Як приготувати смачний жюльен в мультиварці

Жульєн в мультиварці
Навіть якщо серед ваших близьких немає великих шанувальників французької кухні, це блюдо, напевно, оцінять всі, особливо на святковому столі. Звичайно, це жульен з грибами і куркою в мультиварці, і в нашій статті ви знайдете кілька перевірених рецептів його приготування. За смаком від традиційного з духовки він якщо і відрізняється, то тільки в кращу сторону, отримаємо більш ніжним і соковитим.

Є два варіанти приготування жульєну з грибами і куркою в мультиварці: ми можемо зробити блюдо з мінімумом витрат часу – воно вийде досить рідким без яскраво вираженої сирної скоринки.

А можемо витратити трохи більше часу і приготувати справжній листковий жульен під рум’яної сирної кришечкою – він вийде більш щільним.

Для початку зробимо блюдо, з автентичного рецептом.

Жульєн з куркою і грибами в мультиварці

Складові

  • Куряче м’ясо – 300 г + –
  • Печериці – 400 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Вершки – 150 мл + –
  • Твердий сир – 100 г + –
  • Масло вершкове – 3 ст.л. + –
  • Борошно пшеничне – 2 ст.л. + –
  • Сіль – 2 щіпки або за смаком + –
  • Чорний перець – на кінчику ножа або за смаком + –

Як приготувати курячий жульєн в мультиварці

  1. Відварюємо філе курки окремо одним шматком в підсоленій воді. Тримаємо його після закипання 15-20 хвилин і виймаємо на тарілку. Даємо охолонути, потім дрібно нарізаємо.Як приготувати смачний жульєн в мультиварці
  2. Гриби промиваємо і ріжемо на скибочки уздовж.Гриби для жюлбена промиваємо і ріжемо на скибочки уздовж
  3. Цибулю чистимо і шаткуємо на півкільця.
  4. Мультиварку ставимо на режим «Гасіння» і розігріваємо в чаші 1 ст.л. вершкового масла. Коли воно розійдеться, пасеруємо на ньому цибулю до золотистого, безперервно помішуючи. Досить 6-7 хвилин. Перекладаємо його в інший посуд.
  5. Тепер обсмажуємо в чаші гриби. Краще викладати їх в два прийоми, так зайва волога буде випаровуватися поступово і гриби саме обсмажаться, а не погасять. Але сильно тримати їх не варто, щоб не зробити жорсткішими.
  6. Коли печериці будуть готові, знову перекладаємо їх і протираємо чашу мультиварки. У ній далі будемо варити соус.
  7. Кладемо 2 ст.л. вершкового масла і даємо йому розійтися. Потім додаємо борошно, все безперервно перемішуємо дерев’яною лопаткою – це позбавить від появи грудок.
  8. Як тільки суміш стане однорідною, вливаємо вершки або викладаємо сметану. Знову добре заважаємо і тримаємо ще 5-6 хвилин.
  9. Тепер потихеньку починаємо додавати воду, кожного разу по 1 ст.л. – це допоможе не зробити соус дуже рідким.
  10. Солимо, заправляємо за смаком чорним перцем і мускатним горіхом.
  11. Як тільки консистенція нас влаштує, доводимо соус до кипіння і переливаємо його з чаші.

Ось тепер формуємо сам жульен. Протираємо чашу мультиварки і шарами починаємо викладати спочатку курку, потім цибулю, останніми підуть гриби. Заливаємо все білим соусом.

Поки курка і гриби просочуються, трьом на крупній тертці сир і посипаємо їм поверх жульен.

Закриваємо кришкою і готуємо на режимі «Випічка» півгодини. Після спрацьовування таймера, кришку відкидаємо – перед нами рум’яна сирна скоринка! Але подавати страва не поспішаємо – даємо Жульєна з куркою подихати хвилин 10.

zhulen-v-multivarke2

Готовий розкладаємо дерев’яною лопаткою по порційних тарілках сам по собі або з гарніром.

Як бачите, з приготуванням страви за цим рецептом доведеться повозитися, але є і більш простий варіант.

Курячий жульен з грибами швидкий

  • 300 г курячого філе дрібно рубаємо і обсмажуємо до готовності в чаші мультиварки.
  • До м’яса потім викладаємо 1 шинкованную цибулину, пасеруємо її, поки скибочки не стануть золотистими, а в кінці додаємо порізані на часточки 300 г печериць.
  • Після цього без кришки при помішуванні доводимо гриби до напівготовності, чекаючи, коли повністю випарується волога.
  • Все солимо, перчимо і вливаємо 150 мл вершків або кладемо 3 ст.л. з гіркою сметани. Добре перемішуємо, солимо, приправляємо і даємо закипіти.
  • Всипаємо 1 ст.л. муки і даємо їй розійтися, щоб не залишалося грудочок.
  • Потім закриваємо кришку мультиварки і готуємо жульен ще 20 хвилин в режимі «Гасіння».
  • За цей час трьом 100 г твердого сиру і, коли спрацює таймер, посипаємо їм наше блюдо.

Класичний жульєн в мультиварці - домашній рецепт

Знову закриваємо кришку і даємо постояти 5-7 хвилин, щоб він розплавився.

Все готово!

Тепер ви знаєте, як приготувати жульєн з куркою і грибами в мультиварці різними способами, придатними і в тому випадку, коли часу в обріз, і коли хочеться трохи поворожити біля плити.

Спробуйте зробити обидва і діліться враженнями, друзі!