Пиріг з грибами і сиром

Мені завжди подобалося, як гриби поєднуються з сиром. Тому, коли я вирішила спекти пиріг з грибами, то вирішила, що і сир буде в начинці неодмінно.

Пиріг з грибами і сиром народився в порядку експерименту. Я вже багато писала про пироги, основою яких є рубане тісто. Мені подобається рубане тісто, тому пиріг з грибами і сиром я вирішила зробити на його основі.

Інші пироги, які можна приготувати з основою з рубленого тесту, можна подивитися тут.

Відкритий пиріг з грибами і сиром виходить дуже і дуже смачний, за умови, якщо Ви любите гриби. Причому смачний він і гарячий, і холодний.

Пиріг з грибами і сиром

Для приготування дуже смачного пирога з грибами і сиром нам знадобиться:

на велику форму діаметром 30 см

для начинки

  • 500 грам грибів,
  • 1 велика головка ріпчастої цибулі,
  • 200 грам сметани,
  • 3 яйця,
  • 2 столові ложки борошна,
  • 200 грам сиру,
  • сіль,

для несолодкого рубленого тіста

  • 300 грам борошна,
  • 150 грам маргарину або вершкового масла (я робила на маргарині),
  • 1 чайна ложка солі,
  • 150 грам нежирної сметани (10-15% жирності).

Рецепт приготування пирога з грибами і сиром.

Як готувати рубане тісто можна подивитися в рецепті приготування рубленого тесту.

Нагадаю основні моменти:

  1. Приготуємо олійно-борошняну крихту. Для цього в комбайн (використовуємо насадку – ніж) покладемо просіяне борошно, шматочки замороженого маргарину (масла) і сіль. Порубати борошно з маслом.
  2. Додамо сметану і замісити м’яке тісто.
  3. Стіл присипаючи борошном, викладемо на неї тісто і розкачати його за розміром форми для випікання пирога. Сформуємо борту. Зробимо в основі з тіста виделкою наколи і приберемо форму на 30 (або довше) хвилин в холодильник.

Розкачуємо рубане тісто

Для збільшення натисніть на картинку

 приготуємо начинку з грибів і сиру. Гриби добре вимиємо. Відкладемо 1-2 гриба, щоб в подальшому прикрасити пиріг, а решта поріжемо кубиками.

Відкладемо 1-2 гриба для прикраси

Відкладемо 1-2 гриба для прикраси

Лук почистити і крупно поріжемо кубиками.

IMG_4763

У сковороду наллємо невелику кількість рослинного масла, покладемо гриби, цибулю і на середньому вогні обсмажити до готовності. Приблизно хвилин 20-25. Солимо, перчимо і заправляємо за смаком. Я тільки солила.

IMG_4793

Для заливки змішаємо в чашці яйця, борошно і сметану. Сир натерти на дрібній тертці. Половину сиру (100 грам) покладемо в яєчно-сметанним заливку і добре перемішати її. Другу половину сиру залишимо, щоб потім посипати нею пиріг.

IMG_4777

IMG_4782 IMG_4787

Розігріваємо духовку до 200 градусів. Ставимо основу для пирога в духовку і випікаємо її приблизно 10-15 хвилин.

IMG_4799

Дістаємо основу для пирога з духовки, викладаємо на неї смажені гриби і заливку з яєць, сметани і сиру. Посипаємо зверху сиром (тією частиною, що ми відклали) і прикрашаємо пластинками грибів.

IMG_4805 IMG_4810

Запікаємо пиріг в духовці ще хвилин 20. Начинка повинна схопитися.

Готовий пиріг дістаємо з духовки, дамо йому трохи часу охолонути.

Пиріг з грибами і сиром

Тепер пиріг можна діставати з форми, різати і подавати до столу. ВкуУсно.

Пиріг з грибами і сиромПиріг з грибами і сиром Пиріг з грибами і сиромПиріг з грибами і сиром

А можна повністю остудити пиріг в холодильнику і потім нарізати, теж оочень смачно.

Пиріг з грибами і сиромПиріг з грибами і сиром

Смачного.