Курка каррі на сковороді з вершками

Курка каррі на сковороді з вершками

Курка каррі з вершковим соусом, смачна страва з курячого м’яса, з додаванням індійських спецій. Простий спосіб приготування курячих грудок у сковороді, залитих вершками, з приправою, і помідорами з часником. Для загустіння використовується борошно або картопляний крохмаль, подається з будь-яким гарніром і ароматною свіжою зеленню. Спробуйте приготувати курку в соусі разом з нами, і запропонуйте в коментарях, свої варіанти індійської страви

Інгредієнти

  • Філе – 2 шт.
  • Помідори + цибуля – по 2 шт.
  • Вершки – 200 гр.
  • Каррі – 2 ст. Л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Чорний перець – 1 ч. Л.
  • Крохмаль або борошно – 1-2 ст. Л.
  • Рослинна олія – 2 ст. Л. Л.
  • Сіль – 1,5 год. Л.

Рецепт курки каррі у вершках

Курка каррі на сковороді з вершками

Ріжемо філе великими шматками

Пасеруємо ріпчасту цибулю та часник на сковороді

Ріжемо цибулю з часником, обсмажуємо на пательні з рослинною олією

Обсмажуємо на сковороді курку

Додаємо курку, обсмажуємо поки м’ясо не побіліє, 3-5 хв.

Додаємо різані помідори

Замочуємо помідори в окропі на 2-3 хвилини, охолоджуємо під холодною водою, знімаємо шкірку

Ріжемо, додаємо в сковороду, перемішуємо

Висипаємо приправу каррі в сковороду

Додаємо карі, чорний перець, і сіль

Вливаємо жирні вершки

Курка тушкується на повільному вогні зі спеціями карі

Заливаємо вершками, перемішуємо, тушкуємо під кришкою 10 хвилин

Загущуємо страву столовою ложкою крохмалю

Перемішуємо курку з соусом

Для загустіння, додаємо крохмаль або борошно, готуємо ще пару хв.

Відварюємо рис на гарнір до карі

На гарнір до курки, добре підійде відварений рис, або картопляне пюре

Курку у вершковому соусі можна подавати до столу

Страва у вершковому соусі готова, розкладаємо з гарніром на тарілки, прикрашаємо зеленню, подаємо на стіл

Класична курка під соусом каррі

Смачне куряче каррі, розлите по тарілці

Інгредієнти

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Цибуля + помідор – по 1 шт.
  • Каррі – 2 ст. Л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Перець чилі – 0,5 ч. Л.
  • Свіжий імбир – 2 см.
  • Сметана – 2 ст. Л.
  • Томатна паста – 1 ст. Л.
  • Сіль – за смаком
  • Вода – 100 мл.
  • Зелень для подачі

Приготування покроково

Нарізаємо куряче філе

Промите й обсушене м’ясо, ріжемо на середні шматки

Нарізаємо овочі для обсмажування

Дрібно ріжемо цибулю, часник, помідори кубиками, і тремо імбир на тертці

Починаємо смажити на пательні, цибулю з часником

Обсмажуємо цибулю, з часником та імбиром, на вогні трохи вище середнього, 5 хв.

Кладемо в сковороду томати

Додаємо помідори, смажимо ще 5 хвилин

Додаємо спеції каррі з томатною пастою

Додаємо томатну пасту, столову ложку каррі, і половину чайної ложки, гострого червоного перцю чилі

Додаємо води, кип'ятимо каррі з овочами

Вливаємо 100 мл води, додаємо вогонь, перемішуємо, доводимо до кипіння, кип’ятимо 1 хвилину

Порізана курка, додається в сковороду

Викладаємо курку, добре перемішуємо, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою, тушкуємо 5 хв.

Підсолюємо курячу страву з каррі, продовжуємо тушкувати

Через 5 хвилин відкриваємо кришку, додаємо сіль за смаком, я поклала одну чайну ложку, перевірте солоність страви

Накриваємо назад кришкою, тушкуємо ще 7 хв.

Кладемо дві ложки сметани

Додаємо сметану, перемішуємо, доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь

Накриваємо кришкою, даємо страві відпочити – 10 хв.

