Покрокові рецепти приготування курки з кабачками в духовці. Смачна закуска з кабачкових кілець і курячого філе запеченого в духовій шафі. Спробуйте приготувати цю смачну страву з овочів із курячим м’ясом за нашим покроковим рецептом і насолодіться чудовим поєднанням продуктів.
Інгредієнти
- Крила, гомілки – 300 г
- Кабачки, картопля, цибуля, морква – по 2 шт.
- Приправа для курки – 1,5 ст. Ложки
- Часник – 3 зубці
- Сіль, олію
- Фольга
Рецепт курячих гомілок з кабачком
Ніжки залишаємо як є, крила перерізаємо на три частини. Найменший кінчик крила видаляємо зі страви
Натираємо м’ясо сіллю зі спеціями, щоб вони краще розкрилися додаємо трохи рослинної олії, залишаємо маринуватися на 20-30 хвилин
Щоб курочка не нагадувала варену обсмажимо її злегка до золотистості
Нагріваємо сковорідку з рослинною олією, видавлюємо часник, даємо йому розкритися
Обсмажуємо ніжки з крильцями на середньому вогні з двох боків, до готовності доводити не потрібно
Готову наполовину курку перекладаємо у форму для запікання
Цибулю ріжемо півкільцями, моркву тремо на великій тертці, пасеруємо в цій же сковорідці до слабкої м’якості. Пересмажувати не треба, щоб овочі не були в кашу
Кабачки з картоплею ріжемо кільцями завтовшки 1 см
Між куркою вставляємо овочі та присипаємо сіллю за смаком
Покриваємо зверху овочевою подушкою
Прикриваємо зверху шматком фольги робимо кілька отворів для виходу пари
Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці без конвекції 40 хвилин
Моя страва тушкувалася 45 хв і за виглядом та ароматом має приголомшливий вигляд
Усередині утворилося досить багато бульйону щоб полити картопляний гарнір за бажання
Запечені кабачки з грудкою та сиром
Проста порційна закуска з рубаним фаршем
Інгредієнти
- Цукіні – 1 кг
- Грудка – 1 шт.
- Сир – 100 гр.
- Майонез – 1 стіл. Л
- Часник – 3 зубці.
- Приправа карі або куркума – 0,5 чайн. Л
- Сіль, кріп, зелена цибуля – за смаком
- Пергамент для випічки
Приготування з фото
Нарізаємо овочі на кружальця товщиною в 1 см
Ріжемо філе на маленькі шматочки потім злегка рубаємо у фарш
Додаємо сіль, приправу, ложку майонезу і роздавлений часник. Перемішуємо, даємо постояти 15 хв.
Додаємо різану зелень, тертий сир і розпочинаємо складання закуски
На застеленому папером деку розкладаємо овочі
На кожен кружок розкладаємо однакову кількість начинки з курки
Відправляємо запікатися в розігріту духовку при 180 градусах на 25-30 хвилин
Перед подачею посипаємо кропом і подаємо на стіл
Вийшла соковита і ситна закуска за короткий час при мінімальних зусиллях. Єдине чого не вистачило так це солоності, це легко можна виправити, досоливши вже готову страву
Куряча запіканка під сирною скоринкою
Інгредієнти
- Цукіні – 1 кг
- Куряче філе – 500 гр.
- Цибуля, морква – по 1 шт.
- Помідор – 2 шт.
- Томатна паста – 1 ст. Ложка
- Сіль, перець
Заливка
- Сметана – 150 мл
- Сир – 100 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Кріп, часник
Рецепт покроково
Підготуємо м’ясну основу, обсмажуємо на сковороді цибулю з морквою до легкої м’якості 5 хв.
