Багато кулінарні книги і сайти заповнені хитромудрими рецептами вишуканих страв, з безліччю інгредієнтів і мудрованої технологією.
Саме тому більшість таких рецептів ніколи не бувають випробуваними, чого не скажеш про оригінальний і простий салат з куркою і яєчними млинцями. Приваблива в ньому не тільки простота, головні переваги – пікантний смак і зовнішня привабливість, особливо, якщо викладати закуску шарами.
Класична рецептура салату з яєчними млинцями, куркою і грибами передбачає використання всього трьох основних інгредієнтів. Однак ніхто не забороняє вам фантазувати на улюблену салатну тему і додавати до «базі» те, що ви любите найбільше – оливки, кукурудзу, свіжі огірки і т.п.
Все це смакове багатство зовсім не обов’язково заправляти майонезом, доповнити його можна улюбленим гірчичним соусом домашнього приготування, нежирним йогуртом, сметаною або корисним оливковою олією.
Салат з куркою і омлетного млинцями: рецепт класичний
Складові
- Яйця курячі – 4 шт. (Великі) + –
- Крохмаль картопляний – 1 ст.л. + –
- Філе курки варене – 400 г + –
- Печериці – 400 г + –
- Рослинна олія – 2 ст.л. + –
- Зелена цибуля – 1 пучок + –
- Майонез – 2-3 ст.л. + –
- Сіль – за смаком + –
Як зробити салат з куркою, млинцями з яєць і грибами своїми руками
Тієї кількості страви, яке отримаємо в результаті, вистачить на 4 дорослих порції. Крохмаль можна використовувати будь-який, що знаходиться в кухонному шафці, якщо крохмалю немає – можете замінити його борошном. Для підсилення смаку можна приправити частування улюбленими прянощами, наприклад, сумішшю «прованські трави».
- Почнемо з блинков: вивільнивши яйця з шкаралупи, з’єднуємо їх з крохмалем, подсаливаем за смаком, збовтуємо до однорідності.
Щоб уникнути грудкуваті, заважати інгредієнти краще міксером або ж металевим віночком.
- Наливаємо в сковороду ложку масла, нагріваємо і випікаємо в ньому кілька омлетного млинчиків, розділивши «тісто» ополоником на рівні порції. Щоб млинці з яєць не підгоріли, краще випікати їх на мінімальному вогні з двох сторін до рум’яної.
- Гриби добре промиваємо в проточній воді. Якщо вони вже встигли потемніти або мають пошкодження, то їх краще обчистити, знявши верхню шкірку і видаливши «спідничку». Грибки білого кольору чистити не обов’язково – просто ріжемо їх тонкими пластинками.
- У звільнилася сковорідку ллємо ще масла і обсмажуємо в ньому грибну нарізку, приправивши дрібкою меленого перцю.
- Остигнули яєчні млинчики ріжемо навпіл, половинки складаємо стопкою і нарізаємо тонкою соломкою.
- Варену в підсоленій воді курячу м’якоть нарізаємо також, змішуємо, додаємо ароматну грибну піджарку.
- Для додання салату гостроти, кладемо в нього дрібну нарізку свіжого зеленого лука.
Завершальний акорд – заправка майонезом. Солоність частування регулюємо за смаком.
Але врахуйте, що підсолювати потрібно тільки після того, як додасте майонез.
Не варто поспішати відразу ж відправляти частування на стіл – нехай постоїть в кімнаті чверть години, щоб смаки окремих продуктів гармонійно переплелися, створивши чудову смакову симфонію.
Оригінальний салат з яічними млинцями, куркою і помідорами
Пропонуємо ще одну цікаву варіацію на задану кулінарну тему, з використанням легких весняно-літніх ноток. Цей варіант салатної закуски можна робити і без м’яса, а заправляти його найкраще сметаною, але можна і улюбленим майонезним соусом.
Складові
- М’ясо птиці варене – 200 г;
- Яйця – 2 шт .;
- Майонез – 2 ст.л .;
- Сир твердого сорту – 40 г;
- Помідори черрі – 6-8 шт. (Якщо томати великі – беремо 2 штуки);
- Цибуля зелена – 4 пера;
- Сметана – 2 ст.л .;
- Кріп свіжий – невеликий пучок;
- Сіль за смаком.
Приготування смачного салату з яєць з куркою і томатами
- Змішуємо віночком сирі яйця і майонез, подсаливаем – виходить досить рідка суміш.
- На розігріту сковороду (бажано – з антипригару) ллємо частина яєчної бовтанки і випікаємо млинець з обох сторін. У підсумку, у нас вийде 3-4 омлетного коржі.
Масло в майонезі не дозволить млинців пристати до сковороднем дну, так що додатково його змащувати маслом не потрібно. Але, якщо сумніваєтеся в своїй сковороді, тоді можете змастити її «нутро», скориставшись силіконової пензликом.
- М’ясо птиці розбираємо вручну на неширокі смужки, приблизно однакової товщини, або ж тонко ріжемо його гострим ножем.
- Помивши маленькі помідори, розрізаємо кожен з них на 8 часточок.
- Сир потрібно натерти на тертці з великими отворами, потім додати його до інших інгредієнтів.
Кладемо в майже готову страву миту рубану зелень і заправляємо все сметаною або майонезом.
Улюблений річний салат з омлетного млинцями, овочами і куркою
Складові
- Яйця курячі – 3 шт .;
- Молоко свіже – 50 мл;
- Борошно – 1 ст.л .;
- Шинка – 200 г;
- Невелика купка курки – 1 шт .;
- Капуста пекінська – близько 300 г;
- Морква по-корейськи – 200 г;
- Фундук підсмажений – 1 жменя;
- Майонез – 4-5 ст.л .;
- Олія – 1 ст.л .;
- Сіль за смаком.
Як приготувати літній салат з курячою грудкою і яєчними млинцями
- З’єднуємо яйця з борошном і молоком, подсаливаем і добре збовтувати до однорідності.
- Печемо млинчики на олії. Якщо ж сковорода з антипригару – цілком можна обійтися і без нього.
- Варимо куряче м’ясо в підсоленій воді до м’якості.
- Остудивши салатні інгредієнти, ріжемо їх разом з шинкою у вигляді соломки, пекінську капусту – квадратиками, фундук дрібніше довільно (але не кришимо).
Якщо морквини по-корейськи в магазині не виявилося і немає часу робити її в домашніх умовах, то можна коренеплід потерти на крупній тертці і злегка протушкувати на олії з приправами до напівготовності.
Далі залишиться добре перемішати всі підготовлені інгредієнти, заправити майонезним соусом і досолити.
Якщо долає бажання нагодувати своїх домочадців смачним і корисним вечерею, то спробуйте запропонувати їм ніжний салат з яєчними млинцями і куркою. У різних варіаціях зробити цю закуску в домашніх умовах буде дуже просто. Вийде так само смачно, як у кращих ресторанах країни. Особливо смачна його річна і весняна різновиди зі сметаною заправкою.
Це частування зможе скласти вигідну конкуренцію незмінному олів’є і привнесе новизну в усталені звички гастрономів.
Смачного!