Соковита курка, запечена з печерицями в духовці

Соковита курка запечена з печерицями в духовці
Все частіше люди, які вирішили дотримуватися здорового способу життя, переходять від важкої для шлунка свинини і яловичини до легкозасвоюваних курячому м’ясу. З нього готують багато смачних поживних страв, їх зажарюють, гасять або запікають, але особливою завжди виходить курка, запечена з печерицями, яка відмінно поєднується з будь-якими гарнірамі.Сдобрів м’ясо сирими (або консервованими) грибами та іншими корисними для здоров’я компонентами, ми отримаємо ситне страву, не шкодить фігурі.

Як запекти курячу грудку з печерицями та сметаною в духовці

Складові

  • Філе курки – 300-500 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Печериці – 200 г + –
  • Твердий сир – 200 г + –
  • Сметана середньої жирності – 250 г + –
  • Майонез – 300 г + –
  • Зелень – 1 пучок + –
  • Будь-які спеції – за смаком + –

Як смачно спекти куряче філе з грибами в духовці

Для приготування курячої грудки, запеченої з печерицями, не потрібно багато часу, особливо, якщо використовувати готове філе, а не добувати його з пташиної тушки.

Печериці використовуємо свіжі або консервовані, як зелені беремо зелена цибулька, кріп, петрушку, базилік – словом, все те, що вам більше подобається.

Щоб самостійно запекти смачне легкозасвоюване м’ясо з грибами, скористаємося інструкцією, наведеної нижче.

  1. Нарізаємо філе курки на скибки, злегка відбиваємо їх і кладемо на деко, змащене рослинним або вершковим маслом.
  2. Промиваємо печериці (якщо вони свіжі або розморожені), нарізаємо не надто товстими пластинками.
  3. Очищаємо цибулину і ріжемо, утворюючи півкільця.
  4. Натираємо твердий сир, користуючись середньої теркою.
  5. Змішуємо нарізки (крім м’яса) з майонезом і сметаною, додаємо спеції і улюблену зелень. Начинка для майбутньої курячої грудки, запеченої з будь-якими печерицями в духовці, готова.
  6. Викладаємо начинку на пласти філе і звертаємо м’ясо в рулети.
  7. Розігріваємо духовку до 200 градусів, ставимо туди деко з м’ясними заготовками і запікаємо протягом 30 хвилин.

sochnaya-kurica-zapechennaya-s-shampinonami-v-duxovke1

Подаємо соковите філе курки, приготоване з апетитними печерицями, з будь-якими гарнірами: картоплею, макаронами, кашами або салатами зі свіжих овочів.

Рецепт запікання курки з часником і печерицями в духовці

Замість зазначеної зелені, для готування цілої курки або курячої грудки, яка готується до хрусткої рум’яної скоринки в духовці з печерицями, можна використовувати кінзу, базилік, цибульне перо та ін.

Складові

  • Куряча тушка – 1,8 кг;
  • Печериці – 300 г;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Масло вершкове – 100 г;
  • Цибулина середня – 1 шт .;
  • Чорний мелений перець і сіль – на ваш смак;
  • Мед (будь-який) – 1 ст.л .;
  • Зелень петрушки – 1 ст.л .;
  • Зелень кропу – 1 ст.л.

sochnaya-kurica-zapechennaya-s-shampinonami-v-duxovke4

Як приготувати курку з грибами, часником і медом на свято

Іноді хочеться подати до святкового або повсякденного столу не шматочки курячого філе, запеченого з маринованими або сирими печерицями, а цілу тушку.

Підрум’янити її в духовці простіше простого (про це наша нескладна покрокова рецептура), зате на виході вийде ошатне блюдо з красивою підсмаженою скоринкою і ароматною начинкою.

  1. Промиваємо курячу тушку, не знімаючи шкірку, і прибираємо в сторону.
  2. Якщо гриби свіжі або розморожені, то промиваємо їх, якщо консервовані – відразу нарізаємо середніми скибочками.
  3. Очищаємо часникові часточки і подрібнюємо їх в чеснокодавилке або дрібненько нарізаємо гострим ножем.
  4. Нарізаємо очищену цибулину дрібними кубиками.
  5. Змішуємо нарізку з лука, часнику і грибочків, присмачуємо суміш вершковим маслом (50 г), перчимо і солимо – виходить прекрасна начинка для приготування курки в духовці.
  6. Розтоплюємо масло, що залишилося, вливаємо рідкий медок і перемішуємо, отримуючи глазур для змазування дієтичної курячої тушки.
  7. Складаємо грибну начинку в тушку (іншими словами фаршируємо курку пікантною грибною начинкою), як слід наповнюючи її, потім зшиваємо або закріплюємо шпажками з дерева.
  8. Посипаємо курочку сіллю і перцем, обмазуємо медової глазур’ю і кладемо на деко, змащене маслом або вистелений пергаментним папером. Частину, що залишилася начинку кладемо близько тушки.
  9. Нещільно обертаємо курочку пергаментом – герметичності для запікання м’яса не потрібно.
  10. Розігріваємо духовку до 180 ° С і поміщаємо туди курку з грибами на пару годин. За півгодини до закінчення запікання розриваємо папір, інакше тушка не підрум’яниться.
  11. Виймаємо готове запечене страву на велике блюдо, зливаємо з нього зайвий жир, що витік з курки. Кладемо поруч з нею грибну начинку, посипаємо все подрібненою зеленню або прикрашаємо цілими гілочками – блюдо на святкову вечерю готово!

sochnaya-kurica-zapechennaya-s-shampinonami-v-duxovke

Курка, запечена з печерицями, відмінно поєднується в подачі з солоними і маринованими овочами, овочевими салатами, а особливо святково виглядає вона після приготування в цілісному вигляді. Її краще їсти відразу, не чекаючи, поки охолоне.

Подавати таку закуску можна на будь-яке свято, будь то Новий рік, Різдво, День народження, романтичний День святого Валентина, 8 Березня чи просто сімейне застілля з нагоди річниці важливого для вас події. Словом, записуйте наші рецепти в свою кухарську книгу, так як вони вам ще жоден раз знадобляться.

Смачного!