Булочки з куркою та грибами в духовці

Булочки з куркою та грибами в духовці

Всім привіт сьогодні в меню пиріжки з курячим фаршем і грибочками під сиром покроково. Це чудова закуска на будь-який випадок її можна взяти в дорогу або замінити повноцінний прийом їжі. Начинка у булочок виходить соковитою, ніжною і просто тане в роті, таке частування із задоволенням наминають діти. Випічка спокійно зберігається в холодильнику 3-5 днів, її достатньо розігріти в мікрохвильовці, і вона як свіжа

Інгредієнти

  • Борошно в/г – 550 г
  • Молоко – 300 мл
  • Вершкове масло – 50 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Дріжджі швидкодіючі – пакетик 11 г, або 2 ч. Лож.
  • Цукор + сіль – по 1 ч. Л. Лож.

Начинка

  • Курячий фарш + печериці – по 500 г
  • Сир – 250 г
  • Сільця, перець чорний – за смаком

Рецепт булочок із куркою та сиром

дріжджі з молоком

У тепле молоко додаємо дріжджі та цукор. Перемішуємо, ставимо опару в тепле місце на 20 хвилин

ставимо опару

додаємо яйце

Через 20 хв. Додаємо яйце, розтоплене вершкове масло і сіль. Перемішуємо до однорідності

вводимо борошно

Вводимо частинами просіяне борошно замішуємо м’яке тісто

вимішуємо тісто

ставимо в тепле місце

Прибираємо в тепле місце для підйому на 30-40 хв, я ставлю в злегка нагріту духовку. Миску змастіть олією, щоб легко було виймати

тушкуємо гриби

Випарюємо на сухій сковороді рідину з нарізаних кубиком грибів. Додаємо трохи олії обсмажуємо 5 хвилин і знімаємо з вогню

змішуємо з сиром

Змішуємо гриби, курячий фарш і тертий сир. Приправляємо сіллю, перцем, пробуємо на смак

солимо перчимо за смаком

ділимо тісто на двоє

Тісто, що підійшло, ділимо на дві частини

нарізаємо по 50 г

Розкачуємо дві ковбаски, ріжемо кожну на 9-10 частин

скачуємо кульки

Заправляємо кінчики всередину, скачуємо кульки

прикриваємо плівкою

Прикриваємо плівкою залишаємо для підйому ще на 10 хвилин

начинка на тісті

Присипаємо поверхню борошном, розгортаємо кружки, викладаємо в середину наповнювач

стягуємо краї

Защіпаємо краї булочки фігурним або звичайним кроком

робимо складки

ліпимо булочку

Скріплюємо шов щільніше, щоб не розійшовся під час запікання

розкладаємо на деку

Розкладаємо пиріжки на застелене папером для випічки деко. Прикриваємо, залишаємо на вистоювання на 30 хвилин

змащуємо жовтком

Змащуємо поверхню жовтком, ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хв.

ставимо в духовку

випікаємо 20 хвилин

Випічка вийшла чудовою, з ніжною і соковитою начинкою в тонкому м’якому тісті

перевіряємо готовність

Булочки з картоплею без дріжджів

булочки без дріжджів

Інгредієнти

  • Сметана – 200 гр.
  • Сода + сіль – по 0,5 ч. Л. Ложки
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Борошно – близько 400 гр.

Начинка

  • Куряче філе – 1 шт.
  • Цибуля + картопля – по 2 шт.
  • Сіль – 1 чайна л
  • Спеції за смаком: хмелі-сунелі, прованські трави, перець чорний
  • Рослинна олія – 2 ст. Ложки
  • Кунжут для декору

Приготування покроково

змішуємо сметану з маслом

Перемішуємо сметану з содою, сіллю та розтопленим вершковим маслом

підсипаємо борошно

Вводимо поступово просіяне борошно за два три заходи

місимо тісто

Замішуємо ложкою, а потім руками еластичне тісто, даємо йому відпочити в пакеті 20 хв.

відбиваємо кулаком

кладемо в пакет

нарізаємо начинку

Ріжемо курку, цибулю і картоплю дрібним кубиком. Підсолюємо, додаємо спеції, дві ложки масла, перемішуємо

ділимо тісто

Ділимо тісто на двоє, скачуємо ковбаски, ріжемо на рівні шматочки, у мене вийшло 12 штук

Скачуємо кульки, залишаємо на 20 хвилин під плівкою

кульки під плівкою

кладемо начинку

Припилюємо стіл, розкачуємо кружечки діаметром приблизно 10х10 см, розкладаємо начинку

ліпимо булочки з отвором

Збираємо в складку краї, ліпимо пиріжок з отвором по середині

змащуємо яйцем

Розкладаємо на пергаменті змащуємо жовтком посипаємо кунжутом. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 20-30 хв.

