачна страва, яке на все 100% гідно того, щоб опинитися на вашому столі, і не тільки буденному, а й святковому.
Пригощайтеся!