Підбірка простих салатів з куркою, яйцем і цибулею

Підбірка простих салатів з куркою яйцем і цибулею
Коли ви не встигли як слід підготуватися до приходу гостей і часу практично немає, то вам знадобиться простий рецепт смачного страви.

Якщо у вас в холодильнику є курка, яйце, цибуля, майонез, тоді зробити салат взагалі не проблема, і ви швидко впораєтеся з приготуванням. Головне – щоб всі продукти були свіжими і якісними, тоді і закуска вийде чудовою, ну і, звичайно ж, по-домашньому смачної.

Класичний салат з відварною куркою і зеленою цибулею

Складові

  • Яйця курячі – 5-6 шт. + –
  • Куряче філе – 200 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Зелена цибуля – 20 г + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Рослинна олія – ​​1-2 ст. л. + –
  • Базилік свіжий – 2 гілочки (або будь-яка інша зелень) + –
  • Оцет столовий – 20 г + –
  • Вода (окріп) – 150 мл + –
  • Майонез – 100 г + –

Як швидко приготувати салат з відварною куркою і зеленою цибулею

Навіть найпростіший варіант страви потрібно правильно і смачно приготувати. Щоб процес створення кулінарного шедевра був легким і швидким, вам обов’язково стане в нагоді наш покроковий рецепт салату з відварною куркою і цибулею.

На приготування страви піде максимум півгодини, разом з цим інгредієнтів. Головне – правильно організувати робочий процес, і тоді приготування пройде на одному диханні.

  1. Куряче філе вимийте, поріжте на кілька частин. Складіть м’ясо в сотейник або невелику каструльку і відваріть з сіллю і перцем протягом 15 хвилин після закипання. Потім вийміть м’ясо, остудіть і поріжте соломкою.
  2. Поки готуєте м’ясо, очистіть цибулину і поріжте півкільцями. Складіть його в глибоку миску, полийте оцтом і перемішайте. Потім залийте окропом і витримайте до повного охолодження.
  3. Курячі яйця розбийте в глибоку миску, посоліть, поперчіть і додайте ложку майонезу. Збийте вінчиком все до однорідного стану. Розігрійте пательню, влийте рослинне масло і вилийте на кухонне начиння яєчну суміш. Підсмажте, як омлет, з обох сторін і остудіть. Потім наріжте яйця соломкою.
  4. Порізане м’ясо, яйця і маринована цибуля з’єднайте в одній салатниці. Посоліть, поперчіть за смаком і заправте блюдо майонезом. Добре перемішайте і перекладіть в салатниці.
  5. Гілочки базиліка добре вимийте, обірвіть листочки і дрібно поріжте. Прикрасьте салат нарізаною зеленню і подавайте до столу.

podborka-prostyx-salatov-s-kuricej-yajcom-i-lukom3

Смачне і просте в приготуванні частування буде вам до смаку, а його рецепт не раз виручить вас перед приходом гостей.

Пікантний рецепт салату з яйцем, курячою печінкою та цибулею

Щоб зробити святковий салат по максимуму смачним і ситним, можна поекспериментувати з його інгредієнтами. Додайте в звичайний класичний салат з куркою і яйцями трохи ніжною курячої печінки.

Таке частування одразу стане фаворитом серед всіх ваших улюблених страв. Вдале поєднання інгредієнтів творить чудеса зі смаковими якостями салату.

Складові

  • Відварене філе – 200 г;
  • Куряча печінка – 300 г;
  • Мариновані огірки – 150 г (3-4 шт.);
  • Відварені яйця – 4 шт .;
  • Зелень петрушки – 1 пучок;
  • Листя салату – 4 шт .;
  • Майонез – 4-5 ст. л .;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Рослинна олія – ​​для смаження.

podborka-prostyx-salatov-s-kuricej-yajcom-i-lukom2

Готуємо вишуканий салат з яйцем, куркою і цибулею по кроках

  • Курячу печінку добре вимийте, викладіть на обробну дошку і приберіть зайвий жир.
  • У глибоку сковорідку налийте трохи олії. Надішліть до нього печінку, а потім приправте її сіллю і чорним перцем.

Готуйте субпродукт під кришкою. По-перше, печінку повинна бути без скоринки, а по-друге, при готуванні масло може сильно бризкати.

  • Печінка готуйте протягом 15-20 хвилин, потім зніміть з начиння і охолодіть.
  • Курячу печінку разом з відвареним філе порізати соломкою, складіть продукти в глибоку миску.
  • Мариновані огірки також поріжте соломкою і відправте до м’ясних інгредієнтів.
  • Яйця відварні очистіть від шкаралупи і наріжте півкільцями.
  • Зелень петрушки добре вимийте і обтрусіть, гострим ножем дрібно наріжте.
  • Всі компоненти з’єднайте в одній мисці, заправте майонезом і добре перемішайте.
  • Листя салату вимити, обсушити і розкладіть по тарілках. На аркуші салату викладіть готове частування і подавайте до столу.

Перед подачею можна трохи охолодити салат в холодильнику. Обов’язково накривайте ємність харчовою плівкою, щоб продукти не завітрились.

Листковий салат з куркою і зеленою цибулею в домашніх умовах

Листковий салат – дуже зручний варіант для готування святкового обіду. Зробити закуску можна заздалегідь, тим самим заощадивши час для особистого простору. Плюс до всього страва добре просочиться і буде неймовірно смачним.

Складові

  • Філе курки – 250 г;
  • Яйця курячі – 4 шт .;
  • Твердий сир – 120 г;
  • Зелена цибуля – 1 пучок;
  • Сухарики – 50 г;
  • Кріп свіжий – 10 г;
  • Домашній майонез – 150 г;
  • Сіль, перець – за смаком.

Як зробити листковий салат з філе курки з сухариками і зеленою цибулею

  1. Куряче м’ясо добре вимийте і відправте в каструлю. Залийте водою, посоліть, поперчіть і поставте ємність на вогонь. Відваріть філе до готовності протягом 20 хвилин. Остудіть м’ясо і дрібно поріжте (або розберіть на волокна).
  2. Яйця відварити протягом 10 хвилин круто. Вийміть їх з окропу і відправте в холодну воду. Остигнули яйця почистіть і дрібно порубати.
  3. Твердий сир натріть на крупній тертці.
  4. Кріп і зелена цибуля добре вимийте під проточною водою і струсіть. Кріп і цибулю дрібно поріжте в різні мисочки.
  5. Візьміть салатницю середніх розмірів і змастіть дно тонким шаром майонезу. Викладіть куряче м’ясо і змастіть добре майонезом. Посипте зверху половиною зеленої цибулі і знову змастіть майонезом.
  6. Тепер викладіть порубані відварені яйця і змастіть майонезом. Поверх викладіть залишився лук і сухарики. Змастіть майонезом і посипте тертим сиром.
  7. Фінальний сирний шар рясно змастіть майонезом і посипте кропом.
  8. Поставте салат в холодильник на 30-40 хвилин для просочення. При бажанні, можна відразу подавати до столу.

podborka-prostyx-salatov-s-kuricej-yajcom-i-lukom

Тепер ви знаєте, що якщо в ваших запасах є курка, яйце, цибуля і майонез – зробити смачний салат простіше простого. Готуйте оригінальні частування без особливих зусиль, а головне – собі і близьким в задоволення.

Смачного!