Як смачно смажити шашлик на сковорідці

Як посмажити шашлик на сковороді
Холодні дні змінюють один одного і тепло залишилося далеко в минулому, тому походи на відпочинок з мангалом доведеться відкласти, як мінімум, до весни.

Але для того, щоб насолодитися апетитним м’ясом – не обов’язково йти на природу, адже і вдома на сковороді можна смачно посмажити шашлик, замаринований за всіма правилами, точь-в-точь як справжній.

Важко собі уявити, але навіть в домашніх умовах ми зможемо наділити це шикарне блюдо рум’яною скоринкою і ні з чим незрівняним ароматом вогнищевого серпанок.

Як смажити шашлик на сковорідці?

Відмінність домашнього шашлику від м’яса, приготованого на мангалі, полягає виключно в способі смаження.

Як правильно маринувати м’ясо для домашнього шашлику

До етапу термообробки м’ясо готується традиційним способом – відмочується в маринаді. Єдиний нюанс, який варто відзначити: для домашнього шашлику м’ясо слід нарізати кубиками 2,5-3 см.

Як правильно маринувати м'ясо для домашнього шашлику

Який маринад для якого сорту м’яса краще вибрати

Вибір маринаду – справа смаку кухаря. Тут асортимент ароматних сумішей і соусів дійсно величезний. Наприклад, для свинини зазвичай вибирають маринад на мінеральній воді, а для яловичини і телятини використовують класичний маринад на оцті або томаті.

Курка ж більше любить майонезні і кефірів суміші, також її можна замаринувати в соєвому соусі або цибульному соку.

Як надати шашлику на сковороді запах мангального серпанок

Найчастіше для додання майбутньому шашлику домашнього приготування запаху димку – до складу маринаду додають рідкий дим, з розрахунку 4-6 ст.л. на 1 кг м’яса.

І під час обсмажування шашлику, в середині приготування, м’ясо також можна збризнути «копченим» складом.

На чому потрібно смажити шашлик будинку

Щоб посмажити шашлик на сковороді вдало і отримати його максимально рум’яним і схожим на мангального варіант – найкраще скористатися гриль-плитою з чавуну прямокутної форми, яка як раз і призначена для подібного роду кулінарного процесу.

Як надати шашлику на сковороді запах мангального серпанок

Можете взяти звичайну шірокодонную чавунну або іншу толстодонную сковороду. Обрану ємність ставимо на середній вогонь, змащуємо олією і викладаємо в неї шашлики на вже розпечену поверхню сковороди.

Як правильно посмажити шашлик в домашніх умовах

Смажити шашлик на сковороді найкраще, попередньо нанизавши шматочки філе на бамбукові шпажки (або спеціальні домашні шампура у вигляді довгого шила). Однак і без паличок м’ясо вийде таким же смачним і апетитним.

Скільки смажити шашлик на сковороді?

Період приготування шашлику на сковорідці залежить від виду м’яса і ступеня його мариновки. Найкращий варіант – вимочувати м’ясо в ароматному складі 4 години. Так філе добре просочиться і відмінно пом’якшиться.

Якщо говорити про конкретний час смаження м’яса, то в цифрах це виглядає наступним чином:

  • Свинячий шашлик з шиї або вирізки готується на сковороді близько півгодини.
  • На приготування курячих шашликів потрібно менше часу – 20 хвилин.
  • Яловичину готувати слід – 25-35 хвилин, а телятину – 20-25 хвилин.

Домашній шашлик на сковороді

Домашній шашлик на сковороді - класичний рецепт

Складові

  • Парна телятина – 1 кг + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
  • Оцет 9% – 4 ст.л. + –
  • Часник – 5 зубків + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Гострий мелений перець – 1/4 ч.л. + –
  • Приправа для шашлику – ½-1 ч.л. + –
  • Рідкий дим – 3-4 ст.л. + –

Як смажити шашлик на сковороді

Ця страва – приємний обідній сюрприз для будь-якого чоловіка. Посмажити вже маринований шашлик будинку ви можете всього за півгодини, а ось на саму просочення м’яса потрібно виділити приблизно 6 годин.Так що радимо замочити, нарізане оптимальними шматочками філе, з самого ранку, щоб ближче до обіду телятина вже була ідеально промаринуватися.

