Рецепт котлеток з курки з часником

kurinye-kotlety-s-chesnokom1
Пряні м’ясні страви з ноткою пікантності – це доречна закуска для будь-якого столу і вдома, адже кожен з нас любить гостреньке! Кухарчук пропонує кулінарам навчитися готувати курячі котлети з часником – настільки ж ароматне частування, наскільки і ситне, так що наші рецепти напевно стануть найбільш затребуваними в вашій оселі. До того ж, саме гострота і прянощі часничку чудово доповнюють м’ясо птиці, а тому вам не доведеться додавати в блюдо ніяких додаткових спецій, щоб воно вийшло вдалим.

Як зробити курячі часникові котлети соковитіше

Смажені битки з курятини нерідко виходять сухуватими. Виправити це можна двома способами – відбиванням фаршу або маринуванням м’яса.

Перший варіант найзручніший, і саме їм ми будемо користуватися в наших сьогоднішніх рецептах.

А ось маринувати курку на котлети не настільки зручно, хоча теж можна. Найкраще при цьому маринувати вже готовий фарш. А якщо часу у вас обмаль, то просто пропустіть через м’ясорубку велику цибулину, додавши її до котлет разом з соком, що виділився.

Робимо правильно соковиті часникові котлети з курки

У варіантах нижче ми також будемо використовувати таку хитрість, щоб наші котлети з часничком з курки гарантовано вийшли соковитими.

Котлети з курячого фаршу з часником, рецепт на кожен день

Биточки з курочки цілком можна зробити швидко, впоравшись на швидку руку, якщо потрібно терміново нагодувати домочадців обідом. І цей простий покроковий рецепт – саме те, що вам потрібно.

Складові

  • Куряче м’ясо – 0,5 кг;
  • Хліб черствий – 2 скибки;
  • Яйця курячі – 2 шт .;
  • Перець чорний горошком – 0,5 ст.л .;
  • Цибуля ріпчаста – 1 велика головка;
  • Часник – 3-4 зубки;
  • Сіль кухонна – за смаком.

Як посмажити курячі котлети з часником будинку

  1. Швидкі котлети з часником ми будемо готувати таким чином, щоб вони вийшли ще й неймовірно соковитими. А для цього курячий фарш ми будемо трохи відбивати. Але спершу займемося його приготуванням – зріжемо м’ясо з кісток, якщо ви не купили заздалегідь філе.
  2. Курятину промиваємо під прохолодною проточною водою, щоб очистити м’ясо, після чого обсушуємо його гарненько паперовими серветками або одноразовими рушниками.
  3. Нарізаємо курятинки середніми шматками, які буде зручно пропускати через м’ясорубку.
  4. Лучок очищаємо від шкірки і теж рубаємо великими частинами.
  5. Завантажуємо в м’ясорубку спершу куряче м’ясо, пропускаючи його так, щоб фарш, по можливості, вийшов не надто дрібним. Це допоможе зберегти в котлетах соковитість.
  6. Потім беремо фарш чистими руками і хвилинки 3-4 як слід відбиваємо його об поверхню столу, щоб запечатати сік всередині м’ясних волокон.
  7. Відправляємо кістлявий окорок в миску, куди перекручуємо і цибулька, просто пропустивши його через м’ясорубку.
  8. Видавлюємо до наших майбутніх котлеток зубчики часнику, роздавав його металевим пресом.
  9. Чорний перчик або перемелює в перечниця, щоб він мав яскравий аромат, або тиснемо ножем, уклавши кульки на обробну дошку і роздавав ножем, тримаючи лезо плазом. Зсипають пряність в миску до м’яса.
  10. Вибиваємо курячі яєчка, перемішуючи масу гарненько, щоб вона була повністю однорідною.
  11. Зачерствілий старий хліб ненадовго замочимо у воді або в молоці, відіжміть, а після цього теж відправимо до наших котлеток.
  12. Після цього солимо фарш і знову вимішуємо його.
  13. На вогонь ставимо сковороду для смаження котлеток. Наливаємо рослинного масла і доводимо його до кипіння, збавляючи вогонь.
  14. Рукою зачерпує з миски фарш, скочується в довгасту котлетку і укладаємо її в сковороду, трохи сплюснув зверху.
  15. Обсмажуємо з одного боку курячі часникові биточки, поки не з’явиться рум’яна кірочка.
  16. Потім перевертаємо лопаткою котлету, піддягаючи її з краєчка, і знову смажимо, поки внизу не утворюється коричнева скоринка.

Виймаємо готові котлети на тарілку і пригощаємо рідних, поки вони ще добре гаряченькі. До такої страви ідеально підійде гарнір з картопляного пюре або свіжих овочів.

Курячі котлети з часником і соусом, святковий рецепт

Рецепт святкових котлеток із курячого філе з часничком

Складові

  • Куряче м’ясо – 500-600 г + –
  • Часник – 7-8 зубків + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Помідори – 2 шт. + –
  • Сметана – 5 ст.л. + –
  • Кріп – 0,5 пучка + –
  • Сіль – за смаком + –

Як приготувати своїми руками смачні биточки з курятини з часником

  1. Спершу зробимо соус до наших домашнім котлеток, щоб він встиг настоятися, поки ми будемо смажити битки.
  2. Для цього відправляємо в чашу блендера сметану. Туди ж почистимо 5 зубків часнику.
  3. Кріп промиваємо під проточною водою, струшуємо зайву рідину і крупно ріжемо, відправляючи зеленушку в блендер.
  4. Перебиваємо масу, поки не вийде однорідний соус. Прибираємо його в окрему маленьку піалу і даємо йому годинку для настоювання.
  5. В цей час займемося курячими котлетками. М’ясо курочки промиємо як слід і обсушити, щоб філе було сухим.
  6. Розрізаємо м’ясо на шматки і пропускаємо їх через м’ясорубку.
  7. Після цього швиденько відіб’ємо фарш про стільницю, щоб битки були соковитіше і пишніше.
  8. Відбитий гарненько фарш приберемо в миску. Цибулину очищаємо від лушпиння, ріжемо на четвертинки і теж пропускаємо через м’ясорубку.
  9. Зубчики залишився часнику очищаємо від грубої шкірки і продавлюємо через прес, додаючи до нашого перемолоти м’яса курки і цибульки.
  10. Вибиваємо в миску курячі яєчка, приперчує масу і солимо її на свій смак, після чого вимішуємо майбутні котлетки гарненько, домагаючись однорідності фаршу.
  11. На середньому вогні розігріваємо сковороду, промазану рослинним маслом без запаху. Зменшуємо вогонь і починаємо смажити котлети.
  12. Беремо з миски чистими руками трохи фаршу, скотився овальну котлетку. Вона повинна вийде трохи більше, ніж стандартна, але більш плоска, щоб на неї зверху можна було намазати соус.
  13. Смажимо биточки з курочки з часником з обох сторін, чекаючи, поки на кожній з них утворюється рум’яна кірочка.
  14. Готові котлети кладемо на тарілку, промазуємо з одного боку нашим приготованим заздалегідь часниковим соусом.
  15. Помідор промиваємо під холодною водою, а потім опускаємо на 4-5 секунд в киплячу воду, щоб зняти з нього шкірку.
  16. Гострим ножем розрізаємо овоч на півкільця невеликої товщини. Укладаємо на кожну котлетку часточку томата, після чого зверху капає соус, що залишився.

Такі курячі котлети з часником відмінно виглядають на застілля, а якщо постаратися з прикрасою, наприклад, укласти зверху гілочку петрушки, то вийде не просто ситне і смачну страву, а й справжній витвір мистецтва!