Курка з кабачками та картоплею в духовці

Курка з кабачками та картоплею в духовці

Покрокові рецепти приготування курки з кабачками в духовці. Смачна закуска з кабачкових кілець і курячого філе запеченого в духовій шафі. Спробуйте приготувати цю смачну страву з овочів із курячим м’ясом за нашим покроковим рецептом і насолодіться чудовим поєднанням продуктів.

Інгредієнти

  • Крила, гомілки – 300 г
  • Кабачки, картопля, цибуля, морква – по 2 шт.
  • Приправа для курки – 1,5 ст. Ложки
  • Часник – 3 зубці
  • Сіль, олію
  • Фольга

Рецепт курячих гомілок з кабачком

ріжемо крила

Ніжки залишаємо як є, крила перерізаємо на три частини. Найменший кінчик крила видаляємо зі страви

натираємо спеціями

Натираємо м’ясо сіллю зі спеціями, щоб вони краще розкрилися додаємо трохи рослинної олії, залишаємо маринуватися на 20-30 хвилин

обсмажуємо часник

Щоб курочка не нагадувала варену обсмажимо її злегка до золотистості

Нагріваємо сковорідку з рослинною олією, видавлюємо часник, даємо йому розкритися

курка на сковороді

Обсмажуємо ніжки з крильцями на середньому вогні з двох боків, до готовності доводити не потрібно

Готову наполовину курку перекладаємо у форму для запікання

викладаємо у форму

пасеруємо моркву

Цибулю ріжемо півкільцями, моркву тремо на великій тертці, пасеруємо в цій же сковорідці до слабкої м’якості. Пересмажувати не треба, щоб овочі не були в кашу

кільця кабачка

Кабачки з картоплею ріжемо кільцями завтовшки 1 см

кладемо на м'ясо

Між куркою вставляємо овочі та присипаємо сіллю за смаком

пасеровані овочі

Покриваємо зверху овочевою подушкою

підготовка рецепта

накриваємо фольгою

Прикриваємо зверху шматком фольги робимо кілька отворів для виходу пари

Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці без конвекції 40 хвилин

запікаємо в духовці

Моя страва тушкувалася 45 хв і за виглядом та ароматом має приголомшливий вигляд

ложка розсолу

Усередині утворилося досить багато бульйону щоб полити картопляний гарнір за бажання

викладаємо на тарілку

Запечені кабачки з грудкою та сиром

кабачкова закуска

Проста порційна закуска з рубаним фаршем

Інгредієнти

  • Цукіні – 1 кг
  • Грудка – 1 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Майонез – 1 стіл. Л
  • Часник – 3 зубці.
  • Приправа карі або куркума – 0,5 чайн. Л
  • Сіль, кріп, зелена цибуля – за смаком
  • Пергамент для випічки

Приготування з фото

нарізані кабачки

Нарізаємо овочі на кружальця товщиною в 1 см

порізана курка

Ріжемо філе на маленькі шматочки потім злегка рубаємо у фарш

ложка майонезу

Додаємо сіль, приправу, ложку майонезу і роздавлений часник. Перемішуємо, даємо постояти 15 хв.

перемішана начинка

додаємо зелень

Додаємо різану зелень, тертий сир і розпочинаємо складання закуски

викладаємо на деко

На застеленому папером деку розкладаємо овочі

кладемо начинку

На кожен кружок розкладаємо однакову кількість начинки з курки

ставимо в піч

Відправляємо запікатися в розігріту духовку при 180 градусах на 25-30 хвилин

готуємо 30 хвилин

Перед подачею посипаємо кропом і подаємо на стіл

Вийшла соковита і ситна закуска за короткий час при мінімальних зусиллях. Єдине чого не вистачило так це солоності, це легко можна виправити, досоливши вже готову страву

Куряча запіканка під сирною скоринкою

овочева запіканка

Інгредієнти

  • Цукіні – 1 кг
  • Куряче філе – 500 гр.
  • Цибуля, морква – по 1 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. Ложка
  • Сіль, перець

Заливка

  • Сметана – 150 мл
  • Сир – 100 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Кріп, часник

Рецепт покроково

обсмажуємо цибулю

Підготуємо м’ясну основу, обсмажуємо на сковороді цибулю з морквою до легкої м’якості 5 хв.

