Як варити харчо з куркою в мультиварці

Харчо з куркою в мультиварці
Пікантна етнічна кухня займає особливе місце в серцях гурманів, особливо багатьом з нас подобаються супи.

Харчо з куркою в мультиварці – це традиційне блюдо, приготоване швидко і без особливого клопоту з допомогою сучасної побутової помічниці. Ми навчимося так смачно готувати суп, що він гарантовано сподобається всім вашим домочадцям.

Калорійність харчо з куркою

Середня калорійність цього супу коливається в межах 22-23 ккал на 100 грам. Однак багато що залежить від переліку інгредієнтів, які ви відправляєте в чашу мультиварки. Але, незважаючи ні на що, харчо з курочкою все ж вважається низькокалорійним стравою.

У класичний варіант рецепта входить рис, овочі, помідори, томатна паста, а також прянощі.

Найбільшу калорійність з усього переліку інгредієнтів курячого супу харчо має рис – це вуглеводний і калорійний злак. А ось найменшу енергетичну цінність має свіжий помідор.

Калорійність супу харчо з курятиною за інгредієнтами (в порядку убування)

продукт калорійність Рис 345 ккал Філе куряче 225 ккал Картопля відварна 160 ккал Паста з томатів 56 ккал Цибуля ріпчаста 31 ккал Морквина 24 ккал Помідор свіжий 19 ккал Червоний гострий перець 11 ккал Зелень свіжа 1 ккал

Вуглеводів в такому супі налічується близько 4 г на 100 г страви, білків – близько 2 г, а жирів – не більше 0,4 м

До слова, харчо курячий з мінімумом гострих прянощів можна пропонувати і діткам – таке блюдо добре сприймається травною системою дитини. Також даний рецепт з легкістю можна віднести до категорії дієтичних, а тому рекомендуємо вам зберегти його собі, щоб не втратити.

Простий рецепт харчо з куркою і лечо в мультиварці

Як просто приготувати харчо з курочкою і лечо в мультиварці

Складові

  • Куряче філе – 600 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 велика головка + –
  • Морква – 1 шт. + –
  • Картопля – 2 шт. + –
  • Кінза – 1 ст.л. + –
  • Лечо – 0,5 ст. + –
  • Рис – 1 ст. + –
  • Цукор-пісок білий – 1,5 ст.л. + –
  • Чорний перець духмяний – 1 щіпка + –
  • Сіль – за смаком + –

Як приготувати харчо з курячим м’ясом в мультиварці

  • Куряче філе промиваємо під холодною водою, обсушуємо від зайвої вологи і нарізаємо кубиками середнього розміру.
  • Головку ріпчастої цибулі чистимо від лушпиння, ріжемо на дві частини, а потім рубаємо на невеликі полуколечкамі.
  • Картоплини моєму від бруду, чистимо від шкірки і нарізаємо стандартним кубиком.
  • Потім те ж саме проробляємо з морквою, попередньо промивши коренеплід.
  • Зелень промиваємо і рубаємо дрібненько.
  • У чашу мультиварки наливаємо трохи рослинного масла і укладаємо всередину цибулю і моркву.
  • Вибираємо режим «Жарка» і обсмажуємо овочі.
  • Потім відправляємо в мультіварочную чашу куряче філе. Прожарюємо ще 5-6 хвилин.
  • Укладаємо всередину лечо, промитий рис, прянощі і цукор.
  • Вливаємо очищену воду до верхньої позначки.
  • У програмі «Гасіння» готуємо страву 60 хвилин, додавши в чашу картопля.

Як зварити суп харчо з м'ясом курки

  • Після закінчення години додамо рубану зелень і часничок (за смаком), після чого дамо супу харчо потомитися ще 10-15 хвилин на програмі «Підігрів».

Такий суп стане відмінним варіантом для тих, у кого в засіках є закрутка з лечо – не потрібно готувати соус або використовувати покупну томатну пасту.

