«До чого ж він смачний», «цілком здатний скласти здорову конкуренцію шубі і олів’є» – йому присвячені тільки найкращі відгуки.
Але так чи прекрасно блюдо або все-таки захоплення перебільшені – це ми з’ясуємо, як тільки випробуємо салат «Наречена», рецепт з вареною куркою нам в цьому допоможе. Така закуска підійде не тільки з нагоди одруження, але і для інших свят, а головний плюс цієї страви в тому, що в готуванні воно дуже просте.
Крім того, до складу цього салату входить зовсім небагато інгредієнтів, до того ж є кілька варіантів його приготування, з ними ми сьогодні і познайомимося. Ви зможете вибрати рецепт на свій смак і зробити таке частування на Новий рік, який вже постукає в двері зовсім скоро.
Головне правило приготування салату «Наречена» – це дотримання легкості шарів, тобто не можна приминати укладені шари ложкою, а натирати кожен компонент на тертці потрібно прямо над стравою. Саме за рахунок своєї пишності це блюдо дуже ніжне і дійсно за своїм виглядом нагадує плаття нареченої.
Класичний салат «Наречена» з вареної куркою
Складові
- Куряче безкісткове м’ясо (грудинка) – 300 г + –
- Яйця курячі категорії «1» або «О» – 3 шт. + –
- Картопля – 3 шт. + –
- Плавлений сирок «Янтар» або «Дружба» – 2 брикету + –
- Цибуля ріпчаста – 60 г + –
- Майонез будь – 150 г + –
- Сіль велика – 2-3 ч. Л. + –
- Цукор-пісок білий – 1/2 ч. Л. + –
- Оцет столовий 6% – 1/2 стопки + –
Як в домашніх умовах робити салат «Наречена» з куркою
- Відварюємо до готовності куряче м’ясо протягом 20-25 хвилин в підсоленому бульйоні і охолоджуємо. Далі нарізаємо філе соломкою.
- Яйця також варимо круто, охолоджуємо в крижаній воді, чистимо і розділяємо на білки і жовтки.
- Картоплю варимо в мікрохвильовці 8-10 хвилин в щільно зав’язаному поліетиленовому пакеті з маленьким проколом. Остуджують і чистимо від шкірки.
- Цибулину шаткуємо пір’ям тонко і замочуємо на 10 хвилин в маринаді з оцту, цукру і солі (1/3 ч. Л.).
- Готуємо салат: на дно блюда наносимо майонезну сіточку і викладаємо курку, яку також покриваємо майонезом і маринованою цибулею.
- Далі трьом прямо над стравою картопля, солимо його і покриваємо сіткою соусу.
- Слідом трьом жовтки, плавлені сирки і знову покриваємо майонезом.
- Верхній шар – білки, натерті дрібно і покривають весь салат.
При бажанні, можна зробити шари тонше і повторити їх двічі, але тільки білки залишаємо виключно на верхівку і не використовуємо в середині салату.
Ситний Салат «Наречена» з куркою і грибами
Цей покроковий рецепт – найпростіший, а якщо у вас вже є зварена курка, то і найшвидший. Діючи раціонально і покроково з нашою інструкцією, на всю підготовку піде не більше 20 хвилин.
Складові
- Майонез – 150-200 г;
- Варене куряче філе – 0,3 кг;
- Сирок плавлений «Дружба» – 2 брикету;
- Консервовані гриби печериці – 1 невелика банка;
- Пекінська капуста – 5 листочків;
- Яйце куряче «СО» – 3 шт .;
- Сіль дрібна – за смаком.
Як своїми руками готувати вдома ніжний салат «Наречена» з курячим філе
Етап 1: Підготовка продуктів для складання святкового салату
- Яйця варимо круто, охолоджуємо в крижаній воді і чистимо, розділяючи окремо на білки і жовтки.
- Курку нарізаємо тонкою соломкою по волокнам.
- Пекінську капусту стругати соломкою.
- Гриби відкидаємо на друшляк, чекаємо, поки стече розсіл, і нарізаємо соломкою.
- Майонез перекладаємо в кондитерський мішок з дрібною насадкою.
