З нашими рецептами ви зможете дивувати гостей своїм кухарським талантом скільки завгодно, адже асортимент страв у нас просто величезний.
Сьогодні ми пропонуємо вам підбірку відмінних салатів зі смаженою картоплею соломкою, які зможуть гідно поповнити ваш багаж кулінарних знань чимось новим. Тут ви знайдете не тільки традиційні варіанти закусок в оновленій інтерпретації, а й почерпнете ідеї для меню на Новий Рік, який вже не за горами.
Салат зі смаженою картоплею соломкою «Гніздо глухаря»
Складові
- Гриби свіжі – 100 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Копчена ковбаса – 120-159 г + –
- Картопля – 2 шт. + –
- Рослинна (соняшникова) масло неароматно – 200 мл + –
- Кріп свіжий – 4-5 гілочок + –
- Яйця курячі – 5 шт. + –
- Твердий сир – 120 г + –
- Часник – 1-2 зубки + –
- Сіль дрібна – за смаком + –
- Майонез «Calve» легкий – 1 маленька упаковка + –
Як зробити «Гніздо глухаря» зі смаженою картопляної соломкою
Цей варіант «Гнізда глухаря» дещо відрізняється від його класичного варіанту, адже вся суть салату в оформленні, а то, що буде ховатися в надрах самого «гнізда», залежить від фантазії автора.
Етап 1: Підготовка інгредієнтів для святкового салату
- Гриби нарізаємо середньої соломкою і в добре прогрітому маслі (30 мл) обсмажуємо їх на середньому вогні разом з дрібно нашаткованою цибулею до готовності 7-10 хвилин. І лише в самому кінці обсмажування подсаливаем їх на смак.
- Яйця слід варити протягом 20 хвилин круто, після чого остуджують їх у крижаній воді, чистимо і відокремлюємо акуратно жовтки від білків.
- Ковбасу кришимо середньої соломкою.
- Сир перетираємо крупною стружкою, змішуємо з перетертим часником і майонезом до однорідної маси.
- Тепер приступаємо до обжарке картоплі. Відразу ж ставимо на прогрів в невеликій каструльці масло. Воно повинно прогрітися до 180 ° С, тобто температури свого кипіння.
- Тим часом картопля чистимо. Якщо у вас немає великих бульб, то потрібно взяти чотири середніх. Далі натираємо картоплю на тертці для корейських салатів тонкої і довгою соломкою, а потім промиваємо в холодній воді 2-3 рази, щоб пішов крохмаль.
Після цього перекладаємо вологу картопляну соломку на тканное або потрійне паперовий рушник, зверху акуратно потрібно промакнуть, щоб пішли всі крапельки води, і починаємо обсмажування невеликими порціями в гарячому маслі.
- Вогонь під каструлею можна зменшити до середнього, обсмажувати картоплю потрібно хвилини 3 (і так кожну порцію) до впевненої піджареної. Не варто переживати, що картопля розвалиться, так може здатися в першу хвилину обсмаження, але до моменту зарумянивания вона стане хрусткою.
- Готову картоплю перекладаємо на паперовий рушник шумівкою.
Етап 2: Збірка вишуканого салату шарами
- Першим шаром розкладаємо на блюді нарізану соломкою ковбасу і покриваємо її майонезом.
- Далі йдуть гриби з цибулею, які також потрібно покрити майонезом.
- Слідом укладаємо сирну масу.
- І поверх усього на тонкій терці натираємо білки. У цьому шарі по центру салату слід зробити невелике заглиблення і вистелити його гілочками кропу.
- По краю закриваємо салат картоплею, а в центр «гнізда» укладаємо яєчні жовтки.
На нашому сайті ви можете подивитися традиційний варіант приготування цього салату зі смаженою картоплею, наведений з докладними покроковими фото.
Салат з перепелиними яйцями «Гніздо глухаря»
Листковий курячий салат зі смаженою соломкою з картоплі
При мінімумі інгредієнтів цей салат з картоплею фрі, маринованим огірком і копченою куркою безумовно справить гастрономічний фурор на вашому банкеті. Дивним фактом залишається час готування даного шедевра – всього 30 хвилин.
Не вірите? Тоді обов’язково приготуйте це блюдо в домашніх умовах, не забувши встановити таймер. Головне – діяти раціонально і покроково разом з нашим рецептом.
Складові
- Копчена куряча грудка – 300 г;
- Бульби картоплі середні – 2 коренеплоду;
- Олія соняшникова – 30 мл;
- Мариновані або солоні огірки – 2 шт .;
- Твердий сорт сир – 65 г;
- Салатний майонез – 120-150 м
Як готувати салат з копченою куркою і смаженою картоплею
- Саме витратне за часом в цьому рецепті – це обсмажування картоплі, тому з нього ми і почнемо. Для початку ставимо прогріватися на сильний вогонь сковороду і заливаємо в неї масло.
- Поки масло розжарюється, бульби гарненько миємо, чистимо від шкірки і нарізаємо тонкою соломкою, товщина якої не більше 7 мм. Вмочуємо картопляну соломку паперовим рушником і викладаємо в добре прогріту сковорідку одним шаром. Смажимо картоплю швидко, не зменшуючи вогню і виділяючи на кожну порцію близько 3 хвилин.
- Готові картопельки перекладаємо на застелене паперовими рушниками блюдо, щоб видалити надлишки масла.
