Торт «Чародійка»

Торт «Чародійка»

Думаю. що більшість з вас знають цей тортик. Він не дуже калорійний в порівнянні з іншими, так як в тісто масло не кладеться, а в кремі його зовсім мало. Приготування дуже просте, а будь-який домашній торт краще магазинного.

необхідно:

тісто:

  • Яйця – 4 шт
  • Цукор – 1 скл (обсяг 200 мл)
  • Борошно – 1 скл.
  • Розпушувач – 1 ч.л з гіркою
  • Сіль – 1/4 ч.л.
  • ванілін
  • Масло для змащування форми

(Опис приготування крему і глазурі дивіться внизу рецепта)

крем:

  • Молоко – 250 мл
  • Яйце – 1 шт
  • Цукор: 1/2 скл.
  • борошно – 2 ст. л без гірки
  • Вершкове масло – 50 г
  • ванілін

просочення:

(Якщо хочете домогтися більшої схожості з магазинним, то чи не просочуйте або зменшіть кількість сиропу)

  • Вода тепла 1/2 скл
  • Цукор 1 ст. л

глазур: 

  • Шоколад без добавок – 50 г
  • Масло рослинне без запаху 2-3 ст. л

приготування:

Яйця збити з цукром і сіллю.

Торт «Чародійка»

Борошно змішати з розпушувачем і ваніліном, ложкою змішати з яйцями.

Торт «Чародійка»

Форму 22 см змастити маслом і обсипати борошном (1 ч.л) Або застелити пекарської папером.

(Прекрасно печеться в мультиварці (У мене Панасонік) – програма «випічка» 1. час)

Викласти тісто і випікати близько 30 хв при 180 “

Бісквітну заготовку охолодити на решітці.

Розрізати на два коржі по горизонталі.

Торт «Чародійка»

Кожен корж з внутрішньої сторони промочити 1/4 скл. сиропу для просочення.

Залишити стіл. ложку крему, решті крем покласти на нижній корж, зверху накрити другим.

Торт «Чародійка»

Обмазати поверхню залишеної ложкою крему (глазур ляже рівніше).

Торт «Чародійка»

Зверху нанести теплу глазур. (Зручно це зробити пензликом)

Торт «Чародійка»

Залишити на кілька годин для настоювання.

Торт «Чародійка»

Торт «Чародійка»

Торт «Чародійка»

Приготування крему:

Борошно змішати з цукром і ваніліном, додати яйце і перемішати.

Поступово вливати молоко і ретельно перемішувати, щоб не утворювалися грудки.

Поставити масу на повільний вогонь і варити до загустіння. (Можна поставити в мікрохвильовку 3-4 рази по 1 хвилині – через кожну хвилину перемішуємо)

У гарячий крем додати вершкове масло.

Торт «Чародійка»

Приготування глазурі:

Шоколад поламати на шматочки, додати масло і розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі (по 30 сек на повній потужності 2-3 рази, перемішуючи, до повного розчинення шоколаду).

Торт «Чародійка»

Смачного!