Як готувати лазанью з куркою і грибами

Лазанья з куркою і грибами
Італійці славляться своїми пастами і різноманіттям страв з ними, серед яких лазіння – одна з найпопулярніших у світовій кулінарії. Варіантів начинки для цього традиційного середземноморського частування існує дуже багато, основу його зазвичай становить м’ясо, овочі і сири, у нас же сьогодні оригінальна лазанья з куркою і грибами. На перший погляд така «слоёнка» може здатися таким собі італійським прототипом нашого курника, однак поспішаємо вас переконати – це не так, адже страва виходить унікальним і вишуканим.

Навіть для досвідчених домашніх кухарів лазіння аль форно спочатку може здатися блюдом складним в реалізації.

Але навіть якщо у вас немає готової плоскою пасти, то зробити її і частування в цілому не важко, головне – як шпаргалки мати під рукою грамотний рецепт з докладним інструктажем. Діючи покроково, ви зрозумієте, наскільки приготування проста і швидка.

Як зробити соус бешамель в домашніх умовах

Для класичної лазаньї бешамель є невід’ємною частиною, тому практично в кожному рецепті цього італійського блюда даний соус зустрічається.

Готується він всього за 10 хвилин, тому зварити його найкраще заздалегідь, перед тим, як ви приступите до готування самої лазаньї.

  • 50 г вершкового масла (1/4 частина пачки) розтоплюємо в сотейнику на малому вогні і змішуємо ручним віночком (ретельно) з 50 г борошна (2,5 ст.л. або 2 ст.л. з гіркою).

Робимо правильний соус бешамель для лазаньї будинку

  • Така згущують суміш для соусів по-французьки називається «roux», а по-російськи звучить як «ру».

Ступінь обсмажування ру може бути найрізноманітнішою: від блідо-бежевого до впевнено-карамельного кольору. Відповідно, і смак соусу може змінюватися від цього.

  • Отже, коли ру буде обсмажена як вам того хочеться, – заливаємо тонкою цівкою в сотейник півлітра молока, бажано пожирніше. В цей час соус потрібно дуже активно вимішувати віночком, щоб не утворилися борошняні грудочки, а маса вийшла рівномірною.
  • Готовий соус доводимо до кипіння і вимикаємо, а вже потім подсаливаем за смаком і всипаємо в нього дрібну щіпку мускату.

Як приготувати пасту «лазіння» своїми руками

  1. 200-250 г високосортного білого борошна змішуємо з 2-3 яйцями, ¼ ч.л. солі і 2-3 ст.л. оливкової або топленого вершкового масла.
  2. З отриманих компонентів замішуємо однорідне м’яке тісто.
  3. Готове тісто залишаємо в вкутаним вигляді відстоятися протягом півгодини.
  4. Через зазначений термін ділимо тісто на грудочки (з цієї кількості інгредієнтів можна зробити три повноцінних пласта для лазаньї) і скочується їх в кульки.
  5. Ставимо на вогонь велику каструлю з водою, всипаємо в неї трохи солі і доводимо до кипіння.
  6. Також необхідно поруч встановити ще одну широку і глибоку посудину, наповнену холодною водою.
  7. Отже, в киплячу воду занурюємо одну частину тесту, розкатану в найтонший шар. Варимо пасту 3 хвилини і охолоджуємо її в холодній воді секунд 10, після чого перекладаємо готову лазанью на блюдо або серветку.

Як зробити самому будинку локшину для лазаньї з курки і грибів

Кожен такий пласт йде на один шар лазаньї. Якщо вам складно варити такі великі пласти, то можете зробити побільше маленьких пластин, а потім викладати їх при складанні лазаньї (внахлест) по кілька штук на один шар.

Як приготувати тісто для лазаньї: поради до рецептом

  • Якщо маса виходить занадто клейкою і залишається на руках, то додайте трохи борошна.
  • Якщо тісто вийшло дуже крутим, то в нього можна додати 1 ст.л. води, яєчного білка або масла.

Лазанья з куркою, грибами і соусом бешамель

Курочка і гриби з бешамель в домашній лазіння

Складові

  • Пласти для лазаньї (великі, домашні) – 3 шт. + –
  • Печериці свіжі – 8 шт. + –
  • Куряча грудка – 1 шт. (Цілком) + –
  • Сир напівм’який – 300 г + –
  • Вершки 20% – 1/2 ст. + –
  • Соус бешамель – 0,6 л + –
  • Оливкова олія – ​​1 стопка + –
  • Перцева приправа – 1/2 ч.л. + –
  • Сіль «екстра» дрібна – 0,5-1 ч.л. + –

Як смачно зробити лазанью з куркою і грибами

Цей варіант лазаньї якраз зажадає від кухаря вправності у вигляді приготовленої власноруч пасти за наведеним вище пошаговому рецептом. Також заздалегідь необхідно зварити соус бешамель.

