Курник з млинців з куркою і грибами: рецепт з фото

За старих часів, на Русі, пироги були найпопулярнішим і найулюбленішим урочистим стравою простого люду, дворян і навіть царів, символізуючи достаток.

Але найбільшу людську славу знайшов саме курник з млинців з куркою і грибами, наш покроковий рецепт з фото і відео ближче познайомить вас з ним. Класична рецептура курника залишається незмінною протягом уже багатьох століть, різняться хіба що види тесту і по мінімуму додаються деякі компоненти.

Особливості класичного курника: як його правильно готувати

Традиційний курник, як правило, виготовлявся з прісного або дріжджового тіста, де шари начинки також перекладалися тонко розкотили коржами з того ж замісу.

Дана технологія є своєрідним еталоном цього пирога, адже народ століттями відточував свою кулінарну майстерність, щоб і начинка, і хлібний «каркас» випічки були максимально гармонійні у своєму смакову і якісному «звучанні».

Однак сьогодні більш поширений рецепт приготування курника в листковому тісті, в якому роздільник однієї начинки від іншої робиться з наших звичайних млинців. Ну а як зробити млинці, знає практично кожна господиня.

А для тих, хто ще не встиг пізнати таїнства слов’янських коржів, ми пропонуємо кілька рецептів цих олійних частувань, одним з яких буде покроковий відеорецепт.

Як спекти курник з млинців з грибами і куркою в духовці

Гарячі закуски з грибами Гарячі закуски з м’ясом Пироги Млинці Печериці Курка Секрети випічки
ХадіджаСтатьі автора

Курник з млинців з куркою і грибами
Курник з млинців з куркою і грибами

Складові

  • Борошно пшеничне в / с – 2 ст.л. + –
  • Молоко – 1 ст. + –
  • Картопляний крохмаль – 2 ст.л. + –
  • Яйця курячі – 5 шт. (2 – на млинці, 2 – для начинки, 1 – для змазування) + –
  • Цукор-пісок білий – 1/2 ст.л. + –
  • Соняшникова рафінована олія – ​​35 г + –
  • Тісто листкове – 500 г + –
  • Куряче філе відварне – 0,45 кг + –
  • Рис круглий – 60 г (3 ст.л.) + –
  • Масло вершкове (солодке) – 70 г + –
  • Кріп (зелень) – 1/2 пучка + –
  • Сир гауда – 160 г + –
  • Печериці свіжі – 250 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки + –
  • Сіль екстра – за смаком + –
  • Чорний перець (порошок) – 1 ст.л. + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Насамперед приготуємо млинці. Для цього борошно, картопляний крохмаль, цукровий пісок і ½ ч.л. солі змішуємо, а потім, при безперервному перемішуванні, вводимо до складу молоко, олію соняшникову (1 ст.л.) і заводимо однорідне тісто.


  • Даємо масі відстоятися 20 хвилин і на змащеній маслом сковороді випікаємо млинці. Після цього ми можемо перейти до готування начинки для пирога.


  • Готуємо рисову начинку. Для цього промитий рис викладаємо в каструльку, заливаємо 120 мл холодної води і ставимо на вогонь. Після закипання води зменшуємо вогонь до середнього і відварюємо крупу протягом 20 хвилин. Потім знімаємо каструльку з вогню, даємо рису пропаритися і трохи охолонути.
    Після чого додаємо до нього 20 г масла (солодко-вершкового), ¼ ч.л. солі, стільки ж чорного перцю, натерте на тертці з великими отворами варене яйце (2 шт.) – все змішуємо. Для більшої ароматності в начинку можна додати дрібно посічену зелень.


  • Тепер підготуємо грибну начинку. Цибулю чистимо від лушпиння і шаткуємо дрібним кубиком, після чого обсмажуємо з 50 г вершкового масла до золотистого.

    Печериці протираємо вологою серветкою, нарізаємо плоскими скибочками і смажимо на сковороді до готовності. Після цього солимо гриби на смак і додаємо до них 2 щіпки чорного перцю.


  • Настала черга підготувати головний компонент начинки – курку. Відварене м’ясо курячої грудки нарізаємо невеликими шматочками, додаємо до нього 1 ч.л. солі, ½ ч.л. чорного перчика, 1 ст.л. розтопленого масла (вершкового) і все перемішуємо.


  • Наостанок нам залишилося лише натерти сир на крупній тертці, щоб пересипати їм кожен шар начинки.


  • Начинки готові, так що ми можемо приступати до формування пирога. Листкове тісто розгортаємо за допомогою качалки в пласт, товщиною 5 мм.


  • У центр пласта викладаємо млинець, поверх якого розподіляємо курячу начинку і посипаємо її сиром.


  • Після цього перекриваємо всі 2 млинцями.


  • Далі викладаємо ще один шар начинки – рис з яйцем, зелень і посипаємо все сиром.


  • Знову перекриваємо всі млинчиком (або 2-мя, якщо вони дуже тонкі).


  • Останніми у нас йдуть гриби, які ми також розподіляємо рівним шаром і пересипаємо сиром, проте млинець вже не кладемо.


  • Тепер піднімаємо краї тіста і збираємо пиріг у формі купола, защипуючи зверху краю, а надлишки можна зрізати ножем або ножицями.


  • Після цього змащуємо пиріг жовтком.


  • Із залишків тіста робимо прикраса і вдруге промазуємо пиріг жовтком.


  • Випікатися наш курник повинен близько 50 хвилин при 200 градусах.


  • Готовий пиріг виглядає просто незрівнянно, а смак його вражає до глибини душі. А ще він неймовірно ситний, так що одним таким пиріжком можна буде нагодувати всіх гостей.

    Ось так, без особливих кулінарних навичок, ми навчилися готувати смачний курник з млинців з куркою і грибами. Тепер спробуйте і ви своїми руками, покроково, в домашніх умовах спекти цей кулінарний шедевр.