Святковий салат «Наречена»: рецепти з вареною куркою

Святковий салат Наречена рецепти з вареної куркою
«До чого ж він смачний», «цілком здатний скласти здорову конкуренцію шубі і олів’є» – йому присвячені тільки найкращі відгуки.

Але так чи прекрасно блюдо або все-таки захоплення перебільшені – це ми з’ясуємо, як тільки випробуємо салат «Наречена», рецепт з вареною куркою нам в цьому допоможе. Така закуска підійде не тільки з нагоди одруження, але і для інших свят, а головний плюс цієї страви в тому, що в готуванні воно дуже просте.

Крім того, до складу цього салату входить зовсім небагато інгредієнтів, до того ж є кілька варіантів його приготування, з ними ми сьогодні і познайомимося. Ви зможете вибрати рецепт на свій смак і зробити таке частування на Новий рік, який вже постукає в двері зовсім скоро.

Головне правило приготування салату «Наречена» – це дотримання легкості шарів, тобто не можна приминати укладені шари ложкою, а натирати кожен компонент на тертці потрібно прямо над стравою. Саме за рахунок своєї пишності це блюдо дуже ніжне і дійсно за своїм виглядом нагадує плаття нареченої.

Класичний салат «Наречена» з вареної куркою

Складові

  • Куряче безкісткове м’ясо (грудинка) – 300 г + –
  • Яйця курячі категорії «1» або «О» – 3 шт. + –
  • Картопля – 3 шт. + –
  • Плавлений сирок «Янтар» або «Дружба» – 2 брикету + –
  • Цибуля ріпчаста – 60 г + –
  • Майонез будь – 150 г + –
  • Сіль велика – 2-3 ч. Л. + –
  • Цукор-пісок білий – 1/2 ч. Л. + –
  • Оцет столовий 6% – 1/2 стопки + –

Як в домашніх умовах робити салат «Наречена» з куркою

  1. Відварюємо до готовності куряче м’ясо протягом 20-25 хвилин в підсоленому бульйоні і охолоджуємо. Далі нарізаємо філе соломкою.
  2. Яйця також варимо круто, охолоджуємо в крижаній воді, чистимо і розділяємо на білки і жовтки.
  3. Картоплю варимо в мікрохвильовці 8-10 хвилин в щільно зав’язаному поліетиленовому пакеті з маленьким проколом. Остуджують і чистимо від шкірки.
  4. Цибулину шаткуємо пір’ям тонко і замочуємо на 10 хвилин в маринаді з оцту, цукру і солі (1/3 ч. Л.).
  5. Готуємо салат: на дно блюда наносимо майонезну сіточку і викладаємо курку, яку також покриваємо майонезом і маринованою цибулею.
  6. Далі трьом прямо над стравою картопля, солимо його і покриваємо сіткою соусу.
  7. Слідом трьом жовтки, плавлені сирки і знову покриваємо майонезом.
  8. Верхній шар – білки, натерті дрібно і покривають весь салат.

prazdnichnyj-salat-nevesta-recepty-s-varenoj-kuricej4

При бажанні, можна зробити шари тонше і повторити їх двічі, але тільки білки залишаємо виключно на верхівку і не використовуємо в середині салату.

Ситний Салат «Наречена» з куркою і грибами

Цей покроковий рецепт – найпростіший, а якщо у вас вже є зварена курка, то і найшвидший. Діючи раціонально і покроково з нашою інструкцією, на всю підготовку піде не більше 20 хвилин.

Складові

  • Майонез – 150-200 г;
  • Варене куряче філе – 0,3 кг;
  • Сирок плавлений «Дружба» – 2 брикету;
  • Консервовані гриби печериці – 1 невелика банка;
  • Пекінська капуста – 5 листочків;
  • Яйце куряче «СО» – 3 шт .;
  • Сіль дрібна – за смаком.

Як своїми руками готувати вдома ніжний салат «Наречена» з курячим філе

Етап 1: Підготовка продуктів для складання святкового салату

  • Яйця варимо круто, охолоджуємо в крижаній воді і чистимо, розділяючи окремо на білки і жовтки.
  • Курку нарізаємо тонкою соломкою по волокнам.
  • Пекінську капусту стругати соломкою.
  • Гриби відкидаємо на друшляк, чекаємо, поки стече розсіл, і нарізаємо соломкою.
  • Майонез перекладаємо в кондитерський мішок з дрібною насадкою.