- Паралельно з обжаркой картоплі, нарізаємо соломкою курячу грудку і огірки. Огіркову соломку слід перекласти в сито, щоб стекла зайва рідина.
Картопля остигає досить швидко, так що, як тільки обсмажування буде завершена, можна приступати до збирання салату:
- Першим шаром кладемо курячу соломку і покриваємо її тонкої майонезній сіточкою.
Щоб сіточка була дійсно тонкої, соус слід перекласти в пакет і виконати в його куточку маленьку дірку.
- Другим шаром укладаємо підсолену злегка картоплю, покриваємо її також майонезом і перекриваємо огірочками.
- Зверху салату натираємо сир дрібної крихтою. В даному випадку краще всього віддати перевагу гострим сортам сиру, щоб смак був більш насиченим.
Готовий салат прибираємо в холодильник на 1 годину, а потім прикрашаємо на свій смак і подаємо до столу.
Теплий салат з обсмаженої картоплею та арахісом
Хтось вважає це блюдо салатом, хтось гарніром, а хтось пікантною закускою. Як би там не було, обсмажену картоплю соломкою, який ідеально доповнюють арахіс, цибуля і кінза, знайде своїх шанувальників за будь-яким столом.
Складові
- Картопля середнього розміру – 4 бульби;
- Цибулина ріпчаста середня – 1 головка;
- Арахіс підсмажений (можна солоний) – 60 г;
- Свіжа кінза – 1 пучок;
- Оливкова олія для смаження – 30-40 мл;
- Сіль велика – за смаком.
Як робити пікантний салат з смаженої картоплі соломкою
- Картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо брусочками, як на суп, і відправляємо смажитися на середньому вогні в добре прогріту сковороду (масло слід попередньо гарненько розжарити).
- Смажимо картоплю хвилин 10, помішуючи.
- Лук кришимо дрібними кубиками і пересипаємо до вже підрум’яненою напівготової картоплі. Тепер обсмажуємо все разом ще 10 хвилин до готовності овочів.
- Тим часом промиваємо кінзу і рубаємо її ножем крупно.
- Арахіс кладемо в пакет, накриваємо рушником і б’ємо качалкою, щоб горіх роздрібнився у велику крихту.
- Коли картопля буде практично готовий, пересипаємо до нього арахіс, всипаємо сіль і перець за смаком, готуємо всі разом ще 5 хвилин і вимикаємо.
- Тепер посипаємо картоплю кінзою, перемішуємо і під кришкою тримаємо 1-2 хвилини.
Незвичайний салат зі смаженою картоплею «Козлик в городі»
Цей барвистий салатик з картоплі і ковбаси з буряком виходить дуже смачний і оригінальний. Всі інгредієнти нарізують соломкою і укладають на блюдо горочки по колу, не перемішуючи.
Калорійність закуски – 150 ккал на стограмову порцію. Готується блюдо швидко і легко. Дивіться наш покроковий рецепт – і все у вас вийде відмінно, навіть якщо ви ніколи своїми руками не готували подібного частування.
Складові
- Бульби картопляні середні – 3 шт .;
- Бурак середнього розміру – 3 коренеплоду;
- Морква велика – 1 шт .;
- Капуста пекінська – 1/3 качана;
- Консервована кукурудза – 250-300 г;
- Ковбаса копчена (або варена) – 0,3 кг;
- Майонез – 120 г;
- Часник перетертий – ½ ч. Л .;
- Сіль дрібна – 1 ч. Л. без верху;
- Олія соняшникова без запаху – 30 мл.
Як приготувати барвистий салат зі смаженою картоплею (соломкою)
Готуємо продукти для нарізки салатної закуски
- Буряк ставимо відварюватися до готовності.
Якщо овоч молодий, то 30 хвилин буде достатньо. В іншому випадку відварюємо буряк 1 годину. Після цього зливаємо воду, а коренеплоди ставимо в холодне місце остигати.
- Картоплю чистимо, нарізаємо тонко соломинками і обсмажуємо до хрускоту на сильному вогні в рослинному маслі. В кінці обсмажування картоплю слід трохи підсолити.
- Морквину шаткуємо соломкою короткою поперек на тертці для корейської салату, після чого змішуємо з часником (1/4 ч.л.) і трохи присаливаем.
- Капусту пекінську шаткуємо тонкою соломкою і також присаливаем.
- Остиглий буряк чистимо від шкірки і нарізаємо тонкою соломкою, змішуємо з рештою часником і пучкою солі.
- Ковбасу так само, як і інші інгредієнти, слід нарізати тонкою соломкою.
Оформляємо красиво салат «Козлик в городі»
- На велике блюдо в центр викладаємо соломку з ковбаси, по краях такими ж гірками укладаємо картопля, морква, буряк, кукурудзу, капусту.
- Після цього майонез наносимо смужками по місцях стиків інгредієнтів, також окреслюємо коло ковбаси в центрі.
У такий салат зі смаженою картопляної соломкою також можна додавати і інші компоненти, наприклад: сухарики, горішки, солодкий перець, горошок, спаржу. Крім того, ви можете оформляти салат таким же способом, але не на загальному блюді, а порційно.
А якщо укласти нарізані соломкою інгредієнти не горочки, а смугами, одна до іншої, то вийде дуже красивий салат, але вже з іншою назвою – «Веселка».