Кнедлики дріжджові

Кнедлики дріжджові

Кнедлики – чудовий парової хліб, традиційний для чеської і словацької кухні. Видів кнедликів багато. Сьогодні я пропоную вам дріжджові кнедлики, які цілком можуть стати повноцінним гарніром до м’ясних страв. Інгредієнти найпростіші, хлібець дивно ніжний.

З цієї кількості виходить досить велика порція, якщо ви їсте мало хліба або готуєте на пробу, сміливо зменшуйте все вдвічі.

необхідно:

  • Борошно – 450-550 г (залежить від борошна)
  • Вода – 250 г
  • Рослинна олія – ​​2 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Яйце – 1 шт
  • Дріжджі – 15 г свіжих (5 г сухих)

приготування:

Дріжджі руками розтерти з цукром до отримання рідкої маси.

Через пару хвилин перемішування ви зрозумієте, як це.

Якщо використовуєте сухі дріжджі, дійте за інструкцією, наприклад, змішуйте їх з борошном.

Кнедлики дріжджові

Ось так.

Кнедлики дріжджові

Додаємо інші інгредієнти для тіста і вимішуємо.

Відразу всю муку краще не висипати, так як мука різна за властивостями, а тісто не повинно бути занадто крутим.

Я використовувала міксер. Зовсім зледащіли, то хлібопічка, то міксер :))

Кнедлики дріжджові

Перемішувати потрібно хвилин 10 до отримання гладкого тіста.

Швидкість міксера найменша під час всього замішування.

Кнедлики дріжджові

Готове тісто кладемо в миску і залишаємо до збільшення приблизно вдвічі.

Я ставлю в таз з теплою водою.

Після підйому обминали і залишаємо, щоб піднялося ще раз.

Кнедлики дріжджові

Кнедлики дріжджові

Готове тісто ділимо на 4 частини. У нас вийде, відповідно, 4 великих батончика-кнедлики.

Можна формувати кнедлики у вигляді невеликих булочок, теж зручно.

Кнедлики дріжджові

Кнедлики дріжджові

Кожну частину розгортаємо і скручуємо в рулет.

Кнедлики дріжджові

Кнедлики дріжджові

Грати пароварки змащуємо маслом.

Кнедлики дріжджові

Укладаємо кнедлики для вистоювання хвилин на 20.

Чим краще расстоя, тим пишніше будуть.

Кнедлики дріжджові

Готуємо під кришкою на пару приблизно 25 хвилин.

Кнедлики дріжджові

А це в мультиварці.

Кладемо на решітку і готуємо в режимі «на пару» 25 хвилин.

Кнедлики дріжджові

Поклала близько один до одного і вони зімкнулися в середині.

Кнедлики дріжджові

Такі пухкі губки :))

Кнедлики дріжджові

Але зате в розломі видно, які кнедлики виходять пухнасті.

Кнедлики дріжджові

Я дуже люблю парової хліб! Прекрасне доповнення до «сегединський гуляшу» або будь-якого м’яса з соусом.

Відсутність смаженої скоринки не є недоліком цього хліба, а в якихось випадках це його гідність.

Чудовий хліб без використання духовки.

Кнедлики дріжджові

А це «солодка парочка» – «сегединський гуляш» та кнедлики 🙂

Смачного!

А ТУТ смачні «Баварські булочки».

Кнедлики дріжджові