Тісто на пельмені, класичний рецепт на воді

testo-na-pelmeni-klassicheskij-recept-na-vode1
Відносно наших традиційних страв у кожної господині є свої сімейні секрети або авторські нововведення в приготуванні.

І навіть якщо взяти напівфабрикати, то і тісто на пельмені, наприклад – рецепт на воді, може бути абсолютно різним, адже якість замісу багато в чому залежить від технології готування. Сьогодні ми вивчимо чотири найулюбленіших господарочками варіанти пельменного замісу, починаючи від класики і закінчуючи оригінальною рецептурою з міцними напоями!

Рецепт тіста для пельменів на воді «Класичний»

Найпростіше з усіх можливих тісто готується в домашніх умовах всього з трьох компонентів: борошна, води і солі.

Складові

  • Борошно високосортна просіяне – 0,75 кг;
  • Сіль велика кухонна – 3-5 г;
  • Окріп охолоджений – 0,25 л;
  • Масло вершкове або соняшникова – 1-2 ст.л.

Як заводити тісто на пельмені домашні

  • У глибоку об’ємну миску засипаємо півкіло борошна, домішувати до неї 1 чайну ложечку солі без гірки і вливаємо склянку води, температура якої варіюється в межах 20-25 ° С.
  • Ложкою перемішуємо борошно і воду до однорідності, після чого на стіл присипаємо чашку муки і перекладаємо на неї тісто. Решта 50 г борошна використовуємо для того, щоб почистити стінки миски від прилип тесту.

У чому сенс замішування тіста на борошняному столі? Суть в тому, що вимішене таким чином тісто візьме саме стільки борошна, скільки буде потрібно для досягнення його оптимальної еластичності.

  • Пельменне тісто любить, щоб його гарненько вимісити, і не зайвим буде витратити п’ять хвилин часу, щоб його ретельно пом’яти. Надлишки борошна після цього можна зсипати в чашечку і потім використовувати для інших цілей.
  • Коли тісто досягне потрібної текстури, змащуємо руки маслом і ще разок усередині переминається його пару хвилин. Маса виходить дуже м’яка, ніжна і не причалюючий до рук.
  • Зібране в кулю тісто прибираємо в пакет і залишаємо відлежатися на півгодини-годину в теплі. Це потрібно для того, щоб в комбінації з водою борошно виділила достатню кількість протеїну – клейковини, і тісто стало міцним і еластичним.

testo-na-pelmeni-klassicheskij-recept-na-vode2

Ну а поки тісто вилежується, ви можете підготувати фарш. А як зробити смачну начинку для пельменів, ви дізнаєтеся з наших покрокових рецептів:

  • Як зробити фарш для пельменів
  • Фарш з курячого філе
  • Як приготувати м’ясні пельмені з грибами
  • Як приготувати пельмені з яловичини
  • Як приготувати пельмені з індичкою

Тісто для пельменів, замішане на крижаній воді

Якщо в готуванні пельменів ви часто стикаєтеся з тим, що вироби розкриваються, рвуться і розвалюються в процесі відварювання, то цей рецепт буде для вас найкращим виходом!

Як робити дуже міцне тісто на пельмені на воді

  1. Одне велике яйце вбиваємо в миску і, додавши четвертинку чайної ложки солі, збиваємо виделкою до рівномірного змішання жовтка з білком.
  2. Стакан води перед замешиванием тесту потрібно добре охолодити в холодильнику. Вливаємо крижану воду до яйця і знову все збиваємо виделкою.
  3. Півкіло високосортної пшеничного борошна просіваємо через дрібненько сито і потроху починаємо вводити в яєчну суміш, паралельно активно перемішуючи склад виделкою або вінчиком, щоб борошно добре розходилася і не утворювала грудочок.
  4. Як тільки тісто стане дуже густим, викладаємо його на припорошений рівним шаром борошна стіл, і вже тоді починаємо замішувати тісто руками, поки воно не набуде достатню пластичність, м’якість і не припинить приставати до рук.

Замішане тісто збираємо в грудку і залишаємо, накривши серветкою, на вкритому борошном столі буквально третину години, щоб воно відлежатися.

Тісто на гарячій воді для пельменів, покроковий рецепт

Складові

  • Олія соняшникова – ½ стопки;
  • Окріп – 250 мл;
  • Сіль кухонна – 3 г;
  • Борошно першого сорту – 3 склянки.

Як готувати еластичне тісто на пельмені на окропі

  1. Борошно просіваємо в глибоку миску і змішуємо з сіллю, після чого вливаємо до неї склянку щойно скипіла води.
  2. Швидко і активно перемішуємо складу ложкою, а як тільки маса трохи прохолоне, можна приступати до ручного замішування тіста з додаванням рослинної олії.
  3. Не варто хвилюватися, що спершу маса стане схожа на клейстер. Після вимішування тісто буде дуже податливим, еластичним і м’яким.

testo-na-pelmeni-klassicheskij-recept-na-vode

Заварне прісне тісто часто використовується в традиційних східних кухнях для приготування чебуреків, мант, хінкалі і пельменів. Така маса виходить дуже пластичною, і розкачати тісто можна дуже тонко, але при цьому воно не буде рватися.

Тісто для пельменів з горілкою

Складові

  • Вода очищена тепла – 1 стакан + –
  • Цукор-пісок білий – 1 ч.л. + –
  • Сіль – 0,5 ч.л. + –
  • Борошно пшеничне в / с – 4 склянки + –
  • Рослинна олія – ​​100 мл + –
  • Горілка – 7-10 мл + –

Як замісити пельменное тісто на горілці

  1. У склянці теплої води кімнатної температури розчиняємо цукровий пісок і велику поварену сіль.
  2. Білу борошно вищого гатунку просіюємо через дрібненько сито в об’ємний тазик, а по центру борошняної горочки робимо невелике заглиблення.
  3. Вливаємо до борошна прямо в виїмку рослинне масло без запаху, підготовлену воду і горілку.
  4. Тепер гарненько вимішуємо рівномірне м’яке тісто, яке буде дуже податливим і зовсім не липнуче до рук.
  5. Під плівкою залишаємо тісто полежати 15 хвилин в теплі, після чого знову вимішуємо і розминаємо масу руками приблизно хвилину, і знову прибираємо на 15 хвилин в пакет.
  6. Потім ще 2-3 рази виконайте те ж саме.

Завдяки такій технології тісто для пельменів на воді з горілкою насититься киснем, надасть достатньо клейковини і буде ніжним, м’яким і тане в роті.

Такі пельмені НЕ розклеїли при варінні і не потріскаються при заморожуванні!