Суп харчо з куркою і томатною пастою в мультиварці

Складові

  • Куряче мяско (філе) – 500 г;
  • Морква – 1 плід;
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • Рис – 1 склянка;
  • Перець болгарський червоний – 2 шт .;
  • Часник – 2-3 зубки;
  • Паста томатна – 3-4 ст.л .;
  • Зелень петрушки – половина пучка;
  • Сіль за смаком;
  • Перець чорний – за смаком;
  • Гострий червоний перець – щіпка.

Як варити харчо з курки і томатної пасти в мультиварці

Як зварити суп харчо з томатною пастою в мультиварці

  1. М’ясо курки промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками.
  2. Морквину промиваємо під проточною водою і натираємо на крупній тертці.
  3. Солодкий болгарський перчик очищаємо від серцевини і нарізаємо кубиком.
  4. З цибулі прибираємо лушпиння і рубаємо дрібненько, як на зажарку.
  5. Часник або видавлюємо через прес, або кришимо гострим ножем.
  6. У чашу мультиварки опускаємо м’ясо курки, попередньо налив трохи олії для готування.
  7. Вибираємо режим «Випічка» і засікаємо 10 хвилин.
  8. Додаємо до м’яса моркву і солодкий перець – тушкуємо нашу зажарку ще хвилин 5.
  9. Укладаємо цибулю, перемішуємо з томатною пастою і готуємо знову хвилин 5-6.
  10. Зсипають в чашу мультиварки рис, вливаємо очищену воду, закриваємо побутову помічницю кришкою.
  11. Виставляємо режим «Гасіння» приблизно на 60-90 хвилин.
  12. Почувши сигнал – відправляємо в харчо часник і зелень, промиту і нарубану дрібно. Тушкуємо ще 10 хвилин на програмі «Підігрів».

Такий супчик напевно сподобається всім, хто любить томатні супи з гострим і пряним присмаком.

Класичний суп харчо в мультиварці з помідорами

Складові

  • Філе курочки – 500 г;
  • Морквина – 2 плоду;
  • Перець болгарський червоний – 2 шт .;
  • Цибуля ріпчаста – 2 коренеплоду;
  • Рис – 1 склянка;
  • Томати свіжі – 2 великих;
  • Картопля – 3 бульби;
  • Спеції – за смаком;
  • Часник – пару зубків;
  • Сіль за смаком.

Як зробити грузинський суп з помідорами і куркою в мультиварці

  • М’ясо курочки наріжемо гострим ножем на невеликі шматочки (як на будь-який інший суп).
  • Лук очищаємо від лушпиння і кришимо невеликими кубиками.
  • З картоплі зрізаємо шкірку, промиваємо під краном і теж шаткуємо кубиками.
  • Болгарський перець очищаємо від серцевини і насіння, після чого нарізаємо гарними смужками невеликої довжини.
  • Помідори кришимо кубиками.
  • Морквину промиваємо і чистимо, а потім кришимо таким же кубиком, як і цибуля.
  • Вибираємо програму «Випічка» на нашій кухонної помічниці, відправляємо в чашу трохи рослинного масла і готуємо м’ясо близько півгодини.
  • Наступним кроком буде додавання овочів: кладемо спершу морквину, чекаємо 5 хвилин, відправляємо цибулька, чекаємо ще 5 хвилин, далі відправляємо в чашу перець і нарізані помідори.
  • Рис кладемо в мультиварку поверх м’яса і овочів, картопля відправляємо слідом за ним.
  • Додаємо спеції і прянощі, солимо і перчимо харчо.

Грузинський супчик приготований в мультиварці з курочкою

  • На програмі «Гасіння» готуємо наш грузинський супч ще одну годину.
  • Потім додаємо в чашу подрібнений часник і свіжу зелень. Чекаємо ще 10 хвилин на програмі «Підігрів».

Наш смачний і ароматний суп харчо з куркою в мультиварці готовий.

Смачного!