Готуємо сьогодні смачний холодець на закуску з желатином. Робити я його буду в мультиварці, ви можете варити в каструлі, відмінність у тому, що за часом виходить удвічі довше. Покрокова нежирна страва на основі курячих стегон із філе грудки. Це можна сказати легкий дієтичний напівпісний варіант закуски для тих, хто слідкує за харчуванням і вже відвик від жирної та важкої їжі. Загущувати будемо за допомогою желатину, після того як протушкуємо всі продукти в мультиварці
Інгредієнти
- Філе стегна – 4 шт. + грудка – 1 шт.
- Цибулина + морква – по 1 штуці
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець горошком – 10-15 штук
- Часник – 5 зубчиків
- Желатин швидкорозчинний – 30-40 г
- Вода – 1,5 літра
- Сіль – 2 чайні л
Рецепт холодцю в мультиварці
Промиваємо м’ясо, у стегон вирізаємо суглоби (вони там завжди присутні). Опускаємо в місці з грудкою в мультиварку
Закладаємо очищену цибулину цілком і одну морквину
Додаємо сіль, перець і лаврове листя
Заливаємо водою приблизно 1,5 літра, або на 2-3 см вище курки
Ставимо режим «тушкування» на 3 години, щоб м’ясо розвалювалося при дотику
Якщо у вашій мультиварці є режим «холодець», то використовуйте звичайно його
Після закінчення тушкування курочка постояла ще в режимі «підігрів» і, дуже добре розварилася
Виймаємо м’ясо з морквою, цибулину викидаємо
Обробляємо курку руками в миски для холодцю, рівномірно перемішуємо стегна з грудкою
Замочуємо желатин у холодній кип’яченій воді на 15 хвилин. Я використовую ось такий пакетик, у ньому 30 г
Проціджуємо бульйон через сито, пробуємо на солоність
Видавлюємо в холодець часник за смаком
Вливаємо набряклий желатин, розмішуємо до повного розчинення
Заливаємо миски з куркою бульйоном, відправляємо в холодильник
Ще зробимо святковий варіант холодцю в мультиварці
Розкладаємо на дно миски фігурно нарізану морквину з горошком
Розкладаємо курку, заливаємо бульйоном, стежте, щоб овочі не пробралися наверх. Ставимо в холодильник на ніч
Страва вийшла прозорою без жирної плівки зверху
Підрізаємо ножичком по колу, перевертаємо догори дном. Ось такий гарний святковий варіант у нас вийшов
Як зварити курку для холодцю в мультиварці
Інгредієнти
- Стегенця – 3 шт.
- Желатин – 30 г
- Цибуля – 2 штуки
- Часник – 5 зуб
- Лавровий лист – 2 шт.
- Запашний перець горошком – 0,5 ст. Л
- Сіль – 2 чайні л
- Вода – покрити продукти на 1-2 см
Приготування з фото
Видаляємо з стегенець шкіру, перерізаємо навпіл, складаємо в редмонд
Додаємо 2 цибулини для аромату, запашний горошок, сіль і лаврове листя
Заливаємо холодною водою на 1-2 сантиметри вище курки
Готуємо в мультиварці на режимі «тушкування» 4 години
Рвемо м’ясо на волокна розкладаємо у форми під холодець
Проціджуємо бульйон через сито. Відливаємо 1 склянку, розводимо в ній желатин. Переливаємо назад
Розливаємо холодець по мисках із м’ясом, зверху давимо часник, відправляємо в холодильник до повного застигання
Страва в мультиварці вийшла ніжною, м’якою і не жирною. Подавайте з вареною картоплею в мундирі