запікаємо в духовці

Смачна і рум’яна випічка з м’ясом і картоплею готова, начинка дала сік і буквально переливається через край. Рекомендую приготувати цю просту страву по-узбецьки

Жульєн із куркою в булочках

булочки з жульєном

Цікава і смачна страва, що займає небагато часу на приготування, а результатом не соромно похвалитися і перед гостями

Інгредієнти

  • Булочки бургерні – 3 шт.
  • Куряча грудка – 1 шт.
  • Печериці – 100 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сир – 70 гр.
  • Вершки – 100 мл
  • Борошно – 1 чайна л
  • Сіль, перець, сухий часник – за смаком

Опис рецепта

обсмажуємо курку

Дрібно нарізане філе обсмажуємо на сковороді 5-7 хв

додаємо гриби

Додаємо тонко порізані гриби, тушкуємо до випаровування рідини, пробуємо на готовність, прибираємо зі сковороди

цибулеві кільця

Цибулю півкільцями пасеруємо до м’якості, всипаємо ложку мучиці, перемішуємо

вливаємо вершки

Додаємо назад гриби з куркою, вершки, сіль, спеції, тушкуємо під кришкою до загустіння 3-4 хв.

виймаємо м'якоть

Зрізаємо верхню частину, виймаємо м’якушку, при цьому стінки робимо не надто тонкі, щоб страва тримала форму і не розвалилася

фаршируємо начинкою

Заповнюємо нутрощі жульєном

посипаємо сиром

Розставляємо на деку, посипаємо тертим сиром, ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 7-10 хвилин

випікаємо 10 хвилин

Ця проста і швидка страва з куркою вам обов’язково сподобається

Класичні пампушки з СРСР без начинки

пишні булки

Опара

  • Молоко + вода – по 100 мл
  • Живі дріжджі – 30 гр. Або 10 гр. Швидкодіючих
  • Борошно пшеничне – 120 грам, трохи менше склянки

Тісто

  • Опара, що підійшла
  • Вода – 100 мл
  • Цукор – 180 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сільця – 2 ч. Л. Кладемо.
  • Ванільний цукор – 1 ч. Ложка або пакетик ванілі
  • Борошно – 630 гр. 4,5 склянки
  • Вершкове масло – 100 грам

Рідини мають бути теплі мірна склянка – 250 г

Пишні булочки по-радянськи

молоко з водою

Змішуємо в мисці молоко з водою, дріжджами та просіяним борошном. Ставимо на 1,5 години в тепле місце

збиваємо міксером

Збиваємо міксером або вінчиком яйця з цукром

додаємо опару

Додаємо теплу воду, сіль, ваніль, борошно та опару. Вливаємо розтоплену олію

розтоплене масло

затягуємо плівкою

Замішуємо тісто, залишаємо підніматися в теплому місці, в змащеній мисці під плівкою 1,5 години

викладаємо на папір

Відриваємо рівні шматочки скачуємо кульки формуємо булочки

Викладаємо на пергамент для випічки, накриваємо рушником, залишаємо розстоюватися на 1 годину

збиваємо яйце

Збиваємо виделкою яйце з молоком і дрібкою цукру змащуємо булки

Випікаємо при 180 градусах 20-25 хв.

змащуємо булочки

готуємо 20 хвилин при 180 градусах

Найкраща у світі випічка готова, наливайте молоко і кличте домочадців

Татарський елеш із картоплею та курячим м’ясом

Булочки з куркою та грибами в духовці

Інгредієнти

  • Борошно – 420 грам
  • Сметана – 200 г
  • Вершкове масло – 100 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор + сіль + розпушувач – по 1 ч. Л. Ложці

Наповнювач

  • Філе стегна – 400 грамів
  • Картопля – 600 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Рослинна – 3 ст. Л. Лож.
  • Перець чорний – 1 ч. Лож.
  • Мелена зіра + перець чилі – по 0,5 чайної л
  • Солька – 0,5 столової л

Детальний опис

борошно з розпушувачем

Розмішуємо борошно з розпушувачем, сіллю і цукром

додаємо сметану

Робимо заглиблення кладемо сметану, розм’якшене вершкове масло і одне яйце

Замішуємо однорідне здобне тісто

змішуємо тісто

Загортаємо в плівку прибираємо в холодильник

нарізаємо філе стегна

Нарізаємо дрібним кубиком стегенця, картоплю, подрібнюємо цибулю

картоплю кубиком

дрібно порізана цибуля

рослинну олію

Додаємо сіль, спеції, рослинну олію, перемішуємо до однорідності. Якщо не любите жирну начинку, то олійку можете не лити

ділимо на 12 шматків

Ділимо масу на 12 рівних частин

ріжемо ще на двоє

Тепер кожен шматочок ділимо ще на 2 нерівні частини, одна більша за іншу. В одній буде начинка інша слугуватиме кришечкою

розгортаємо корж

Розкачуємо всі шматки в тонкі коржі завтовшки в 3 міліметри

начинку в середину

Кладемо 2 столові ложки, піднімаємо краї, защіпаємо складки з чотирьох боків

скріплюємо куточки

кладемо кришечку

Зверху кладемо маленький кружок і скріплюємо з великим по колу

затискаємо краї

формуємо булочку

Отриманий шов скручуємо у вигляді мотузочки, роблячи складки

розставляємо на деку

Випікаємо в добре прогрітій духовці за температури 180 градусів 40 хвилин

запікаємо до хрусткої скоринки

З пилу з жару подаємо на стіл. Але не тільки в теплому вигляді вони гарні, наступного дня, якщо вони доживуть, то це прекрасна холодна закуска з куркою

пиріжок у розрізі