Саме такий варіант торта «Графські руїни» відомий мені як класичний. Без тесту, тільки безе, крем і добавки у вигляді горіхів, сухофруктів, шоколаду. Його і готую з 90-х років. З трьох білків виходить невеликий повітряний тортик, так, з худне подружками чайку попити :)) Якщо вам потрібно нагодувати пристойну компанію, сміливо беріть подвійну норму продуктів.
необхідно:
для безе:
- Яєчний білок – 3 шт.
- Цукор – 1 стакан (250 мл)
- Ванілін – кількість за бажанням
крем:
- Масло вершкове – 100 г
- Варена згущене молоко – ок.150 г
добавки:
- Горіхи – ок.50 г
- Шоколад – ок.30 г
- Чорнослив, курага – за бажанням
приготування:
Насамперед нам потрібно зробити безе.
Це можна зробити традиційним способом, збиваючи білки з цукровою пудрою або цукром.
Я не люблю сюрпризи в вигляді не розчинилося цукру або опалого білків, тому рекомендую вам ЦЕЙ спосіб приготування.
Безешки виходять чудові!
Приготовану масу викласти на деко.
Можна використовувати папір.
Я іноді змащую, а іноді взагалі без змащення висушую безе на тефлоновому деку.
У моїй духовці вже на 100 град. безе стає бежево, тому я сушу на максимум 80-90.
Сушити близько півтори години в залежності від розміру.
Готові безе охолодити.
Для крему розм’якшене вершкове масло збивати міксером, поступово додаючи варену згущенку.
Крем повинен стати однорідним.
Горіхи подрібнити.
Мені подобається це робити качалкою, просто прокочується через пакет.
Шоколад потрібно розтопити на водяній бані, якщо він дуже густий, додайте трохи води і добре перемішайте.
Коли всі компоненти готові, збираємо торт.
Укладаємо безе, зверху на них кладемо крем (я кладу крем в щільний пакет і відвалів через маленьку дірочку), посипаємо горіхами, поливаємо шоколадом. Якщо використовуєте сухофрукти, то розподіліть і їх.
Таким чином покриваємо кожен шар безе.
Зверху також шоколад, горіхи.
Ось, власне, і все! Торт готовий!
Дуже рекомендую всім ласунам і любителям безе :))
Смачного!