  • Курячі грудки поміщаємо в каструлю, наповнену водою, закидаємо 5-7 г солі і варимо м’ясо півгодини.
  • Готову грудку охолоджуємо прямо в рідини – так філе вийде більш соковитим, потім виймаємо з відвару, відокремлюємо від кістки філе і розбираємо його по волокнам на дрібні шматочки.
  • Печериці нарізаємо соломкою і відправляємо смажитися на добре прокаленной сковороді (при середній інтенсивності полум’я з додаванням невеликої кількості масла) до випаровування вологи, яку виділять гриби. На це піде приблизно 5-7 хвилин.
  • Потім закидаємо до грибів подрібнену курятину і продовжуємо обсмажувати все разом ще 5 хвилин, після чого вливаємо до обсмажуванні вершки, все перемішуємо, солимо за смаком, перчимо і тушкуємо ще 5 хвилин.
  • Беремо форму, стійку до високих температур, і промазуємо її дно і боки маслом. Потім наливаємо на дно трохи соусу бешамель (50 мл) і прямо поверх нього укладаємо перший пласт пасти.
  • На пасту укладаємо курячо-грибну начинку з вершками (½ частина), заливаємо соусом (1/3 частина) і посипаємо третю тертого сиру.
  • Покриваємо начинку другим пластом пасти і повторюємо все те ж саме: начинка, соус, сир, паста.

Як смачно приготувати лазанью з курячого м'яса і грибів будинку

  • На останній шар пасти виливаємо залишки соусу бешамель і висипаємо залишився сир.
  • Прибираємо піддон з лазаньєю в гарячу духовку (її слід прогріти заздалегідь до 190 градусів) і готуємо страву 30-40 хвилин.

Лазанья з курячим фаршем і грибами

Щоб італійська кулінарії не наганяла страх на недосвідчених кухарів – ми наводимо цей простий рецепт лазаньї з куркою і грибами з готової покупної пасти і вже готового соусу бешамель.

Складові

  • Купівельна паста «лазіння» – 9-10 аркушів;
  • Томат свіжий середній – 2 шт .;
  • Ріпчасті цибулини (середні) – 2 шт .;
  • Часник гранульований – 2 ч.л .;
  • Сіль велика – ½ – 1 ч.л .;
  • Олія соняшникова неароматно – 1 стопка;
  • Свіжі гриби (лісові) – 0,3 кг;
  • Курячий фарш з стегенець – 0,4-0,5 кг;
  • Перцева суміш – ½ ч.л .;
  • Пармезан або інший твердий сир – 0,3 кг;
  • Соус бешамель (сухий) від фірми «Knorr» – 50 г;
  • Вода – 0,5 л.

Готуємо в духовці лазанью з курячого фаршу та грибочків

Як приготувати лазанью з куркою і грибами

Для цього варіанту лазаньї нам потрібно приготувати дві начинки: грибну і болоньєзе.

Готуємо грибну начинку для лазаньї

  • Для приготування грибної начинки обсмажуємо в маслі нашатковану ріпчасту цибулину до «золочення».
  • Потім всипаємо до неї нарізані соломкою гриби і готуємо піджарку хвилин 5 до випаровування грибний рідини, потім вливаємо ще 1 ст.л. масла, додаємо 1 ч.л. гранульованого часнику, солі за смаком і смажимо грибочки до рум’яних пеночек.

Робимо другу начинку для лазаньї – болоньєзе

  • Другу нашатковану лушпиння головку також обсмажуємо в маслі до рум’янцю, після чого перекладаємо до неї курячий фарш і обсмажуємо все разом 7 хвилин.
  • Тим часом обдаємо окропом помідори, знімаємо з них шкірку і кришимо кубиком або трьом на тертці. Перекладаємо томат в сковороду з смаженим фаршем і тушкуємо начинку 5 хвилин.
  • Перед самим закінченням готування подсаливаем соус болоньєзе до смаку, заправляємо перцем і часниковими гранулами, перемішуємо і знімаємо з вогню.

Варимо соус бешамель з метою поливання листів для лазаньї

  • Суху основу «Кнор» розводимо у воді (50 г на півлітра води), добре перемішуємо, доводимо до кипіння і на малому вогні Томім пару хвилин.

Відварюємо до готовності пасту «лазіння»

  • У каструлю вливаємо 3 л води, доводимо її до кипіння, солимо (1 ч.л. солі), після чого опускаємо в окріп 3-4 листи лазаньї. Варимо їх 4-5 хвилин, а потім виймаємо. Таким чином відварюємо все 9 пластів пасти.

Збираємо лазанью з підготовлених компонентів

  • На дно промасленим форми наливаємо трохи соусу і укладаємо на нього 3 листочка пасти внахлест. Розподіляємо зверху начинку з грибів, заливаємо її соусом бешамель і присипаємо сиром.
  • Далі знову кладемо три листа пасти, заливаємо соусом, кладемо вже м’ясну начинку і знову посипаємо сирної крихтою.

Як правильно укласти шари в домашній лазіння з курячого м'яса

  • Ну і останній шар пасти «лазіння» заливаємо залишками соусу і посипаємо сирком, після чого прибираємо форму в духову конвекційну піч на 40 хвилин. Температура приготування страви становить 190 ° С.

Лазанья з куркою і грибами – це, мабуть, найкращий варіант національного середземноморського частування. Прекрасне поєднання смаків, ніжний соус і ароматний сир в класичній пасті – тут явно відчувається дух Франції, і це не дивлячись на те, що основа страви споконвічно італійська.