Курка на сковорідці готова, подавайте з соусом каррі та рисом

Час приготування вийшов, курка в соусі каррі готова,

Подавайте з картопляним гарніром, або рисовою крупою, перед подачею, посипте страву дрібно порізаною зеленню

Курка каррі з овочами та рисом

Курка каррі на сковороді з вершками

Інгредієнти

  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 2 чайні ложки червоної пасти каррі
  • Один великий зубчик часнику
  • Одна курка
  • 1 цибулю-шалот (або 1/2 маленької цибулини)
  • 1/2 червоного перцю
  • 2/3 склянки зеленої квасолі (можна замороженої)
  • 200 мл кокосового молока
  • 1 ч. Ложка цукру
  • 1 столова ложка рибного (або соєвого) соусу

Спосіб приготування

Куряче м’ясо вимити, видалити плівки, нарізати шматочками, приблизно по 2 см.

Часник із цибулею, порізати тонкими часточками. Очистити перець, нарізати кубиками по 3 см

Відваріть квасолю (або розморозьте її), пропаривши на ситечку, над киплячою водою для рису близько 5 хвилин.

Нагрійте олію в сковорідці, додайте пасту, і готуйте 30 секунд.

Додайте часник, обсмажуйте в сковороді ще стільки ж. Додайте шматочки курки та готуйте приблизно 2 хв.

Викладіть цибулю, продовжуйте обсмажувати 2 хвилини. Додати тушковану квасолю, і залити кокосовим молоком.

Додайте цукор і рибний соус, перемішайте, і варіть поки соус злегка не випарується.

Швидка вечеря з курячої грудки

Курка каррі на сковороді з вершками

Рецепт курки в соусі карі, знає кожен поціновувач східних страв. Спосіб приготування простий: натерти м’ясо приправами, викласти на пательню і залити йогуртом, щоб вийшов густий ароматний соус. Приготоване таким чином куряче м’ясо, можна подавати з рисом і свіжим салатом.

Інгредієнти

  • Філе – 400 гр.
  • 180 г натурального йогурту
  • 1 зубчик часнику
  • 5 стіл. Ложок приправи
  • Сіль

Покрокова інструкція

Промити і висушити м’ясо, нарізати кубиками. Натріть м’ясо спеціями, викладіть у миску. Часник подрібнити та додати до курки. Поставити на 15 хвилин у холодильник маринуватися.

Розігрійте пательню, і акуратно обсмажте на ній м’ясо, до золотистого кольору. Коли відчуєте інтенсивний аромат спецій, додайте трохи води. Готуйте під кришкою, поки курочка не стане м’якою, а вода не випарується.

Злегка посоліть йогурт. Зменшіть газ, і видаліть усю рідину, яка вийшла з м’яса, викладіть його в ємність із йогуртом, перемішайте, страва буде готова, коли соус загусне.

Традиційно курячу страву подають із рисом. Найкраще підходить клейкий рис. Але ви можете поекспериментувати і з іншими типами. Від чого у вас з’явиться цікавий кулінарний досвід.

Куряче філе з вершками на сковороді

Курка каррі на сковороді з вершками

Курка каррі – чудовий варіант на вечерю, у злегка гострій формі. У нього чудовий смак! Я приготувала його в моєму улюбленому варіанті, тобто з різнобарвним перцем, кокосовим молоком, свіжим імбиром, перцем чилі і пастою.

Це справді ситна та легка у приготуванні вечеря, яка вам обов’язково сподобається. Пам’ятайте, що ви маєте поступово додавати дрібно нарізаний перець чилі або порошок гострого перцю, тому що легко переборщити і зробити курку занадто гострою.

Чудовим доповненням, є свіжий коріандр, а також розтертий арахіс.

Інгредієнти

  • Курка 800 г
  • 2-3 ст. Л. Олії
  • 0,5 чайної ложки курячої приправи
  • Свіжий імбир близько 4 см
  • 1/2 лайма
  • 3-4 зубчики часнику
  • 2 перці чилі
  • 1 ст. Л. Червоного солодкого перцю
  • 1 червоний, зелений і жовтий перець
  • 250 мл вершків 30%
  • 1 столова ложка пасти каррі
  • 300 мл кокосового молока
  • Свіжий коріандр
  • Арахіс

Детальний опис

Курку нарізати невеликими шматочками. Додайте в миску часник, вичавлений через прес, тертий імбир, 1/2 соку лайма, цедру лайма, курячу приправу, дуже дрібно нарізаний перець чилі та 2 столові ложки олії – перемішуйте деякий час.

Натріть м’ясо цим маринадом, і залиште мінімум на 20 хвилин, бажано на ніч у закритому контейнері. Влийте олію у велику гарячу сковорідку, покладіть три нарізані перці, та обсмажте.

Додайте курку з цільним маринадом. Смажте під кришкою, 5 хвилин на середньому вогні. Зменшіть вогонь, додайте каррі, кокосове молоко, вершки, тушкуйте під кришкою 10 хвилин, постійно помішуючи. Наприкінці додати дрібно нарізаний коріандр.

