Всім привіт сьогодні в меню пиріжки з курячим фаршем і грибочками під сиром покроково. Це чудова закуска на будь-який випадок її можна взяти в дорогу або замінити повноцінний прийом їжі. Начинка у булочок виходить соковитою, ніжною і просто тане в роті, таке частування із задоволенням наминають діти. Випічка спокійно зберігається в холодильнику 3-5 днів, її достатньо розігріти в мікрохвильовці, і вона як свіжа
Інгредієнти
- Борошно в/г – 550 г
- Молоко – 300 мл
- Вершкове масло – 50 г
- Яйце – 1 шт.
- Дріжджі швидкодіючі – пакетик 11 г, або 2 ч. Лож.
- Цукор + сіль – по 1 ч. Л. Лож.
Начинка
- Курячий фарш + печериці – по 500 г
- Сир – 250 г
- Сільця, перець чорний – за смаком
Рецепт булочок із куркою та сиром
У тепле молоко додаємо дріжджі та цукор. Перемішуємо, ставимо опару в тепле місце на 20 хвилин
Через 20 хв. Додаємо яйце, розтоплене вершкове масло і сіль. Перемішуємо до однорідності
Вводимо частинами просіяне борошно замішуємо м’яке тісто
Прибираємо в тепле місце для підйому на 30-40 хв, я ставлю в злегка нагріту духовку. Миску змастіть олією, щоб легко було виймати
Випарюємо на сухій сковороді рідину з нарізаних кубиком грибів. Додаємо трохи олії обсмажуємо 5 хвилин і знімаємо з вогню
Змішуємо гриби, курячий фарш і тертий сир. Приправляємо сіллю, перцем, пробуємо на смак
Тісто, що підійшло, ділимо на дві частини
Розкачуємо дві ковбаски, ріжемо кожну на 9-10 частин
Заправляємо кінчики всередину, скачуємо кульки
Прикриваємо плівкою залишаємо для підйому ще на 10 хвилин
Присипаємо поверхню борошном, розгортаємо кружки, викладаємо в середину наповнювач
Защіпаємо краї булочки фігурним або звичайним кроком
Скріплюємо шов щільніше, щоб не розійшовся під час запікання
Розкладаємо пиріжки на застелене папером для випічки деко. Прикриваємо, залишаємо на вистоювання на 30 хвилин
Змащуємо поверхню жовтком, ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хв.
Випічка вийшла чудовою, з ніжною і соковитою начинкою в тонкому м’якому тісті
Булочки з картоплею без дріжджів
Інгредієнти
- Сметана – 200 гр.
- Сода + сіль – по 0,5 ч. Л. Ложки
- Вершкове масло – 100 гр.
- Борошно – близько 400 гр.
Начинка
- Куряче філе – 1 шт.
- Цибуля + картопля – по 2 шт.
- Сіль – 1 чайна л
- Спеції за смаком: хмелі-сунелі, прованські трави, перець чорний
- Рослинна олія – 2 ст. Ложки
- Кунжут для декору
Приготування покроково
Перемішуємо сметану з содою, сіллю та розтопленим вершковим маслом
Вводимо поступово просіяне борошно за два три заходи
Замішуємо ложкою, а потім руками еластичне тісто, даємо йому відпочити в пакеті 20 хв.
Ріжемо курку, цибулю і картоплю дрібним кубиком. Підсолюємо, додаємо спеції, дві ложки масла, перемішуємо
Ділимо тісто на двоє, скачуємо ковбаски, ріжемо на рівні шматочки, у мене вийшло 12 штук
Скачуємо кульки, залишаємо на 20 хвилин під плівкою
Припилюємо стіл, розкачуємо кружечки діаметром приблизно 10х10 см, розкладаємо начинку
Збираємо в складку краї, ліпимо пиріжок з отвором по середині
Розкладаємо на пергаменті змащуємо жовтком посипаємо кунжутом. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 20-30 хв.
Смачна і рум’яна випічка з м’ясом і картоплею готова, начинка дала сік і буквально переливається через край. Рекомендую приготувати цю просту страву по-узбецьки
Жульєн із куркою в булочках
Цікава і смачна страва, що займає небагато часу на приготування, а результатом не соромно похвалитися і перед гостями
Інгредієнти
- Булочки бургерні – 3 шт.
- Куряча грудка – 1 шт.
