Пишний омлет – це ідеальний варіант для поживного сніданку або легкої вечері. Страва готується максимально просто, без будь-яких складнощів. Омлет можна приготувати різними способами, використовуючи сковороду, духовку або застосувавши метод готування на пару. За бажання в омлет додають улюблені овочі, сир або ковбасні вироби. У цій добірці розглянуто популярні варіанти, а який підходить вам, вирішуйте самі!
Пишний омлет із яєць із молоком на сковороді
Пишний омлет із яєць із молоком на сковороді, має доволі апетитний вигляд. Приготування страви займає від сили хвилин 20, а з рецептом впорається навіть дитина. Для приготування приголомшливого сніданку знадобиться мінімум інгредієнтів, які знайдуться в кожному холодильнику.
Інгредієнти
- Яйце куряче 3 шт.
- Молоко коров’яче 150 мл.
- Масло вершкове 30 гр.
- Сіль 2 щіпки
Приготування
-
Як приготувати пишний омлет із яєць із молоком на сковороді? Заздалегідь дістаємо яйця з холодильника і даємо їм зігрітися до кімнатної температури. Відміряємо необхідну кількість молока, жирність якого визначаємо самостійно за власними уподобаннями.
-
Зігріті яйця промиваємо та насухо витираємо. Розбиваємо у містку ємність. Вливаємо молоко і додаємо сіль за смаком. За бажанням кладемо улюблені спеції.
-
Ґрунтовно змішуємо компоненти вінчиком. Довго збивати не потрібно, достатньо об’єднати інгредієнти.
-
Розміщуємо сковорідку на вогні та нагріваємо на помірному полум’ї. Після чого на розпечену поверхню викладаємо вершкове масло і розпускаємо до рідкого стану. Розподіляємо олію по дну та бортикам.
-
Акуратно виливаємо омлетну суміш і одночасно мінімізуємо нагрівання.
-
Прикривши кришкою, готуємо омлет 10-15 хвилин, поки омлетна маса добре не схопиться.
-
Через зазначений час вимикаємо нагрівання і даємо постояти 5 хвилин, не відкриваючи кришку.
-
Приготований пишний омлет ділимо на порції та розкладаємо по тарілках. Відразу подаємо на стіл, поки страва не охолола.
-
Смачного!
Пишний омлет, як у дитячому садку
Пишний омлет, як у дитячому садочку принесе незабутнє задоволення та нагадає про безтурботне дитинство. Елементарний рецепт вийде навіть у недосвідчених кулінарів, головне дотримуватися всіх рекомендацій з приготування страви. Повітряне частування дуже подобається і дітям, і дорослі його наминають за обидві щоки.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Яйце – 5 шт.
- Молоко коров’яче – 250 мл.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
- Одним із найважливіших чинників є свіжість яєць. Перевірити це можна простим способом, опустивши яйця по черзі в миску з холодною водою. Свіжі яйця відразу опустяться вниз.
- Перевіривши яйця на свіжість, миємо їх під краном і прибираємо воду рушником. Після чого розбиваємо в ємність із високими бортиками. Беремо з холодильника молоко будь-якої жирності і даємо постояти, щоб воно злегка зігрілося за кімнатних умов.
- Яйця перемішуємо виделкою до однорідної субстанції. Не варто використовувати вінчик, а тим більше міксер.
- Тепер вливаємо трохи зігріте молоко і кладемо сіль відповідно до своїх смакових уподобань. Об’єднуємо суміш виделкою.
- Вмикаємо духову шафу, встановивши 200 градусів на важелі температурного перемикача. Жароміцну форму для випікання омлету ретельно промащуємо маслом, розподіляючи його як по дну, так і по стінках. Рекомендую використовувати саме вершкове масло, воно надає незабутнього смаку. 20 грамів буде достатньо.
- У змащену маслом форму заливаємо омлетну суміш і акуратно поміщаємо в розпечену духовку хвилин на 20. Через зазначений час акуратно дістаємо форму з готовим омлетом і зверху розподіляємо вершкове масло, що залишилося. Злегка охолоджуємо омлет і розрізаємо на порції.
- Подаємо до столу порційно. Смачного!
Смачний омлет із сиром і помідорами
Смачний омлет із сиром і помідорами має чудовий вигляд і готується елементарніше нікуди. Приготування простої страви потребуватиме не більше 10 хвилин. Помідори можна використовувати звичайні, а сир обов’язково повинен добре плавитися. Для прикраси можна взяти зелень на ваш смак.
