Цей варіант швидкого торта виручить при відсутності часу, хоча навіть при його надлишку варто приготувати такі ласощі. Класичне поєднання шоколаду і вишні. Вийде запросто навіть у новачків.
необхідно:
для тесту
- Яйце – 1 шт.
- Какао – 2 ст. л.
- Борошно 3 ст.л. (З маленькою гіркою)
- Крохмаль – 1 ст.л.
- Цукор – 4 ст. л.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Масло рослинне без запаху – 3 ст.л.
- Молоко – 5 ст.л.
для крему
- Сметана 15-20% – 200-250 г
- Цукор (цукрова пудра) – 2-3 ст.л.
- Вишня заморожена – 100-150 г (багато класти не варто, щоб торт НЕ потік)
для прикрас
- трохи шоколаду
приготування:
Детально про приготування бісквіта за 4 хвилини – ТУТ.
На виході маємо таку заготовку.
Разрежем на частини для охолодження.
Тепер подрібніше.
Зробимо крем:
Змішаємо цукрову пудру або цукор зі сметаною ЛОЖКОЮ.
Якщо користуватися міксером, то крем стане рідким.
Збираємо тортик.
Підходящий посуд, у мене салатник, застилає пакетом або плівкою. Я користуюся пакетом, так як плівка липне, а це не зручно.
Спочатку трохи крему, потім шматочки бісквіта і вишні (я навіть не до кінця розморожувати).
І так до верху.
В кінці поливаємо кремом, щоб денце не було сухим.
Залиште трохи крему, щоб обмазати торт зверху.
Перевертаємо торт на тарілку, застелену плівкою.
Пензлем рівномірно наносимо крем.
Розтоплюємо шоколад і тонкою цівкою поливаємо зверху.
Даємо постояти, щоб коржі просочилися.
Смачного!