Пікантна етнічна кухня займає особливе місце в серцях гурманів, особливо багатьом з нас подобаються супи.
Харчо з куркою в мультиварці – це традиційне блюдо, приготоване швидко і без особливого клопоту з допомогою сучасної побутової помічниці. Ми навчимося так смачно готувати суп, що він гарантовано сподобається всім вашим домочадцям.
Калорійність харчо з куркою
Середня калорійність цього супу коливається в межах 22-23 ккал на 100 грам. Однак багато що залежить від переліку інгредієнтів, які ви відправляєте в чашу мультиварки. Але, незважаючи ні на що, харчо з курочкою все ж вважається низькокалорійним стравою.
У класичний варіант рецепта входить рис, овочі, помідори, томатна паста, а також прянощі.
Найбільшу калорійність з усього переліку інгредієнтів курячого супу харчо має рис – це вуглеводний і калорійний злак. А ось найменшу енергетичну цінність має свіжий помідор.
Калорійність супу харчо з курятиною за інгредієнтами (в порядку убування)
продукт калорійність Рис 345 ккал Філе куряче 225 ккал Картопля відварна 160 ккал Паста з томатів 56 ккал Цибуля ріпчаста 31 ккал Морквина 24 ккал Помідор свіжий 19 ккал Червоний гострий перець 11 ккал Зелень свіжа 1 ккал
Вуглеводів в такому супі налічується близько 4 г на 100 г страви, білків – близько 2 г, а жирів – не більше 0,4 м
До слова, харчо курячий з мінімумом гострих прянощів можна пропонувати і діткам – таке блюдо добре сприймається травною системою дитини. Також даний рецепт з легкістю можна віднести до категорії дієтичних, а тому рекомендуємо вам зберегти його собі, щоб не втратити.
Простий рецепт харчо з куркою і лечо в мультиварці
Складові
- Куряче філе – 600 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 велика головка + –
- Морква – 1 шт. + –
- Картопля – 2 шт. + –
- Кінза – 1 ст.л. + –
- Лечо – 0,5 ст. + –
- Рис – 1 ст. + –
- Цукор-пісок білий – 1,5 ст.л. + –
- Чорний перець духмяний – 1 щіпка + –
- Сіль – за смаком + –
Як приготувати харчо з курячим м’ясом в мультиварці
- Куряче філе промиваємо під холодною водою, обсушуємо від зайвої вологи і нарізаємо кубиками середнього розміру.
- Головку ріпчастої цибулі чистимо від лушпиння, ріжемо на дві частини, а потім рубаємо на невеликі полуколечкамі.
- Картоплини моєму від бруду, чистимо від шкірки і нарізаємо стандартним кубиком.
- Потім те ж саме проробляємо з морквою, попередньо промивши коренеплід.
- Зелень промиваємо і рубаємо дрібненько.
- У чашу мультиварки наливаємо трохи рослинного масла і укладаємо всередину цибулю і моркву.
- Вибираємо режим «Жарка» і обсмажуємо овочі.
- Потім відправляємо в мультіварочную чашу куряче філе. Прожарюємо ще 5-6 хвилин.
- Укладаємо всередину лечо, промитий рис, прянощі і цукор.
- Вливаємо очищену воду до верхньої позначки.
- У програмі «Гасіння» готуємо страву 60 хвилин, додавши в чашу картопля.
- Після закінчення години додамо рубану зелень і часничок (за смаком), після чого дамо супу харчо потомитися ще 10-15 хвилин на програмі «Підігрів».
Такий суп стане відмінним варіантом для тих, у кого в засіках є закрутка з лечо – не потрібно готувати соус або використовувати покупну томатну пасту.
Суп харчо з куркою і томатною пастою в мультиварці
Складові
- Куряче мяско (філе) – 500 г;
- Морква – 1 плід;
- Цибуля ріпчаста – 1 головка;
- Рис – 1 склянка;
- Перець болгарський червоний – 2 шт .;
- Часник – 2-3 зубки;
- Паста томатна – 3-4 ст.л .;
- Зелень петрушки – половина пучка;
- Сіль за смаком;
- Перець чорний – за смаком;
- Гострий червоний перець – щіпка.
Як зварити суп харчо з томатною пастою в мультиварці
- М’ясо курки промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками.
- Морквину промиваємо під проточною водою і натираємо на крупній тертці.
- Солодкий болгарський перчик очищаємо від серцевини і нарізаємо кубиком.
- З цибулі прибираємо лушпиння і рубаємо дрібненько, як на зажарку.
- Часник або видавлюємо через прес, або кришимо гострим ножем.
- У чашу мультиварки опускаємо м’ясо курки, попередньо налив трохи олії для готування.
- Вибираємо режим «Випічка» і засікаємо 10 хвилин.
- Додаємо до м’яса моркву і солодкий перець – тушкуємо нашу зажарку ще хвилин 5.
- Укладаємо цибулю, перемішуємо з томатною пастою і готуємо знову хвилин 5-6.
- Зсипають в чашу мультиварки рис, вливаємо очищену воду, закриваємо побутову помічницю кришкою.
- Виставляємо режим «Гасіння» приблизно на 60-90 хвилин.
- Почувши сигнал – відправляємо в харчо часник і зелень, промиту і нарубану дрібно. Тушкуємо ще 10 хвилин на програмі «Підігрів».
Такий супчик напевно сподобається всім, хто любить томатні супи з гострим і пряним присмаком.
Класичний суп харчо в мультиварці з помідорами
Складові
- Філе курочки – 500 г;
- Морквина – 2 плоду;
- Перець болгарський червоний – 2 шт .;
- Цибуля ріпчаста – 2 коренеплоду;
- Рис – 1 склянка;
- Томати свіжі – 2 великих;
- Картопля – 3 бульби;
- Спеції – за смаком;
- Часник – пару зубків;
- Сіль за смаком.
Як зробити грузинський суп з помідорами і куркою в мультиварці
- М’ясо курочки наріжемо гострим ножем на невеликі шматочки (як на будь-який інший суп).
- Лук очищаємо від лушпиння і кришимо невеликими кубиками.
- З картоплі зрізаємо шкірку, промиваємо під краном і теж шаткуємо кубиками.
- Болгарський перець очищаємо від серцевини і насіння, після чого нарізаємо гарними смужками невеликої довжини.
- Помідори кришимо кубиками.
- Морквину промиваємо і чистимо, а потім кришимо таким же кубиком, як і цибуля.
- Вибираємо програму «Випічка» на нашій кухонної помічниці, відправляємо в чашу трохи рослинного масла і готуємо м’ясо близько півгодини.
- Наступним кроком буде додавання овочів: кладемо спершу морквину, чекаємо 5 хвилин, відправляємо цибулька, чекаємо ще 5 хвилин, далі відправляємо в чашу перець і нарізані помідори.
- Рис кладемо в мультиварку поверх м’яса і овочів, картопля відправляємо слідом за ним.
- Додаємо спеції і прянощі, солимо і перчимо харчо.
- На програмі «Гасіння» готуємо наш грузинський супч ще одну годину.
- Потім додаємо в чашу подрібнений часник і свіжу зелень. Чекаємо ще 10 хвилин на програмі «Підігрів».
Наш смачний і ароматний суп харчо з куркою в мультиварці готовий.
Смачного!