Смачний гарнір до курячі нагетси

vkusnyj-garnir-k-kurinym-naggetsam
Коли ми робимо страви з курки, завжди виникає питання: з чим же їх таким подати, щоб смакове поєднання вийшло ідеальним. Звичайно, до курки підходить картопля, макарони, гречка, овочевий салат, але ми пропонуємо приготувати гарнір до курячі нагетси куди більш незвичайний і смачний. Ми візьмемо картопельку, брокколі, цвітну капусту, сир, ароматні спеції і … трохи чарівництва – готуйтеся почути гору компліментів!

Як тільки ви спробуєте це блюдо, ви більше не станете шукати відповіді на запитання, з чим подавати курячі нагетси. Тільки уявіть: запечена молода картопелька, ніжна капустка, розплавлений сир – ммм … пальчики оближеш!

Як зробити незвичайний і ситний гарнір для наггетсів

Складові

  • Картопля – 8 шт. великого розміру + –
  • Брокколі – 200 г + –
  • Цвітна капуста – 400 г + –
  • Твердий сир – 100 г + –
  • Молоко – 100 мл + –
  • Сіль і будь-які спеції – за смаком + –

Як приготувати смачний картопляно-капустяний гарнір до Наггетс з курки покроково

З наведеного кількості інгредієнтів вийде чотири повноцінних порції на дорослу людину.

  1. Картоплю миємо, чистимо від шкірки і відправляємо цілком запікатися в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікаємо прямо на решітці протягом години.
  2. Поки картопля запікається, займемося капустою. Беремо каструлю, наливаємо в неї холодну воду, ставимо на вогонь, злегка підсолюємо і чекаємо закипання. Коли вода закипить відправляємо туди кольорову капусту і брокколі.
  3. Варимо 10 хвилин, потім виймаємо брокколі, а кольоровий капустою даємо поваритися ще чверть години, після чого її теж виймаємо.
  4. Коли картопля буде готова, кожну картоплину акуратно розрізаємо на дві половинки, після чого за допомогою чайної ложки видаляємо з них серцевини, щоб вийшли такі гарні картопляні «чашечки».
  5. Відварену кольорову капусту мнемо товкачем в пюре, додавши будь-які спеції за смаком і молоко. Добре перемішуємо, потім трьом на тертці сир і половину його теж додаємо його до начинки. Заважаємо суміш ще раз.
  6. Тепер беремо картопляні «чашечки», в кожну з них кладемо капустяно-сирну начинку так, щоб вона заповнила картоплину майже до кінця, зверху викладаємо пару суцвіть брокколі, посипаємо тертим сиром.
  7. Коли все картопляні половинки будуть заповнені, розігріваємо духовку до 200 градусів і відправляємо наш ситний гарнір запікатися на 10 хвилин. Запікати можна прямо на решітці, а можна в спеціальній формі.

Подаємо гарнір разом з наггетсами.

З чим ще можна подати нагетси

Якщо часу у вас обмаль, і приготувати таку красу не вийде, можна створити своїми руками гарніри простіше.

vkusnyj-garnir-k-kurinym-naggetsam2

Так, наприклад, прекрасно підійде до золотистої курочку, обсмаженої у фритюрі, просте картопляне пюре, посипане зеленню, макаронні вироби з сиром, відварений рис (окремо або з додаванням овочів), тушкована овочева суміш (наприклад, мексиканська або гавайська), вінегрет або будь-який овочевий салат.

Який саме гарнір вибрати до курячі нагетси – вирішувати вам, і тільки вам. Але, коли у вас буде час – не забудьте спробувати ці чудові картопляні чашечки з капустою і сиром з нашого рецепта.