Курка каррі у вершковому гострому соусі

Курка карі на сковороді з вершками

Попередження! Соус виходить гострий, тому якщо ви віддаєте перевагу м’якшим стравам, то кладіть менше перцю.

Інгредієнти

  • Грудка – 4 шт.
  • 250 мл 18% вершків або 150 мл кокосового молока і 100 мл вершків
  • 1-2 ст. Л. Порошку карі або 2-3 столові ложки червоної тайської пасти
  • 1 столова ложка куркуми
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику, дрібно нарізані або натерті
  • 1 перець чилі
  • ½-1 чайна ложка каєнського перцю
  • 3 см дрібно нарізаного кореня імбиру (або 1 чайна ложка порошку)
  • 1/2 чайної ложки цукру, бажано коричневого
  • 2 чайні ложки тертої цедри лимона або лайма
  • 1 столова ложка соку лимона, лайма або апельсина
  • Олія
  • Сіль

Приготування за кроками

Курку вимити, очистити та нарізати невеликими шматочками, посипати сіллю та великою кількістю перцю.

У мисці змішайте подрібнений часник, нарізаний перець чилі (або еквівалент сухої спеції), подрібнений імбир, лимонний сік і цедру лимона, а також одну столову ложку олії. У цьому наборі спецій замаринувати курятину, і залишити на 5 хвилин.

Нагрійте олію на великій сковорідці та злегка обсмажте нарізану цибулю.

Додайте мариновану курку з рештою маринаду і обсмажте до золотистого кольору, періодично помішуючи.

  • Зменшіть вогонь, додайте цукор, пасту каррі та куркуму.
  • Усе ретельно перемішати, і смажити близько 1 хвилини.
  • Додайте вершки, разом із кокосовим молоком.
  • Продовжуйте готувати ще 4-5 хвилин, часто помішуючи.

Смажена курка готова, приправте її за смаком каєнським перцем і сіллю.

Подавайте м’ясну страву з рисом, або печеною картоплею.

Я іноді заміняю кокосове молоко вершками, тоді підлива має трохи густішу консистенцію. Як правило, роблю більше соусу і додаю більше молока та вершків.

Інший, ще більш ефективний спосіб загустіння соусу: змішати столову ложку кукурудзяного крохмалю з невеликою кількістю холодної води, додати, наприкінці варіння.

Курка з ананасом та імбиром у сковороді

Курка каррі на сковороді з вершками

Соковиті шматочки курячих грудок, підсмажені з солодким ананасом, приправлений медом, і дрібкою імбиру.

Інгредієнти

  • 500 г філе
  • 6 скибочок свіжого ананаса з банки
  • 1 середня цибулина
  • 150 мл соку ананаса
  • 100 мл вершків 18%
  • 4 чайні ложки порошку каррі
  • 2 чай. Л. Тертого імбиру (або 2/3 чайної ложки порошку імбиру)
  • 2 стіл. Лож. Меду
  • 1 зубчик часнику
  • Сіль
  • Свіжомелений чорний перець
  • 2 столові ложки оливкової олії

Інструкція покроково

Філе промити та висушити. Порізаємо на тонкі смужки однакового розміру. М’ясо перекладаємо в миску, посиплемо трьома чайними ложками приправи каррі, так, щоб покрила вона ретельно кожен шматочок м’яса. Відправляємо маринуватися в прохолодне місце, на 30 хвилин.

Розігріваємо на сковороді оливкову олію, обсмажуємо нарізану невеликими кубиками цибулю. Коли цибуля стане прозорою, додаємо м’ясо і смажимо до золотистого кольору. Потім додаємо імбир, мед, часник і нарізаний кубиками ананас, із соком ананаса. Тушкуємо до часткового випаровування соку.

Коли рідина зменшитися, додаємо сметану, сіль, перець, і пасту, що залишилася. Якщо соус буде занадто рідким, залишаємо каструлю ще деякий час на вогні, до повного загустіння. Страва подається з рисовою кашею, свіжими овочами та ананасом.

Куряча грудка з помідорами та приправою каррі

Курка каррі на сковороді з вершками

Інгредієнти

  • 400 г філе
  • 3/4 склянки простого йогурту
  • Сік 1/2 лимона
  • 1 банка нарізаних помідорів
  • 2 середні цибулини
  • Дві столівки. Ложки олії
  • 2 зубчики часнику
  • Дві столів. Ложки каррі
  • Сіль, перець, цукор
  • Петрушка

Процес приготування

Курячі грудки ретельно вимити, обсушити кухонним рушником і нарізати кубиками середнього розміру. Перекладіть у миску. Змішати йогурт із лимонним соком, залити м’ясо приготованим маринадом.

