Оселедець або скумбрія малосольная

Оселедець або скумбрія малосольная

Класика російського застілля – малосольная оселедець або скумбрія. У кожної господині повинен бути рецепт, за яким така риба виходить смачною, адже магазинна оселедець дуже сильно присмачується консервантами. Якщо ви ще не обзавелися власним способом засолювання, пропоную вам свій 🙂

необхідно:

  • Оселедець або скумбрія – 3 шт. (Свіжоморожена)

розсіл:

  • Вода – 0,5 л
  • Сіль – 2 ст.л. (Я використовую дрібну, в одній ложці ок. 30 г)
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Спеції (лавровий лист, коріандр, перець горошок) – за смаком

Також на знадобиться банку об’ємом 1 літр.

приготування:

Спочатку приготуємо розсіл, нехай остигає, тому що він нам потрібен зовсім холодний.

У воду додамо сіль і цукор, спеції і доведемо до кипіння. Або можна розчинити сіль і цукор в уже охолодженої кип’яченої воді.

Я сьогодні готую натуральну оселедець, захотілося без усього. Така оселедець прекрасно підійде для «форшмак» або «оселедець під шубою».

Оселедець або скумбрія малосольная

Ось така рибка була у мене, розмір середній.

Цього разу попалася не дуже жирна, але так як розсіл дуже збалансований, то теж смачно.

А вже якщо жирна, взагалі не відірвешся!

Оселедець або скумбрія малосольная

Рибу не потрібно розморожувати повністю.

Як тільки злегка відтанула, так, що можна різати, видаляємо голову і нутрощі і ріжемо на дві частини.

Завдяки розрізання, контакт риби з розсолом дуже хороший і вона швидко і рівномірно просаливается. Цілу рибу потрібно тримати в розсолі довше, щоб просолилася у кісточки.

Оселедець або скумбрія малосольная

Кладемо шматки риби в банку «стоячи». Три рибини як раз добре поміщаються в літрову банку.

Занадто щільно не потрібно, розсіл повинен увійти майже весь, інакше рибі не вистачить солі ..

Оселедець або скумбрія малосольная

Заливаємо оселедець холодним розсолом, накриваємо кришкою.

Ми залишаємо на добу в холодильнику.

Якщо ви не з’їсте її за три два-три дні, то краще дістати з розсолу, щільно упакувати в харчову плівку і зберігати в морозилці, щоб залишилася риба не пересолити.

Смачного!

Оселедець або скумбрія малосольная