Якщо я готую ці чудові булочки, то можу з’їсти їх стільки, що навіть непристойно в цьому зізнаватися))). Швидка і смачна дріжджова випічка прямо на сковороді, без духовки. Відсутність рум’яної скоринки може ввести в оману щодо смаку, не піддавайтеся, вони просто чудові!
необхідно:
для тесту
- Молоко – 150 г
- Яйце – 1 шт.
- Дріжджі – 1,5 ч. Л сухих або 8-10 г сирих
- Борошно – 250-270 г
- Цукор – 1 ч.л
- Сіль – 1/2 ч.л
- Масло рослинне (або вершкове) 1 ст.л.
для заливки
- Молоко – 125 г
- Масло вершкове – 30 г
- Цукор – 1 ч. Л.
- Ванілін – за бажанням
приготування:
Готуємо тісто.
Дріжджі заливаємо теплим молоком, додаємо цукор, перемішуємо і чекаємо появи ось такий пінки.
Додаємо інші продукти і замішуємо тісто. Якщо у вас воно занадто м’яке, то додайте трохи борошна, щоб можна було сформувати булочки. Але взагалі – чим ніжніше тісто, тим легше булочки.
Я замішую в хлібопічці, дріжджі використовую сирі.
Залишити тісто для підйому на 1 годину в теплому місці, накривши завертання.
Воно збільшиться майже в два рази.
Розділити тісто на 10-12 булочок.
Готуємо заливку.
Розтопити масло в глибокій, бажано товстої сковороді.
Вимкнути вогонь, влити молоко, додати цукор і ваніль.
У теплу заливку покласти булочки, накрити кришкою і залишити на 15-20 хв. для підйому.
Включити плиту на тихий вогонь. Готувати 30 хвилин, не відкриваючи кришку.
Якщо переживаєте, що підгорить, то хвилин через 20 подивіться.
Готові булочки пружні.
Я звичайно не відкриваю весь час. Просто роблю маленький вогонь.
Ось такі вони на виході. Начебто нудні такі булки, але це не так!
Я готую їх знову і знову – дуже смачні.
Подавати можна з солодкими або несолодкими (якщо ви не додавали ванілін і цукор в заливку) соусами, джемом, медом і згущеним молоком.
Я і просто так їм))).
Смачного!