Простий салат з копченою куркою

prostoj-salat-s-kopchenoj-kuricej
Всім нам знайома ситуація: ось-ось повинні прийти неждані гості, а в холодильнику немає нічого такого, що могло б зарекомендувати вас як гостинного господаря.

У такому випадку відмінним рішенням стане приготування легкої холодної закуски, наприклад, такою є простий салат з копченою куркою. 

Ця страва робиться максимально просто, а для його виготовлення вистачить і того, що можна знайти в будь-якому магазині!

Секрети приготування простого, але смачного салату з куркою

Щоб ваше експрес-страву підкорило навіть найвибагливішого гурмана, радимо ознайомитися з декількома рекомендаціями, що дозволяють зробити не просто холодну закуску, а справжній кулінарний шедевр:

  • У магазинах продається маса копчених продуктів, в тому числі і курка. Для салату краще всього підійде грудинка – м’яса в ній більше, та й жирність її не така висока.
  • Щоб ваш салатик ні перевантажений жиром і калоріями, рекомендується використовувати низькокалорійні різновиди майонезу або ж сметану. Така легка заправка дозволяє помітно розширити список допустимих інгредієнтів.
  • Куряче м’ясо універсально – його можна скомбінувати буквально з чим завгодно: овочі, гриби, фрукти і так далі. Існують навіть салати, в яких філе кури сусідить з рибою або м’ясом, а тому не бійтеся експериментів.
  • Найпростіші і швидкі рецепти – ті, в яких використовуються вже готові продукти. Придбайте в магазині консервовані овочі або гриби і можна вважати, що половина компонентів для вашого салату вже підготовлена.
  • Чи не переборщіть з сіллю. Копченості самі по собі вже досить солоні, плюс майонезна заправка – найчастіше, такої кількості солі досить, щоб забезпечити гармонійний смакове звучання всієї закуски.

Салат з копченої курятиною і сухариками на швидку руку

Складові

  • Майонез – 200 мл + –
  • Куряча грудка копчена – 400 г + –
  • Сухарики готові – 200 г + –
  • Твердий сир – 100 г + –
  • Кукурудза молочна консервована – 1 банка + –
  • Помідори – 2 шт. + –

Як самостійно зробити найшвидший салатик з копченим філе курки і сухариками по кроках

  1. Знімаємо з грудки шкіру і прибираємо кістки, зазвичай підкопчене м’ясо легко відділяється від центральної кістки.
  2. Нарізаємо нашу купку маленьким кубиком або ж ріжемо її смужками – як вам буде зручніше.
  3. Перекладаємо м’ясну нарізку в глибоку ємність, сюди ж всипаємо і кукурудзу. З банки тільки потрібно попередньо злити всю рідину, інакше салат вийде водянистим.
  4. Натираємо сирок на крупній тертці і також всипаємо його до м’яса.
  5. Томати моєму під проточною водою, розрізаємо їх навпіл. Потім видаляємо серединку – тут найчастіше дуже жорстка частина. Нарізаємо кожен овоч на кубики середнього розміру і відправляємо нарізку в мисочку.
  6. Засипаємо сухарики, заправляємо майонезом і добре все перемішуємо.

Такий швидкий салат слід відразу подавати до столу, оскільки помідорна нарізка дає сік, який здатний розмочити сухарі.

Рецепт теплого ситного салату м’ясом курки і грибами

Якщо часу у вас не зовсім «в обріз» і ви можете дозволити собі витратити на підготовку близько півгодини, то рекомендуємо звернути увагу на цей рецепт.

Тут ми будемо застосовувати термічну обробку, а, точніше, жарку на сковороді, завдяки чому наш салат вийде теплим, а значить – більш ситним.

prostoj-salat-s-kopchenoj-kuricej2

Складові

  • Консервовані шампіньйони – 1 банка;
  • Часник – 2-3 зубки;
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • Сметана – 250 мл;
  • Квасоля червона – 1 банка;
  • Квасоля біла – 1 банка;
  • Курка копчена – 600 г;
  • Сіль і перець – за смаком;
  • Зелень свіжа – пучок.

Як правильно робиться проста закуска з курятиною і печерицями в домашніх умовах

  1. Готуємо глибоку миску. У ній ми будемо збирати наші компоненти для салату.
  2. Курячі копченості очищаємо від шкіри і відокремлюємо м’ясо від кісток. Його ми рубаємо досить дрібно, або ж нарізаємо вузькими смужками.
  3. У сковороду наливаємо рослинне масло і даємо йому трохи прогрітися на середньому вогнем. Поки що очищаємо цибулину і нарізаємо її дуже дрібно.
  4. Висипаємо цибулю в сковорідку і при постійному помішуванні обсмажуємо його до появи золотистого відтінку.
  5. Тим часом зливаємо рідину з консервованих печериць. Якщо вони не порізані, то робимо це. Висипаємо грибочки в сковорідку до цибулі.
  6. Знімаємо з зубчиків часнику шкірку і пропускаємо їх через прес. Відправляємо часникову кашку в сковороду. Все присаливаем і трохи перчимо.
  7. Вливаємо сметанку і тушкуємо 5 хвилин.
  8. З банок з квасолею зливаємо рідину, а вміст висипаємо до м’яса.

Перекладаємо гарячі гриби в сметані в ємність до квасолі і курки, добре перемішуємо і засипаємо дрібно посіченою свіжою зеленню.

Покрокова рецептура найпростішого цезаря з копченою курячою грудкою

Навіть класичний цезар не можна назвати стравою, приготування якого займала б занадто багато часу.

Ця ж варіація відомого салату виготовляється ще швидше, так що її по праву можна назвати експрес-варіантом.

Складові

  • Куряча грудинка підкопченим – 0,6 кг;
  • Салат листовий – 2 пучка;
  • Томати черрі – 4 шт .;
  • Сир твердий – 150 г;
  • Сухарики готові – 200 г;
  • Часник – 2 зубки;
  • Майонезний соус – 300 мл.

Готуємо простий цезар з копченим м’ясом кури своїми руками

  1. При виборі грінок для цього салату керуйтеся гармонійністю смакового поєднання. Наприклад, можна взяти білі грінки зі смаком сиру, італійськими травами або ж з ароматом сметани та зелені.
  2. Очищаємо грудку від шкірки і кісточок. Нарізаємо її тонкими слайсами товщиною не більше 3-4 мм. На час відкладаємо м’ясну нарізку в сторонку.
  3. Салат добре миємо й рвемо кожен листочок на 2-3 частини.
  4. Помідори черрі обполіскувати і розрізаємо кожен томат надвоє.
  5. Натираємо сир на дрібній тертці, перекладаємо в окрему ємність. Сюди ж видавлюємо через прес зубчики часнику і додаємо майонез. Добре все перемішуємо.
  6. У салатну миску викладаємо порвані салатні листи, куряче м’ясо і помідори. Виливаємо сюди ж вийшов сирно-часниковий соус.
  7. Висипаємо в мисочку сухарики і акуратно все перемішуємо, намагаючись не роздавити помідори.

prostoj-salat-s-kopchenoj-kuricej3

Звичайно, професійні кухарі скажуть, що це ніякий не цезар, а простий салат з копченою куркою і сухариками. Насправді ж, навіть за смаком дана варіація закуски дуже близька до оригінального страви.

Звичайно, ледь відчутною витонченості класичного цезаря ви тут не знайдете, проте приємна і ситна трапеза вам і вашим близьким точно забезпечена!