Мені завжди подобалося, як гриби поєднуються з сиром. Тому, коли я вирішила спекти пиріг з грибами, то вирішила, що і сир буде в начинці неодмінно.
Пиріг з грибами і сиром народився в порядку експерименту. Я вже багато писала про пироги, основою яких є рубане тісто. Мені подобається рубане тісто, тому пиріг з грибами і сиром я вирішила зробити на його основі.
Інші пироги, які можна приготувати з основою з рубленого тесту, можна подивитися тут.
Відкритий пиріг з грибами і сиром виходить дуже і дуже смачний, за умови, якщо Ви любите гриби. Причому смачний він і гарячий, і холодний.
Для приготування дуже смачного пирога з грибами і сиром нам знадобиться:
на велику форму діаметром 30 см
для начинки
- 500 грам грибів,
- 1 велика головка ріпчастої цибулі,
- 200 грам сметани,
- 3 яйця,
- 2 столові ложки борошна,
- 200 грам сиру,
- сіль,
для несолодкого рубленого тіста
- 300 грам борошна,
- 150 грам маргарину або вершкового масла (я робила на маргарині),
- 1 чайна ложка солі,
- 150 грам нежирної сметани (10-15% жирності).
Рецепт приготування пирога з грибами і сиром.
Як готувати рубане тісто можна подивитися в рецепті приготування рубленого тесту.
Нагадаю основні моменти:
- Приготуємо олійно-борошняну крихту. Для цього в комбайн (використовуємо насадку – ніж) покладемо просіяне борошно, шматочки замороженого маргарину (масла) і сіль. Порубати борошно з маслом.
- Додамо сметану і замісити м’яке тісто.
- Стіл присипаючи борошном, викладемо на неї тісто і розкачати його за розміром форми для випікання пирога. Сформуємо борту. Зробимо в основі з тіста виделкою наколи і приберемо форму на 30 (або довше) хвилин в холодильник.
Для збільшення натисніть на картинку
приготуємо начинку з грибів і сиру. Гриби добре вимиємо. Відкладемо 1-2 гриба, щоб в подальшому прикрасити пиріг, а решта поріжемо кубиками.
Відкладемо 1-2 гриба для прикраси
Лук почистити і крупно поріжемо кубиками.
У сковороду наллємо невелику кількість рослинного масла, покладемо гриби, цибулю і на середньому вогні обсмажити до готовності. Приблизно хвилин 20-25. Солимо, перчимо і заправляємо за смаком. Я тільки солила.
Для заливки змішаємо в чашці яйця, борошно і сметану. Сир натерти на дрібній тертці. Половину сиру (100 грам) покладемо в яєчно-сметанним заливку і добре перемішати її. Другу половину сиру залишимо, щоб потім посипати нею пиріг.
Розігріваємо духовку до 200 градусів. Ставимо основу для пирога в духовку і випікаємо її приблизно 10-15 хвилин.
Дістаємо основу для пирога з духовки, викладаємо на неї смажені гриби і заливку з яєць, сметани і сиру. Посипаємо зверху сиром (тією частиною, що ми відклали) і прикрашаємо пластинками грибів.
Запікаємо пиріг в духовці ще хвилин 20. Начинка повинна схопитися.
Готовий пиріг дістаємо з духовки, дамо йому трохи часу охолонути.
Тепер пиріг можна діставати з форми, різати і подавати до столу. ВкуУсно.
А можна повністю остудити пиріг в холодильнику і потім нарізати, теж оочень смачно.
Смачного.