Відкрила для себе чудову британську випічку – Сконе. Рецептів існує безліч, але принципи приблизно однакові – готуються вони близько півгодини разом з випічкою, замішуються на соді або розпушувачі, основа молоко або кисломолочні продукти.
Обов’язково буду неодноразово повторювати в різних варіантах.
необхідно:
- Борошно – 280 г
- Кефір (кисле молоко, рідкий йогурт) – 230 мл
- Сир – 400 г
- Масло вершкове – 60 г
- Цукор – 1 ч. Л.
- Сіль – 1/2 ч. Л.
- Розпушувач – 2 ч. Л.
- Сода – 1/2 ч.л.
- Перець чорний і зелень – за смаком
приготування:
Включити духовку на 200 град. Так як тісто замішується швидко, то краще це зробити відразу.
Змішати всі сухі інгредієнти.
Масло з холодильника і борошно з добавками розтерти в крихту.
Натерти сир і додати до масляно-борошняної крихті.
Поступово влити холодний кефір і замісити тісто.
Якщо вже дуже сильно липне, то підсипати муку, але постарайтеся на «забити» тісто довгим замешиванием, як зібралося в грудку – досить.
Розпластати в коржик завтовшки 1,7-2 см завтовшки.
Розрізати на 10-12 сегментів.
Укласти на папір або змащене деко.
Змастити кефіром або розведеним 1: 1 жовтком з водою.
Випікати до рум’янцю, близько 20 хв.
Температура – 200 гр.
Вживати краще гарячими або теплими, але і в холодному вигляді дуже смачно і сиирно!
Смачного!