Заливний пиріг з вишнею: рецепт для гурманів

Заливний пиріг з вишнею рецепт для гурманів
Пишна випічка з ягідної начинкою – це рай для гурмана, адже таке вдале поєднання підніме настрій будь-кому, навіть в самий похмурий день.

Видів ягідної випічки існує багато, але ми вам пропонуємо спекти заливний пиріг з вишнею, рецепт його так простий, що їм зможе опанувати навіть починаюча господиня. Таким десертом не соромно похвалитися ні перед своїми, ні перед чужими, так що запасайтеся ягодами (щоб готувати випічку і взимку) і записуйте рецепти.

Заливний пиріг на кефірі з вишнею: рецепт в духовці

Складові

  • Вишневі ягоди без кісточок (свіжі або морожені) – 1,5 ст. + –
  • Борошно пшеничне – 2,5 ст. + –
  • Цукор – 160 г (або за смаком) + –
  • Кефір – 450 мл + –
  • Сода – 1,5 ч.л. + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Рослинна олія (для змащування форми) – 3 ст.л. + –
  • Сіль – 1 ч.л. + –

Заливний вишневий пиріг: рецепт на кефірі

Тісто на кефірі славиться своїми пишними формами і ніжністю, а тому, як можна не взяти його за основу улюбленого ягідного пирога. М’яка повітряна основа з соковитою вишневою начинкою створять прекрасний тандем, відірватися від якого буде не в силі ніхто.

Вишню для начинки беріть на свій розсуд (можна взяти і свіжу, і заморожену), солодкість пирога ви також регулюєте самостійно. Але намагайтеся не переборщити, адже в вишневих плодах (в залежності від сорту) теж є певна ступінь солодощі.

Готуємо форму для випікання

  1. Насамперед готуємо форму для випікання ягідного пирога: наливаємо в неї масло (рослинне), потім поміщаємо на 15 хвилин в розігріту до 200 градусів духовку.

За цей час масло має добре прогрітися і навіть почати закипати – такий простий спосіб підготовки форми дозволить після закінчення випікання легко витягти з неї готовий пиріг.

Замішуємо тісто на вишневий пиріг

  1. Змішуємо в глибокій мисці кефір, сіль, цукор, яйця. Всі додані компоненти ретельно перемішуємо, поки вони не стануть однорідною масою.
  2. Слідом всипаємо в збиту суміш просіяне борошно, знову все збиваємо вінчиком.
  3. Кладемо в майже готове тісто соду (оцтом гасити її не потрібно) і ще раз все грунтовно перемішуємо.

Формуємо пиріг з вишнею

  1. Форму з прожареним маслом дістаємо з духовки і виливаємо в неї ½ від всієї маси тесту.
  2. На тестову основу кладемо вишню, заливаємо начинку половиною тесту, після чого відправляємо пиріг в духовку на півгодини.
  3. Через 30 хвилин випічку дістаємо з духовки, потім витягуємо з форми і трохи охолоджуємо, перш ніж нарізати порційними шматочками і подати до столу.

zalivnoj-pirog-s-vishnej-recept-dlya-gurmanov

Подавати ароматний вишневий пиріг на кефірі краще з коханою гарячим напоєм: какао, кава, чаєм, гарячим шоколадом, молоком і т.п. Ваші домочадці з’їдять такий десерт за лічені хвилини, і не виключено, що попросять добавки.

Рецепт пісочного пирога з вишнею і сметаною заливкою

Вишневий пиріг в сметанному заливанні – дуже смачний, не дарма ж його рецепт такий популярний. На смак десерт зі сметаною заливкою виходить ніжним, завдяки вишням в начинці – соковитим і пікантним, а випікання в духовці надає йому апетитний зовнішній вигляд.

Випікання займає небагато часу, правда, після охолодження готовий десерт рекомендується на годину-другу прибрати в холодильник, щоб він застиг.