Етап 2: Збираємо улюблений салат пошарово для ефектної подачі

  • На блюдо наносимо сітку з майонезу і зверху розподіляємо курячу соломку, яку варто присолити і покрити сіткою з соусу.
  • Далі трьом один сирок, а на нього – жовтки, після чого покриваємо їх майонезом.
  • Потім укладаємо гриби і знову додаємо майонез.

prazdnichnyj-salat-nevesta-recepty-s-varenoj-kuricej5

  • Після розсипаємо пекінську капусту + майонезний соус.
  • Далі засипаємо весь салат дрібною стружкою яєчного білка і другого сирка.

Салат «Наречена»: рецепт шарами з куркою і буряком

Незважаючи на те, що в переліку інгредієнтів явно виділяється яскрава буряк, в своєму завершеному вигляді «Наречена» збереже свій білосніжний вигляд і ніжність.

Складові

  • Бурак дрібний – 2-3 коренеплоду;
  • Куряче філе (грудки) – 0,35 кг;
  • Яблуко зелене середнього розміру – 2 шт .;
  • Лимонний скибочку – 1 шт .;
  • Картопляні бульби середні – 4 шт .;
  • Ріпчаста цибулина (середня) – 1 головка;
  • Оцет яблучний – 6% – 2 ст. л .;
  • Цукор-пісок – ½ ч. Л .;
  • Добірне куряче яйце – 4 шт .;
  • Брикет плавленого сиру – 1,5 шт .;
  • Майонез легкий – 1 маленька пачка;
  • «Екстра» сіль – 2-3 ч. Л .;
  • Лавр – 1 лист;
  • Петрушка – 4-5 гілочок;
  • Перцеві горошини – 5 шт.

prazdnichnyj-salat-nevesta-recepty-s-varenoj-kuricej

Робимо поетапно листковий салат «Наречена» з куркою і яблуком

  • Картопля, моркву, буряк добре промиваємо під теплою водою від будь-яких забруднень, після чого прямо в шкірці складаємо городину в наповнену водою каструлю в такій черговості: буряк, морква і зверху картопля, щоб було зручно виймати коренеплоди в міру їх готовності. Ставимо каструлю на вогонь.
  • Також в окремій каструлі ставимо варити яйця.
  • У третю каструлю кладемо курячу грудку, лавр, перець і 1-2 ч. Л. солі. Заливаємо воду так, щоб вона покривала курку і ставимо ємність на середній вогонь.
  • Як тільки вода в каструлях закипить, засікаємо час. Через 15 хвилин виймаємо яйця, через 20 – картопля, а ще через хвилин 5 – морквину.

На відварювання курки буде потрібно близько півгодини, а на буряк середнього розміру на 5-10 хвилин довше.

  • Поки продукти холонуть, ми замарінуем цибулю. Шаткуємо ріпчасту головку півкільцями і замочуємо в суміші з оцту, цукру і 1/3 ч. Л. солі. Якщо ви не дуже любите аромат оцту, то його можна ще розбавити 1 ст. л. води. Час маринування цибулі – 10 хвилин.
  • Плавлений сирок прибираємо в морозилку на 10 хвилин, щоб він легко натирався.
  • Майонез перекладаємо в поліетиленовий пакет і робимо в куточку дрібну дірочку, щоб покривати кожен шар тонкої сіточкою соусу.
  • Тепер, коли всі приготування закінчені, можна починати збирати салат:
  1. Всі інгредієнти, крім курки і цибулі, натираємо на середній тертці прямо над стравою.
  2. Беремо буряк, чистимо її і натираємо. Акуратно виделкою розподіляємо натерту масу по всій поверхні страви, які не придавлюючи і зберігаючи легкість шару. Присолюємо буряк, покриваємо майонезом і маринованою цибулею.
  3. Далі натираємо картопля, солимо і покриваємо сіточкою з соусу.
  4. Слідом укладаємо розібрану тонкою соломкою (по волокнам) курку і також покриваємо її майонезом.
  5. На курку натираємо сир і яєчні жовтки, наносимо майонез.
  6. Далі трьом очищене від шкірки і насіння яблуко. Збризгуємо його соком лимона, щоб не темніло, і покриваємо соусом.
  7. Самий верхній шар – білки яєць, їх слід натерти дрібно і по всьому салату, в тому числі покриваючи його боки.

prazdnichnyj-salat-nevesta-recepty-s-varenoj-kuricej1

Цей рецепт салату «Наречена» з вареної куркою трохи схожий за складом на оселедець під шубою, але насправді він разюче відрізняється від традиційного новорічного частування. Це абсолютно новий оригінальний смак, який ви обов’язково оціните по достоїнству.