Рецепт макаронної запіканки з куркою

zapekanka-s-makaronami-i-kuricej-recept-v-duxovke
«Вчора була картопля, позавчора плов, а що ж приготувати сьогодні, щоб було смачно, ситно, оригінально, та ще й усім догодити?». Такі міркування знайомі всім домашнім кашовар, і часто вибір обіду-вечері заганяє в глухий кут, але ми хочемо запропонувати вам зробити запіканку з макаронами і куркою в духовці! Готується це блюдо з найдоступніших інгредієнтів, активний час готування займаємо не більше 20 хвилин, ну а результат – чисті тарілки і задоволені обличчя домочадців.

Традиційна страва італійської кухні «Лазанья аль форно» – це, по суті, та ж сама макаронна запіканка, але з оригінальною плоскою пастою у вигляді невеликих пластин.

Начинка для такого частування, як правило, використовується м’ясна, але можна приготувати лазанью і з куркою.

Наприклад, можна зробити соус «Болоньєзе» з курячого фаршу або підсмажити гриби з курячим філе. І саме за образом і подобою лазаньї ми і будемо готувати наші сьогоднішні страви!

Запіканка з макаронів з курячим фаршем в мультиварці

Даний покроковий рецепт можна назвати «ледачою лазаньєю», адже тут все буде упереміш, а замість пластин лазаньї – проста вермішель. Класичний «Бешамель» ми замінимо більш простою і швидкою яєчно-сметанною заливкою.

Складові

  • Фарш з курячого філе – 750 г;
  • Ріпчаста цибулина невелика – 1 шт .;
  • Вермішель дрібна – 1/3 пачки;
  • Яйця курячі – 2 шт .;
  • Сир російський – 120 г;
  • Сметана – 200 г;
  • Сіль за смаком.

Як приготувати запіканку з макаронів з куркою

  1. Фарш краще за все робити самостійно, перекрутивши через м’ясорубку або в блендері куряче філе і трохи курячого жиру, щоб фарш був посочнее.
  2. Цибулину ріпчасту чистимо ножем і кришимо дрібненькими кубиками, змішуємо з фаршем.
  3. Забиваємо в м’ясну масу яйця, виливаємо з банки сметану, додаємо до смаку сіль і ваші улюблені спеції і все перемішуємо дуже ретельно.
  4. Тепер в отриманий склад залишилося всипати вермішель в її сухому вигляді. Ще разок все добре перемішуємо, щоб макаронини рівномірно розподілилися по фаршу.
  5. Чашу мультіпечкі промазуємо зсередини по всій поверхні маслом і перекладаємо в неї приготовлену макаронно-м’ясну суміш, розрівнюємо лопаткою і засипаємо сирної крихтою зверху.
  6. У режимі «Випічка» готувати таку запіканку слід 25-35 хвилин.
  7. Як тільки час випікання закінчиться, в режимі підігріву або взагалі вимкнувши мультиварку, але не відкриваючи кришку, залишаємо запіканку ще на 10-15 хвилин.

Як запекти в духовці запіканку з макаронів з курочкою

Через чверть години виймаємо запіканку за допомогою парової насадки, нарізаємо порціями і подаємо до столу зі сметаною, свіжими овочами та свіжою рубаною зеленню.

Також, при бажанні і для користі, блюдо можна доповнити брокколі або цвітною капустою.

Макаронна запіканка з куркою в духовці

Як готувати макаронну запіканку з курячим філе в духовці

Складові

  • Куряче м’ясо – 0,5 кг + –
  • Соєвий соус – 4 ст.л. + –
  • Макарони відварені – 0,5 кг + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Сметана – 3 ст.л. + –
  • Морква – 1 шт. + –
  • Помідори – 1 шт. + –
  • Твердий сир – 230 г + –
  • Рослинна олія – ​​1 стопка + –
  • Сіль – за смаком + –

Як готувати запіканку з макаронами і куркою в духовці

  1. Куряче філе нарізаємо невеликими брусочками і заливаємо соєвим соусом. Час мариновки – 15 хвилин.
  2. Морквину слід натерти крупно на тертці, а цибулю накришити дрібним кубиком, після чого на середньому вогні Томім овочі до м’якості 7 хвилин і злегка підсолюємо.
  3. Томати миємо й нарізаємо тонкими кружальцями.
  4. Макарони відварюємо заздалегідь і після того, як вони стекут від зайвої води, викладаємо половину пасти в промаслений вогнетривку форму.
  5. Зверху на макарони кладемо цибульний-морквяну зажарку, половину тертого сиру і закриваємо все залишками макаронів.
  6. Верхнім шаром укладаємо промаринуватися курку і гуртки томатів.
  7. Яйця збиваємо з пучкою солі і сметаною до однорідної маси, якій слід залити запіканку.
  8. У гарячу духовку відправляємо форму на 20 хвилин. Температура в печі при цьому повинна бути в межах 190 ° С.

Через третину години виймаємо майже готову запіканку, засипаємо її зверху сирної крихтою і знову прибираємо в піч на 5 хвилин, щоб сир розплавився.

Як зробити запіканку з курячим відбивних філе і макаронами

Запіканка: макарони з відбивних філе курки

Це, мабуть, самий святковий варіант запіканки. Для неї нам буде потрібно взяти 6 «мотків» відварених макаронів «гнізда» і стільки ж курячих відбивних. Однак ви можете готувати таке блюдо і з стегенцями, але ніжки потрібно буде запекти заздалегідь окремо, а вже потім хвилин 10 з макаронами, присипавши сиром.

Складові

  • Макарони «гнізда» – 6 мотків
  • Куряча грудка ціла – 1шт .;
  • Печериці – 10-12 шт .;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
  • Вершки – 1 стопка;
  • Сіль за смаком;
  • Сир твердий – 180 г.

Як зробити запіканку з макаронами і куркою своїми руками

  • Гриби нарізаємо невеликими кубиками, цибулю кришимо дуже дрібно і відразу відправляємо його обсмажувати в маслі на сковороді 3-4 хвилини.
  • Слідом пересипаємо гриби і готуємо їх 5-7 хвилин до рум’янцю, після чого вливаємо вершки, додаємо сіль і тушкуємо гриби ще 4 хвилини.
  • Курячі грудки розбираємо на 2 великих філе, зрізавши їх по кістки. Після цього кожну половинку ражем плазом на три порційних стейка.
  • Кожен стейк солимо і приправляємо будь-якими спеціями, після чого відбиваємо м’ясо молоточком.
  • У змащену маслом вогнетривку форму викладаємо курячі відбивні і приступаємо до готування макаронів.
  • Гнізда слід відварювати акуратно і швидко, буквально зануривши кожен моток в окріп на 4-5 хвилин так, щоб грудочки не розвалилися. Виймати макарони потрібно теж акуратно великий шумівкою. Трохи витримуємо грудочку на вазі в шумівкою, щоб злилася зайва вода, і відразу розкладаємо по відбивних.
  • У центр кожного гнізда розкладаємо грибну піджарку з вершковим соусом, а потім присипаємо кожну порцію сиром.
  • У грубку відправляємо форму на 25 хвилин. Температура випікання становить 180-200 градусів.

Запіканка з макаронами і куркою в духовці виходить дивно смачною і відмінно прикрасить навіть святковий стіл!