Вареники з заварним кремом і ягодами

Вареники з заварним кремом і ягодами

Незвичайні і дуже смачні вареники. Фото робила ще влітку, коли на дачі було повно свіжої малини. Але таке блюдо можна чудово приготувати і взимку, якщо використовувати заморожені ягоди. Поєднання заварного крему з ягідної кислинкою дуже смачне. Якщо ягоди дуже кислі – зробіть крем послаще і здивуєте ваших близьких оригінальною начинкою.

необхідно:

тісто:

  • Борошно – 3 скл. + На підсипку і розкочування
  • Вода (окріп) – 0,5 скл.
  • Молоко – 0,5 скл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія – ​​2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л. з гіркою

начинка:

заварний крем:

  • Молоко – 1 скл. (Стакан 250 мл)
  • Яйце – 1 шт. (Або тільки жовтки 2-3 шт.)
  • Масло вершкове – 50 г
  • Цукор – 0,5 скл. (Міняйте за смаком, якщо ягоди кислі, додайте більше)
  • Борошно – 1 ст.л. (З щедрою гіркою)
  • Ваніль – за смаком
  • Ягоди (свіжі або заморожені – малина, полуниця, вишня …) – ок.250-350 г (кількість залежить від виду і розміру ягід, великі можна розрізати)

(Заморожені ягоди годі й розморожувати, вони Отта в процесі варіння)

приготування:

Приготувати тісто для вареників, я найчастіше користуюся полузаварной, рецепт з докладним описом і фото – ТУТ. Ви можете використовувати ваше улюблене або, наприклад, таке.

Приготувати густий заварний крем – рецепт з докладним описом і фото ТУТ.

Крем охолодити.

Вареники з заварним кремом і ягодами

Тісто розкачати, склянкою або формою вирізати кружки, у мене діаметр близько 7 см.

Вареники з заварним кремом і ягодами

У центр коржики кладемо ложку крему і пару ягід.

Вареники з заварним кремом і ягодами

Щільно защипуємо.

За що люблю полузаварной тісто – розкочується тонко, але вареники не рвуться, начинка завжди на місці.

Вареники з заварним кремом і ягодами

Якщо хочете, прикрасьте мережкою.

Вареники з заварним кремом і ягодами

Варимо традиційно – кладемо вареники в киплячу підсолену воду, нагріваємо до спливання і ще хвилинку. Нічого сирого, крім тесту, там немає, тому важливо не переварити.

Вареники з заварним кремом і ягодами

У мене одна порція, для себе, коханої))

До речі, і тісто, і крем чудово зберігаються в холодильнику 2-3 дні. Можна робити потроху свіженькі.

Заморожувати такі вареники я не пробувала, тому, нічого не скажу, як вони поводяться при подальшій готуванні.

Вареники з заварним кремом і ягодами

Виймаємо шумівкою і змащуємо невеликою кількістю масла, щоб не злиплися.

Вареники з заварним кремом і ягодами

Так як всередині вареника крем, то сметана мені здалася зайвою, і навіть ягідний соус робити не захотілося. По-моєму, вони самодостатні. Але це, так би мовити, на смак і колір …

Вареники з заварним кремом і ягодами

Смачного!

Підписуйтесь на наші новинки))

Вареники з заварним кремом і ягодами