Морквину можна потерти, а можна і брусочками
Додаємо нарізану дрібним кубиком курку. Можна використовувати фарш, але як на мене з м’ясом шматочками виходить краще і за смаком, і за виглядом
Пасеруємо до повного випаровування вологи
Наприкінці солимо, перчимо за смаком і кладемо томатну пасту
Молоденькі кабачки тремо на крупній тертці. Присолюємо, перчимо, перемішуємо
Змішуємо сметану, яйця, роздавлений часник і дрібно порізаний кріп, підсолюємо за смаком
Змащуємо форму для запікання олією, на дно викладаємо половину кабачків, утрамбовуємо шар
Другим шаром іде вся курка з овочами. Злегка приминаємо
Викладаємо другу половину, прикрашаємо по колу половинками помідорів
Заливаємо рівномірно заливкою залишаємо на 5 хвилин для просочення
Відправляємо в розігріту духовку на 40 хвилин, температура 180 градусів
Через 40 хвилин посипаємо тертим сирком і ставимо запікатися ще на 7-10 хв. До красивого золотистого вигляду
Запіканка виходить соковитою, ароматною та корисною. Чудово смакує як з будь-яким гарніром, так і без нього. Страва припадає до душі як дорослим, так і дітям, я б сказала особливо дітям
Човники з кабачків із курячим фаршем
Інгредієнти
- Кабачки – 3 шт.
- Курячий фарш – 400 гр.
- Рис варений – 100 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 зубці.
- Сметана – 2 ст. Л. Ложки
- Майонез – 1 ст. Ложка
- Сир – 130 гр.
- Сіль, спеції, зелень – за смаком
- Вода – 50 мл
Спосіб приготування
Пасеруємо цибулю з морквою на сковорідці в рослинній олії до м’якості
Розрізаємо цукіні вздовж, виймаємо чайною ложкою серцевину
Додаємо до фаршу варений рис, пасеровані овочі, сіль, приправу для курки та воду
Ще я додала подрібнену серцевину, не пропадати ж добру, до того ж вона додасть соковитості
Начиняємо човники підготовленою начинкою
Відправляємо запікатися в розігріту духовку на 20 хвилин за температури 180 градусів
Поки випікаються човники змішуємо сметану, майонез, роздавлений часник і різану зелень
Туди ж тремо сир, пробуємо на смак, підсолюємо за потреби
Виймаємо човни, наносимо сметано-сирний соус, відправляємо назад у піч на 7-10 хв.
Соковита й апетитна закуска на вечерю готова до вживання
Кабачкова піца з шинкою та помідорами
Тісто
- Кабачки – 600 г
- Яйця С0 – 3 шт.
- Борошно пшеничне, манна крупа – по 80 г
- Розпушувач тіста – 0,5 чайної л
- Сіль, перець мелений, прованські трави, зелень петрушки – за смаком
Начинка
- Шинка, ковбаса – 100 г
- Сир твердий – 100 г
- Помідори – 2 шт.
- Маслини
Використовувалася форма для випічки діаметром 30 см
Детальний опис
Молоді кабачки тремо на крупній тертці зі шкіркою
Перемішуємо з 0,5 чайною ложкою солі залишаємо на 15 хв. Щоб овочі пустили сік
Через деякий час віджимаємо масу двома руками
Вбиваємо яйця, підсолюємо, перчимо, посипаємо прованськими або італійськими травами, перемішуємо
Додаємо манку, борошно, розпушувач
Вимішуємо до однорідності, наприкінці завантажуємо петрушку
Застеляємо форму папером для випічки, відвантажуємо кабачкове тісто
Розкладаємо на невеликій відстані скибочки шинки або сирокопченої ковбаси як у мене
Порожні місця заповнюємо кільцями помідорів
Прикрашаємо порізаними маслинами
Завершуємо композицію тертим на середній тертці сирком. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хв.
Теплу та смачну овочеву піцу подаємо до столу. Це не реально смачне частування нічим не поступається оригінальному продукту, а то й перевершує його
Як ви побачили, готується воно дуже швидко, а виходить незрівнянний шедевр кулінарії
Ніжне і приємне тісто на кабачковій основі вдало гармонує з копченою ковбаскою, сирочком, що розтанув, і соковитими помідорами
Така страва злітає зі столу в найкоротший термін, і без сумніву ви підсадите на неї всіх своїх рідних і близьких. Гарненько подумайте перш ніж відкрити цю скриньку пандори