Етап 2: Збираємо улюблений салат пошарово для ефектної подачі
- На блюдо наносимо сітку з майонезу і зверху розподіляємо курячу соломку, яку варто присолити і покрити сіткою з соусу.
- Далі трьом один сирок, а на нього – жовтки, після чого покриваємо їх майонезом.
- Потім укладаємо гриби і знову додаємо майонез.
- Після розсипаємо пекінську капусту + майонезний соус.
- Далі засипаємо весь салат дрібною стружкою яєчного білка і другого сирка.
Салат «Наречена»: рецепт шарами з куркою і буряком
Незважаючи на те, що в переліку інгредієнтів явно виділяється яскрава буряк, в своєму завершеному вигляді «Наречена» збереже свій білосніжний вигляд і ніжність.
Складові
- Бурак дрібний – 2-3 коренеплоду;
- Куряче філе (грудки) – 0,35 кг;
- Яблуко зелене середнього розміру – 2 шт .;
- Лимонний скибочку – 1 шт .;
- Картопляні бульби середні – 4 шт .;
- Ріпчаста цибулина (середня) – 1 головка;
- Оцет яблучний – 6% – 2 ст. л .;
- Цукор-пісок – ½ ч. Л .;
- Добірне куряче яйце – 4 шт .;
- Брикет плавленого сиру – 1,5 шт .;
- Майонез легкий – 1 маленька пачка;
- «Екстра» сіль – 2-3 ч. Л .;
- Лавр – 1 лист;
- Петрушка – 4-5 гілочок;
- Перцеві горошини – 5 шт.
Робимо поетапно листковий салат «Наречена» з куркою і яблуком
- Картопля, моркву, буряк добре промиваємо під теплою водою від будь-яких забруднень, після чого прямо в шкірці складаємо городину в наповнену водою каструлю в такій черговості: буряк, морква і зверху картопля, щоб було зручно виймати коренеплоди в міру їх готовності. Ставимо каструлю на вогонь.
- Також в окремій каструлі ставимо варити яйця.
- У третю каструлю кладемо курячу грудку, лавр, перець і 1-2 ч. Л. солі. Заливаємо воду так, щоб вона покривала курку і ставимо ємність на середній вогонь.
- Як тільки вода в каструлях закипить, засікаємо час. Через 15 хвилин виймаємо яйця, через 20 – картопля, а ще через хвилин 5 – морквину.
На відварювання курки буде потрібно близько півгодини, а на буряк середнього розміру на 5-10 хвилин довше.
- Поки продукти холонуть, ми замарінуем цибулю. Шаткуємо ріпчасту головку півкільцями і замочуємо в суміші з оцту, цукру і 1/3 ч. Л. солі. Якщо ви не дуже любите аромат оцту, то його можна ще розбавити 1 ст. л. води. Час маринування цибулі – 10 хвилин.
- Плавлений сирок прибираємо в морозилку на 10 хвилин, щоб він легко натирався.
- Майонез перекладаємо в поліетиленовий пакет і робимо в куточку дрібну дірочку, щоб покривати кожен шар тонкої сіточкою соусу.
- Тепер, коли всі приготування закінчені, можна починати збирати салат:
- Всі інгредієнти, крім курки і цибулі, натираємо на середній тертці прямо над стравою.
- Беремо буряк, чистимо її і натираємо. Акуратно виделкою розподіляємо натерту масу по всій поверхні страви, які не придавлюючи і зберігаючи легкість шару. Присолюємо буряк, покриваємо майонезом і маринованою цибулею.
- Далі натираємо картопля, солимо і покриваємо сіточкою з соусу.
- Слідом укладаємо розібрану тонкою соломкою (по волокнам) курку і також покриваємо її майонезом.
- На курку натираємо сир і яєчні жовтки, наносимо майонез.
- Далі трьом очищене від шкірки і насіння яблуко. Збризгуємо його соком лимона, щоб не темніло, і покриваємо соусом.
- Самий верхній шар – білки яєць, їх слід натерти дрібно і по всьому салату, в тому числі покриваючи його боки.
Цей рецепт салату «Наречена» з вареної куркою трохи схожий за складом на оселедець під шубою, але насправді він разюче відрізняється від традиційного новорічного частування. Це абсолютно новий оригінальний смак, який ви обов’язково оціните по достоїнству.