Коли ви не встигли як слід підготуватися до приходу гостей і часу практично немає, то вам знадобиться простий рецепт смачного страви.
Якщо у вас в холодильнику є курка, яйце, цибуля, майонез, тоді зробити салат взагалі не проблема, і ви швидко впораєтеся з приготуванням. Головне – щоб всі продукти були свіжими і якісними, тоді і закуска вийде чудовою, ну і, звичайно ж, по-домашньому смачної.
Класичний салат з відварною куркою і зеленою цибулею
Складові
- Яйця курячі – 5-6 шт. + –
- Куряче філе – 200 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Зелена цибуля – 20 г + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Рослинна олія – 1-2 ст. л. + –
- Базилік свіжий – 2 гілочки (або будь-яка інша зелень) + –
- Оцет столовий – 20 г + –
- Вода (окріп) – 150 мл + –
- Майонез – 100 г + –
Як швидко приготувати салат з відварною куркою і зеленою цибулею
Навіть найпростіший варіант страви потрібно правильно і смачно приготувати. Щоб процес створення кулінарного шедевра був легким і швидким, вам обов’язково стане в нагоді наш покроковий рецепт салату з відварною куркою і цибулею.
На приготування страви піде максимум півгодини, разом з цим інгредієнтів. Головне – правильно організувати робочий процес, і тоді приготування пройде на одному диханні.
- Куряче філе вимийте, поріжте на кілька частин. Складіть м’ясо в сотейник або невелику каструльку і відваріть з сіллю і перцем протягом 15 хвилин після закипання. Потім вийміть м’ясо, остудіть і поріжте соломкою.
- Поки готуєте м’ясо, очистіть цибулину і поріжте півкільцями. Складіть його в глибоку миску, полийте оцтом і перемішайте. Потім залийте окропом і витримайте до повного охолодження.
- Курячі яйця розбийте в глибоку миску, посоліть, поперчіть і додайте ложку майонезу. Збийте вінчиком все до однорідного стану. Розігрійте пательню, влийте рослинне масло і вилийте на кухонне начиння яєчну суміш. Підсмажте, як омлет, з обох сторін і остудіть. Потім наріжте яйця соломкою.
- Порізане м’ясо, яйця і маринована цибуля з’єднайте в одній салатниці. Посоліть, поперчіть за смаком і заправте блюдо майонезом. Добре перемішайте і перекладіть в салатниці.
- Гілочки базиліка добре вимийте, обірвіть листочки і дрібно поріжте. Прикрасьте салат нарізаною зеленню і подавайте до столу.
Смачне і просте в приготуванні частування буде вам до смаку, а його рецепт не раз виручить вас перед приходом гостей.
Пікантний рецепт салату з яйцем, курячою печінкою та цибулею
Щоб зробити святковий салат по максимуму смачним і ситним, можна поекспериментувати з його інгредієнтами. Додайте в звичайний класичний салат з куркою і яйцями трохи ніжною курячої печінки.
Таке частування одразу стане фаворитом серед всіх ваших улюблених страв. Вдале поєднання інгредієнтів творить чудеса зі смаковими якостями салату.
Складові
- Відварене філе – 200 г;
- Куряча печінка – 300 г;
- Мариновані огірки – 150 г (3-4 шт.);
- Відварені яйця – 4 шт .;
- Зелень петрушки – 1 пучок;
- Листя салату – 4 шт .;
- Майонез – 4-5 ст. л .;
- Сіль, перець – за смаком;
- Рослинна олія – для смаження.
Готуємо вишуканий салат з яйцем, куркою і цибулею по кроках
- Курячу печінку добре вимийте, викладіть на обробну дошку і приберіть зайвий жир.
- У глибоку сковорідку налийте трохи олії. Надішліть до нього печінку, а потім приправте її сіллю і чорним перцем.
Готуйте субпродукт під кришкою. По-перше, печінку повинна бути без скоринки, а по-друге, при готуванні масло може сильно бризкати.
- Печінка готуйте протягом 15-20 хвилин, потім зніміть з начиння і охолодіть.
- Курячу печінку разом з відвареним філе порізати соломкою, складіть продукти в глибоку миску.
- Мариновані огірки також поріжте соломкою і відправте до м’ясних інгредієнтів.
- Яйця відварні очистіть від шкаралупи і наріжте півкільцями.
- Зелень петрушки добре вимийте і обтрусіть, гострим ножем дрібно наріжте.
- Всі компоненти з’єднайте в одній мисці, заправте майонезом і добре перемішайте.
- Листя салату вимити, обсушити і розкладіть по тарілках. На аркуші салату викладіть готове частування і подавайте до столу.
Перед подачею можна трохи охолодити салат в холодильнику. Обов’язково накривайте ємність харчовою плівкою, щоб продукти не завітрились.
Листковий салат з куркою і зеленою цибулею в домашніх умовах
Листковий салат – дуже зручний варіант для готування святкового обіду. Зробити закуску можна заздалегідь, тим самим заощадивши час для особистого простору. Плюс до всього страва добре просочиться і буде неймовірно смачним.
Складові
- Філе курки – 250 г;
- Яйця курячі – 4 шт .;
- Твердий сир – 120 г;
- Зелена цибуля – 1 пучок;
- Сухарики – 50 г;
- Кріп свіжий – 10 г;
- Домашній майонез – 150 г;
- Сіль, перець – за смаком.
Як зробити листковий салат з філе курки з сухариками і зеленою цибулею
- Куряче м’ясо добре вимийте і відправте в каструлю. Залийте водою, посоліть, поперчіть і поставте ємність на вогонь. Відваріть філе до готовності протягом 20 хвилин. Остудіть м’ясо і дрібно поріжте (або розберіть на волокна).
- Яйця відварити протягом 10 хвилин круто. Вийміть їх з окропу і відправте в холодну воду. Остигнули яйця почистіть і дрібно порубати.
- Твердий сир натріть на крупній тертці.
- Кріп і зелена цибуля добре вимийте під проточною водою і струсіть. Кріп і цибулю дрібно поріжте в різні мисочки.
- Візьміть салатницю середніх розмірів і змастіть дно тонким шаром майонезу. Викладіть куряче м’ясо і змастіть добре майонезом. Посипте зверху половиною зеленої цибулі і знову змастіть майонезом.
- Тепер викладіть порубані відварені яйця і змастіть майонезом. Поверх викладіть залишився лук і сухарики. Змастіть майонезом і посипте тертим сиром.
- Фінальний сирний шар рясно змастіть майонезом і посипте кропом.
- Поставте салат в холодильник на 30-40 хвилин для просочення. При бажанні, можна відразу подавати до столу.
Тепер ви знаєте, що якщо в ваших запасах є курка, яйце, цибуля і майонез – зробити смачний салат простіше простого. Готуйте оригінальні частування без особливих зусиль, а головне – собі і близьким в задоволення.
Смачного!