Все частіше люди, які вирішили дотримуватися здорового способу життя, переходять від важкої для шлунка свинини і яловичини до легкозасвоюваних курячому м’ясу. З нього готують багато смачних поживних страв, їх зажарюють, гасять або запікають, але особливою завжди виходить курка, запечена з печерицями, яка відмінно поєднується з будь-якими гарнірамі.Сдобрів м’ясо сирими (або консервованими) грибами та іншими корисними для здоров’я компонентами, ми отримаємо ситне страву, не шкодить фігурі.
Як запекти курячу грудку з печерицями та сметаною в духовці
Складові
- Філе курки – 300-500 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Печериці – 200 г + –
- Твердий сир – 200 г + –
- Сметана середньої жирності – 250 г + –
- Майонез – 300 г + –
- Зелень – 1 пучок + –
- Будь-які спеції – за смаком + –
Як смачно спекти куряче філе з грибами в духовці
Для приготування курячої грудки, запеченої з печерицями, не потрібно багато часу, особливо, якщо використовувати готове філе, а не добувати його з пташиної тушки.
Печериці використовуємо свіжі або консервовані, як зелені беремо зелена цибулька, кріп, петрушку, базилік – словом, все те, що вам більше подобається.
Щоб самостійно запекти смачне легкозасвоюване м’ясо з грибами, скористаємося інструкцією, наведеної нижче.
- Нарізаємо філе курки на скибки, злегка відбиваємо їх і кладемо на деко, змащене рослинним або вершковим маслом.
- Промиваємо печериці (якщо вони свіжі або розморожені), нарізаємо не надто товстими пластинками.
- Очищаємо цибулину і ріжемо, утворюючи півкільця.
- Натираємо твердий сир, користуючись середньої теркою.
- Змішуємо нарізки (крім м’яса) з майонезом і сметаною, додаємо спеції і улюблену зелень. Начинка для майбутньої курячої грудки, запеченої з будь-якими печерицями в духовці, готова.
- Викладаємо начинку на пласти філе і звертаємо м’ясо в рулети.
- Розігріваємо духовку до 200 градусів, ставимо туди деко з м’ясними заготовками і запікаємо протягом 30 хвилин.
Подаємо соковите філе курки, приготоване з апетитними печерицями, з будь-якими гарнірами: картоплею, макаронами, кашами або салатами зі свіжих овочів.
Рецепт запікання курки з часником і печерицями в духовці
Замість зазначеної зелені, для готування цілої курки або курячої грудки, яка готується до хрусткої рум’яної скоринки в духовці з печерицями, можна використовувати кінзу, базилік, цибульне перо та ін.
Складові
- Куряча тушка – 1,8 кг;
- Печериці – 300 г;
- Часник – 3 зубчики;
- Масло вершкове – 100 г;
- Цибулина середня – 1 шт .;
- Чорний мелений перець і сіль – на ваш смак;
- Мед (будь-який) – 1 ст.л .;
- Зелень петрушки – 1 ст.л .;
- Зелень кропу – 1 ст.л.
Як приготувати курку з грибами, часником і медом на свято
Іноді хочеться подати до святкового або повсякденного столу не шматочки курячого філе, запеченого з маринованими або сирими печерицями, а цілу тушку.
Підрум’янити її в духовці простіше простого (про це наша нескладна покрокова рецептура), зате на виході вийде ошатне блюдо з красивою підсмаженою скоринкою і ароматною начинкою.
- Промиваємо курячу тушку, не знімаючи шкірку, і прибираємо в сторону.
- Якщо гриби свіжі або розморожені, то промиваємо їх, якщо консервовані – відразу нарізаємо середніми скибочками.
- Очищаємо часникові часточки і подрібнюємо їх в чеснокодавилке або дрібненько нарізаємо гострим ножем.
- Нарізаємо очищену цибулину дрібними кубиками.
- Змішуємо нарізку з лука, часнику і грибочків, присмачуємо суміш вершковим маслом (50 г), перчимо і солимо – виходить прекрасна начинка для приготування курки в духовці.
- Розтоплюємо масло, що залишилося, вливаємо рідкий медок і перемішуємо, отримуючи глазур для змазування дієтичної курячої тушки.
- Складаємо грибну начинку в тушку (іншими словами фаршируємо курку пікантною грибною начинкою), як слід наповнюючи її, потім зшиваємо або закріплюємо шпажками з дерева.
- Посипаємо курочку сіллю і перцем, обмазуємо медової глазур’ю і кладемо на деко, змащене маслом або вистелений пергаментним папером. Частину, що залишилася начинку кладемо близько тушки.
- Нещільно обертаємо курочку пергаментом – герметичності для запікання м’яса не потрібно.
- Розігріваємо духовку до 180 ° С і поміщаємо туди курку з грибами на пару годин. За півгодини до закінчення запікання розриваємо папір, інакше тушка не підрум’яниться.
- Виймаємо готове запечене страву на велике блюдо, зливаємо з нього зайвий жир, що витік з курки. Кладемо поруч з нею грибну начинку, посипаємо все подрібненою зеленню або прикрашаємо цілими гілочками – блюдо на святкову вечерю готово!
Курка, запечена з печерицями, відмінно поєднується в подачі з солоними і маринованими овочами, овочевими салатами, а особливо святково виглядає вона після приготування в цілісному вигляді. Її краще їсти відразу, не чекаючи, поки охолоне.
Подавати таку закуску можна на будь-яке свято, будь то Новий рік, Різдво, День народження, романтичний День святого Валентина, 8 Березня чи просто сімейне застілля з нагоди річниці важливого для вас події. Словом, записуйте наші рецепти в свою кухарську книгу, так як вони вам ще жоден раз знадобляться.
Смачного!