- Печериці – 100 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Сир – 70 гр.
- Вершки – 100 мл
- Борошно – 1 чайна л
- Сіль, перець, сухий часник – за смаком
Опис рецепта
Дрібно нарізане філе обсмажуємо на сковороді 5-7 хв
Додаємо тонко порізані гриби, тушкуємо до випаровування рідини, пробуємо на готовність, прибираємо зі сковороди
Цибулю півкільцями пасеруємо до м’якості, всипаємо ложку мучиці, перемішуємо
Додаємо назад гриби з куркою, вершки, сіль, спеції, тушкуємо під кришкою до загустіння 3-4 хв.
Зрізаємо верхню частину, виймаємо м’якушку, при цьому стінки робимо не надто тонкі, щоб страва тримала форму і не розвалилася
Заповнюємо нутрощі жульєном
Розставляємо на деку, посипаємо тертим сиром, ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 7-10 хвилин
Ця проста і швидка страва з куркою вам обов’язково сподобається
Класичні пампушки з СРСР без начинки
Опара
- Молоко + вода – по 100 мл
- Живі дріжджі – 30 гр. Або 10 гр. Швидкодіючих
- Борошно пшеничне – 120 грам, трохи менше склянки
Тісто
- Опара, що підійшла
- Вода – 100 мл
- Цукор – 180 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Сільця – 2 ч. Л. Кладемо.
- Ванільний цукор – 1 ч. Ложка або пакетик ванілі
- Борошно – 630 гр. 4,5 склянки
- Вершкове масло – 100 грам
Рідини мають бути теплі мірна склянка – 250 г
Пишні булочки по-радянськи
Змішуємо в мисці молоко з водою, дріжджами та просіяним борошном. Ставимо на 1,5 години в тепле місце
Збиваємо міксером або вінчиком яйця з цукром
Додаємо теплу воду, сіль, ваніль, борошно та опару. Вливаємо розтоплену олію
Замішуємо тісто, залишаємо підніматися в теплому місці, в змащеній мисці під плівкою 1,5 години
Відриваємо рівні шматочки скачуємо кульки формуємо булочки
Викладаємо на пергамент для випічки, накриваємо рушником, залишаємо розстоюватися на 1 годину
Збиваємо виделкою яйце з молоком і дрібкою цукру змащуємо булки
Випікаємо при 180 градусах 20-25 хв.
Найкраща у світі випічка готова, наливайте молоко і кличте домочадців
Татарський елеш із картоплею та курячим м’ясом
Інгредієнти
- Борошно – 420 грам
- Сметана – 200 г
- Вершкове масло – 100 мл
- Яйце – 1 шт.
- Цукор + сіль + розпушувач – по 1 ч. Л. Ложці
Наповнювач
- Філе стегна – 400 грамів
- Картопля – 600 г
- Цибуля – 1 шт.
- Рослинна – 3 ст. Л. Лож.
- Перець чорний – 1 ч. Лож.
- Мелена зіра + перець чилі – по 0,5 чайної л
- Солька – 0,5 столової л
Детальний опис
Розмішуємо борошно з розпушувачем, сіллю і цукром
Робимо заглиблення кладемо сметану, розм’якшене вершкове масло і одне яйце
Замішуємо однорідне здобне тісто
Загортаємо в плівку прибираємо в холодильник
Нарізаємо дрібним кубиком стегенця, картоплю, подрібнюємо цибулю
Додаємо сіль, спеції, рослинну олію, перемішуємо до однорідності. Якщо не любите жирну начинку, то олійку можете не лити
Ділимо масу на 12 рівних частин
Тепер кожен шматочок ділимо ще на 2 нерівні частини, одна більша за іншу. В одній буде начинка інша слугуватиме кришечкою
Розкачуємо всі шматки в тонкі коржі завтовшки в 3 міліметри
Кладемо 2 столові ложки, піднімаємо краї, защіпаємо складки з чотирьох боків
Зверху кладемо маленький кружок і скріплюємо з великим по колу
Отриманий шов скручуємо у вигляді мотузочки, роблячи складки
Випікаємо в добре прогрітій духовці за температури 180 градусів 40 хвилин
З пилу з жару подаємо на стіл. Але не тільки в теплому вигляді вони гарні, наступного дня, якщо вони доживуть, то це прекрасна холодна закуска з куркою