Соковита куряча відбивна не може не радувати своїм смаком. М’ясо з стегенця ніколи не буде сухим. Виглядають такі відбивні святково, а готуються швидко.
необхідно:
- Курячі стегенця – кількість за бажанням
- Сіль, спеції – за смаком
- Борошно для панірування
- Масло для смаження
приготування:
Видаляємо кісточку з курячого стегенця. Можна взяти і стегенця.
Можна купити стегенця вже без кісток, але далеко не скрізь продається такий напівфабрикат, тому покажу, як це зробити.
Ножем зробити надріз уздовж кістки, обрізати м’ясо навколо суглоба.
Видаляємо кісточку, підрізаючи м’ясо.
Зверніть увагу на тонку кісточку-шпильку в гомілки.
Обрізаємо м’ясо близько нижнього суглоба.
У мене на стегенця була маленька кісточка від спинної частини.
Я не мучуся, ретельно обрізаючи м’ясо з неї, навпаки, залишаю на ній шматочок м’яса і зберігаю в морозилці, щоб покласти при варінні бульйону.
Якщо ваші стегенця з хребтами, відріжте їх і залиште їх для приготування супу.
У мене був час до вечері і я залишила курку помаринувати в спеціях.
Якщо ви будете смажити відбивні відразу ж, то спочатку відбийте, а потім посипте спеціями.
В мене навпаки.
Відбиваю м’ясо через плівку. З боку шкурки відбивати не потрібно, якщо ви, звичайно, залишили її. Можна і прибрати.
Паніруємо відбивні в борошні.
Розігріти сковороду з маслом.
Смажити відбивні, укладаючи спочатку шкіркою вгору, інакше вони сильно деформуються.
Посолити в процесі смаження. Кришкою не накривати. Готуються вони швидко, хвилин 7-10.
Подавати відбивні з улюбленим гарніром.
Смачного!