Час готування – 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Яйце – 4 шт.
- Молоко коров’яче – 100 мл.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Сир – 50 гр.
- Помідори чері – 20 шт.
- Зелень рубана – 1 жменя.
Процес приготування:
- Сир дрібно тремо на тертці. Промиваємо і насухо витираємо помідори. Як уже зазначалося, можна використовувати звичайні або чері. Чері ріжемо на 4 частини.
- Миємо та витираємо яйця. У глибоку миску розбиваємо підготовлені яйця. Обов’язково беремо свіжі.
- Перемішуємо вінчиком півхвилини. Після чого вливаємо молоко та солимо. Розмішуємо, поки суміш не стане однорідною.
- Розміщуємо сковорідку на вогні. На розпеченій поверхні розтоплюємо вершкове масло. Закинувши порізані помідори, злегка їх обсмажуємо.
- Після чого виливаємо омлетну суміш. Силіконовою або дерев’яною лопаткою розмішуємо секунд 20. Процедура потрібна для того, щоб омлет повністю просмажився.
- Зелень промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо. Присипаємо поверх перемішаного омлету. Прикривши кришкою, готуємо 3-4 хвилини. Коли омлет пропечеться, мінімізуємо нагрівання. Подрібнюємо сир за допомогою терки і присипаємо майже готовий омлет. Накриваємо кришкою і даємо сиру розплавитися протягом 15 секунд. Прибравши сковороду з плити, загортаємо омлет, надаючи форму конверта.
- Переміщаємо омлет на тарілку. На свій розсуд присипаємо подрібненою зеленню і стружкою сиру. Прикрашаємо половинками помідорів. Смачного!
Пишний і повітряний омлет у духовці
Пишний і повітряний омлет у духовці являє собою ситну і надзвичайно смачну страву, яку зазвичай подають на сніданок або вечерю. Реалізація рецепта не завдасть особливого клопоту. Для приготування апетитного омлету обов’язково потрібні якісні та свіжі продукти.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Яйце – 5 шт.
- Молоко коров’яче – 200 мл.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Олія рослинна – для змащування форми.
Процес приготування:
- Викладаємо на робочий стіл необхідні компоненти. Молоко не має бути холодним. Тому його необхідно дістати заздалегідь, щоб воно набуло кімнатної температури. Яйця промиваємо і насухо витираємо. Вмикаємо розігрів духовки до 190 градусів.
- Беремо високу ємність і розбиваємо яйця, заливаємо молоко. Додаємо сіль.
- Активно збовтуємо компоненти, використовуючи вінчик.
- Жароміцну форму промащуємо олією і заливаємо підготовлену масу.
- Відправляємо форму в розпечену духову шафу на півгодини.
- Через зазначений час акуратно дістаємо форму з готовим омлетом. Розрізаємо частування на порції та розподіляємо по тарілках. За бажання доповнюємо страву різними овочами та зеленню.
- Смачного!
Омлет із сиром і ковбасою
Омлет із сиром і ковбасою має привабливий вигляд і готується максимально просто. Нескладний процес потребуватиме близько півгодини. Ковбасу для омлету можна використовувати як варену, так і копчену. Сир вибираємо тільки той, який добре плавиться. Можна взяти кілька видів сиру. Так страва виходить найбільш апетитною.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Яйце – 4 шт.
- Ковбаса – 150 гр.
- Олія рослинна – 20 мл.
- Сіль – за смаком.
- Сир твердий – 100 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
- Збираємо необхідний набір продуктів для приготування омлету.
- Ковбасу звільняємо від оболонки та довільно нарізаємо.
- Використовуючи тертку з великими або середніми отворами, тремо твердий сир.
- Зелень обполіскуємо під краном і обсушуємо. Прибираємо грубі стебла. Листочки подрібнюємо.
- Миємо, витираємо яйця й акуратно розбиваємо. Яйця виливаємо у високу ємність. Солимо та перчимо. За допомогою вінчика перемішуємо до однорідності.
- У глибоку сковорідку наливаємо олію і розміщуємо на плиті. Нагріваємо.
- На розігріту поверхню кладемо нарізану ковбасу. Злегка обсмажуємо до утворення легкої золотистості.
