Рецепт рисової запіканки з курячим філе

Запіканка з рисом і куркою в духовці
Хто сказав, що бажання смачно поїсти обходиться дорого, – насправді можна витратитися по мінімуму, а частування буде, як від кращого шеф-кухаря.

Якщо у вас немає рецептури, вміло поєднує в собі дешевизну і відмінний смак, тоді пропонуємо її вам – запіканка з рисом і куркою в духовці. Це тільки здається, що блюдо буденне і просте, насправді ж воно виходить самобутнім і оригінальним – треба лише правильно його приготувати.

Класична рисова запіканка з куркою і кукурудзою

Рецепт класичної рисової запіканки з курочкою і кукурудзою

Складові

  • Філе куряче – 500 г + –
  • Сметана (% жирності – на ваш розсуд) – 500 г + –
  • Рис варений – 1 ст. + –
  • Чорний перець (використовуємо мелений варіант) – за смаком + –
  • Болгарський перець – 400 г + –
  • Кукурудза консервована – 1 банка + –
  • Рослинна олія – ​​для смаження продуктів і змащування форми + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. (Або 1 стеблинка цибулі-порею) + –
  • Морква – 200 г + –
  • Твердий сир – 200 г + –

Рецепт приготування рисово-курячої запіканки в духовці

До складу цього частування входить не тільки рис і куряче філе, а й пікантна консервована кукурудза, улюблений сир, а також корисні овочі.

Такий продуктовий набір дозволяє зробити блюдо ситним і поживним, так що з-за столу голодним ніхто не піде.

  1. Філейну частину сирої птиці нарізаємо дрібними шматочками.
  2. Перець болгарський очищаємо від насіннєвої коробки, потім ріжемо його середніми кубиками.
  3. Лук шаткуємо довільно (якщо він ріпчаста), або нарізаємо півкільцями (якщо це цибуля-порей).
  4. На великій тертці трьом морквину.
  5. Сир також натираємо на тертці, але в цей раз пристосування повинно бути з дрібними отворами.
  6. У сковороді на розігрітій олії обсмажуємо куряче філе протягом 15 хвилин. Не забудьте в процесі обсмажування м’ясо птиці посолити і поперчити.
  7. В іншій сковороді, окремо від м’яса, пасеруємо подрібнену моркву.
  8. Через кілька хвилин висипаємо на дно сковороди нарізаний перець і Томім овочі до тих пір, поки перчик не розм’якшити.
  9. Потім додаємо лушпиння нарізку, також її злегка обсмажуємо і за смаком солимо.
  10. У форму для запікання (можна її не змащувати – дивіться самі) викладаємо рис, зварений заздалегідь, і розрівнюємо його по всьому дну.
  11. Зверху на рис висипаємо обсмажені овочі, розрівнюємо цей шар аналогічно першому.
  12. Тепер прийшла черга сметани. Все кількість відразу використовувати не потрібно – достатньо взяти ½ всього обсягу і змастити ним поверхню всієї майбутньої запіканки.
  13. Знову кладемо рівномірно курячу нарізку, посипаємо її кукурудзою (рідина з банки обов’язково потрібно злити), а потім знову покриваємо шаром сметани.
  14. Наостанок присмачуємо все тертим сиром і відправляємо в конвекційну піч, розігріту до 180 градусів.
  15. Піч в духовці ситну і апетитну запіканку з курячим філе і кукурудзою потрібно близько півгодини, поки сирний шар не зарум’яниться і не перетвориться в красиву щільну корочку.
  16. Діставши блюдо з духовки, не поспішайте його відразу подавати на стіл. Дайте гарячої закуски з м’ясом трохи охолонути. Якщо цього не зробити, то при розрізанні на порції запіканка може розвалитися.

Як готувати курячо-рисову запіканку в духовці

За даним рецептом, простому і покрокового, ви з легкістю створите прекрасну закуску, якої вистачить на 6-8 порцій. При бажанні, курятину в рецептурі можна замінити індичкою, яловичиною або свининою.

Оригінальна куряча запіканка з беконом і куркумою

Класика ніколи не вийде з моди, але і незвичайні рецепти страв також не обділені увагою. Оригінальні способи приготування дозволяють проявити всю кулінарну фантазію, що в підсумку дарує нам приголомшливо смачні частування, від яких без розуму всі домочадці і гості.

Складові

  • Рис – 1 ст .;
  • Сир твердосортний – 200 г;
  • Куряче м’ясо – 500 г;
  • Сметана – 2 ст. л .;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
  • Бекон – 100 г;
  • Помідори (звичайні або черрі) – 2 шт .;
  • Мелений перець (чорний) – за смаком;
  • Куркума – ½ ч. Л .;
  • Яйце куряче – 1 шт .;
  • Сіль за смаком;
  • Масло вершкове – 2 ст. л .;
  • Молоко – 0,5 ст.

Як зробити курячу запіканку з беконом і куркумою в духовці

Як зробити пікантну запіканку з рису і курки зі сметаною

Варимо правильно рис для запіканки

  1. Заливаємо рисову крупу 2 ст. води, потім поміщаємо каструлю з рисом на вогонь і варимо до повної готовності.
  2. У зварений рис всипаємо вказану кількість куркуми, вершкового масла і солі (її додаємо відповідно до своїх смакових уподобань).

Обсмажуємо овочі з курячим м’ясом на сковороді

  1. Головку ріпчастої цибулі дрібно ріжемо, а потім пасеруємо (до прозорості) з подрібненим беконом в маслі на сковороді.
  2. Далі всипаємо нарізку з курячого філе. Смажимо м’ясо разом з беконом і цибулею хвилин 10, постійно перемішуючи продукти.
  3. Через 10 хвилин додаємо в сковорідку нарізані помідори, млоїмо їх 2-3 хвилини, поки вони істотно не розм’якнуть. Наостанок, якщо хочете, можете всипати рубану зелень.

Укладаємо шари запіканки в форму

  1. Жароміцних форму для запікання змащуємо маслом, після чого викладаємо на дно частина (половину) відвареного рису.
  2. Розрівнюємо крупу, потім покриваємо рисовий шар курячо-овочевою начинкою, обсмаженої в сковороді, а після посипаємо все невеликою кількістю тертого сиру.
  3. На сир знову кладемо рис (половину), рівняємо покладений шар і прикрашаємо верхівку страви все тим же тертим сиром.
  4. Змішуємо молоко, сметану, яйце, перець і сіль – це буде наша заливка.
  5. Поливаємо отриманим соусом всю поверхню рисового запіканки з беконом і м’ясом птиці, після чого відправляємо закуску в розігріту до 200 градусів духову піч на 40-50 хвилин.
  6. За цей час блюдо зверху придбає апетитний золотисто-рум’яний відтінок, а овочі з м’ясом пропекутся і стануть неймовірно соковитими.

Безумовно, на свій розсуд ви можете додавати в даний страву і інші продуктові компоненти. Це можуть бути всілякі овочі, спеції, зелень, гриби і т. Д.

Ніхто не забороняє фантазувати і вносити зміни до складу рецепта. Суть його все одно залишається тією ж, та й технологія приготування нічим не відрізняється, а ось смак може істотно змінитися і придбати абсолютно нові, незвичайні нотки.

Як приготувати пікантну запіканку з філе курки в сметані

Запіканка з рисом і куркою вам обов’язково сподобається. Коли ви зважитеся постряпать її одного разу, то, навряд чи, відмовитеся від повторної готування. Адже це дійсно дуже смачна страва, яке на все 100% гідно того, щоб опинитися на вашому столі, і не тільки буденному, а й святковому.

Пригощайтеся!