Булочки баварські

Булочки баварські

Якщо я готую ці чудові булочки, то можу з’їсти їх стільки, що навіть непристойно в цьому зізнаватися))). Швидка і смачна дріжджова випічка прямо на сковороді, без духовки. Відсутність рум’яної скоринки може ввести в оману щодо смаку, не піддавайтеся, вони просто чудові!

необхідно:

для тесту

  • Молоко – 150 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Дріжджі – 1,5 ч. Л сухих або 8-10 г сирих
  • Борошно – 250-270 г
  • Цукор – 1 ч.л
  • Сіль – 1/2 ч.л
  • Масло рослинне (або вершкове) 1 ст.л.

для заливки

  • Молоко – 125 г
  • Масло вершкове – 30 г
  • Цукор – 1 ч. Л.
  • Ванілін – за бажанням

приготування:

Готуємо тісто.

Дріжджі заливаємо теплим молоком, додаємо цукор, перемішуємо і чекаємо появи ось такий пінки.

Булочки баварські

Додаємо інші продукти і замішуємо тісто. Якщо у вас воно занадто м’яке, то додайте трохи борошна, щоб можна було сформувати булочки. Але взагалі – чим ніжніше тісто, тим легше булочки.

Я замішую в хлібопічці, дріжджі використовую сирі.

Залишити тісто для підйому на 1 годину в теплому місці, накривши завертання.

Воно збільшиться майже в два рази.

Булочки баварські

Розділити тісто на 10-12 булочок.

Булочки баварські

Готуємо заливку.

Розтопити масло в глибокій, бажано товстої сковороді.

Вимкнути вогонь, влити молоко, додати цукор і ваніль.

Булочки баварські

У теплу заливку покласти булочки, накрити кришкою і залишити на 15-20 хв. для підйому.

Булочки баварські

Включити плиту на тихий вогонь. Готувати 30 хвилин, не відкриваючи кришку.

Якщо переживаєте, що підгорить, то хвилин через 20 подивіться.

Готові булочки пружні.

Я звичайно не відкриваю весь час. Просто роблю маленький вогонь.

Булочки баварські

Ось такі вони на виході. Начебто нудні такі булки, але це не так!

Я готую їх знову і знову – дуже смачні.

Булочки баварські

Подавати можна з солодкими або несолодкими (якщо ви не додавали ванілін і цукор в заливку) соусами, джемом, медом і згущеним молоком.

Я і просто так їм))).

Смачного!

Булочки баварські

Булочки баварські