- Після чого заливаємо яєчну суміш. Присипавши сирною стружкою і прикривши кришкою, зменшуємо нагрівання до середнього. Готуємо, поки яєчна маса добре не схопиться, а сир не розплавиться.
- Готовий омлет присипаємо подрібненою зеленню.
- Подаємо страву прямо в сковороді або розкладаємо по порційних тарілках.
- Смачного!
Як приготувати омлет зі шпинатом
Як приготувати омлет зі шпинатом, розповім у сьогоднішньому рецепті. Процес приготування без зусиль зможе повторити будь-хто. Смачна дієтична страва підійде і як сніданок, і як легка вечеря. Поживний омлет ідеально впишеться в раціон усіх, хто стежить за фігурою або хоче привести себе у форму до літа.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 1
Інгредієнти:
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 70 мл.
- Олія рослинна – 1 ч.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Шпинат – 30 гр.
- Сир напівтвердий – 30 гр.
Процес приготування:
- Готуємо продукти. Обов’язково беремо тільки свіжі інгредієнти. Промиваємо яйця і шпинат. Ретельно промивши листя, обриваємо стебла.
- Беремо високу ємність і розбиваємо яйця. Перемішуємо вінчиком. Солимо і вливаємо молоко будь-якої жирності.
- Ставимо сковорідку на плиті та розігріваємо. Розпечену поверхню промащуємо рослинною олією. Для зручності використовуємо пензлик. Закидаємо промитий і обсушений шпинат. Обсмажуємо протягом кількох хвилин.
- Вливаємо омлетну суміш і швидко розподіляємо обсмажений шпинат, поки маса не встигла схопитися.
- Прикривши кришкою, готуємо страву на помірному полум’ї хвилин 5. Як тільки омлет повністю пропечеться, вимикаємо конфорку.
- Розподіляємо пластинки сиру по одній стороні омлету.
- За допомогою лопатки складаємо омлет навпіл. Таким чином сир стане плавитися.
- Коли сир розплавиться, переміщуємо омлет на тарілку. Зверху посипаємо меленим перцем.
- Подаємо страву до столу. Смачного!
Пишний омлет на молоці з борошном
Пишний омлет на молоці з борошном готується максимально легко з простих продуктів, які знайдуться в кожної господині. Страву зможе з легкістю повторити навіть той, хто абсолютно не має жодного бажання та вміння готувати. Нескладне приготування смачного омлету займе менше 30 хвилин.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Яйце – 3 шт.
- Молоко коров’яче – 100 мл.
- Олія рослинна – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Борошно пшеничне – 1,5 ст.л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
- Свіжі яйця промиваємо під краном і обсушуємо. Готуємо інші інгредієнти.
- Беремо високу ємність і розбиваємо яйця. Робимо це акуратно, щоб не потрапила шкаралупа.
- Слідом заливаємо 100 мілілітрів молока з будь-яким вмістом жиру. Солимо і перчимо. За бажання додаємо улюблені приправи.
- Об’єднуємо інгредієнти до однорідності за допомогою виделки або ручного вінчика.
- Далі до отриманої суміші засипаємо борошно. За бажання просіюємо, але це не обов’язково.
- Ґрунтовно змішуємо компоненти, щоб не залишалося борошняних грудочок. На цьому етапі допускається озброїтися міксером і перемішати інгредієнти на низькій швидкості.
- Нагріваємо сковороду за середньої температури. Розпечену поверхню змащуємо рослинною олією. Зручніше це робити кулінарним пензликом. Заливаємо омлетну суміш і зменшуємо нагрівання. Прикривши кришкою, запікаємо омлет 8-10 хвилин.
- Через зазначений час вимикаємо нагрівання. Ділимо готовий омлет на порції або переносимо його цілком на блюдо. Подаємо до столу. Смачного!
Омлет на водяній бані
Омлет на водяній бані виходить надзвичайно повітряним і легким як хмарка. Пористе частування дуже люблять маленькі діти, та й дорослі з великим задоволенням готують його на сніданок. Швидко, просто, поживно і недорого. Змішати інгредієнти вийде у всіх, і залишиться справа за малим.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 1
Інгредієнти:
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 70 мл.
- Олія рослинна – для змащування банки.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
- Готуємо інгредієнти. Промиваємо та витираємо насухо яйця.
- Беремо містку ємність. Розбиваємо підготовлені яйця. Вливаємо молоко. Кладемо сіль і перець. Інтенсивними рухами вінчика змішуємо до стану однорідної консистенції.
