Хто любить оселедець? Налітай! Ця невелика балтійська оселедець багатьма абсолютно незаслужено ігнорується. Крім безумовної користі салаки як морської риби, не може не радувати її ціна. Чесно сказати, я теж недооцінювала смакові якості салаки, думала, що перемогти її кістлявість неможливо,
а я не любитель подавати до столу рибні страви з кісточками. У маринованої салаки дрібні кісточки чудесним чином зникають. А який виходить смак! Обов’язково спробуйте! На хлібці з маслом … м-м-м! Салака може і вас приємно здивувати :))
необхідно:
- Салака (розібраний) – 400 г
- Вода – 200 мл
- Оцет 9% – 3 ст л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ч. Л.
- Лук – 1/2 середньої цибулини
- Часник – 2 зубки
- Лавровий лист – 2 шт
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. Л.
приготування:
Приготувати розсіл:
У кип’яченої і охолодженої води розчинити сіль і цукор, додати оцет.
Салаку промити.
Відокремити голову, черевце розрізати до самого хвостика, розкрити рибку, витягнути центральну кісточку і видалити чорну плівку.
Про дрібних кісточках не переживайте, вони в кінцевому підсумку взагалі невідчутні.
При необхідності ще раз промийте в холодній воді.
Часник порізати на пластинки, цибулю півкільцями, всипати в рибу і інші спеції.
Перемішати.
Розпластати тушки шкіркою вгору.
Залити салаку охолодженим розсолом.
Як тільки ви заллєте рибу маринадом, у неї починається зовсім інше життя :))) Пропадає різкий запах, властивий оселедцевих, смак у салаки в кінцевому підсумку буде дуже гармонійним.
Поставити салаку в холодильник.
Через добу можна дегустувати вкуснющій рибку.
Смачного!
Приготуйте також і слабосолону мойву, вона теж виходить чудовою.
А з житніми окраєць буде ідеально для фінської вечірки.