Ще з дитинства кожен з нас знає – щоб швидко приготувати щось смачне, досить лише зварити макарони і заправити їх чимось оригінальним. Однак цей продукт зовсім не такий простий, як здається, і доведе вам це чудове блюдо – паста з куркою і грибами. Дане страву можна з легкістю віднести до високої кухні, при цьому готується воно дуже просто і доступно.
Класичний рецепт італійської пасти з курячим філе і білими грибами
Складові
- Вершки жирні – 200 мл + –
- Гриби білі заморожені – 200 г + –
- Філе кури – 300 г + –
- Паста – 450-500 г + –
- Твердий сир – 100 г + –
- Свіжа зелень – половина пучка + –
- Масло вершкове і рослинне – для смаження і готування пасти + –
- Сіль і чорний перець – за смаком + –
- Суміш італійських трав – щіпка + –
Як правильно готувати традиційну італійську пасту з курятиною і білими грибочками
Цей рецепт вже міцно осів в кулінарній книзі багатьох кухарів по всьому світу, оскільки поєднує в собі простоту приготування і неймовірний смак кінцевого блюда. Тепер до високої кухні зможете доторкнутися і ви, при цьому не доведеться витрачати масу коштів і сил на готування.
На своїй історичній батьківщині це блюдо називається фетучіні, а тому не дивуйтеся, якщо в ресторані вам подадуть його саме під такою назвою.
Відварюємо м’ясо птиці та макарони
- Займаємося курячими грудками. Її ми миємо під проточною водою, видаляємо шкіру, а разом з нею і всі плівки, після чого знімаємо м’ясо з кісточки. Отриману м’якоть промаківаем серветками і нарізаємо середнього розміру кубиком.
- У каструльку вливаємо достатню кількість води, подсаливаем її і наливаємо трохи рослинного масла – це не дасть нашій пасті злипнутися в процесі варіння. Після закипання завантажуємо макаронні вироби і варимо стільки часу, скільки вказано на упаковці.
Робимо вершковий соус і тушкуємо білі гриби для пасти
- Поки це відбувається, готуємо соус і готуємо інші інгредієнти. У сковороду кладемо невелика кількість вершкового масла і обсмажуємо на ньому шматочки нашої курочки. Робити це слід до появи на її поверхні рум’яної скоринки.
- Після цього виймаємо м’ясо, додаємо ще трохи вершкового масла і завантажуємо білі гриби. Робити це можна прямо в замороженому вигляді. Чекаємо, коли виділила рідина випарується, після чого знову повертаємо в сковороду нашу курку.
- Сюди ж вливаємо наші вершки і прикручуємо злегка вогонь.
- Сирок натираємо на дрібній тертці і цю стружку всипаємо в сковорідку, перемішуємо.
Стежимо за тим, щоб вміст не почало інтенсивно кипіти, інакше сир згорнеться.
- Зелень промиваємо і рубаємо дуже дрібно, всипаємо її всередину сковорідки, сюди ж додаємо суміш італійських трав, сіль, перець і тушкуємо під закритою кришкою протягом пари хвилин.
З’єднуємо компоненти страви і подаємо його до столу
- До цього моменту паста вже повинна бути повністю готова. Її ми відкидаємо на друшляк, а потім відразу починаємо розподіляти по тарілках.
- Поверх пасти укладаємо м’ясо і гриби, а також поливаємо все вершковим соусом.
Рецепт смачної пасти з томатним соусом, курятиною і печерицями
Складові
- Часникові часточки – 2-3 шт .;
- Куряче м’ясо (філе) – 600 г;
- Печериці – 300 г;
- Помідори консервовані – 3-4 шт .;
- Цибуля ріпчаста – 2 головки;
- Паста – 450-500 г;
- Червоний перець мелений – пучку;
- Рослинна олія – для обсмажування і пасти;
- Сіль, перець і італійські трави – за смаком;
- Сир твердий – 100 г.
Як приготувати смачну пасту з курячою грудинкою і печерицями по кроках
- Філейкі моєму, прибираємо з них будь-які хрящики, фрагменти кісточок та інше. Підсушуємо серветками і нарізаємо невеликими смужками.
- Печериці також промиваємо, але робимо це особливо ретельно, щоб позбутися від будь-яких забруднень. Нарізаємо їх тоненькими слайсами.
- Консервовані томати кладемо в чашу блендера або в невелику піалку. Прибираємо з них шкірку і подрібнюємо (якщо поклали в піалу, то використовуйте звичайну вилку).
- З цибульки ми знімаємо шкірку і ріжемо його меленьким кубиком.
- Сирок ж натираємо на тертці з невеликими отворами.
- Пасту відправляємо варитися в підсоленій і подмасленной воді. Інформацію про варінні ви знайдете на упаковці.
- У сковорідку вливаємо олію, чекаємо, коли воно нагріється, і кладемо всередину лушпиння нарізку. Смажимо до тих пір, поки цибуля не набуде прозорість. У цей момент закладаємо курочку і продовжуємо смаження.
- Як тільки на поверхні шматочків з’явиться скоринка, додаємо грибочки і смажимо до випаровування рідини.
- Вливаємо в сковорідку томатну масу і пропускаємо через прес часничок. Все подсаливаем, всипаємо приправи і перець чорний.
- Тушкуємо все під закритою кришкою до тих пір, поки соус не загусне. У цей момент додаємо в сковороду пасту і добре все перемішуємо.
Звичайно, ви можете подавати це блюдо і стандартним чином – виклавши спочатку пасту, а потім – соус, однак тоді він не розподілиться настільки рівномірно і страва не знайде унікального аромату і смаку.
Оригінальна паста з курячою грудкою, грибами і беконом
Якщо вам здається, що бекон і італійська паста – це як мінімум дві речі, які ніяк і ніколи не перетинаються, то ви помиляєтеся. Блюдо, яке вийде, якщо слідувати цій рецептурі, відрізняється досить оригінальними смаковими якостями.
Крім того, така паста ще й досить ситна – а значить, що навіть однієї порції вистачить на довгий час.
Складові
- Бекон – 4-5 смужок;
- Грудинка кури – 0,4 кг;
- Гриби заморожені – 200 г;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
- Паста – 450 г;
- Вершки жирні – 200 мл;
- Сир твердий – 100 г;
- Сіль і перець – за смаком;
- Соняшникова олія – для обсмажування і варіння пасти.
Як робиться паста з курячим м’ясом і грибочками по-домашньому
- Відправляємо варитися нашу пасту точно так же, як ми це робили в минулих рецептах.
- Тим часом очищаємо цибулю і нарізаємо його невеликим кубиком, паралельно розігріваємо сковороду з маслом (можна додати трохи вершкового). Висипаємо його сюди і смажимо до «золота».
- Курячі філейкі моєму, очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками. Переміщаємо їх до цибулі і готуємо всі разом за лічені хвилини 10.
- Перекладаємо м’ясо в отедльную ємність, а самі поки обсмажуємо заморожені грибочки. Робити це потрібно без розморожування. Як тільки вода більш-менш випарується, повертаємо м’ясо назад.
- Всипаємо сюди сіль, перець, тертий сир і наливаємо вершки. Тушкуємо на середньому вогні, поки наш соус не придбає густоту.
- Окремо обсмажуємо бекон. Трохи нарізаємо готові смужки і пересипаємо їх до курки, все перемішуємо.
- Готову пасту поливаємо соусом і викладаємо на неї м’ясо.
Зверху така паста з куркою і грибами також посипається тертим сиром і подається до столу саме в такому вигляді. Сюди ж можна додати свіжу нарізану зелень, наприклад петрушку.