Пряні м’ясні страви з ноткою пікантності – це доречна закуска для будь-якого столу і вдома, адже кожен з нас любить гостреньке! Кухарчук пропонує кулінарам навчитися готувати курячі котлети з часником – настільки ж ароматне частування, наскільки і ситне, так що наші рецепти напевно стануть найбільш затребуваними в вашій оселі. До того ж, саме гострота і прянощі часничку чудово доповнюють м’ясо птиці, а тому вам не доведеться додавати в блюдо ніяких додаткових спецій, щоб воно вийшло вдалим.
Як зробити курячі часникові котлети соковитіше
Смажені битки з курятини нерідко виходять сухуватими. Виправити це можна двома способами – відбиванням фаршу або маринуванням м’яса.
Перший варіант найзручніший, і саме їм ми будемо користуватися в наших сьогоднішніх рецептах.
А ось маринувати курку на котлети не настільки зручно, хоча теж можна. Найкраще при цьому маринувати вже готовий фарш. А якщо часу у вас обмаль, то просто пропустіть через м’ясорубку велику цибулину, додавши її до котлет разом з соком, що виділився.
У варіантах нижче ми також будемо використовувати таку хитрість, щоб наші котлети з часничком з курки гарантовано вийшли соковитими.
Котлети з курячого фаршу з часником, рецепт на кожен день
Биточки з курочки цілком можна зробити швидко, впоравшись на швидку руку, якщо потрібно терміново нагодувати домочадців обідом. І цей простий покроковий рецепт – саме те, що вам потрібно.
Складові
- Куряче м’ясо – 0,5 кг;
- Хліб черствий – 2 скибки;
- Яйця курячі – 2 шт .;
- Перець чорний горошком – 0,5 ст.л .;
- Цибуля ріпчаста – 1 велика головка;
- Часник – 3-4 зубки;
- Сіль кухонна – за смаком.
Як посмажити курячі котлети з часником будинку
- Швидкі котлети з часником ми будемо готувати таким чином, щоб вони вийшли ще й неймовірно соковитими. А для цього курячий фарш ми будемо трохи відбивати. Але спершу займемося його приготуванням – зріжемо м’ясо з кісток, якщо ви не купили заздалегідь філе.
- Курятину промиваємо під прохолодною проточною водою, щоб очистити м’ясо, після чого обсушуємо його гарненько паперовими серветками або одноразовими рушниками.
- Нарізаємо курятинки середніми шматками, які буде зручно пропускати через м’ясорубку.
- Лучок очищаємо від шкірки і теж рубаємо великими частинами.
- Завантажуємо в м’ясорубку спершу куряче м’ясо, пропускаючи його так, щоб фарш, по можливості, вийшов не надто дрібним. Це допоможе зберегти в котлетах соковитість.
- Потім беремо фарш чистими руками і хвилинки 3-4 як слід відбиваємо його об поверхню столу, щоб запечатати сік всередині м’ясних волокон.
- Відправляємо кістлявий окорок в миску, куди перекручуємо і цибулька, просто пропустивши його через м’ясорубку.
- Видавлюємо до наших майбутніх котлеток зубчики часнику, роздавав його металевим пресом.
- Чорний перчик або перемелює в перечниця, щоб він мав яскравий аромат, або тиснемо ножем, уклавши кульки на обробну дошку і роздавав ножем, тримаючи лезо плазом. Зсипають пряність в миску до м’яса.
- Вибиваємо курячі яєчка, перемішуючи масу гарненько, щоб вона була повністю однорідною.
- Зачерствілий старий хліб ненадовго замочимо у воді або в молоці, відіжміть, а після цього теж відправимо до наших котлеток.
- Після цього солимо фарш і знову вимішуємо його.
- На вогонь ставимо сковороду для смаження котлеток. Наливаємо рослинного масла і доводимо його до кипіння, збавляючи вогонь.
- Рукою зачерпує з миски фарш, скочується в довгасту котлетку і укладаємо її в сковороду, трохи сплюснув зверху.
- Обсмажуємо з одного боку курячі часникові биточки, поки не з’явиться рум’яна кірочка.
- Потім перевертаємо лопаткою котлету, піддягаючи її з краєчка, і знову смажимо, поки внизу не утворюється коричнева скоринка.
Виймаємо готові котлети на тарілку і пригощаємо рідних, поки вони ще добре гаряченькі. До такої страви ідеально підійде гарнір з картопляного пюре або свіжих овочів.
Курячі котлети з часником і соусом, святковий рецепт
Складові
- Куряче м’ясо – 500-600 г + –
- Часник – 7-8 зубків + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Помідори – 2 шт. + –
- Сметана – 5 ст.л. + –
- Кріп – 0,5 пучка + –
- Сіль – за смаком + –
Як приготувати своїми руками смачні биточки з курятини з часником
- Спершу зробимо соус до наших домашнім котлеток, щоб він встиг настоятися, поки ми будемо смажити битки.
- Для цього відправляємо в чашу блендера сметану. Туди ж почистимо 5 зубків часнику.
- Кріп промиваємо під проточною водою, струшуємо зайву рідину і крупно ріжемо, відправляючи зеленушку в блендер.
- Перебиваємо масу, поки не вийде однорідний соус. Прибираємо його в окрему маленьку піалу і даємо йому годинку для настоювання.
- В цей час займемося курячими котлетками. М’ясо курочки промиємо як слід і обсушити, щоб філе було сухим.
- Розрізаємо м’ясо на шматки і пропускаємо їх через м’ясорубку.
- Після цього швиденько відіб’ємо фарш про стільницю, щоб битки були соковитіше і пишніше.
- Відбитий гарненько фарш приберемо в миску. Цибулину очищаємо від лушпиння, ріжемо на четвертинки і теж пропускаємо через м’ясорубку.
- Зубчики залишився часнику очищаємо від грубої шкірки і продавлюємо через прес, додаючи до нашого перемолоти м’яса курки і цибульки.
- Вибиваємо в миску курячі яєчка, приперчує масу і солимо її на свій смак, після чого вимішуємо майбутні котлетки гарненько, домагаючись однорідності фаршу.
- На середньому вогні розігріваємо сковороду, промазану рослинним маслом без запаху. Зменшуємо вогонь і починаємо смажити котлети.
- Беремо з миски чистими руками трохи фаршу, скотився овальну котлетку. Вона повинна вийде трохи більше, ніж стандартна, але більш плоска, щоб на неї зверху можна було намазати соус.
- Смажимо биточки з курочки з часником з обох сторін, чекаючи, поки на кожній з них утворюється рум’яна кірочка.
- Готові котлети кладемо на тарілку, промазуємо з одного боку нашим приготованим заздалегідь часниковим соусом.
- Помідор промиваємо під холодною водою, а потім опускаємо на 4-5 секунд в киплячу воду, щоб зняти з нього шкірку.
- Гострим ножем розрізаємо овоч на півкільця невеликої товщини. Укладаємо на кожну котлетку часточку томата, після чого зверху капає соус, що залишився.
Такі курячі котлети з часником відмінно виглядають на застілля, а якщо постаратися з прикрасою, наприклад, укласти зверху гілочку петрушки, то вийде не просто ситне і смачну страву, а й справжній витвір мистецтва!