Морквину можна потерти, а можна і брусочками

додаємо філе

Додаємо нарізану дрібним кубиком курку. Можна використовувати фарш, але як на мене з м’ясом шматочками виходить краще і за смаком, і за виглядом

Пасеруємо до повного випаровування вологи

солимо та перчимо

Наприкінці солимо, перчимо за смаком і кладемо томатну пасту

тремо на тертці кабачок

Молоденькі кабачки тремо на крупній тертці. Присолюємо, перчимо, перемішуємо

приготування заливки

Змішуємо сметану, яйця, роздавлений часник і дрібно порізаний кріп, підсолюємо за смаком

змащуємо форму

Змащуємо форму для запікання олією, на дно викладаємо половину кабачків, утрамбовуємо шар

накладаємо начинку

Другим шаром іде вся курка з овочами. Злегка приминаємо

прикрашаємо помідорами

Викладаємо другу половину, прикрашаємо по колу половинками помідорів

вливаємо заливку

Заливаємо рівномірно заливкою залишаємо на 5 хвилин для просочення

Відправляємо в розігріту духовку на 40 хвилин, температура 180 градусів

запікаємо 40 хвилин

Через 40 хвилин посипаємо тертим сирком і ставимо запікатися ще на 7-10 хв. До красивого золотистого вигляду

присипаємо сиром

готуємо до золотистої скоринки

Запіканка виходить соковитою, ароматною та корисною. Чудово смакує як з будь-яким гарніром, так і без нього. Страва припадає до душі як дорослим, так і дітям, я б сказала особливо дітям

Човники з кабачків із курячим фаршем

фаршировані човники

Інгредієнти

  • Кабачки – 3 шт.
  • Курячий фарш – 400 гр.
  • Рис варений – 100 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зубці.
  • Сметана – 2 ст. Л. Ложки
  • Майонез – 1 ст. Ложка
  • Сир – 130 гр.
  • Сіль, спеції, зелень – за смаком
  • Вода – 50 мл

Спосіб приготування

пасеруємо овочі

Пасеруємо цибулю з морквою на сковорідці в рослинній олії до м’якості

вишкрібаємо насіння

Розрізаємо цукіні вздовж, виймаємо чайною ложкою серцевину

розкладаємо в ряд

перемішуємо курку

Додаємо до фаршу варений рис, пасеровані овочі, сіль, приправу для курки та воду

м'якоть кабачка

Ще я додала подрібнену серцевину, не пропадати ж добру, до того ж вона додасть соковитості

фаршируємо м'ясом

Начиняємо човники підготовленою начинкою

викладаємо на деко

Відправляємо запікатися в розігріту духовку на 20 хвилин за температури 180 градусів

робимо заправку

Поки випікаються човники змішуємо сметану, майонез, роздавлений часник і різану зелень

додаємо сир

Туди ж тремо сир, пробуємо на смак, підсолюємо за потреби

покриваємо соусом

Виймаємо човни, наносимо сметано-сирний соус, відправляємо назад у піч на 7-10 хв.

запікаємо в розігрітій духовці

Соковита й апетитна закуска на вечерю готова до вживання

Кабачкова піца з шинкою та помідорами

піца з кабачками

Тісто

  • Кабачки – 600 г
  • Яйця С0 – 3 шт.
  • Борошно пшеничне, манна крупа – по 80 г
  • Розпушувач тіста – 0,5 чайної л
  • Сіль, перець мелений, прованські трави, зелень петрушки – за смаком

Начинка

  • Шинка, ковбаса – 100 г
  • Сир твердий – 100 г
  • Помідори – 2 шт.
  • Маслини

Використовувалася форма для випічки діаметром 30 см

Детальний опис

натираємо овочі

Молоді кабачки тремо на крупній тертці зі шкіркою

Перемішуємо з 0,5 чайною ложкою солі залишаємо на 15 хв. Щоб овочі пустили сік

віджимаємо від соку

Через деякий час віджимаємо масу двома руками

додаємо спеції

Вбиваємо яйця, підсолюємо, перчимо, посипаємо прованськими або італійськими травами, перемішуємо

перемішуємо з яйцем

всипаємо крупу

Додаємо манку, борошно, розпушувач

шаткуємо зелень

Вимішуємо до однорідності, наприкінці завантажуємо петрушку

перекладаємо у форму

Застеляємо форму папером для випічки, відвантажуємо кабачкове тісто

вирівнюємо поверхню

шматочки ковбаси

Розкладаємо на невеликій відстані скибочки шинки або сирокопченої ковбаси як у мене

кільця помідорів

Порожні місця заповнюємо кільцями помідорів

чорні маслини

Прикрашаємо порізаними маслинами

заповнюємо сирком

Завершуємо композицію тертим на середній тертці сирком. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хв.

відправляємо в духову шафу

Теплу та смачну овочеву піцу подаємо до столу. Це не реально смачне частування нічим не поступається оригінальному продукту, а то й перевершує його

Як ви побачили, готується воно дуже швидко, а виходить незрівнянний шедевр кулінарії

запікаємо 30 хв

шматок піци

Ніжне і приємне тісто на кабачковій основі вдало гармонує з копченою ковбаскою, сирочком, що розтанув, і соковитими помідорами

Така страва злітає зі столу в найкоротший термін, і без сумніву ви підсадите на неї всіх своїх рідних і близьких. Гарненько подумайте перш ніж відкрити цю скриньку пандори