Складові

Для тестової основи

  • Вершкове масло – 100 г;
  • Сіль – 1 щіпка;
  • Жовток яйця – 1 шт .;
  • Ванільний цукор – 10 г;
  • Борошно пшеничне – 200 г;
  • Цукрова пудра – 50 г.

Для вишневої начинки

  • Вишня (свіжа або заморожена) – 500 г;
  • Крохмаль – 1 ст.л .;
  • Сметана (жирність 20%) – 250 г;
  • Яйця – 2 шт .;
  • Цукрова пудра – 50 г;
  • Ванільний цукор – 10 г.

Як спекти пісочний заливний пиріг з вишнею та сметаною

  • Розтираємо підтале (кімнатної температури) вершкове масло з цукровою пудрою, сіллю і ванільним цукром.
  • Додаємо в отриману суміш яєчний жовток, ретельно все перемішуємо.
  • Не припиняючи заважати, порціями вводимо просіяне борошно і починаємо замішувати тісто.
  • Розстеляємо папір для випічки, перекладаємо на неї тісто, накриваємо його харчовою плівкою, після чого розгортаємо в пласт, товщиною приблизно 0,7 см.
  • Переносимо тісто з папером безпосередньо в форму, знімаємо з нього плівку, робимо проколи в декількох місцях (радимо для цього використовувати вилку) і на 10 хвилин прибираємо форму з майбутньою ягідної випічкою в морозилку. За цей, нехай і невеликий, проміжок часу тісто застигне, що посприяє кращому збереженню його форми в процесі випічки.
  • Духова шафа розігріваємо до 180 ° С, а потім поміщаємо в нього форму з пирогом. Випікатися він повинен 10-15 хвилин, до напівготовності.
  • За ці 10-15 хвилин ми встигнемо зробити вишневу начинку: в мисці змішуємо сметану, яйця, цукор ванільний, крохмаль, цукрову пудру (заважати компоненти потрібно ретельно). Наостанок очищаємо від кісточок ягоди вишні.
  • Коли тестова основа пропечеться як слід – дістаємо форму з духовки, покриваємо тісто шаром очищеної від кісточок вишні, заливаємо сметаною заливкою і відправляємо в черговий раз в духовку випікатися.

zalivnoj-pirog-s-vishnej-recept-dlya-gurmanov.2pg

  • На цей раз часу в духовці становитиме 40 хвилин. Вважати готовим пиріг з вишнею та сметаною можна тоді, коли ягідна начинка добре загусне.
  • Готовий десерт остуджують при кімнатній температурі, після чого відправляємо його в холодильник на 1-2 години.
  • Перед подачею випічку нарізаємо гарними порційними шматочками і подаємо до столу з будь-яким гарячим напоєм.

Поради з приготування ягідних пирогів

  1. За таким принципом, який поданий в двох вищеописаних рецептах, можна приготувати пироги і з іншими ягідними начинками. Технологія замісу тіста для них і оформлення пирога нічим не відрізняються.
  2. Єдиний нюанс, на який варто було б зробити акцент, такий: якщо ягода за своєю природою дуже соковита, то попередньо зайвий сік потрібно злити. Їм ви можете наостанок полити тісто або додати його до складу заливки. Те ж саме стосується випадків, коли ви використовуєте заморожені плоди: після розморожування зайву воду краще злити.

zalivnoj-pirog-s-vishnej-recept-dlya-gurmanov.4pg

Як бачите, спекти заливний пиріг з вишнею будинку дуже просто. Рецепти його приготування зрозумілі, не вимагають величезних фінансових витрат, та й часу багато рецептурні кулінарні маніпуляції не віднімуть – словом, вигідні такі пироги у всіх сенсах.

Але хай там як, а найголовніше – це приголомшливий смак і ніжна консистенція тесту, за які ця випічка так полюбилася. Загалом, якщо хочете здивувати, особливо не напружуючись, то заливний пиріг з соковитою вишнею – ваш варіант.

Смачного!