Курячі котлети з грибами

Курячі котлети з грибами
Хто відмовиться від апетитних пухких котлеток з ніжного курячого фаршу, присмачене грибочками, і покритих рум’яної золотистою скоринкою? Досить спробувати крихітний шматочок, щоб зрозуміти, наскільки смачні і ніжні курячі котлети з грибами: ситні і разом з тим легкі для шлунка. Вони не тільки потішать смак найвибагливішого гурмана, але і дозволять істотно заощадити на м’ясі, адже курка коштує дешевше свинини і яловичини.

Курячі котлети з грибами: покроковий рецепт

Складові

  • Гриби свіжі (будь-які) – 0,5 кг + –
  • Куряче м’ясо (фарш) – 0,5 кг + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Борошно пшеничне – 0,5 ст. + –
  • Панірувальні сухарі – 0,5 ст. + –
  • Рослинна олія – ​​2 ст.л. + –
  • Чорний мелений перець – 0,5-1 ч.л. + –
  • Сіль – 1,5 ч.л. + –

Як приготувати котлети з курки з грибами

Котлети з грибів і курки – дивно смачна страва, гідне меню провідних ресторанів світу, і доступне будь-якій сім’ї. Головне – приготувати фарш самостійно (перекрутити куряче філе), оскільки магазинний рідко буває якісним: найчастіше це місиво з м’яса, шкурок та різних відходів.

  • Розігріваємо сковороду з будь-яким рослинним маслом, встановивши середній вогонь.
  • Формуємо котлетки будь-якої форми за допомогою ложки, або власними руками, щоб привнести в майбутнє блюдо свою позитивну енергетику і любов.
  • Ретельно перемішуємо фарш для курячих котлет з грибами. Якщо він вийде рідкуватим, то додаємо раскрошенную булку, а якщо дуже щільним – сметану.

Котлетки з рідкого фаршу будуть розвалюватися на частини прямо в сковороді, і їх не вдасться навіть нормально перевернути. А якщо вони приготовані з щільною м’ясної маси, то відрізняються підвищеною твердістю і виходять сухуватими.

  • Всипаємо туди ж панірувальні сухарі, сіль і чорний перець, орієнтуючись на свій смак (в рецепті зазначено приблизну кількість спецій).
  • Очищаємо цибулину, кілька хвилин тримаємо її під струменем холодної води (щоб потім не лити сльози), дрібно ріжемо і додаємо в фарш.
  • Складаємо в глибоку миску фарш з курки і грибну масу, перемішуємо, вбиваємо пару курячих жовтків (якщо додати білки, то котлетки будуть сухуваті).
  • Остужаем грибочки, і подрібнюємо їх за допомогою блендера або м’ясорубки: грибна добавка зробить котлети особливо смачними і ароматними.
  • Прогріваємо сковорідку з рослинним маслом, встановивши середній вогонь, і обсмажуємо грибну масу, поки вона не зарум’яниться. На все піде близько 10 хвилин.
  • Перебираємо грибочки (опеньки, маслюки, лисички, шампіньйони і т.п.): прибираємо сміття, плівку (з маслюків) і (якщо потрібно) губчастий низ під капелюшками. Промиваємо грибне сировину, обсушуємо і залишаємо як є, крім дуже великих екземплярів: їх краще нарізати.

kurinye-kotlety-s-gribami.2jpg

  • Обвалюють сформовані котлети в борошні, кладемо в сковорідку, закриваємо кришкою і обсмажуємо з обох сторін (кожну близько 5 хвилин, до отримання апетитною золотистої скоринки).

Готові котлетки викладаємо на блюдо, при бажанні, посипаємо дрібно нарізаною зеленою цибулькою, і подаємо з будь-яким гарніром на кшталт картопляного пюре, гречаної каші, макаронів або тушкованих овочів.

Курячі котлети з грибами: поради до рецептом

  1. Готуючи курячі котлети з грибами, багато досвідчені кухарі після приготування фаршу залишають його на 20 хвилин, щоб він настоявся і просочився соками від всіх інгредієнтів: такі котлетки виходять ще духмяний і смачний.
  2. Для підсилення смаку вони додають трішки кропу, або грибного порошку з сушених грибочків.
  3. А коли курячі котлети підсмажаться – залишають їх в закритій сковороді на 5 хвилин, так вони активніше насичуються соком, і стають ще ніжніше.