Рецепт з фото смачного салату з сердечок з овочами та солоними огірками. Просте приготування й апетитний вигляд, спонукають до того, щоб виставити цю страву на святковий стіл. Готується він у кількох варіантах на будь-який смак і колір.
Інгредієнти
- Куряче серце – 500 г
- Цибуля велика – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Огірки солоні, мариновані – 5 шт.
- Сіль, перець, майонез
- Олія для обсмажування
Рецепт салату з курячих сердечок
Готуємо продукти. Надрізаємо посередині тельбушка, вимиваємо згустки крові, варимо після закипання в злегка підсоленій воді 40-50 хвилин на середньому вогні до готовності. У бульйон можна додати лавровий лист і перець горошком.
Натираємо моркву на корейській тертці, цибулю нарізаємо чверть кільцями.
Пасеруємо на пательні до м’якості, сильно ужарювати як у суп не треба.
Є варіант цього салату без обсмажування овочів. Але заправляють його тільки рослинною олією.
Сердечка подрібнюємо соломкою або кубиком. У салат усі інгредієнти мають нарізатися однаково. Якщо тельбухи кубиком, то й огірочки теж, я вибираю соломку.
Додаємо пасеровані овочі.
Огірки так само подрібнюємо соломкою за корейським варіантом. Перекладаємо в миску.
Заправляємо меленим перцем, майонезом, сіллю за смаком. Добре перемішуємо, пробуємо на солоність.
Подаємо в теплому або холодному вигляді як закуску або самостійну страву. Салатик виходить дуже соковитий і неймовірно смачний. Особливо коли настоїться в холодильнику 2-3 години.
Салат із тельбухами та свіжим огірочком
Інгредієнти
- Курячі серця – 500 г
- Огірок – 1 шт.
- Яйця – 3 шт.
- Цибуля червона – 1 шт.
- Майонез, сіль, зелень – за смаком
Маринад для цибулі
- Сіль – 0,5 ч. Ложки
- Цукор – 1 ч. Л
- Оцет 9% – 2 ст. Л
- Окріп – 3-5 ст. Л
Приготування з фото
Варимо оброблені сердечка з лавровим листом до готовності.
Поки варяться тельбухи маринуємо цибулю. Додаємо перелічені вище інгредієнти заливаємо окропом. Перемішуємо до розчинення сипучих продуктів. Перед додаванням у салат відкидаємо на друшляк.
Нарізаємо в салатник відварені сердечка.
Натираємо відварені круто яйця на дрібній тертці.
Додаємо в салат мариновану цибулю та свіжий огірок порізаний соломкою.
Заправляємо майонезом, добре перемішуємо. За бажанням додаємо сіль, зелень. Простий, смачний і поживний салатик готовий до подачі.
Як правильно варити сердечка для салату
Насамперед зрізаємо плівки, труби, перерізаємо навпіл. Потім промиваємо від кров’яних згустків під проточною водою.
Відкидаємо на друшляк, даємо стекти воді. Кілька разів натискаємо долонею, щоб вийшло більше вологи.
Перекладаємо в каструлю, додаємо перець горошком, лаврове листя.
Заливаємо водою вище на 3-4 сантиметри.
Після закипання знімаємо піну, зменшуємо вогонь, варимо 40 хвилин до готовності. Даємо охолонути разом із бульйоном на плиті, так вони завжди будуть соковитими.
Виймаємо шумівкою на друшляк. Якщо готуємо теплий салат, то ріжемо відразу, додаємо заздалегідь підготовлені овочі та подаємо на стіл.
Смачний і наваристий курячий бульйон застосовуємо як основу для соусу або смачного супу.
Простий салат із трьох інгредієнтів
Інгредієнти
- Сердечка курячі – 600 г
- Огірки мариновані – 6 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Майонез, сіль, перець, зелень
Покроковий рецепт
Добре промиті серця заливаємо водою і доводимо до кипіння.
Після закипання знімаємо пінку, додаємо трохи солі та лавровий лист. Варимо до повної готовності близько години на тихому вогні.
За цей час нарізаємо цибулини півкільцями. Злегка обсмажуємо на сковороді до прозорої м’якості.
Викладаємо на паперовий рушник/серветку щоб стекли надлишки жиру.
Подрібнюємо огірки на довгасті брусочки. Сердечка ділимо на чотири частини, якщо вони зовсім маленькі, то навпіл.
З’єднуємо всі продукти в мисці. Додаємо сіль, перець, майонез.
Добре перемішуємо – салат готовий. Прикрашаємо зеленню і подаємо. На святковому столі ця страва зникає першою. Усі, хто його спробував, негайно просять рецепт.
Смачна страва із сердечок з оцтом
Інгредієнти
- Курячі серця – 400 г
- Морква, цибуля – по 1 шт.
- Огірки солоні – 3 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Олія рослинна – 50 мл
- Оцет – 1 ст. Ложка
- Прованські трави – 1 ч. Л. Л
- Сіль, перець, зелень – за смаком
Процес приготування
Очищені від плівок і сухожиль сердечка ріжемо навпіл, промиваємо ретельно під проточною водою.
Відправляємо в каструлю, трохи солі, пару листочків лавра, доводимо до кипіння. Після зняття піни і зменшення вогню, готуємо 40-50 хвилин до м’якого стану.
Моркву шаткуємо на тертці по-корейськи. Тонкими півкільцями подрібнюємо цибулину.
Додаємо до овочів роздавлений часник. Як ви зрозуміли цей варіант ми будемо робити без обсмажування/пасирування.
Нарізаємо огірочки соломкою, перекладаємо в миску.
Додаємо порізані соломкою курячі сердечка, оцет, сіль, перець.
Для заправки будемо використовувати розпечену олію з ложкою прованських трав. Нагріваємо на сковороді до кипіння, додаємо трави, вливаємо в салат. Гарненько вимішуємо до однорідності.
Після охолодження присипаємо свіжим кропом і подаємо на столик.