Ми вже все давно знаємо, що смажена їжа – джерело канцерогенів і холестерину і вона шкідлива для травлення і для всього організму в цілому. Сучасні кухонні гаджети дозволяють нам харчуватися правильно і приготувати, наприклад, котлети в пароварці, не складає ніяких труднощів. Завдяки функціональності приладу, ми покращуємо харчування всієї родини і економимо свій дорогоцінний час, тому він – наш неоціненний помічник.
Котлети в пароварці виходять ніжні і соковиті, з природним ароматом, нітрохи не гірше, навіть набагато краще, звичних смажених котлет. Для виробів з м’ясного фаршу пароварка – просто знахідка, тому розглянемо кілька рецептів, серед яких зможете вибрати кращий.
Поступово переходячи на приготування страв на пару, здоров’я всіх членів сім’ї поступово зміцниться. А Ваш улюблений чоловік стане проводити в кухні більше часу, придумуючи разом з Вами різні страви для чарівної багатоповерхової каструльки.
М’ясні парові котлети «Вкусняшки»
Складові
- Фарш м’ясний – (навпіл яловичина і свинина) – 500 г + –
- Яйце – 1 шт. + –
- Хліб білий – 150-200 г + –
- Молоко – для вимочування хліба + –
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт. середнього розміру + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець Моло – за смаком + –
- Зелень рубана – за смаком + –
Приготування
- У хліба зрізаємо корочку і вимочуємо його в молоці (можна і в воді). Чистимо цибулю і ріжемо його на великі шматочки. М’ясо промиваємо, даємо стекти воді і ріжемо шматками.
- Пропускаємо все підготовлені продукти через м’ясорубку (хліб слід стеження віджати від рідини). Отриману котлетну масу солимо, приправляємо перцем, кладемо яйце і додаємо посічену зелень для краси м’ясних виробів. Все старанно перемішуємо і відбиваємо руками. Ми повинні отримати повністю однорідний фарш. Якщо маса вийшла дуже густий, додайте в неї молоко, в якому вимочували хліб.
- Формуємо котлети, ретельно відбиваючи їх у руках, і викладаємо одним шаром в кошик пароварки.
- Через 30-35 хвилин парові котлетки готові! Викладаємо на тарілку, поливаємо соусом і посипаємо зеленню. Смакота!
* Порада від кухарчуком
Подавайте парові вироби красиво! Ваш улюблений високо це оцінить! До того ж, естетичне оформлення страв підвищує апетит і покращує травлення.
Смачного!
Курячі котлетки «Здоров’я»
Складові
- Куряче філе – 2 шт. + –
- Яйце – 1 шт. + –
- Білий хліб або батон – 3-4 скибочки + –
- Молоко – 100-150 г + –
- Морква – 1 шт. невеликого розміру + –
- Сіль – половина чайної ложки або менше + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Приправи – за смаком + –
Приготування
Переробляємо філе, морква і білий хліб в котлетну масу, вбиваємо яйце, солимо, додаємо спеції і зелень. Добре збиваємо фарш, формуємо невеликі приплюснуті кульки і викладаємо їх в кошик пароварки. Через 25-30 хвилин соковиті і корисні курячі котлети готові!
рибні котлетки
Складові
- Фарш рибний – 500 г + –
- Сухарі панірувальні – 100-150 г + –
- Сіль – за смаком + –
- Приправи для риби – на смак + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Зелень – дрібно рубана, за бажанням + –
- Лимон + –
Приготування
Для фаршу краще взяти рибу двох-трьох видів, наприклад, лосось і минтай і хек, і т.п.
Перемелюємо рибку на фарш, змішуємо з сухарями і спеціями. Сухарів додаємо стільки, скільки знадобиться для гарного скріплення всіх інгредієнтів котлетної маси.
Солимо, заправляємо спеціями, додаємо зелень.
Ретельно перемішуємо і збиваємо приготований фарш, формуємо круглі коржі і викладаємо в кошик пароварки. Кожен коржик покриваємо тонким колечком лимона. Через 20-25 хвилин рибний делікатес готовий!
Викладаємо на блюдо, прикрашаємо зеленню і свіжими овочами. Чудово!
Картопляні зрази «Сімейні»
Складові
- Фарш з яловичини – 200 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Яйце – 1 штж + –
- Картопля – 6 шт. середнього розміру + –
- Сіль – за смаком + –
- Приправи – за смаком + –
- Рослинна олія – 1 ст. л. + –
Приготування
- Спочатку готуємо начинку: обсмажуємо фарш з цибулею, додаємо до нього варене яйце (дрібно порубане або подрібнене на крупній тертці), солимо і заправляємо спеціями. Ретельно перемішуємо.
- Картопля очищаємо, трьом на тертці, віджимаємо виділився картопляний сік. Додаємо в картопля борошно, солимо і перемішуємо.
- На тарілку насипаємо трохи борошна, викладаємо кульку картопляного тіста, формуємо коржик, в центр поміщаємо столову ложку м’ясної начинки і формуємо маленькі пірожочкі.
- Решітку парової корзини змащуємо олією, викладаємо в неї наші картопляні котлети і готуємо їх 30-40 хвилин.
Подаємо фаршировані котлетки на окремому блюді, поливаємо соусом і прикрашаємо овочами та зеленню.
Ми можемо урізноманітнити рецепти парових виробів з рубленого м’яса, поміщаючи всередину коржів з нього різні харчові продукти: чорнослив, оливки, яйце, сир, шматочок овоча або фрукта. Загальна рекомендація – вкладення шматочка вершкового масла, який зробить котлети в пароварці дуже соковитими і ароматними.