Незвичайні і дуже смачні вареники. Фото робила ще влітку, коли на дачі було повно свіжої малини. Але таке блюдо можна чудово приготувати і взимку, якщо використовувати заморожені ягоди. Поєднання заварного крему з ягідної кислинкою дуже смачне. Якщо ягоди дуже кислі – зробіть крем послаще і здивуєте ваших близьких оригінальною начинкою.
необхідно:
тісто:
- Борошно – 3 скл. + На підсипку і розкочування
- Вода (окріп) – 0,5 скл.
- Молоко – 0,5 скл.
- Яйце – 1 шт.
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л. з гіркою
начинка:
заварний крем:
- Молоко – 1 скл. (Стакан 250 мл)
- Яйце – 1 шт. (Або тільки жовтки 2-3 шт.)
- Масло вершкове – 50 г
- Цукор – 0,5 скл. (Міняйте за смаком, якщо ягоди кислі, додайте більше)
- Борошно – 1 ст.л. (З щедрою гіркою)
- Ваніль – за смаком
- Ягоди (свіжі або заморожені – малина, полуниця, вишня …) – ок.250-350 г (кількість залежить від виду і розміру ягід, великі можна розрізати)
(Заморожені ягоди годі й розморожувати, вони Отта в процесі варіння)
приготування:
Приготувати тісто для вареників, я найчастіше користуюся полузаварной, рецепт з докладним описом і фото – ТУТ. Ви можете використовувати ваше улюблене або, наприклад, таке.
Приготувати густий заварний крем – рецепт з докладним описом і фото ТУТ.
Крем охолодити.
Тісто розкачати, склянкою або формою вирізати кружки, у мене діаметр близько 7 см.
У центр коржики кладемо ложку крему і пару ягід.
Щільно защипуємо.
За що люблю полузаварной тісто – розкочується тонко, але вареники не рвуться, начинка завжди на місці.
Якщо хочете, прикрасьте мережкою.
Варимо традиційно – кладемо вареники в киплячу підсолену воду, нагріваємо до спливання і ще хвилинку. Нічого сирого, крім тесту, там немає, тому важливо не переварити.
У мене одна порція, для себе, коханої))
До речі, і тісто, і крем чудово зберігаються в холодильнику 2-3 дні. Можна робити потроху свіженькі.
Заморожувати такі вареники я не пробувала, тому, нічого не скажу, як вони поводяться при подальшій готуванні.
Виймаємо шумівкою і змащуємо невеликою кількістю масла, щоб не злиплися.
Так як всередині вареника крем, то сметана мені здалася зайвою, і навіть ягідний соус робити не захотілося. По-моєму, вони самодостатні. Але це, так би мовити, на смак і колір …
Смачного!
Підписуйтесь на наші новинки))