Усе ретельно перемішати, щоб усі шматки м’яса, занурилися в маринад. Поставте в холодильник, мінімум на 1 годину.

Влийте олію в сковорідку, коли вона стане гарячою, додайте карі, і смажте помішуючи, 5 хв. Потім додати дрібно нарізану цибулю.

Викладіть терті помідори з форми, тушкуйте близько 10 хвилин, періодично помішуючи. Додати продавлений через прес часник, приправте цукром за смаком, додайте курку в йогуртовий соус.

Тушкуйте все це на повільному вогні, доки курка не стане м’якою, а з цибулі, помідорів і йогурту, ви отримаєте однорідний соус. Якщо він вийшов занадто густим, можна додати трохи води. Приправте за смаком сіллю та перцем.

Подавати м’ясо з вареним рисом, посипане дрібно нарізаною петрушкою.

Каррі з цукіні та кокосовим молоком

Курка каррі на сковороді з вершками

Якщо ви шукаєте ідею для смачної та оригінальної вечері, то цей перевірений рецепт курячого м’яса з овочами якраз для вас. Страва, батьківщиною якої є далека індія, чудова пропозиція для сімейної вечері, незалежно від приводу і дня тижня.

Головний інгредієнт, цієї смачної страви – куряча грудка. Обов’язково купуйте тушку хорошої якості, вирощену з дотриманням належних рекомендацій. М’ясо чудово поєднується з кокосово-молочним соусом з часником, та соєвим соусом.

У страві ви знайдете червону цибулю, з перцем і кабачком. Приготована таким чином курка, виходить смачною та оригінальною. Це швидкий рецепт оригінальної та смачної вечері для всієї родини. На приготування якого, у вас піде не більше 30 хвилин.

У західних країнах, страва більше асоціюється з відомою спецією, але в азії, це назва традиційної та популярної страви. Ви можете самі приготувати цей смачний рецепт, і познайомитися з вишуканим смаком, типової індійської кухні.

Інгредієнти

  • Курка 500 г
  • 1 банка кокосового молока
  • 1 червона цибуля
  • 1 цукіні
  • 1 червоний перчик
  • 1 зубчик часнику
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 1 столова л. Пасти з червоного карі
  • 1 стіл. Ложка соєвого соусу
  • Солі 2 чайні л.
  • Свіжомелений чорний перець для подачі, коріандр і чорний кунжут

Покроковий рецепт

Вимити й обсушити курку. Нарізати шматочками близько 2 см. Приправити сіллю та перцем.

Цибулю нарізати кільцями. Часник тонкими часточками. Розрізати перці навпіл, видалити кісточки та нарізати соломкою. Кабачки нарізати половинками.

На великій пательні розігрійте оливкову олію, пасту карі та обсмажте в ній цибулю до прозорості.

Додати часник і тушкувати хвилину, часто помішуючи.

Додайте перець із цукіні. Смажте поки овочі не стануть м’якими.

Додайте м’ясо, влийте соєвий соус, і приправити спеціями. Смажте до повної готовності м’яса.

Влийте кокосове молоко. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть близько 15 хвилин. Час від часу помішуйте.

Готову курочку, подавайте на обід, посипавши чорним кунжутом, зі свіжим коріандром.

Курка у вершковому соусі по-східному

Курка каррі на сковороді з вершками

Любителі східної кухні напевно не раз їли курку в подібному соусі. Завдяки йогурту яким ми поливаємо м’ясо страва виходить густою і має унікальний смак.

Інгредієнти

  • 1 середня курка
  • 180 г натурального йогурту
  • 1 зубчик часнику
  • 5 стіл. Л. Приправи каррі
  • Сіль
  • Імбир (свіжий або пряний)
  • Коріандр

Спосіб приготування

Нарізати курку кубиками.

Посипте їх сіллю, оливковою олією та дрібкою порошку карі.

Нарізати часник і додати до м’яса.

Поставити приблизно на 15 хвилин у холодильник.

Розігрійте сковорідку й обсмажте на ній м’ясо.

Додайте трохи води і готуйте під кришкою, поки м’ясо не стане м’яким.

Вилийте йогурт у каструлю, додайте дрібку солі та імбиру.

Коріандр подрібнити і додати в соус, поливати в міру потреби.