  1. М’ясо нарізаємо кубиками по 2,5 см і перекладаємо в миску.
  2. Лук шаткуємо великими кільцями, приблизно по 5 мм, і відправляємо до м’яса.
  3. Туди ж всипаємо шашлична приправу, перець, сіль, вливаємо оцет, додаємо рідкий дим і кладемо подрібнений в чеснокодавке часник. Все перемішуємо і залишаємо просочуватися м’ясо на 6 годин.
  4. Через зазначений проміжок часу, на великому вогні розігріваємо змащену маслом сковороду і викладаємо в неї шматочки м’яса, обсмажуємо їх до скориночки хвилин 5-10. Потім накриваємо ємність кришкою, зменшуємо полум’я, і ​​на середньому (або трохи менше середнього) вогні Томім шашлик ще 10 хвилин.
  5. Після цього кришку знімаємо, знову полум’я робимо більше, викладаємо в сковорідку цибулю з маринаду, смажимо все разом до рум’яності лука і утворення хрусткої скоринки у м’яса.

Такий шашлик виходить дуже ніжний, соковитий, а головне – з приємною (легкої) копченої ноткою.

Курячий шашлик з димком на сковороді

Серед безлічі варіантів приготування домашнього шашлику на сковороді, цей покроковий рецепт можна з упевненістю назвати самим простим і швидким.

По суті, без маринаду як такого куряче філе промаринуется просто чудово, а за смаком такий шашлик і зовсім не відрізнити від класичного на вугіллі.

Складові

  • Грудка куряча (філе) – 4 половинки;
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт .;
  • Сіль кухонна – 1-1,5 ст.л .;
  • Рідкий дим – 1-2 ст.л .;
  • Шпажки бамбукові – 10-15 шт.

Курячий шашлик з димком на сковороді - простий рецепт

Як приготувати шашлик на сковороді

  1. Перше, що нам потрібно зробити, це нарізати куряче м’ясо однаковими кубиками по 2,5 см, а потім скласти все в об’ємну миску.
  2. Далі ріжемо цибулю півкільцями, по 5 мм завтовшки. Саме цибулю, а вірніше його сік, і буде грати роль маринаду, тому на таку невелику кількість м’яса ми взяли три великі цибулини.
  3. Тепер цибулю розбираємо на окремі полуколечкамі, можна їх навіть стискати. Щоб прискорити процес виділення соку – укладаємо всю нарізку поверх курки.
  4. Присипаємо цибулю рясно сіллю (приблизно 1 ст.л. з гіркою), знову гарненько мнем його руками, після чого перемішуємо з курячим філе і притискаємо щільно руками. Ставимо поверх тарілку, а на неї гніт. На роль вантажу можна взяти наповнену водою літрову банку.
  5. У такому вигляді маринуватися шашлик повинен 1-2 години. За цей час м’ясо добре розм’якшиться, просочиться цибульним ароматом, а заодно і Просолов.
  6. Через зазначений час, курячі шматочки нанизуємо на дерев’яні шпажки (не особливо щільно) і залишаємо їх полежати ще буквально 3 хвилини.
  7. У цей час ми повинні розігріти на середньому, або трохи вище середнього, вогні широку сковороду з товстим дном (а ще краще, якщо це буде сковорода-гриль). Тепер змащуємо рясно маслом дно сковорідки і викладаємо в неї шашлик. Смажимо м’ясо 10 хвилин, постійно перевертаючи.

Як приготувати шашлик з курки на сковорідці

Через 10 хвилин скроплюємо наполовину готовий шашлик рідким димом з двох сторін, додаємо вогонь і дожаріваем м’ясо до стійкого шашликового рум’янцю.

Якщо до вас збираються ввечері нагрянути гості, то приготуйте їм це смачне м’ясо з ароматом димку. Для веселої компанії домашні шашлички будуть дуже актуальні. А як посмажити шашлик на сковороді – ви вже знаєте.