Швидкі англійські булочки-Сконе з сиром

Швидкі англійські булочки-Сконе з сиром

Відкрила для себе чудову британську випічку – Сконе. Рецептів існує безліч, але принципи приблизно однакові – готуються вони близько півгодини разом з випічкою, замішуються на соді або розпушувачі, основа молоко або кисломолочні продукти.

Обов’язково буду неодноразово повторювати в різних варіантах.

необхідно:

  • Борошно – 280 г
  • Кефір (кисле молоко, рідкий йогурт) – 230 мл
  • Сир – 400 г
  • Масло вершкове – 60 г
  • Цукор – 1 ч. Л.
  • Сіль – 1/2 ч. Л.
  • Розпушувач – 2 ч. Л.
  • Сода – 1/2 ч.л.
  • Перець чорний і зелень – за смаком

приготування:

Включити духовку на 200 град. Так як тісто замішується швидко, то краще це зробити відразу.

Змішати всі сухі інгредієнти. 

Швидкі англійські булочки-Сконе з сиром

Масло з холодильника і борошно з добавками розтерти в крихту.

Швидкі англійські булочки-Сконе з сиром

Натерти сир і додати до масляно-борошняної крихті.

Швидкі англійські булочки-Сконе з сиром

Поступово влити холодний кефір і замісити тісто.

Якщо вже дуже сильно липне, то підсипати муку, але постарайтеся на «забити» тісто довгим замешиванием, як зібралося в грудку – досить.

Швидкі англійські булочки-Сконе з сиром

Розпластати в коржик завтовшки 1,7-2 см завтовшки.

Швидкі англійські булочки-Сконе з сиром

Розрізати на 10-12 сегментів.

Швидкі англійські булочки-Сконе з сиром

Укласти на папір або змащене деко.

Змастити кефіром або розведеним 1: 1 жовтком з водою.

Швидкі англійські булочки-Сконе з сиром

Випікати до рум’янцю, близько 20 хв.

Температура – 200 гр.

Швидкі англійські булочки-Сконе з сиром

Вживати краще гарячими або теплими, але і в холодному вигляді дуже смачно і сиирно!

Швидкі англійські булочки-Сконе з сиром

Смачного!

Швидкі англійські булочки-Сконе з сиром