Маринована салака

Маринована салака

Хто любить оселедець? Налітай! Ця невелика балтійська оселедець багатьма абсолютно незаслужено ігнорується. Крім безумовної користі салаки як морської риби, не може не радувати її ціна. Чесно сказати, я теж недооцінювала смакові якості салаки, думала, що перемогти її кістлявість неможливо,

а я не любитель подавати до столу рибні страви з кісточками. У маринованої салаки дрібні кісточки чудесним чином зникають. А який виходить смак! Обов’язково спробуйте! На хлібці з маслом … м-м-м! Салака може і вас приємно здивувати :))

необхідно:

  • Салака (розібраний) – 400 г
  • Вода – 200 мл
  • Оцет 9% – 3 ст л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. Л.
  • Лук – 1/2 середньої цибулини
  • Часник – 2 зубки
  • Лавровий лист – 2 шт
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. Л.

приготування:

Приготувати розсіл:

У кип’яченої і охолодженої води розчинити сіль і цукор, додати оцет.

Салаку промити.

Маринована салака

Відокремити голову, черевце розрізати до самого хвостика, розкрити рибку, витягнути центральну кісточку і видалити чорну плівку.

Про дрібних кісточках не переживайте, вони в кінцевому підсумку взагалі невідчутні.

Маринована салака

При необхідності ще раз промийте в холодній воді.

Маринована салака

Часник порізати на пластинки, цибулю півкільцями, всипати в рибу і інші спеції.

Перемішати.

Маринована салака

Розпластати тушки шкіркою вгору.

Залити салаку охолодженим розсолом.

Як тільки ви заллєте рибу маринадом, у неї починається зовсім інше життя :))) Пропадає різкий запах, властивий оселедцевих, смак у салаки в кінцевому підсумку буде дуже гармонійним.

Маринована салака

Поставити салаку в холодильник.

Через добу можна дегустувати вкуснющій рибку.

Маринована салака

Смачного!

Приготуйте також і слабосолону мойву, вона теж виходить чудовою.

А з житніми окраєць буде ідеально для фінської вечірки.

Маринована салака

Маринована салака