«Вчора була картопля, позавчора плов, а що ж приготувати сьогодні, щоб було смачно, ситно, оригінально, та ще й усім догодити?». Такі міркування знайомі всім домашнім кашовар, і часто вибір обіду-вечері заганяє в глухий кут, але ми хочемо запропонувати вам зробити запіканку з макаронами і куркою в духовці! Готується це блюдо з найдоступніших інгредієнтів, активний час готування займаємо не більше 20 хвилин, ну а результат – чисті тарілки і задоволені обличчя домочадців.
Традиційна страва італійської кухні «Лазанья аль форно» – це, по суті, та ж сама макаронна запіканка, але з оригінальною плоскою пастою у вигляді невеликих пластин.
Начинка для такого частування, як правило, використовується м’ясна, але можна приготувати лазанью і з куркою.
Наприклад, можна зробити соус «Болоньєзе» з курячого фаршу або підсмажити гриби з курячим філе. І саме за образом і подобою лазаньї ми і будемо готувати наші сьогоднішні страви!
Запіканка з макаронів з курячим фаршем в мультиварці
Даний покроковий рецепт можна назвати «ледачою лазаньєю», адже тут все буде упереміш, а замість пластин лазаньї – проста вермішель. Класичний «Бешамель» ми замінимо більш простою і швидкою яєчно-сметанною заливкою.
Складові
- Фарш з курячого філе – 750 г;
- Ріпчаста цибулина невелика – 1 шт .;
- Вермішель дрібна – 1/3 пачки;
- Яйця курячі – 2 шт .;
- Сир російський – 120 г;
- Сметана – 200 г;
- Сіль за смаком.
Як приготувати запіканку з макаронів з куркою
- Фарш краще за все робити самостійно, перекрутивши через м’ясорубку або в блендері куряче філе і трохи курячого жиру, щоб фарш був посочнее.
- Цибулину ріпчасту чистимо ножем і кришимо дрібненькими кубиками, змішуємо з фаршем.
- Забиваємо в м’ясну масу яйця, виливаємо з банки сметану, додаємо до смаку сіль і ваші улюблені спеції і все перемішуємо дуже ретельно.
- Тепер в отриманий склад залишилося всипати вермішель в її сухому вигляді. Ще разок все добре перемішуємо, щоб макаронини рівномірно розподілилися по фаршу.
- Чашу мультіпечкі промазуємо зсередини по всій поверхні маслом і перекладаємо в неї приготовлену макаронно-м’ясну суміш, розрівнюємо лопаткою і засипаємо сирної крихтою зверху.
- У режимі «Випічка» готувати таку запіканку слід 25-35 хвилин.
- Як тільки час випікання закінчиться, в режимі підігріву або взагалі вимкнувши мультиварку, але не відкриваючи кришку, залишаємо запіканку ще на 10-15 хвилин.
Через чверть години виймаємо запіканку за допомогою парової насадки, нарізаємо порціями і подаємо до столу зі сметаною, свіжими овочами та свіжою рубаною зеленню.
Також, при бажанні і для користі, блюдо можна доповнити брокколі або цвітною капустою.
Макаронна запіканка з куркою в духовці
Складові
- Куряче м’ясо – 0,5 кг + –
- Соєвий соус – 4 ст.л. + –
- Макарони відварені – 0,5 кг + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Сметана – 3 ст.л. + –
- Морква – 1 шт. + –
- Помідори – 1 шт. + –
- Твердий сир – 230 г + –
- Рослинна олія – 1 стопка + –
- Сіль – за смаком + –
Як готувати запіканку з макаронами і куркою в духовці
- Куряче філе нарізаємо невеликими брусочками і заливаємо соєвим соусом. Час мариновки – 15 хвилин.
- Морквину слід натерти крупно на тертці, а цибулю накришити дрібним кубиком, після чого на середньому вогні Томім овочі до м’якості 7 хвилин і злегка підсолюємо.
- Томати миємо й нарізаємо тонкими кружальцями.
- Макарони відварюємо заздалегідь і після того, як вони стекут від зайвої води, викладаємо половину пасти в промаслений вогнетривку форму.
- Зверху на макарони кладемо цибульний-морквяну зажарку, половину тертого сиру і закриваємо все залишками макаронів.
- Верхнім шаром укладаємо промаринуватися курку і гуртки томатів.
- Яйця збиваємо з пучкою солі і сметаною до однорідної маси, якій слід залити запіканку.
- У гарячу духовку відправляємо форму на 20 хвилин. Температура в печі при цьому повинна бути в межах 190 ° С.
Через третину години виймаємо майже готову запіканку, засипаємо її зверху сирної крихтою і знову прибираємо в піч на 5 хвилин, щоб сир розплавився.
Запіканка: макарони з відбивних філе курки
Це, мабуть, самий святковий варіант запіканки. Для неї нам буде потрібно взяти 6 «мотків» відварених макаронів «гнізда» і стільки ж курячих відбивних. Однак ви можете готувати таке блюдо і з стегенцями, але ніжки потрібно буде запекти заздалегідь окремо, а вже потім хвилин 10 з макаронами, присипавши сиром.
Складові
- Макарони «гнізда» – 6 мотків
- Куряча грудка ціла – 1шт .;
- Печериці – 10-12 шт .;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
- Вершки – 1 стопка;
- Сіль за смаком;
- Сир твердий – 180 г.
Як зробити запіканку з макаронами і куркою своїми руками
- Гриби нарізаємо невеликими кубиками, цибулю кришимо дуже дрібно і відразу відправляємо його обсмажувати в маслі на сковороді 3-4 хвилини.
- Слідом пересипаємо гриби і готуємо їх 5-7 хвилин до рум’янцю, після чого вливаємо вершки, додаємо сіль і тушкуємо гриби ще 4 хвилини.
- Курячі грудки розбираємо на 2 великих філе, зрізавши їх по кістки. Після цього кожну половинку ражем плазом на три порційних стейка.
- Кожен стейк солимо і приправляємо будь-якими спеціями, після чого відбиваємо м’ясо молоточком.
- У змащену маслом вогнетривку форму викладаємо курячі відбивні і приступаємо до готування макаронів.
- Гнізда слід відварювати акуратно і швидко, буквально зануривши кожен моток в окріп на 4-5 хвилин так, щоб грудочки не розвалилися. Виймати макарони потрібно теж акуратно великий шумівкою. Трохи витримуємо грудочку на вазі в шумівкою, щоб злилася зайва вода, і відразу розкладаємо по відбивних.
- У центр кожного гнізда розкладаємо грибну піджарку з вершковим соусом, а потім присипаємо кожну порцію сиром.
- У грубку відправляємо форму на 25 хвилин. Температура випікання становить 180-200 градусів.
Запіканка з макаронами і куркою в духовці виходить дивно смачною і відмінно прикрасить навіть святковий стіл!