- Отриману масу виливаємо в змащену рослинною олією півлітрову банку.
- У каструлю невеликого розміру кладемо кухонний рушник і наливаємо теплу воду. Зверху розміщуємо банку, прикриту кришкою. Кількість води має трохи перевищувати рівень омлетної суміші.
- Розміщуємо каструлю на середньому вогні та чекаємо закипання. Після чого мінімізуємо нагрів і готуємо омлет 20-25 хвилин. Цього часу цілком вистачить для того, щоб омлет повністю приготувався. Акуратно дістаємо банку.
- Беремо сервірувальну тарілку й обережно перевертаємо банку. Омлет із легкістю “вистрибне”.
- Приготований таким чином омлет виходить ніжним і пористим.
- Смачного!
Повітряний омлет на пару
Повітряний омлет на пару готується елементарним чином. Використовуючи прості та доступні інгредієнти, за невелику кількість часу з легкістю можна приготувати дуже смачний варіант смачного та поживного сніданку. Ніжний омлет сподобається абсолютно всім.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Яйце – 4 шт.
- Молоко коров’яче – 200 мл.
- Масло вершкове – для змащування форми.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
- Готуємо продукти. Обполіскуємо зелень. Можна використовувати будь-яку. У мене сьогодні кріп. Промиваємо яйця, обсушуємо від вологи.
- Яйця розбиваємо і виливаємо в миску. Збовтуємо виделкою до однорідності.
- До отриманої суміші заливаємо 200 мілілітрів молока. Добре перемішуємо.
- Подрібнюємо зелень кропу та засипаємо до омлетної суміші. Об’єднуємо масу.
- У каструлю наливаємо воду. Рівень води не повинен торкатися решітки пароварки. Форму промащуємо вершковим маслом. Виливаємо омлетну суміш. Акуратно переміщуємо форму в пароварку. Закриваємо кришку. Конструкцію розміщуємо на помірному вогні. Готуємо страву 12-15 хвилин залежно від розміру форми.
- Через зазначений час акуратно дістаємо форму з готовим омлетом.
- Перевертаємо форму на тарілку і витягуємо омлет. Присипаємо зверху кропом.
- Смачного!
Смачний омлет з овочами на сковороді
Смачний омлет з овочами на пательні має яскравий вигляд і виходить дуже апетитним. Набір овочів можна використовувати будь-який, за власними уподобаннями. У зимовий час підійде заморожена суміш овочів. Низькокалорійна страва готується простіше простого. Готуйте та експериментуйте.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Яйце – 6 шт.
- Молоко коров’яче – 200 мл.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 головки.
- Сир твердий – 70 гр.
- Помідори – 1 шт.
- Стручкова квасоля – 30 гр.
- Зелень кропу і петрушки – 10 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
- Дістаємо необхідні складові за вказаним у рецептурі списком. Перевіряємо яйця на свіжість, опустивши в ємність із холодною водою. Свіжі яйця відразу ж опустяться вниз. Овочі, зелень і яйця миємо та даємо їм обсохнути.
- У ємність із високими бортиками розбиваємо яйця і заливаємо 200 мілілітрів молока будь-якої жирності. Об’єднуємо вміст за допомогою виделки.
- Подрібнюємо сир на тертці та висипаємо в омлетну суміш. Перемішуємо, але не солимо. Солі буде достатньо від сиру. А якщо ні, можна посолити овочі.
- Очищену ріпчасту цибулю та солодкий перець нарізаємо кубиками. Квасолю ріжемо на частини.
- Сковорідку розміщуємо на конфорці. Закидаємо шматочок вершкового масла і розтоплюємо. Викладаємо овочі та обсмажуємо їх протягом 5-7 хвилин залежно від діаметра сковороди. Трохи солимо та перчимо.
- Пасеровані овочі рівномірно заливаємо омлетною сумішшю.
- Вимитий помідор ріжемо на скибочки або кілька помідорів чері розрізаємо на 4 частини і хаотично розподіляємо по омлету.
- Підготовлену зелень дрібно кришимо та посипаємо зверху. Прикриваємо сковорідку і запікаємо страву 10-12 хвилин, встановивши помірне полум’я.
- Готовий омлет за допомогою лопатки перекладаємо на блюдо.
- Розрізавши на порції, подаємо омлет на стіл. Смачного!