Останнім часом все більше людей вибирають здоровий спосіб життя, а значить, і правильне харчування, але як добитися цього не на шкоду смаку?
Пропонуємо вам спробувати котлети з індички з кабачком – рецепт настільки легкий і зручний, що вам захочеться готувати по ньому знову і знову. Поєднання м’яса і овочів вважається одним з найбільш корисних, а якщо захочеться чогось «солідніше», то блюдо завжди можна доповнити смачним гарніром.
Користь домашніх котлет з індички зі свіжим кабачком
Чому ж так популярні котлети з фаршу індички з кабачками? В першу чергу, завдяки їх безперечну користь для здоров’я і можливості підтримати (знову-таки з їх допомогою) тіло в тонусі.
Кабачок містить всього лише 17 ккал на 100 грам, при цьому, він покращує травлення і забезпечує організм корисними речовинами.
Такі котлети дуже легко приготувати, а для тих, хто вважає за краще брати обіди на роботу з собою, це ще і неймовірно зручно, адже вони залишаються смачними навіть в холодному вигляді. Ну і, звичайно ж, з рецептом можна експериментувати нескінченно!
Збільшити кількість м’яса або овочів, приготувати на пару або навпаки в ситної паніровці, залишити максимально натуральний смак або доповнити його часником і спеціями – все в ваших руках!
Як приготувати вдома котлети з фаршу індички з кабачками
Складові
- Філе індички – 700 г + –
- Кабачки – 1 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний мелений перець – за смаком + –
- Рослинна олія – для смаження + –
Покроковий рецепт приготування котлет з індички з кабачком
Робимо індиче фарш і подрібнюємо овочі
- В першу чергу, зробимо фарш з індички. Звичайно, можна купити вже готовий, але завжди є ймовірність, що він не буде повністю дієтичним, так що краще порубати м’ясо самостійно. Для котлет ми вибираємо, як правило, куряче філе, воно вже зачищено від плівок і зайвого жиру. Подрібнюємо його за допомогою блендера або м’ясорубки.
- Цибулину середнього розміру очищаємо від лушпиння і також перемелює. При бажанні, можна дуже дрібно порізати її ножем, але в цьому випадку її краще потім трохи пом’яти руками, щоб зробити шматочки більш ніжними. Для додання аромату також додаємо пару зубків дрібно рубаного часнику.
- Приступаємо до кабачки. Якщо у нас молодий овоч, то просто дрібно натираємо його. Якщо кабачок зрілий, тоді попередньо очищаємо його від товстої шкірки і насіння, а потім подрібнюємо.
У класичному варіанті за обсягом у нас повинно вийти рівна кількість фаршу і овочів, але ми можемо змінювати пропорції на свій смак.
- Змішуємо індюшачий фарш, цибулю і кабачок, додаємо сіль і перець за смаком. Повинна вийти однорідна, але не занадто рідка маса.
Формуємо індичі котлети з свіжоприготованого фаршу
- Для цього змочуємо руки в прохолодній воді, беремо фарш в такій кількості, щоб в руці він у вас вийшов за обсягом з тенісний м’яч, потім надаємо йому форму.
Якщо все-таки маса вийшла занадто рідкою і не тримає форму, наприклад, в разі, коли кабачок дав багато соку, тоді можна додати до неї пару ложок борошна і знову все гарненько вимішати.
Смажимо домашні котлети з індичого фаршу
- У сковороді з антипригарним покриттям розігріваємо трохи рослинного масла і викладаємо туди вийшли кульки.
- Зменшуємо вогонь до рівня нижче середнього і залишаємо смажитися до утворення рум’яної скоринки. На це піде близько 5 хвилин. Потім перевертаємо індичі котлети і повторюємо процес з іншою стороною. Також ви можете приготувати котлети з індички з кабачком в духовці або на пару.
Котлети вийдуть ще більш хрусткими зверху, якщо перед смаженням обваляти їх в панірувальних сухарях. Звичайно, це додасть калорії вашої порції, але смак від цього тільки виграє.
- Коли котлети будуть готові, вимикаємо вогонь, закриваємо їх кришкою і даємо настоятися 10 хвилин.
Як бачите, котлети з індички з кабачком – рецепт не тільки елементарний і швидкий, але і вельми зручний з точки зору кулінарних експериментів, так як він дає можливість розвернутися фантазії. Експериментуємо з додатковими інгредієнтами і насолоджуємося смачною і корисною їжею.
Такі котлети (з індичого фаршу з кабачком) прекрасно поєднуються з диким рисом, салатом і житніми хлібцями, а якщо хочеться себе побалувати – використовуємо в якості соусу натуральний йогурт або нежирну сметану.
Смачного!