Парова котлета на будь-який смак

парова котлета
Ми вже все давно знаємо, що смажена їжа – джерело канцерогенів і холестерину і вона шкідлива для травлення і для всього організму в цілому. Сучасні кухонні гаджети дозволяють нам харчуватися правильно і приготувати, наприклад, котлети в пароварці, не складає ніяких труднощів. Завдяки функціональності приладу, ми покращуємо харчування всієї родини і економимо свій дорогоцінний час, тому він – наш неоціненний помічник.

Котлети в пароварці виходять ніжні і соковиті, з природним ароматом, нітрохи не гірше, навіть набагато краще, звичних смажених котлет. Для виробів з м’ясного фаршу пароварка – просто знахідка, тому розглянемо кілька рецептів, серед яких зможете вибрати кращий.

Поступово переходячи на приготування страв на пару, здоров’я всіх членів сім’ї поступово зміцниться. А Ваш улюблений чоловік стане проводити в кухні більше часу, придумуючи разом з Вами різні страви для чарівної багатоповерхової каструльки.

М’ясні парові котлети «Вкусняшки»

М'ясні котлети в пароварці

Складові

  • Фарш м’ясний – (навпіл яловичина і свинина) – 500 г + –
  • Яйце – 1 шт. + –
  • Хліб білий – 150-200 г + –
  • Молоко – для вимочування хліба + –
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт. середнього розміру + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний перець Моло – за смаком + –
  • Зелень рубана – за смаком + –

Приготування

    1. У хліба зрізаємо корочку і вимочуємо його в молоці (можна і в воді). Чистимо цибулю і ріжемо його на великі шматочки. М’ясо промиваємо, даємо стекти воді і ріжемо шматками.
    2. Пропускаємо все підготовлені продукти через м’ясорубку (хліб слід стеження віджати від рідини). Отриману котлетну масу солимо, приправляємо перцем, кладемо яйце і додаємо посічену зелень для краси м’ясних виробів. Все старанно перемішуємо і відбиваємо руками. Ми повинні отримати повністю однорідний фарш. Якщо маса вийшла дуже густий, додайте в неї молоко, в якому вимочували хліб.
    3. Формуємо котлети, ретельно відбиваючи їх у руках, і викладаємо одним шаром в кошик пароварки.
    4. Через 30-35 хвилин парові котлетки готові! Викладаємо на тарілку, поливаємо соусом і посипаємо зеленню. Смакота!

* Порада від кухарчуком
Подавайте парові вироби красиво! Ваш улюблений високо це оцінить! До того ж, естетичне оформлення страв підвищує апетит і покращує травлення.

Смачного!

Курячі котлетки «Здоров’я»

Курячі котлети в пароварці

Складові

  • Куряче філе – 2 шт. + –
  • Яйце – 1 шт. + –
  • Білий хліб або батон – 3-4 скибочки + –
  • Молоко – 100-150 г + –
  • Морква – 1 шт. невеликого розміру + –
  • Сіль – половина чайної ложки або менше + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Приправи – за смаком + –

Приготування

Переробляємо філе, морква і білий хліб в котлетну масу, вбиваємо яйце, солимо, додаємо спеції і зелень. Добре збиваємо фарш, формуємо невеликі приплюснуті кульки і викладаємо їх в кошик пароварки. Через 25-30 хвилин соковиті і корисні курячі котлети готові!

рибні котлетки

Рибні котлетки, приготовлені в пароварці

Складові

  • Фарш рибний – 500 г + –
  • Сухарі панірувальні – 100-150 г + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Приправи для риби – на смак + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Зелень – дрібно рубана, за бажанням + –
  • Лимон + –

Приготування

Для фаршу краще взяти рибу двох-трьох видів, наприклад, лосось і минтай і хек, і т.п.

Перемелюємо рибку на фарш, змішуємо з сухарями і спеціями. Сухарів додаємо стільки, скільки знадобиться для гарного скріплення всіх інгредієнтів котлетної маси.

Солимо, заправляємо спеціями, додаємо зелень.

Ретельно перемішуємо і збиваємо приготований фарш, формуємо круглі коржі і викладаємо в кошик пароварки. Кожен коржик покриваємо тонким колечком лимона. Через 20-25 хвилин рибний делікатес готовий!

Викладаємо на блюдо, прикрашаємо зеленню і свіжими овочами. Чудово!

Картопляні зрази «Сімейні»

картопляні зрази

Складові

  • Фарш з яловичини – 200 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Яйце – 1 штж + –
  • Картопля – 6 шт. середнього розміру + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Приправи – за смаком + –
  • Рослинна олія – ​​1 ст. л. + –

Приготування

    1. Спочатку готуємо начинку: обсмажуємо фарш з цибулею, додаємо до нього варене яйце (дрібно порубане або подрібнене на крупній тертці), солимо і заправляємо спеціями. Ретельно перемішуємо.
    2. Картопля очищаємо, трьом на тертці, віджимаємо виділився картопляний сік. Додаємо в картопля борошно, солимо і перемішуємо.
    3. На тарілку насипаємо трохи борошна, викладаємо кульку картопляного тіста, формуємо коржик, в центр поміщаємо столову ложку м’ясної начинки і формуємо маленькі пірожочкі.
    4. Решітку парової корзини змащуємо олією, викладаємо в неї наші картопляні котлети і готуємо їх 30-40 хвилин.

Подаємо фаршировані котлетки на окремому блюді, поливаємо соусом і прикрашаємо овочами та зеленню.

Ми можемо урізноманітнити рецепти парових виробів з рубленого м’яса, поміщаючи всередину коржів з нього різні харчові продукти: чорнослив, оливки, яйце, сир, шматочок овоча або фрукта. Загальна рекомендація – вкладення шматочка вершкового масла, який зробить котлети в пароварці дуже соковитими і ароматними.