Складно уявити собі смачну піцу без хорошого тесту. Рецепт цього тесту мій найулюбленіший. Я, звичайно, експериментую і іноді готую інше тісто, але це тісто для мене краще.
Щоб приготувати тісто на піцу дріжджове нам знадобиться:
- 240 мл води,
- 450 грам борошна,
- 1 чайна ложка солі,
- 1 столова ложка цукру,
- 2 столові ложки оливкової олії,
- 2 чайні ложки дріжджів.
Рецепт приготування тіста на піцу дріжджового.
У теплій воді розчинний дріжджі. Для дріжджового тіста на піцу я зазвичай використовую дріжджі типу “Саф – ЛЕВЮР” або “Pakmaya”, тобто не швидкі. Мені чомусь здається, що при використанні цих дріжджів випічка виходить смачніше.
Оскільки у мене на кухні є незамінна помічниця – хлібопічка, то тісто я буду місити в ній. Але розповім і про етапи замісу цього тесту руками.
Заміс в хлібопічці. Тут все просто. Заливаємо розведені дріжджі в відерце хлібопічки, додаємо оливкову олію. Потім просеем зверху на рідину муку, покладемо, сіль і цукор. Виберемо режим “Тісто”. Залишається почекати, поки моя чудо-помічниця замісить тісто.
Місимо тісто руками. У розведені дріжджі додаємо масло, цукор, солимо. Все розмішуємо. Потім просіваємо в рідину муку і замішуємо тісто.
Після того як тісто готове, кладемо його в велику чашку, накриваємо кришкою, харчовою плівкою або серветкою. Даємо тісту постояти приблизно 40-50 хвилин. За цей час воно має підійти.
Усе. Тісто на піцу готове.
Таке тісто прийнято руками розгортати (розтягувати) по змащеному маслом деку або формі для випічки, я часто саме так і роблю. (Можна, звичайно, і розгортати качалкою.) Потім викласти начинку і випікати при 200-220 градусах в попередньо розігрітій духовці.
До речі, якщо Ви тримаєте пост, але іноді любите побалувати себе випічкою, то це тісто для Вас ідеальний варіант. З нього можна пекти пироги, пиріжки та іншу пісну випічку.
Смачного.
Чекаю Ваших відгуків та коментарів.