Кнедлики – чудовий парової хліб, традиційний для чеської і словацької кухні. Видів кнедликів багато. Сьогодні я пропоную вам дріжджові кнедлики, які цілком можуть стати повноцінним гарніром до м’ясних страв. Інгредієнти найпростіші, хлібець дивно ніжний.
З цієї кількості виходить досить велика порція, якщо ви їсте мало хліба або готуєте на пробу, сміливо зменшуйте все вдвічі.
необхідно:
- Борошно – 450-550 г (залежить від борошна)
- Вода – 250 г
- Рослинна олія – 2 ст.л.
- Цукор – 1 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Яйце – 1 шт
- Дріжджі – 15 г свіжих (5 г сухих)
приготування:
Дріжджі руками розтерти з цукром до отримання рідкої маси.
Через пару хвилин перемішування ви зрозумієте, як це.
Якщо використовуєте сухі дріжджі, дійте за інструкцією, наприклад, змішуйте їх з борошном.
Ось так.
Додаємо інші інгредієнти для тіста і вимішуємо.
Відразу всю муку краще не висипати, так як мука різна за властивостями, а тісто не повинно бути занадто крутим.
Я використовувала міксер. Зовсім зледащіли, то хлібопічка, то міксер :))
Перемішувати потрібно хвилин 10 до отримання гладкого тіста.
Швидкість міксера найменша під час всього замішування.
Готове тісто кладемо в миску і залишаємо до збільшення приблизно вдвічі.
Я ставлю в таз з теплою водою.
Після підйому обминали і залишаємо, щоб піднялося ще раз.
Готове тісто ділимо на 4 частини. У нас вийде, відповідно, 4 великих батончика-кнедлики.
Можна формувати кнедлики у вигляді невеликих булочок, теж зручно.
Кожну частину розгортаємо і скручуємо в рулет.
Грати пароварки змащуємо маслом.
Укладаємо кнедлики для вистоювання хвилин на 20.
Чим краще расстоя, тим пишніше будуть.
Готуємо під кришкою на пару приблизно 25 хвилин.
А це в мультиварці.
Кладемо на решітку і готуємо в режимі «на пару» 25 хвилин.
Поклала близько один до одного і вони зімкнулися в середині.
Такі пухкі губки :))
Але зате в розломі видно, які кнедлики виходять пухнасті.
Я дуже люблю парової хліб! Прекрасне доповнення до «сегединський гуляшу» або будь-якого м’яса з соусом.
Відсутність смаженої скоринки не є недоліком цього хліба, а в якихось випадках це його гідність.
Чудовий хліб без використання духовки.
А це «солодка парочка» – «сегединський гуляш» та кнедлики 🙂
Смачного!
А ТУТ смачні «Баварські булочки».