Класика російського застілля – малосольная оселедець або скумбрія. У кожної господині повинен бути рецепт, за яким така риба виходить смачною, адже магазинна оселедець дуже сильно присмачується консервантами. Якщо ви ще не обзавелися власним способом засолювання, пропоную вам свій 🙂
необхідно:
- Оселедець або скумбрія – 3 шт. (Свіжоморожена)
розсіл:
- Вода – 0,5 л
- Сіль – 2 ст.л. (Я використовую дрібну, в одній ложці ок. 30 г)
- Цукор – 1 ст.л.
- Спеції (лавровий лист, коріандр, перець горошок) – за смаком
Також на знадобиться банку об’ємом 1 літр.
приготування:
Спочатку приготуємо розсіл, нехай остигає, тому що він нам потрібен зовсім холодний.
У воду додамо сіль і цукор, спеції і доведемо до кипіння. Або можна розчинити сіль і цукор в уже охолодженої кип’яченої воді.
Я сьогодні готую натуральну оселедець, захотілося без усього. Така оселедець прекрасно підійде для «форшмак» або «оселедець під шубою».
Ось така рибка була у мене, розмір середній.
Цього разу попалася не дуже жирна, але так як розсіл дуже збалансований, то теж смачно.
А вже якщо жирна, взагалі не відірвешся!
Рибу не потрібно розморожувати повністю.
Як тільки злегка відтанула, так, що можна різати, видаляємо голову і нутрощі і ріжемо на дві частини.
Завдяки розрізання, контакт риби з розсолом дуже хороший і вона швидко і рівномірно просаливается. Цілу рибу потрібно тримати в розсолі довше, щоб просолилася у кісточки.
Кладемо шматки риби в банку «стоячи». Три рибини як раз добре поміщаються в літрову банку.
Занадто щільно не потрібно, розсіл повинен увійти майже весь, інакше рибі не вистачить солі ..
Заливаємо оселедець холодним розсолом, накриваємо кришкою.
Ми залишаємо на добу в холодильнику.
Якщо ви не з’їсте її за три два-три дні, то краще дістати з розсолу, щільно упакувати в харчову плівку і зберігати в морозилці, щоб залишилася риба не пересолити.
Смачного!