Коли ми робимо страви з курки, завжди виникає питання: з чим же їх таким подати, щоб смакове поєднання вийшло ідеальним. Звичайно, до курки підходить картопля, макарони, гречка, овочевий салат, але ми пропонуємо приготувати гарнір до курячі нагетси куди більш незвичайний і смачний. Ми візьмемо картопельку, брокколі, цвітну капусту, сир, ароматні спеції і … трохи чарівництва – готуйтеся почути гору компліментів!
Як тільки ви спробуєте це блюдо, ви більше не станете шукати відповіді на запитання, з чим подавати курячі нагетси. Тільки уявіть: запечена молода картопелька, ніжна капустка, розплавлений сир – ммм … пальчики оближеш!
Як зробити незвичайний і ситний гарнір для наггетсів
Складові
- Картопля – 8 шт. великого розміру + –
- Брокколі – 200 г + –
- Цвітна капуста – 400 г + –
- Твердий сир – 100 г + –
- Молоко – 100 мл + –
- Сіль і будь-які спеції – за смаком + –
Як приготувати смачний картопляно-капустяний гарнір до Наггетс з курки покроково
З наведеного кількості інгредієнтів вийде чотири повноцінних порції на дорослу людину.
- Картоплю миємо, чистимо від шкірки і відправляємо цілком запікатися в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікаємо прямо на решітці протягом години.
- Поки картопля запікається, займемося капустою. Беремо каструлю, наливаємо в неї холодну воду, ставимо на вогонь, злегка підсолюємо і чекаємо закипання. Коли вода закипить відправляємо туди кольорову капусту і брокколі.
- Варимо 10 хвилин, потім виймаємо брокколі, а кольоровий капустою даємо поваритися ще чверть години, після чого її теж виймаємо.
- Коли картопля буде готова, кожну картоплину акуратно розрізаємо на дві половинки, після чого за допомогою чайної ложки видаляємо з них серцевини, щоб вийшли такі гарні картопляні «чашечки».
- Відварену кольорову капусту мнемо товкачем в пюре, додавши будь-які спеції за смаком і молоко. Добре перемішуємо, потім трьом на тертці сир і половину його теж додаємо його до начинки. Заважаємо суміш ще раз.
- Тепер беремо картопляні «чашечки», в кожну з них кладемо капустяно-сирну начинку так, щоб вона заповнила картоплину майже до кінця, зверху викладаємо пару суцвіть брокколі, посипаємо тертим сиром.
- Коли все картопляні половинки будуть заповнені, розігріваємо духовку до 200 градусів і відправляємо наш ситний гарнір запікатися на 10 хвилин. Запікати можна прямо на решітці, а можна в спеціальній формі.
Подаємо гарнір разом з наггетсами.
З чим ще можна подати нагетси
Якщо часу у вас обмаль, і приготувати таку красу не вийде, можна створити своїми руками гарніри простіше.
Так, наприклад, прекрасно підійде до золотистої курочку, обсмаженої у фритюрі, просте картопляне пюре, посипане зеленню, макаронні вироби з сиром, відварений рис (окремо або з додаванням овочів), тушкована овочева суміш (наприклад, мексиканська або гавайська), вінегрет або будь-який овочевий салат.
Який саме гарнір вибрати до курячі нагетси – вирішувати вам, і тільки вам. Але, коли у вас буде час – не забудьте спробувати ці чудові картопляні чашечки з капустою і сиром з нашого рецепта.